Ailem beni çok zor durumda bırakıyor

journeyss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2014
150
31
27
Ablalarım sizden bir konuda yardım almak istiyorum. Ailem beni gerçekten çok yoruyor özellikle ramazan ayında gerçekten çok yoruluyorum. Yaşım 18 ve evin bütün işi bana bakıyor. Annem ve babam çalışıyor annem saat 7 buçuk gibi evde fakat babam gece 2de eve geliyor işi gereği. Sahurda hiçkimse birşeye karışmıyor ben hazırlayıp annemi kaldırıyorum hep beraber sahur yapıyoruz buraya kadar sorun yok tamam yaparım hiç sorun değil sonuçta ikiside çalışıyor bende bu kadarını yapabilirim ama mesela sahuru yapıyoruz sonra ben bulaşıkları yıkamaya geçiyorum bi taraftan da sofra topluyorum kimse hiçbi şekilde yardım etmiyor. Babama bu gece yardım eder misin bulaşıkları yıkıcam yetişemiyorum dedim yinede duymamazlıktan geldi ben tam bulaşıkların yarısındayım benim yatağımı hazırlamamışsın diye bağırıyor yapamam bu akşamda sen yap dedim suçlu oldum yarıda bırakıp onu yapmaya gittim sonra onları yıkadım falan bide sonra babama asla hap içmesi gerektiğini unutturmamam gerekiyor. Ben unutursam evde tartışma konusu oluyor çünkü. Daha sonrada her akşam babam telefonunu yakınına koymamı istiyor. Kendi kalkıp alamıyor çünkü üşeniyor. Diğer odadan beni çağırıyor ve ben koyuyorum, ayrıca her gece alarmını tekrar tekrar kontrol ettirip kurduruyor yani açıkçası bütün işleri benim yapmamı bekliyor ben bundan çok yoruldum şuan işlerim yeni bitti ve bana su içmeye bile zaman yok. Ben bunu nasıl dile getirebilirim bilmiyorum sizce abartıyor muyum her kızın yapması gereken şeyler mi? Değilsede nasıl açıklarım onlara yardım edin ablalar

yaşın küçük ama ailene yardimci oluyorsun bu güzel bişey ama bi yandan da insanlara belli konforlara alistirinca vazgeçirmek zor oluyor. bi zamanlar zevkle yada iyilik olsun yada annem yorulmasin diye yaptığın şeyler bi bakmissin görevin oluvermiş.bende senin gibi özverili bi insanim bekarken anneme diğer kardeşlerimden çok ben destek oldum dualarini çok aldim hiç gocunmadim ama o yaptiklarim benim görevim oldu evli olmama rağmen zaman zaman bazi şeyleri üstleniyorum bana kalırsa yarfim etmeye devam et ama işi ileri boyutlara taşıma arada bir yapma mesela yaptigin işleri

ama mesela benim yapmama gibi bişeyim olamaz çünkü ben uyandırmazsam annemde uyanamaz babamda hiçbir işini yapamaz bana kızarlar herşeyi benim hatırlatıp benim yapmam gerekiyor malesef...

ama mesela benim yapmama gibi bişeyim olamaz çünkü ben uyandırmazsam annemde uyanamaz babamda hiçbir işini yapamaz bana kızarlar herşeyi benim hatırlatıp benim yapmam gerekiyor malesef...
ramazan bitiyor zaten az daha idare et ama sonra biraz tavrini belli et bugün yoruldum yapamadim yada rahatsızdim de yada annenle konuş en kisa zamanda

ya kiyamam sana ne kadar dusunuyosun. ama belliki cok yormuslar seni canim benim simdiki gecnler cok fevriler anne baba calissa da herseye karis geliyolar. sen masallah cok sey ustlenmisin evde heleki sahuru hazirlayip kaldirman benim icin buyuk bisey. ben cunku gozum kapali yiyip dogru yataga yatiyordum. simdi evliyim sahurda cok zorlaniyorum arada anneme kaciyorum ki sahurda rahat edeyim diye. ama sana masallah diyorum bi yandanda uzuldum senin adina konussanda anlicaklarini sanmiyorum cok alistirmisin canim aileni sanki evin hanimi gibi olmusun isallah duzelir

Acil iş bul kendine...maasinla yardımcı alsan hakkındir...Bu kadar da yüklenilmez ki çocuğa...Babasının evinde rahat edemeyecekte koca evinde mi kıymetli olacak...
İşin ucundan tabi ki tutmalisin ama annen istifa etmiş ve yerine seni anne seçmişler sanki...

canım aynı yaştayız seninle. Ortak işlere yardım etmiyorlar bari kişisel işlerini kendileri halletsin. Annen baban medeni biçimde konuşulacak insanlar mı? Alsan karşına durumu kırmadan anlatsan onlara olmaz mı?

canım baban anlamaz belki ama annenle konuş bu durumu.ramazan bitince de zaten bu kadar yorulmamış olursun.

Tesekkur ederim gercekten cok yoruluyorum evet annem babam eve geldiklerinde cok yorgun oluyorlar bende kiyamiyorum ama bu kadarida bana fazla geliyor ramazanin son gunleri oldugu icin iyice dayanamadim malesef bitmesini bekliyorum

Yazin basindan beri is ariyodum ama dogru duzgun bulamadim malesef
Marketlere ve magazalara basvurabilirsin.
İllaki eleman arayan bir yer bulursun.
Hem harcligini cikartmis olursun hem de evde soz hakkina sahip olursun.

Normalde evlatlar isleri yaparlar evet ama sizinkiler seni bildigin hizmetci gibi kullaniyorlar.

Aslinda anneme kizmiyorum pek babama kiziyorum arada cunku her isini bana yaptirmaya calisiyor benim yoruldugumu hic dusunemiyor sanki sadece kendisi yorulabilir gibi

Bu ne ya baya abartmislar gerçekten. Sen uyandirmadan uyanamamalari daha bi saçma. En iyisi bi iş bulman inşallah o zaman rahata erersin

ailen beden gücü ile mi çalışıyor,baban özellikle,kaç yaşında sanırım rahatsızlığıda var,ama sahurda değilde gunduz yıka bulaşığı,acelen ne,ama şu olayı yapmıyor kımse,heryerde bangır bangır bağırıyorum ben,lütfen evımızdede misafrilikdede sofradan kalkarken herkes tabağını alıp götürse spfra toplanmış olur,

Arkdaslarin dedigi gibi bence kendine acil bir is bul... annenin babanin kafasinda suan senin calismadigin ve senin ev isi yaparak bir türlü eve katkida bulunmani istiyorlar. Calisiysan ücünüzde bu isi paylasirsiniz bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…