- 11 Şubat 2015
- 22
- 6
- 28
-
- Konu Sahibi Mystery439
Mesela neleri yapmanı istiyor?
Belli şeyler benim başımda da var bende napcami bilmiyorum.
Sonradan pişman olacağın şeyleri yapma canım, ikimiz aynı yaşta sayılırız sen 19 ben 20.
inan şimdi öfkenle ters veya yanlış birşey yaparsın ama emin ol ilerde çok pişmanlık duyarsın bundan... Boşuna dememişler öfkeyle kalkan zararla oturur diye. Allah sabır versin canım...sabretmeyi dene bunlarda düzelir
Annelerin babaların hayali hep çocuklarının doktor olmasıdır bizim ülkemizde. Yaptığın şeyi küçük gördüğünden değil senin daha iyi yerlerde olmanı istediğinden söylüyor bunları. Sen yanlış anlıyorsun.
Simdi gordum bu yorumu.ne guzel gelecege dair umudun var.meslegin olacak.
Her ailede var emin ol.
Kardesim avukat cikti mesela hala babam savci ol diyor:)
Ne varki bunda.aileler hepen iyisi olsun ister.gencsin.sen onlari yola getir.
Mesela,
Evden okula okuldan eve giden, telefonunu fazla kullanmayan, cok fazla arkadasi olmayan sadece cok kaliteli insanlarla takilan biri olmami istiyorlar.
Ki haklilar ben haksizlar demiyorum. Sadece onlarin istedikleri seyleri yapicam dereken cok fazla mutsuz oldugumu fark ettim her seyi kontrol edemiyorsun cunku, hayatindaki her detayi sen ayarlayamiyorsun derdim burdan kaynaklaniyor..
canim benim hic canini skma, okuLunda mutLu isen, bunu annene yansitmaLisin bence. ve annen senin mutLu oLdugunu gordukce kendiside mutLu oLacak. bu arada annen hep mi boyLeydi yoksa bu araLar mi bu sekiLde davranmaya basLadi?
Hayir hayir okuyorum zaten o konuda bi sikintim yok. Sadece dedim ya insanin annesi ona boyle bisey diyebilince biraz agrina gidiyor neticede seni en iyi anlamasi gerekn annedir ama beni en anlamayan annem. Belki de beni hala cok kucuk gordugu icin boyledir. Tesekkurler bu arada yanit icin :)
Annenin ciddi psikolojik sorunlari var ne bu doktor takintisi ayol? Ayrica isteklerimi yapmiyosan CEK GIT demesi de cok abes. Ben olsam part time is bulur yurtta falan kalirdim cekilecek insan degilSoyle ki etrafimdaki insanlari okuduklari bolume gore secmemi istiyorlar. Anlarsiniz hani toplumda oyle bi yargi vardir ya, Doktor, Tip ogrencisi seklinde bi ideal... Benimse etrafimdakiler nasil oluyorsa farkli ilgi alanlarindaki kisiler oluyor. Annemde Tip okumuyorsa duzgun degildir gibi dusunuyor, Bu bana takinti gibi geldiginden ve anneme de sen takintilisin diyemedigimden mesele cozume kavusmadi bir turlu
ben sana yaşıtlarının %90'ının özeneceği bir hayatı yaşadığını hatırlatayım sadece.Genel olarak asiri korumaci bi tavri vardi hep. Bi de calisan biri benim surekli basimda olmadigindan ben bircok seyi kendim halletigim icin kendime guvenim biraz fazla oldu... Annemin de hosuna gitmedi bu sanirim liseye baslayinca daha bi fazla bu sekilde davranmaya basladi diyebilirim bi 5 senedir de genel olrak iliskimiz bu sekilde
Benim de senin bahsettiğin türde çok sorunlarım oldu özellikle anneyle. Aramız hiç iyi olmadı. Seni anlayabiliyorum. Okul, bölüm konusunda bölümünü seviyorsan kulak asma, sevebileceğin geleceği iyi olan bölümde devam et derim. Arkadaşlar konusunda ise ailene hak veriyorum. Onlar da etrafta kötü arkadaş kötü kişi çok diyorlardır. Fizyoterapi bölümü o kadar kazandıran bi bölümse hiç kafana takma derim. Doktorluk her zaman geçerli saygındır ama şikayetçi olan dr lar var.
Annenin ciddi psikolojik sorunlari var ne bu doktor takintisi ayol? Ayrica isteklerimi yapmiyosan CEK GIT demesi de cok abes. Ben olsam part time is bulur yurtta falan kalirdim cekilecek insan degil
19 yaşında ailesiyle sorunları olan genç bir kıza ne kadar güzel akıl veriyorsunuz, bravo...Annenin ciddi psikolojik sorunlari var ne bu doktor takintisi ayol? Ayrica isteklerimi yapmiyosan CEK GIT demesi de cok abes. Ben olsam part time is bulur yurtta falan kalirdim cekilecek insan degil
diğer yorumlsrı okumadım ama annende anormal,bi durum gormedim bn. Bnce ailenin kıymetini bil. İnsanın iyi,kotu, bi ailesi olması çok guzel.Mesela en basitinden Annem hep Tip okumami isterdi. Ben Fizyoterapi okuyorum su an ve bana devamli hala bi sansin vardi keske denesydin niye denemiyorsun pisman olacaksin vs diyor. Fakat bunu beni ve yaptigim seyi kucuk gorurmuscesine yapinca agrima gidiyor haliyle. Ya da ben yanlis anliyorum..
Burdaki yorumlari dikkate al.Benimde annem cok katiydi simdi evliyim iki arkadas gibiyiz.
Emin ol yanlisa dusmemen icin yapiyor Lakin sectigi yol yanlis annenin.
Zamaninda gorduklerini uyguluyor tamam.
Universte okuyormusun.Is planlarin varmi.
Sayet evde es arama pesine dusersen koca bi hata icindesindir.
Hala onlara bağımlısın, bu yüzden seçtiğin arkadaşlar hakkında söz söyleme hakkını görüyorlar kendilerinde. Biraz daha büyüyüp olgunlaştığında, kendi ayakların üzerinde durduğunda zaten bu tepkiler azalarak bitecek. O yüzden şimdilik idare etmeye çalışmaktan başka çaren yok.
Bu arada tıp konusunda mı takıntılı annen yoksa okul konusunda mı? Yani illa tıpçılar olsun etrafında mı diyor yoksa doğru düzgün insanlar olsun mu diyor? Çocuğum yok ama senin yaşlarında yeğenlerm var. Ben de onların çevresindeki insanların onlara uygun, ailemize uygun yapıda, kültürde, eğitimde insanlar olmasını isterim. Bu benim katılığımdan ya da kuralcılığumdan değil, onların iyiliğini istememden kaynaklanıyor.
diğer yorumlsrı okumadım ama annende anormal,bi durum gormedim bn. Bnce ailenin kıymetini bil. İnsanın iyi,kotu, bi ailesi olması çok guzel.