- 11 Şubat 2015
- 22
- 6
- 28
-
- Konu Sahibi Mystery439
Ailemle anlasamiyorum. 19 yasindayim. Bu bircok kisinin basina gelen biseydir tabiki lakin benim icin bu buyuk bir dert haline geldi. O kadar ki kendi parami kazaniyor olsaydim burda 1 dakika daha durmazdim. Insanin ailesi icin boyle dusunmesi cok aci... Annem asiri kati bir insan bense tam tersi duygusalim. Annem onun istekleri dogrultusunda hareket eden bir robot olmami istiyor.Ben de bircok seyi sakli yapmak zorunda kaliyorum. Bana surekli bagirarak sert bir tutumla yaklasiyorlar. Konusmak dahi istemiyorum sadece cekip gitmek istiyorum. Anne baskin karakterdir bu yuzden babami da yanina alinca.. Benim gucum ikisine yetemiyor. Icimde hep bi umut vardi buyudugumde beni anlar diye fakat ayni tas ayni hamam... En sonunda bana benim istediklerimi yapmazsan bu evden cek git dedi.Bu da benim icin son nokta oldu artik. Hicbir arkadasima anlatmak istemedim. Belki burda beni anlayan biri olur diye ya da rahatlayabilmek adina yazmak istedim.Ilginiz icin simdiden tesekkurler.
Hangi konuda anlamıyor ailen seni? Ne gibi kısıtlamalar yapıyorlar?
Mesala bir örnek verir misin en çok canını sıkan?
Oku işte , üniversiteyi kazan. Öyle çekip gitmek olmaz. Pişman olursun sonra dışarda neler var haberin var mı? Önce oku kendi ayaklarının üstünde dur öyle.
Mesela en basitinden Annem hep Tip okumami isterdi. Ben Fizyoterapi okuyorum su an ve bana devamli hala bi sansin vardi keske denesydin niye denemiyorsun pisman olacaksin vs diyor. Fakat bunu beni ve yaptigim seyi kucuk gorurmuscesine yapinca agrima gidiyor haliyle. Ya da ben yanlis anliyorum..
Annelerin babaların hayali hep çocuklarının doktor olmasıdır bizim ülkemizde. Yaptığın şeyi küçük gördüğünden değil senin daha iyi yerlerde olmanı istediğinden söylüyor bunları. Sen yanlış anlıyorsun.Mesela en basitinden Annem hep Tip okumami isterdi. Ben Fizyoterapi okuyorum su an ve bana devamli hala bi sansin vardi keske denesydin niye denemiyorsun pisman olacaksin vs diyor. Fakat bunu beni ve yaptigim seyi kucuk gorurmuscesine yapinca agrima gidiyor haliyle. Ya da ben yanlis anliyorum..
Hangi konuda anlamıyor ailen seni? Ne gibi kısıtlamalar yapıyorlar?
Annelerin babaların hayali hep çocuklarının doktor olmasıdır bizim ülkemizde. Yaptığın şeyi küçük gördüğünden değil senin daha iyi yerlerde olmanı istediğinden söylüyor bunları. Sen yanlış anlıyorsun.
Simdi gordum bu yorumu.ne guzel gelecege dair umudun var.meslegin olacak.Mesela en basitinden Annem hep Tip okumami isterdi. Ben Fizyoterapi okuyorum su an ve bana devamli hala bi sansin vardi keske denesydin niye denemiyorsun pisman olacaksin vs diyor. Fakat bunu beni ve yaptigim seyi kucuk gorurmuscesine yapinca agrima gidiyor haliyle. Ya da ben yanlis anliyorum..
Hala onlara bağımlısın, bu yüzden seçtiğin arkadaşlar hakkında söz söyleme hakkını görüyorlar kendilerinde. Biraz daha büyüyüp olgunlaştığında, kendi ayakların üzerinde durduğunda zaten bu tepkiler azalarak bitecek. O yüzden şimdilik idare etmeye çalışmaktan başka çaren yok.Soyle ki etrafimdaki insanlari okuduklari bolume gore secmemi istiyorlar. Anlarsiniz hani toplumda oyle bi yargi vardir ya, Doktor, Tip ogrencisi seklinde bi ideal... Benimse etrafimdakiler nasil oluyorsa farkli ilgi alanlarindaki kisiler oluyor. Annemde Tip okumuyorsa duzgun degildir gibi dusunuyor, Bu bana takinti gibi geldiginden ve anneme de sen takintilisin diyemedigimden mesele cozume kavusmadi bir turlu