Ailem beni anlamiyor

Mystery439

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
22
6
28
Ailemle anlasamiyorum. 19 yasindayim. Bu bircok kisinin basina gelen biseydir tabiki lakin benim icin bu buyuk bir dert haline geldi. O kadar ki kendi parami kazaniyor olsaydim burda 1 dakika daha durmazdim. Insanin ailesi icin boyle dusunmesi cok aci... Annem asiri kati bir insan bense tam tersi duygusalim. Annem onun istekleri dogrultusunda hareket eden bir robot olmami istiyor.Ben de bircok seyi sakli yapmak zorunda kaliyorum. Bana surekli bagirarak sert bir tutumla yaklasiyorlar. Konusmak dahi istemiyorum sadece cekip gitmek istiyorum. Anne baskin karakterdir bu yuzden babami da yanina alinca.. Benim gucum ikisine yetemiyor. Icimde hep bi umut vardi buyudugumde beni anlar diye fakat ayni tas ayni hamam... En sonunda bana benim istediklerimi yapmazsan bu evden cek git dedi.Bu da benim icin son nokta oldu artik. Hicbir arkadasima anlatmak istemedim. Belki burda beni anlayan biri olur diye ya da rahatlayabilmek adina yazmak istedim.Ilginiz icin simdiden tesekkurler.

Pisman olcak isler yapma..
arkadas es sevgili bulunurda aile bulunmaz..
benim annemde katiydi bende hep gizli yaptim yapacagimi

ama keske annemn lafini dinleseydim dedim

Mesela neleri yapmanı istiyor?

Hemen hemen her annenin sert bir yanı vardır. Annenin boyutu nedir, hangi konularda ne istiyorki sizden yapmazsan git diyor? Bu önemli şu aşamada.

Mesala bir örnek verir misin en çok canını sıkan?

Oku işte , üniversiteyi kazan. Öyle çekip gitmek olmaz. Pişman olursun sonra dışarda neler var haberin var mı? Önce oku kendi ayaklarının üstünde dur öyle.

Sonradan pişman olacağın şeyleri yapma canım, ikimiz aynı yaşta sayılırız sen 19 ben 20.
inan şimdi öfkenle ters veya yanlış birşey yaparsın ama emin ol ilerde çok pişmanlık duyarsın bundan... Boşuna dememişler öfkeyle kalkan zararla oturur diye. Allah sabır versin canım...sabretmeyi dene bunlarda düzelir

Hangi konuda anlamıyor ailen seni? Ne gibi kısıtlamalar yapıyorlar?

Mesela en basitinden Annem hep Tip okumami isterdi. Ben Fizyoterapi okuyorum su an ve bana devamli hala bi sansin vardi keske denesydin niye denemiyorsun pisman olacaksin vs diyor. Fakat bunu beni ve yaptigim seyi kucuk gorurmuscesine yapinca agrima gidiyor haliyle. Ya da ben yanlis anliyorum..

Hayir hayir okuyorum zaten o konuda bi sikintim yok. Sadece dedim ya insanin annesi ona boyle bisey diyebilince biraz agrina gidiyor neticede seni en iyi anlamasi gerekn annedir ama beni en anlamayan annem. Belki de beni hala cok kucuk gordugu icin boyledir. Tesekkurler bu arada yanit icin :)

Canım sen okumak istediğini oku, devam et. Benimde annem hep başka bir bölüm okumamı isterdi ama ben yine kendi isteğimi seçtim çünkü sonuçta ilerde bu işle çalışan ben olacağım. O yüzden iyi düşün

Annelerin babaların hayali hep çocuklarının doktor olmasıdır bizim ülkemizde. Yaptığın şeyi küçük gördüğünden değil senin daha iyi yerlerde olmanı istediğinden söylüyor bunları. Sen yanlış anlıyorsun.

Hangi konuda anlamıyor ailen seni? Ne gibi kısıtlamalar yapıyorlar?

Soyle ki etrafimdaki insanlari okuduklari bolume gore secmemi istiyorlar. Anlarsiniz hani toplumda oyle bi yargi vardir ya, Doktor, Tip ogrencisi seklinde bi ideal... Benimse etrafimdakiler nasil oluyorsa farkli ilgi alanlarindaki kisiler oluyor. Annemde Tip okumuyorsa duzgun degildir gibi dusunuyor, Bu bana takinti gibi geldiginden ve anneme de sen takintilisin diyemedigimden mesele cozume kavusmadi bir turlu

Dogru cok haklisiniz o acidan bakinca gayet mantikli tabiki..

Burdaki yorumlari dikkate al.Benimde annem cok katiydi simdi evliyim iki arkadas gibiyiz.
Emin ol yanlisa dusmemen icin yapiyor Lakin sectigi yol yanlis annenin.
Zamaninda gorduklerini uyguluyor tamam.
Universte okuyormusun.Is planlarin varmi.
Sayet evde es arama pesine dusersen koca bi hata icindesindir.

Canım benim keşke tek derdin bu olsa annen ile ilgili.Sırf bu gibi sorunlar yüzünden çekip gitmeye, çaresiz kalmana gerek yok ki. Çok şükür yanında ama despot fazlasıyla, çok çok eski zaman kadınlarını düşün nasıl sertlerdi, dede anneannelerimiz anlatır hatta zaman zaman. Bence sen annenin gönlünü kırma, okulunu oku kendi içinde annene sakın kin besleme.Annen kötü değil sadece fazla despot ama bu seni sevmediği anlamına gelmiyor asla..

Eee ne güzel daha ne istiyor. Bizim komşu kızıda oradan mezun ve hemen iş buldu hatta okurken teklif geldi. Çok güzel bir meslek seçmişsin bence, gönül işi o meslek... Ayrıca ülkemizde fizyoterapist kıtlığı varmış. Maaşları da gayet iyi. Komşumuzun kızı yeni mezundu 3500 lira maaş alıyordu. Şimdi ne kadardır bilmiyorum.

Simdi gordum bu yorumu.ne guzel gelecege dair umudun var.meslegin olacak.
Her ailede var emin ol.
Kardesim avukat cikti mesela hala babam savci ol diyor:)
Ne varki bunda.aileler hepen iyisi olsun ister.gencsin.sen onlari yola getir.

Hala onlara bağımlısın, bu yüzden seçtiğin arkadaşlar hakkında söz söyleme hakkını görüyorlar kendilerinde. Biraz daha büyüyüp olgunlaştığında, kendi ayakların üzerinde durduğunda zaten bu tepkiler azalarak bitecek. O yüzden şimdilik idare etmeye çalışmaktan başka çaren yok.
Bu arada tıp konusunda mı takıntılı annen yoksa okul konusunda mı? Yani illa tıpçılar olsun etrafında mı diyor yoksa doğru düzgün insanlar olsun mu diyor? Çocuğum yok ama senin yaşlarında yeğenlerm var. Ben de onların çevresindeki insanların onlara uygun, ailemize uygun yapıda, kültürde, eğitimde insanlar olmasını isterim. Bu benim katılığımdan ya da kuralcılığumdan değil, onların iyiliğini istememden kaynaklanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…