ailem altüst oldu lütfen fikir verin

Ben senin yerinde olsaydım dişimi sıkıp köprüyü geçene kadar yapardım.Anlıyorum gençsin yaşıtlarım neler yapıyor benim yaşadığım hayata bak diyorsun.Sabretmen lazım.Macereya atılıcak bir bölümde okumuyorsun.6 yıl geçer de işe başlarsan babanla görüşme bence.

Tercih döneminde başka şehir tercih edip evden ayrılsaydınız keşke. Babanıza puanınızın burayı tuttuğunu söylerdiniz biterdi. Siz düzen kurunca anneniz de peşinizden yanınıza gelirdi. Şimdi yatay geçiş yapmak tam bir rest çekiş ve evden ayrılma olacak.
Siz bu saatten sonra karışmayın anneniz boşanmak istiyorsa boşansın. Anneniz sadece size böyle davrandığı için boşanmıyor ki, hem sadece bunun için de boşanabilir siz kızısınız.

Benzerini benim yıllarımdan yasayanlar biliyorum
Cok ucuk seyler değil yazdıkların
İnanmayanlar yasamadıgı veya görmedigi icin bilemezler ama böyle aileler böyle babalarda mevcut
Tek cözüm varsa yurtta kalmanız veya notlarınızı yüksek tutup yatay geciş yapmanız

işe başlayınca zaten zamanım olmayacağı için ve henüz gençken az da olsa enerjim varken eğlenmek istedim ben de herkes gibi. babamla zaten 1 yıldır hiç konuşmuyorum onu sevmediğimi farkında sürekli söylüyordu. ve evden çıkıp gittiğimde annemi de alınca bir daha yüzüne de bakmayacağım

Katiliyorum
Babanim yaptiklari kesinlikle yanlis ama sanki her baba genc kizini sokakta sarmas dolas gorse tepki verir gibi
Aynen babası belli çok saygısızca davranıyor kabul edilebilir bi durum değil ama her baba bi tepki gösterir ama ayıp kelimeler kullanması o şekilde aşağılaması çok kötü adamın

işe başlayınca zaten zamanım olmayacağı için ve henüz gençken az da olsa enerjim varken eğlenmek istedim ben de herkes gibi
Haklısın.Zaten sende sorun yok , ama baban böyle bir adam ve ona muhtaçsın.İşe girip çalışsan derslerin aksar , babanla zıtlaşsan okula göndermemekle tehdit ediyor.Aklını kullanman lazım.Sınav tercihlerinde de duygusal davranmışsın.Mantıklı ol biraz.İşe başlayınca neden zamanın olmasın ki hem? Emin ol hem imkanların hem de enerjin olacak o zaman.

Iyi de canim madem bu kadar baskı altindasin okuyup kendini kurtarmayı dusunseydun ne diye erkek arkadas buluyorsun kendine dersini en iyi şekilde çalışıp okulu bitirseydin .Sende de hata var meslek sahibi olmaya calissaydin erkek gelir gider daha yasin 19

bazı profesörlerimiz de böyle söylüyor üniversitede arkadaşlarım gezerdi ben kıskanırdım şimdi ben geziyorum onlar iş arıyor diyor. dedikleriniz doğru ama babam evde olmadığı zamanlarda hala mutlu sakin bir aile olabiliriz gibi geliyor. 3 gün önce kavga anında olsa hiçbir şeyi önemsemezdim kendimi bile vururdum tek çözüm o gibi düşünüyordum ama şuan hala çözüm yolu bulabilirim diyorum. beni hayatından silsin umursamasın diyorum.

Adam cocugunu eve kilitlemis siz baska sehre gidin okumaya diyorsunuz??

Kizim sen tibbi nasil kazandin ya. Nasil intihari dusunur bunu yapan biri?

Gelecegin parlak belli. Okulunu bitir. Meslegini eline al. Doktor olacaksin. O zaman ayri sehre de gidersin kendi evin de olur. Birsuru paran olur.

Her baba olmasa da babalrin büyük kısmı zaten kizini kiskanir. Bu senin babana ozgu degil benim babam da kizardi sarildigimi gorseydi..

Evden kacmayi sehir değiştirmeyi intihari dusunme de dersini düşün. bitir doktor ol saygin bir meslek simdi. Bu düşündüklerine pisman olacaksin emin ol

erkek arkadaşım var diye çalışmıyor değilim derslerime de çalışıyorum. 6 yıl boyunca zaten çalışacağım şu an ek olarak yapabileceğim bir çalışma yok. Üniversite sınavına hazırlanmıyorum. Erkek arkadaş duygusal boşluğu bir nebze de olsa kapatan bir şeydi benim için. mutluluk gelen tek yer arkadaşlarımdı benim hayatımda.

Bi yakınım doktorluk okurken maddi durumu yoktu ve yurtta kalıyordu yurttaki kızların kas bıyıklarını alarak kendine ufakta olsa gecim saglıyordu
Aksamları parttime cafelerde calısıyordu
Suanda gercekten ailesinden cok cektigi icin o hırsı kullandı ve attıgı her adımda basarılı olup paraya para demiyor sosyal hayatı yeni ailesi vs herşey huzurlu
Sizde yapabilirsiniz sadece bi süre bu mutsuzluğunuzu hırsa döndürüp hırsınızıda iyi yönetin

evden dışarı hiçbir zaman çok çıkamadğım için ders çalışıyordum sadece. Tıp kazanınca sorunlar çözülmüyor ama hep psikiyatrist olmak istedim kendi sorunlarımı da çözerim belki diye. Başka şehre yollamaz ya da bu şehirde kalsam bile yurda. Evden çıktığım anda babamla ilişkim tamamen biter bir daha yüzüme bakmaz zaten istediğim de bu ama evde çok sorunlu ortam olacak bu sefer. Beni takip bile edebilir. Anlaşarak bitsin istiyorum. Babayla boşanmak gibi bir şey olsa keşke ama anne babamı seçemiyorsun da atamıyorsun da

Şu anda senin hayat düzenini bozdu mu bozdu o zaman erkek arkadas olayı için uygun bir zaman değil.bak benim ailemde öyle çok katı bir aile değildi .yined3 ayaklarımız üzerinde durmadan erkek arkadaşa karşıydı ve bence haklılar.Su anda sen ogrencisin tamam bu duyguları istiyorsun ama en azından üniversiteye girene kadar yapmasaydun böyle birşey olur ya bir şans daha verirlerbence okulunu bitirmek için kullan

Baban değişik bir adam sen niye kendini suçlu hissediyorsunki . Tek yaptığın hata fırsatın varken o evden gitmekti yani tercih zamanı

bu anlattığınız olay o kadar güzel ki o kişiyi tebrik ediyorum hayran kaldım. teşekkür ederim

Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır.Gün gelir zaman geçer baban da hata yaptığını anlar ama sizin ve annenizin gençliği gitmiş olur.O yüzden diyorum ki sen işine bak , babana şimdilik he de geç , gençlik heyecanı var seni de anlıyorum ama böyle bir babayla gezmek tozmak sevgilinin olması senin için lüks.Aile insanın hayattaki en büyük şansı ya da şanssızlığıdır.Senin sabretmen lazım.

Babanla mücadeleye enerji harcadıkça seninle daha çok zıtlaşır seni anlamaz emin ol.Sen onunla tartışma.Sen işine bak.Yanlış anlama babanı da sadece para kaynağı olarak gör.Burda kimse sana baba edebiyatı yapamaz.Böyle babalık olmaz.Babalık sadece çocuğun maddi ihtiyaçlarını karşılayıp ona baskı yapmak değil ki.Sen hata yapmıyorsun , iyi bir bölüm kazanmışsın.Pragmatist yaklaş ve okulunu bitirmeye bak.

bu anlattığınız olay o kadar güzel ki o kişiyi tebrik ediyorum hayran kaldım. teşekkür ederim
Ben sana yatay gecişle iyi bi yere atanmanı tavsiye ederim
Cok calıs ve yatay gecişi hak et
Yollamaz diyorsun ancak iyi bir okula kendini atabilirsen kazanabilirsen okulun en basarılı ögrencilerinden ilk bestekilere böyle bi hak cıktı vs diyip gidebilirsin diye düşünüyorum

Benim ailemde kapali bir aile babam bizi zorlamazdi ama fikirlerini gunahini sevabini anlatirdi secimi bize birakirdi istedigi icten ice kapanmamizdi ben kiz kardesime gore biraz daha acikliga meyilliydim ama sonradan kendi istegimle kapandim cok sukur kiz kardesim cok kucuk bir yasta kendi istegiyle kapandi hic kimse zorlamadi.babaniz kendince sizin iyiliginizi istiyor ben eminim sizi cok seviyordur korumak istiyor ama yontemi dogru degil.bu arada hangi baba yolun ortasinda bi erkekle kizinin sarildigini gorse cildirir.bu sizin hayatiniz ama benim fikrim okulu bitirdikten sonra erkek arkadas falan olmasi.cozum olarak sunacagim sey babanizi karsiniza alip icinizdeki herseyi guzelce konusmaniz

Babanız bunları hiçbir zaman yapmayacak gibi görünüyor ne yazık ki. Hem sizi silip hem sizin evinde yasamaniza izin vermesi mümkün değil bunu biliyorsunuz. Olmayacagini bildiğiniz seylerle sürekli meşgul olarak harcamayin enerjinizi.

Tıp öğrencisisiniz, çok kolay burs bulabilirsiniz, burs veren kurumları arastirin, sehrinizdeki büyük derneklere başvurup durumunuzu anlatın, en az bir tane burs bulursunuz. Para istemeyeceginiz için babanizla aranıza biraz daha mesafe girmiş olur. Calisip okuyabileceginiz bir bölümünüz olmadigi için burslara güvenip evden ayrılmayin. İlerde burslariniz bir sebepten kesilirse çok zorlanirsiniz. Aynı evde yasadiginiz sürece babanizin öfkesini çekecek bir şeyler yapmamaya calisin. Baş açmaya pantolon giymeye zor ikna olmuş bu adamin bir erkeğe sarıldiginizi gordugunde ne yapabileceğini en iyi sizin biliyor olmanız gerekir, gereksiz risk almissiniz. Ama ben karismasin istiyorum, içimde kalmasın istiyorum deme hakkınız var ama luksunuz yok. Bundan sonra daha dikkatli olun.

Notlariniz iyiyse yatay gecisle başka bir şehre gidin devlet yurdunda kalın, o zaman bursunuzla yaşarsınız. Bu noktada ama arkadaşlarımı bırakmak istemiyorum deme hakkınız var ama luksunuz yine yok. Çünkü bir şeylerin zorlugunu yaşamak, bir şeylerden vazgecmek zorundasınız bu kosullarda.

Annenizin yıllarca sessiz kaldigini söylediniz. Gerçekten çalışıp ev gecindirebilecegine inaniyorsaniz yazı beklemesi gerekmiyor. Şimdiden babanıza belli etmeden evden iş yaparak biraz para biriktirebilir yaza. Calisma fikrine de alışmış olur, daha gerçekçi plan yapabilir.

burs çıkmazsa ve bulamazsan kredi al ailene söyleme. zaten mezun olduğunda kendin ödeyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…