- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.443
Ben senin yerinde olsaydım dişimi sıkıp köprüyü geçene kadar yapardım.Anlıyorum gençsin yaşıtlarım neler yapıyor benim yaşadığım hayata bak diyorsun.Sabretmen lazım.Macereya atılıcak bir bölümde okumuyorsun.6 yıl geçer de işe başlarsan babanla görüşme bence.babam memur olduğu için hiçbir yerden burs çıkmıyor. o nedenle kredi almayı düşündüm. evden çıksam burs verecek insanlara babamla kavga edip onlarla yaşamadığımı anlatsam zaten kimse burs vermeyi kabul etmez sorunlu olduğum için kredi alabilirim sadece. yurt çıkarsa biraz kolaylaşmış olacak işler
işe başlayınca zaten zamanım olmayacağı için ve henüz gençken az da olsa enerjim varken eğlenmek istedim ben de herkes gibi. babamla zaten 1 yıldır hiç konuşmuyorum onu sevmediğimi farkında sürekli söylüyordu. ve evden çıkıp gittiğimde annemi de alınca bir daha yüzüne de bakmayacağımBen senin yerinde olsaydım dişimi sıkıp köprüyü geçene kadar yapardım.Anlıyorum gençsin yaşıtlarım neler yapıyor benim yaşadığım hayata bak diyorsun.Sabretmen lazım.Macereya atılıcak bir bölümde okumuyorsun.6 yıl geçer de işe başlarsan babanla görüşme bence.
Aynen babası belli çok saygısızca davranıyor kabul edilebilir bi durum değil ama her baba bi tepki gösterir ama ayıp kelimeler kullanması o şekilde aşağılaması çok kötü adamınKatiliyorum
Babanim yaptiklari kesinlikle yanlis ama sanki her baba genc kizini sokakta sarmas dolas gorse tepki verir gibi
Haklısın.Zaten sende sorun yok , ama baban böyle bir adam ve ona muhtaçsın.İşe girip çalışsan derslerin aksar , babanla zıtlaşsan okula göndermemekle tehdit ediyor.Aklını kullanman lazım.Sınav tercihlerinde de duygusal davranmışsın.Mantıklı ol biraz.İşe başlayınca neden zamanın olmasın ki hem? Emin ol hem imkanların hem de enerjin olacak o zaman.işe başlayınca zaten zamanım olmayacağı için ve henüz gençken az da olsa enerjim varken eğlenmek istedim ben de herkes gibi
bazı profesörlerimiz de böyle söylüyor üniversitede arkadaşlarım gezerdi ben kıskanırdım şimdi ben geziyorum onlar iş arıyor diyor. dedikleriniz doğru ama babam evde olmadığı zamanlarda hala mutlu sakin bir aile olabiliriz gibi geliyor. 3 gün önce kavga anında olsa hiçbir şeyi önemsemezdim kendimi bile vururdum tek çözüm o gibi düşünüyordum ama şuan hala çözüm yolu bulabilirim diyorum. beni hayatından silsin umursamasın diyorum.Haklısın.Zaten sende sorun yok , ama baban böyle bir adam ve ona muhtaçsın.İşe girip çalışsan derslerin aksar , babanla zıtlaşsan okula göndermemekle tehdit ediyor.Aklını kullanman lazım.Sınav tercihlerinde de duygusal davranmışsın.Mantıklı ol biraz.İşe başlayınca neden zamanın olmasın ki hem? Emin ol hem imkanların hem de enerjin olacak o zaman.
erkek arkadaşım var diye çalışmıyor değilim derslerime de çalışıyorum. 6 yıl boyunca zaten çalışacağım şu an ek olarak yapabileceğim bir çalışma yok. Üniversite sınavına hazırlanmıyorum. Erkek arkadaş duygusal boşluğu bir nebze de olsa kapatan bir şeydi benim için. mutluluk gelen tek yer arkadaşlarımdı benim hayatımda.Iyi de canim madem bu kadar baskı altindasin okuyup kendini kurtarmayı dusunseydun ne diye erkek arkadas buluyorsun kendine dersini en iyi şekilde çalışıp okulu bitirseydin .Sende de hata var meslek sahibi olmaya calissaydin erkek gelir gider daha yasin 19
evden dışarı hiçbir zaman çok çıkamadğım için ders çalışıyordum sadece. Tıp kazanınca sorunlar çözülmüyor ama hep psikiyatrist olmak istedim kendi sorunlarımı da çözerim belki diye. Başka şehre yollamaz ya da bu şehirde kalsam bile yurda. Evden çıktığım anda babamla ilişkim tamamen biter bir daha yüzüme bakmaz zaten istediğim de bu ama evde çok sorunlu ortam olacak bu sefer. Beni takip bile edebilir. Anlaşarak bitsin istiyorum. Babayla boşanmak gibi bir şey olsa keşke ama anne babamı seçemiyorsun da atamıyorsun daAdam cocugunu eve kilitlemis siz baska sehre gidin okumaya diyorsunuz??
Kizim sen tibbi nasil kazandin ya. Nasil intihari dusunur bunu yapan biri?
Gelecegin parlak belli. Okulunu bitir. Meslegini eline al. Doktor olacaksin. O zaman ayri sehre de gidersin kendi evin de olur. Birsuru paran olur.
Her baba olmasa da babalrin büyük kısmı zaten kizini kiskanir. Bu senin babana ozgu degil benim babam da kizardi sarildigimi gorseydi..
Evden kacmayi sehir değiştirmeyi intihari dusunme de dersini düşün. bitir doktor ol saygin bir meslek simdi. Bu düşündüklerine pisman olacaksin emin ol
Şu anda senin hayat düzenini bozdu mu bozdu o zaman erkek arkadas olayı için uygun bir zaman değil.bak benim ailemde öyle çok katı bir aile değildi .yined3 ayaklarımız üzerinde durmadan erkek arkadaşa karşıydı ve bence haklılar.Su anda sen ogrencisin tamam bu duyguları istiyorsun ama en azından üniversiteye girene kadar yapmasaydun böyle birşey olur ya bir şans daha verirlerbence okulunu bitirmek için kullanerkek arkadaşım var diye çalışmıyor değilim derslerime de çalışıyorum. 6 yıl boyunca zaten çalışacağım şu an ek olarak yapabileceğim bir çalışma yok. Üniversite sınavına hazırlanmıyorum. Erkek arkadaş duygusal boşluğu bir nebze de olsa kapatan bir şeydi benim için. mutluluk gelen tek yer arkadaşlarımdı benim hayatımda.
Baban değişik bir adam sen niye kendini suçlu hissediyorsunki . Tek yaptığın hata fırsatın varken o evden gitmekti yani tercih zamanıHer şey çok karışık nereden başlamalıyım bilmiyorum. Ben 19 yaşın bir tıp öğrencisiyim. Babamla yaklaşık 4 yıldır bir sorunlu bir ilişkimiz var. 1 yıldır ise direkt ilişiğimiz yok. Sadece aynı evde yaşıyoruz. Babam her zaman ufak şeylerden sorun çıkaran biriydi. Sürekli ev ortamımız huzursuz olurdu. Annem yıllardır boşanmak istiyordu ama çocukları için duruyordu. Düşük not alınca surat asar, sevdiği yemek olmayınca surat asar, annem bir kaç saat gezmeye çıksın surat asar, eve geç gelince surat asar (geç dediğim akşam yedi), sevgilim olduğunu öğrendiği zaman, buraya yazmıştım yine, 1,5 yıl konuşmadık. 12-13 yaşlarındayken sosyal medya hesabı açmam yasaktı ama benim gizlice kullandığım bir hayran hesabım vardı (yani kendi resimlerimi koymuyordum müzik grubunun resimleri vardı) bunu bulduğunda beni dövmüştü. Hep baskıcı bir insan oldu ve beni 12 yaşında başörtüsüne zorladılar. Boyun eğdim, hiçbir bilgim olmadan sadece ailem zorladığı için yaptım bunu. 6 yıl sürdü bu şekilde yaşamam. Hiçbir yere gidemezdim arkadaşlarımla. Sosyal medya yoktu. Müzik dinlemek bile günahtı bizim evde. Ama bu şekilde baskı kurup korkutmak yapmaya engel değildi sadece saklayarak yapmam gerekiyordu. Bu evden gitme hayaliyle hep çalıştım ve iyi bir puan adlım. Ama tercih dönemi gelince annemi bu evde yalnız bırakmak istemedim. Hep bu şehirden gitmek için çalıştım ama gidemedim. Annem benim en yakın arkadaşım oldu hep. Bu yaz onunla konuştum açılmak istediğimi söyledim. Sorunlar yaşadık ama babamı da kabullendirdik bu duruma. Zorla olacak bir şey değildi çünkü. Ama daha da sıkmaya başladı. Annemle ortak yalanlar söyleyip bir şekilde devam ediyorduk hayatımıza. Ta ki 3 gün öncesine kadar. Babam baskıcı demiştim bu nedenle pantolon giymeme bile laf yapardı. Etrafımda görüyordum herkes istediği gibi giyiniyordu ve mutlulardı da, aileleri de sorun çıkarmıyordu ben de öyle olsun istedim. Tayt giydim diye namussuz olmayacaktım sonuçta. Tunik altına tayt giydim ve o gün erkek arkadaşımla buluştuk iki saatliğine. Ayrılma vakti gelince beni durağa bıraktı hava soğuktu ve kapşonum kapalıydı sarılıp vedalaşıyorduk bir daha ne zaman görüşeceğimiz belli olmadığı için duygusal bir vedalaşmaydı. Tam ayrılırken tekrar sarılmaya başlıyorduk. Tüm bu esnada babam arkadan saklanmış izliyormuş. Otobüse bindiğimde arkamı bir döndüm ve onunla karşılaştım. Bana bakıp kafa sallamaya başladı. Çok korktum ve orada bayıldım. Eve geldiğimizde telefonumu alıp kırdı. Sim kartımı çöpe attı ve beni odaya kilitledi. Anneme bağırmaya başladı söyledikleri şunlardı "Yolun ortasında s.....medikleri kaldı. Açmış g...nü dolanıyor. Bir daha bu evden dışarı adım atamaz. Gelsin o çocuk onu istesin vermezsem şerefsizim otursun koca beklesin. Okula mokula gitmiyor daha. O evden çıkarsa sen de git bu evden." dedi anneme. 2 gündür odamdayım babam gidince annem açıyor kapıyı ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Normal ve rahat bir aile yaşantısı istemiştim sadece. Suçluyum bunu biliyorum ama suçum bu aile yapısında suç. Daha modern bir ailede olsaydım bu kadar büyük suç olmayacaktı. Doktor olduğumda ben elbise de giyeceğim oje de süreceğim bunlar hep içimde kalan şeylerdi ve büyüdüğümde zaten yapacağım. Sadece şuan da yapmak istedim. Pişmanım keşke yapmasaydım diyorum keşke bu evden gidene kadar sabretseydim diyorum ama artık bir motivasyonum da kalmadı çünkü 6 yıl bu şekilde yaşamak istemiyordum. Artık daha kötü oldu her şey. Bir hayatım kalmadı. Evden kaçmayı düşündüm ama kalacak bir yerim yok. Kredi alıp çalışınca ödeyebilirim birikmişim de var para sorun değil ama kalacak bir yerim yok. Ölmeyi de düşündüm ama hayallerim var yaşamak istiyorum. Erkek arkadaşım tanışayım babanla diyor ama babam öyle biri değil direk evlen git diyor koca meraklısı diyor. Bu yaşta evlenmek istemiyorum, benim hayatım o şekilde kurtulacaksa bile karşımdakine yapamam bunu. Annemle konuştuğumda ise annem yaza kadar dayan diyor sonra boşanacağım bu adamdan diyor. Taşınacağız diyor. Ama şehrimi bırakmak istemiyorum. Kardeşlerimin düzenini de bozmak istemiyorum. Benim yüzümden boşanmalarını da istemiyorum. Anneme söylediğimde senin yüzünden değil kardeşlerin büyüyünce de aynılarını yapacak ben çekemem diyor. Ama ağlayıp duruyor. Benim yüzümden ailemiz altüst oldu ve ne yapacağım bilmiyorum. Bu aileden uçup gitmek yok olmak istiyorum. Bensiz rahat rahat yaşasınlar istiyorum. Ama kalacak bir yerim yok dediğim gibi. Bir çözüm bulamazsam tek çözümüm intihar olacak sanırım. Lütfen biraz fikir verin nerelerde kalabilirim yardım edin
bu anlattığınız olay o kadar güzel ki o kişiyi tebrik ediyorum hayran kaldım. teşekkür ederimBi yakınım doktorluk okurken maddi durumu yoktu ve yurtta kalıyordu yurttaki kızların kas bıyıklarını alarak kendine ufakta olsa gecim saglıyordu
Aksamları parttime cafelerde calısıyordu
Suanda gercekten ailesinden cok cektigi icin o hırsı kullandı ve attıgı her adımda basarılı olup paraya para demiyor sosyal hayatı yeni ailesi vs herşey huzurlu
Sizde yapabilirsiniz sadece bi süre bu mutsuzluğunuzu hırsa döndürüp hırsınızıda iyi yönetin
Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır.Gün gelir zaman geçer baban da hata yaptığını anlar ama sizin ve annenizin gençliği gitmiş olur.O yüzden diyorum ki sen işine bak , babana şimdilik he de geç , gençlik heyecanı var seni de anlıyorum ama böyle bir babayla gezmek tozmak sevgilinin olması senin için lüks.Aile insanın hayattaki en büyük şansı ya da şanssızlığıdır.Senin sabretmen lazım.bazı profesörlerimiz de böyle söylüyor üniversitede arkadaşlarım gezerdi ben kıskanırdım şimdi ben geziyorum onlar iş arıyor diyor. dedikleriniz doğru ama babam evde olmadığı zamanlarda hala mutlu sakin bir aile olabiliriz gibi geliyor. 3 gün önce kavga anında olsa hiçbir şeyi önemsemezdim kendimi bile vururdum tek çözüm o gibi düşünüyordum ama şuan hala çözüm yolu bulabilirim diyorum. beni hayatından silsin umursamasın diyorum.
Ben sana yatay gecişle iyi bi yere atanmanı tavsiye ederimbu anlattığınız olay o kadar güzel ki o kişiyi tebrik ediyorum hayran kaldım. teşekkür ederim
Babanız bunları hiçbir zaman yapmayacak gibi görünüyor ne yazık ki. Hem sizi silip hem sizin evinde yasamaniza izin vermesi mümkün değil bunu biliyorsunuz. Olmayacagini bildiğiniz seylerle sürekli meşgul olarak harcamayin enerjinizi.iki gecedir 15-16 saat uyuyorum rüyamda dışarı çıktığımı okula gittiğimi görüyorum. Arkadaşlarımı görüyorum. Eski resimleri görüyorum. Çok uyuduğum için uykum kesik kesik oluyor her uyandığımda babam ölsün diye dua ediyorum. Böyle hissetmek bunları yaşamak istemiyorum. Beni silsin kızı olarak düşünmesin, paramı kazandığımda yaptığı her harcamayı öderim ona yeter ki şu an beni rahat bıraksın ve evinde yaşamama izin versin.