bilgisayarı o da kullanıyor kardeşlerim de kullanıyor kıramaz, atamaz zaten. Bu durumda bunun açıklamasını yapmak zorunda olduğuma o kadar üzülüyorum ki. İnanmamakta siz de haklısınız internet ortamı sonuçta ama açık aramak yerine inanmıyorsanız hiçbir şey yazmayın lütfenTelefonu kıran bilgisayar, tableti düşünemeyecek mi?
Arkadaş dediğin yeniden bulunur. Anne de sizinle gelir. Hiçbiri aşılamayacak problem değil. 5 yıl başka şehirde okudum. 7 yıldır ailemden 20 saat uzakta evliyim. Memleketten ilk ayrıldığımda 17 yaşına yeni girmiştim anne evinden başka yerde kalmamış hiç şehir dışına çıkmamıştım. Ayaklarımın üzerinde durabilmek için evden ayrılmalı başka bir hayatın olduğunu görmeliydim. Bu yüzden bulunduğum şehirdeki üniversiteyi seçmedim. Koşullara göre belki çılgınlıkti. Her ay sadece gelen öğrenim kredisiyle gecinirdim. O da ancak 200 lira idi. Ailemden başka para isteyemezdim zaten yurt kirami zar zor veriyorlardı. Oluyor yani yaşanıyor.evet ama hem annemi bırakmak istemiyorum hem de hala bir şımarıklık var bütün hayatım burada geçti ve arkadaşlarım da burada olduğu için gitmek de istemiyorum
bu şekilde tek başına yaşayan güçlü insanları örnek almak istiyorum. paylaştığınız için teşekkür ederim cesaret verdiniz. Sadece düz bir hayatım olsun istedim her zamanArkadaş dediğin yeniden bulunur. Anne de sizinle gelir. Hiçbiri aşılamayacak problem değil. 5 yıl başka şehirde okudum. 7 yıldır ailemden 20 saat uzakta evliyim. Memleketten ilk ayrıldığımda 17 yaşına yeni girmiştim anne evinden başka yerde kalmamış hiç şehir dışına çıkmamıştım. Ayaklarımın üzerinde durabilmek için evden ayrılmalı başka bir hayatın olduğunu görmeliydim. Bu yüzden bulunduğum şehirdeki üniversiteyi seçmedim. Koşullara göre belki çılgınlıkti. Her ay sadece gelen öğrenim kredisiyle gecinirdim. O da ancak 200 lira idi. Ailemden başka para isteyemezdim zaten yurt kirami zar zor veriyorlardı. Oluyor yani yaşanıyor.
yardım alabileceğim bir aile büyüğü yok dedelerim vefat etti. Ve klasik türk aile yapısı erkek her zaman değerlidir şeklinde yetiştiği için bir kadından tavsiye almayacak birisi babam. Annemi de evden kovuyor çünkü gidemeyeceğini düşünüyor. Kendisi olmadan yaşayamayacağımızı gidemeyeceğimizi düşünüyor. Kolayca kovabiliyor. Belki sinirli olduğu için söyledi ama bu hep böyle devam edecek yıllarca. Şimdi okula yollasa bile ders saatleri dışında hiçbir yere gitmeme izin vermeyecek. Ve surat asıp huzursuzluğu sürdürmeye devam edecek.Bir aile büyüğünden yardım almanı tavsiye edicem babanın saygı duyduğu anlayışlı olmazsa kızını kaybedecegini ailesinin dağılcagını usulen anlatacak birisi hepsi gececek sen okulunu bitir sabret çok gençsin annenede üzülme onlar yetişkin ve o kişi onun kocası kendileri karar verir ne yapcaklarına sen mutlu ol annende olur
Babanızın huyunu biliyormuşsunuz neden durakta sarılıyorsunuz ki babanızın yaptıkları gerçekten çok ayıp ve kötü ama her baba kızını bi erkeğe sarılırken görürse tepki verir sarılmasaymışsın keşke
orayı hep takip ediyorumBirde googleden yalnız yürümeyeceksini oku
çalışmıyor ama ayrılırsak çalışırım diyorÇok üzüldüm anneniz çalışıyor mu ?
Çok sürmez bu durum zaten derslerin ağırlascak nöbetlerin olucak okul saatlerini uzun tutar halledersin herseyiniyardım alabileceğim bir aile büyüğü yok dedelerim vefat etti. Ve klasik türk aile yapısı erkek her zaman değerlidir şeklinde yetiştiği için bir kadından tavsiye almayacak birisi babam. Annemi de evden kovuyor çünkü gidemeyeceğini düşünüyor. Kendisi olmadan yaşayamayacağımızı gidemeyeceğimizi düşünüyor. Kolayca kovabiliyor. Belki sinirli olduğu için söyledi ama bu hep böyle devam edecek yıllarca. Şimdi okula yollasa bile ders saatleri dışında hiçbir yere gitmeme izin vermeyecek. Ve surat asıp huzursuzluğu sürdürmeye devam edecek.
evet öyle farkındayım suçluyum ama dediğim gibi başka bir aile yapısı olsaydı bu kadar büyük sorun olmaycaktı yine sorun olacaktı tabiiKatiliyorum
Babanim yaptiklari kesinlikle yanlis ama sanki her baba genc kizini sokakta sarmas dolas gorse tepki verir gibi
yine yalan söyleyerek devam edebileceğim hayatıma belki çok küçük bir ihtimal bu da ama ben ya hayatımızdan çıksın ya da bu kadar baskı kurmaya çalışmaktan vazgeçsin istiyorum. Birbirimizle muhattap olmamayı istiyorum. Kredi alırım ondan tek kuruş almam sadece evde yaşamama izin versin ama birbirimiz yokmuş gibi davranalım istiyorumÇok sürmez bu durum zaten derslerin ağırlascak nöbetlerin olucak okul saatlerini uzun tutar halledersin herseyini
Her zaman ana kuzusu kalmayacağız. Bazen daha geç öğreniyoruz ama öğreniyoruz bir şekilde. Biraz gözü kara olmak lazım belki bilmiyorum. Ama bakıyorum insan hayatinda bir dönem de olsa mutlaka ailesinden ayrı başka bir yerde yaşamalı üniversite bunun için çok iyi bir seçenek. Erasmus 'a da katılmayı çok isterdim esasen de üniversiteyi zar zor bitirdik. Bir şekilde koşulları zorlayıp yatay geçiş yapın. Babanız sinirle çıkmayacak falan demiştir. Biliyor ki tatil. Göz korkutmak istiyor. Suların durulmasıni bekleyin. Hemen pes etmek olmaz.bu şekilde tek başına yaşayan güçlü insanları örnek almak istiyorum. paylaştığınız için teşekkür ederim cesaret verdiniz. Sadece düz bir hayatım olsun istedim her zaman
Evden okul için çıkartsa bile diğer her şeyimi daha çok kısacak. Her şeyden kastımı kelimelere dökemiyorum ama benim hayatımı o yaşıyormuş gibi davranacak. Onun söyledikleri olmazsa tehditlere devam edecek.Her zaman ana kuzusu kalmayacağız. Bazen daha geç öğreniyoruz ama öğreniyoruz bir şekilde. Biraz gözü kara olmak lazım belki bilmiyorum. Ama bakıyorum insan hayatinda bir dönem de olsa mutlaka ailesinden ayrı başka bir yerde yaşamalı üniversite bunun için çok iyi bir seçenek. Erasmus 'a da katılmayı çok isterdim esasen de üniversiteyi zar zor bitirdik. Bir şekilde koşulları zorlayıp yatay geçiş yapın. Babanız sinirle çıkmayacak falan demiştir. Biliyor ki tatil. Göz korkutmak istiyor. Suların durulmasıni bekleyin. Hemen pes etmek olmaz.
babam memur olduğu için hiçbir yerden burs çıkmıyor. o nedenle kredi almayı düşündüm. evden çıksam burs verecek insanlara babamla kavga edip onlarla yaşamadığımı anlatsam zaten kimse burs vermeyi kabul etmez sorunlu olduğum için kredi alabilirim sadece. yurt çıkarsa biraz kolaylaşmış olacak işlerBurs bulabilirsen şehir değiştir , annen babandan ayrılmasın isterse kardeşlerin de yaşamaya devam edebilir.Sen o evde çalışıp tıp kazanmışsın , kardeşlerin de yapabilir bunu.Sen şu anda onları düşünebilecek durumda değilsin.Maddi gücün yok , annen boşandı diyelim iş bulabilse ne iş bulucak? Yani sen bu düzeni değiştirmek yerine kendi işine bak.6 yıl çabucak geçer , inan buna.Burs bulabilirsen şehir de değiştirebilirsin.