• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelerin Uyumu ve Din Baskısı Endişelerim

sukolata

Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2018
14
10
18
Merhaba,

Erkek arkadaşımla hayatlarımızı birleştirme kararı aldık ama bunun için önümüzde biraz zaman var.Gerçi ne kadar uzatılırsa o kadar karışıyor işler diyenler var.Onun ailesi bütün çocuklarını okutmuş.İkisi doktor biri öğretmen biri avukat.Erkek arkadaşımın da benim de güzel işlerimiz var.Onun aile bütünlüğü var.Benim annem ve babam ayrı,annemin yeni bir eşi var.Teyzem hariç herkes açık (bunun benim için bir önemi yok,her zaman saygı duyarım) muhafazakar bile aile yapımız yok ama ben kendi inancımın çizgisinde yaşarım.Erkek arkadaşım da benim gibi ama onun ailesi oldukça dindar.Eskiden cemaat üyelikleri falan da olmuş.Bunların hepsini kabul edebilirim ve beni çok rahatsız etmedi başta ama ailesine beni açıkladığında en çok sordukları soru benim ve annemin kapalı olup olmadığımız,din ile ilişkimizin nasıl olduğu,onlara uyum sağlayıp sağlayamayacağım konusu olmuş.Kalkıp karşılarında açık saçık giyinecek veya başka bir saygısızlık edecek değilim ama dini yönü 1.ve en önemli kısma koymaları beni tedirgin etti.Baskı kurarlar mı bilemiyorum.Erkek arkadaşım ayakları sağlam basan biri,ailesi trabzonda biz istanbulda yaşıyoruz,evlenince de böyle olacak.Sırf bu içimi rahatlatmaya yetiyor.Ailelerimizin asla uyuşmayacağını düşünüyorum.Babam içki içer,onlar asla.Düğünlerinde oynanmazmış bile kadınlar erkeklerin önünde dans etmemeliymiş.Giyeceğim gelinliğin bile kapalı olması gerekiyormuş.Bunlar beni üzüyor ama erkek arkadaşım hepsiyle baş ederiz diyor.Ona olan güvenim ve sevgimizle bunları aşabilir miyiz acaba bu yeterli olur mu türk fimlerindeki gibi?Ailelerimizi uyum içinde idare edebilir miyiz onlar birbirlerine uyum sağlar mı? Başından böyle bir durum geçen varsa yorumlarını bekliyorum.Tavsiyeye ve olumlu yaşanmışlıklara ihtiyacım var.Teşekkürler

Şaka gibi. Hala bu tür "baskı" yapan insanlar var.

Şöyle söyleyeyim,
"Açıklar her ne kadar dindarsa,
Kapalılar da bir o kadar aşufte olabiliyor."

Bilmem anlatabildim mi?

Yani demem o ki;
Öncelikle dış görünüşe önem verilmemeli.

Dinden ötürü baskı yapılmamalı, bu hatta küfre bile iter larşı tarafı. Aileler beraber yaşamayacaklar, elbette git-geller olacak, ancak baban içiyorsa kendine, tutupta müstakbel kayınpederine içki uzatmaz.

Annen de anlaşamamış, ikinci evliliğini yapmış.

Buna da laf edemezler.

Ayrıyeten ailede sadece teyzenin kapalı olması bu onlar için bir puan olacaksa, teyzenle oturup kalksınlar.

Kısacası;
Açık diye damgalanıp ötekileştirilmemeli. Önce gençlere bakılır. Seviyorlar mı birbirlerini? Anlaşabiliyorlar mı? Birbirlerine saygılı mı? Tamam.

Tabiri caizse geri kalana b.k yemek düşer.

Sen gelecekteki eşine onun suyundan giderek kendi istediklerini dile getir. Sonuçta 1 kez evleniyor insan, ve içinde uhde kalsın istemez.

Pekâlâ straplez gelinlikte giyersin, balık elbise de giyersin, dantelli de giyersin, kapalı da giyersin. Bu senin tercihin. Senle eşinin arasında, diğerleri saygı duymak zorunda. Eşini ikna edip, ben böyle istiyorum dersen, o da gereken cevabı verecektir karşı çıkanlara.

hayretle okudum..
açık olanlara sanki baskaymış gibi bakmalarına ayrı bi uyuzum zaten .. kendileri cennetlik cunku garanti belgesi almışlr herhlde..
eger ikiniz de aynı kafadaysanz evlenırsenz ama baya zorlanırsınz .. dugun isteyeceksınz gelmyecekler kadınlar erkekler ayrı olsun isteyecekler sizin içinde ukde kalacak.. gerçekten çok zor.. yarın obur gun mudahele ederler size olmasa da oğullarına .. böle dusunceli insanlarla ben yapamam mesela.. yanacaksamda ben yanacam arkadas sanane ben senn kafann içindekileri sorguluyor muyum ? sende yanacaksın böyle dusundugun için.. neyse dediğim gibi işiniz zor. ama sakın siz siz olmaktan vazgecmeyın eger içinizden gelmıyorsa değişmeyın zoraki değişmeyın..

Öncelikle işiniz zor eşimin ailesi kapalı ben açık biriyim tabi ki ilk başlarda sorun oldu hatta ailesinde çalışan bir bayan olmadığı için çalışma konusu da problem olmuştu, Trabzon - of bide eşimin ailesi şuan 2 yıllık evliyiz ama ilk önce eşiniz olacak kişinin size sonuna kadar destek olması lazım.

bu tarz sorunların aşılabildiğini görmedim genelde sonu ayrılık olur iyi düşünün

Öncelikle şunu öğrenin ilişki 3 kişi 5 kişi 10 kişi yaşanmaz, 2 kişi ile yaşanır. Türkiyede ne yazık ki aileler burunlarını sokmadan edemiyorlar. Yahu size ne kızın kafası açık kapalı? Ya da tarzın farklı ya da aynı? Ne olacak anlamıyorum sen onun annesi ya da babasıyla evlenmiyorsun ki. Sonuçta sevgilin senin bu özelliklerini gördü ve bile bile sevip ilişkiyi ciddi bir yere kadar götürdü. Kocan olacak kişi seni böyle kabul ediyorsa olay bitmiştir. Eğer ola ki sorun çıkarırlarsa çok görüşmezsin olur biter.

bizde tam tersi. ailem dindar, onun ailesi ise değil. mezhep farkı da var. ben ailemi çok zor ikna ettim. yani zorluk oluyor illaki. bir de ben ailem gibi çok dindar olmadığım için sorun yaşamadım. ama ailesi benim ailemden daha dindar biri ile evlenmezdim sanıyorum. bilmiyorum ya çok bilinmeyenli bir denklem gibi. siz mesela alkol alıyor musunuz? erkek arkadaşınız alıyor mu? sizin yaşam tarzınız nasıl?

Bu bakış açısı ve karşılıklı saygı ve eşinizin duruşu ile ilgili bir durum. Açıkçası benim eşimle aile yapımız genel itibariyle yakın ancak eltilerim ile kayınvalidemlerin aile yapısı oldukça farklı.
Ancak birbirlerine saygı çerçevesinde kimse birbirinin dini algısı ile konuşmuyor. Elbette ilk başta sıkıntılar yaşamışlar büyük elimle daha sonra kabullenmiş kayınvalidenler. Diğer elti de sıkıntı yaşamamışlar saygı duymayı öğrendikleri için.

Back