• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelerden yuzu gulmeyen bir bizmiyiz..

Mandalina71

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2017
30
8
16
33
Daha oncede actigim konulardan bilen bilir ailevi sikintilarimi..Daha onlar cozulememisken esimin abisi yuzunden 218 bin lira borc ustumuze kaldi.Arabamiz gitti.Maasimiza icra geldi,hemde daha dugun borclarimiz bitmemisken..
Ya diyorum ki bazen esimle birbirimizden baska bizi dusunen kimse yok.Dertlescek kimsem yok.Annem surekli arayip bosanmadigin surece evladim degilsin deyip, babami kardesimi bana dusman etti.Her aradiginda tek yaptigi acliktan nefesiniz kokuyo ,herkes ev araba alirken oldugunuz yerde sayiyorsunuz gibi laflar ettigi icin onunla konusamiyorum.Esimin ailesine donup bakiyorum.Yillardir esimi para bankasi gibi gormusler.Kayinpederim calismayi sevmeyen bir adam... Yani oglanlar calissin o yesin misali, esimin abiside kadina gece hayatina cok duskun bir insan ve bekar,sirf isim yok diye agladigi icin esim ona is kurmus zamaninda.
Simdi yapmasaydin,kurmasaydin is odeyemiyorum deyip kenari cekildi.Olan yine bize oldu, cunku kefil olarak herseye esim imza atmis.Zaten ailelerimizden 1 lira destek goremeden guc bela borc icinde evlendik.Daha onlari odeyememisken, bunlari nasil oducez hic bilmiyorum.Sizi bu hale soktuk,hakkinizi helal edin diyende yok.Benim artik kalbim kavusmuyor esimin ailesine hicbir sekilde..
Esim zaten benim ailemle gorusmuyor gecmiste yasanan olaylardan.Biz esimle dert,gam,cile yukuymusuz megerse.Evlendik sorunlar buyuyunce dahada beter oldu gibi bisey.Herseye ragmen Allah'a cok sukurki esimle aramizda kavga,sorun,soguma v.s olmadi.Tam tersine birbirimize daha da baglandik.Ama daha 9 aylik evliyiz ve biz birgunumuzu gule oynaya geciremedik.Hep sorun hep sorun.Cicim aylarim aglayarak gecti.
Bu surecin bana ogrettigi tek sey nasil anne baba olmamamiz gerektigidir.Ahh anne ahh keske sen biraz beni sevseydinde sarilsaydin opseydin,beni anlasaydin,bana destek olsaydin,beni herkese dusman etmeseydin..Yalniz birakmasaydin

Not. Konu daginik ve yazimda hata varsa kusura bakmayin. Kimse yazmasa bile icimi dokmek istedim.

Allah yardimciniz olsun çok iyi niyetli insanlarsiniz eşiniz ve siz gerçi karşinizdaki yabanci degil aileden,insan sirtindan vurulmayi dusunemiyor onlara karşı bundan sonra sizde size zarar verebilecek kimseyi hayatiniza dahil etmeyin umarim bir kolaylik verir Allah kisa zamanda

Sorununa çözüm üretemedim ama helal olsun sana, eşim durduk yere üstüme o kadar borç kalmasına sebep olsa boşardım ben onu.

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.Diyorum ki keske esim ticaret filan yapsaydi da batirsaydi,biz yaptik biz batirdik derdim.Ama esim hesabini kitabini bilen, evinden isine bir insandir.Evlilik iyi gunde kotu gunde demisler.Bu kotu gununde ona bir tekmede ben vuramam ki.. Eminim sizde kiyamazdiniz esinize.

İşi annene nasıl mal ettin,bravo.
En baştan beri istemeyip de aileyi de size düşman eden o değil mi zaten?

Evet istemeyen annem ben aksini iddaa etmiyorum ki !sadece birazcik vicdanli merhametli olsaydi, bana destek olsaydi ya da halimi derdi mi anlasaydi demeye getirdim lafi.. Yani ordaki ana tema ''bi aile madden bi aile manen kostek oldu''

Daha oncede actigim konulardan bilen bilir ailevi sikintilarimi..Daha onlar cozulememisken esimin abisi yuzunden 218 bin lira borc ustumuze kaldi.Arabamiz gitti.Maasimiza icra geldi,hemde daha dugun borclarimiz bitmemisken..
Ya diyorum ki bazen esimle birbirimizden baska bizi dusunen kimse yok.Dertlescek kimsem yok.Annem surekli arayip bosanmadigin surece evladim degilsin deyip, babami kardesimi bana dusman etti.Her aradiginda tek yaptigi acliktan nefesiniz kokuyo ,herkes ev araba alirken oldugunuz yerde sayiyorsunuz gibi laflar ettigi icin onunla konusamiyorum.Esimin ailesine donup bakiyorum.Yillardir esimi para bankasi gibi gormusler.Kayinpederim calismayi sevmeyen bir adam... Yani oglanlar calissin o yesin misali, esimin abiside kadina gece hayatina cok duskun bir insan ve bekar,sirf isim yok diye agladigi icin esim ona is kurmus zamaninda.
Simdi yapmasaydin,kurmasaydin is odeyemiyorum deyip kenari cekildi.Olan yine bize oldu, cunku kefil olarak herseye esim imza atmis.Zaten ailelerimizden 1 lira destek goremeden guc bela borc icinde evlendik.Daha onlari odeyememisken, bunlari nasil oducez hic bilmiyorum.Sizi bu hale soktuk,hakkinizi helal edin diyende yok.Benim artik kalbim kavusmuyor esimin ailesine hicbir sekilde..
Esim zaten benim ailemle gorusmuyor gecmiste yasanan olaylardan.Biz esimle dert,gam,cile yukuymusuz megerse.Evlendik sorunlar buyuyunce dahada beter oldu gibi bisey.Herseye ragmen Allah'a cok sukurki esimle aramizda kavga,sorun,soguma v.s olmadi.Tam tersine birbirimize daha da baglandik.Ama daha 9 aylik evliyiz ve biz birgunumuzu gule oynaya geciremedik.Hep sorun hep sorun.Cicim aylarim aglayarak gecti.
Bu surecin bana ogrettigi tek sey nasil anne baba olmamamiz gerektigidir.Ahh anne ahh keske sen biraz beni sevseydinde sarilsaydin opseydin,beni anlasaydin,bana destek olsaydin,beni herkese dusman etmeseydin..Yalniz birakmasaydin

Not. Konu daginik ve yazimda hata varsa kusura bakmayin. Kimse yazmasa bile icimi dokmek istedim.
cok dogru yazmışsın. öyle yada böyle karı kocadan başka kimse seni düşünmez. birbirinize kenetleneceksiniz.
iki aile ve muhteşem kaynının da silin defterden. ailende kızımı kurtaralım derken sacmalalamışlar.
su sütümü hakkımı vermem evlattlıktan red ederim denmesine de acayipp uyuz olurum.
git cıkart. ne olacak ki.. sanki ben ölücem. kıyamet koparacak yada... yada sütün helal etme snein bana yaptıkların dediklerin ne olacak ? neyin hakkı neyin haklsızı...
duydu sömürüsünden başka hiiç bir şey degil. bunu diyenler karşılarında ki ' kendini suclu hissetsin 'diye ugraşıp duruyorlar.

Çok üzüldüm ne denirki.
Bundan sonrası için kimseye karşı buladar fedakar olmayın bizde çok kazık yedik tabiri caizse.
Umarım herşey yoluna girer

cok dogru yazmışsın. öyle yada böyle karı kocadan başka kimse seni düşünmez. birbirinize kenetleneceksiniz.
iki aile ve muhteşem kaynının da silin defterden. ailende kızımı kurtaralım derken sacmalalamışlar.
su sütümü hakkımı vermem evlattlıktan red ederim denmesine de acayipp uyuz olurum.
git cıkart. ne olacak ki.. sanki ben ölücem. kıyamet koparacak yada... yada sütün helal etme snein bana yaptıkların dediklerin ne olacak ? neyin hakkı neyin haklsızı...
duydu sömürüsünden başka hiiç bir şey degil. bunu diyenler karşılarında ki ' kendini suclu hissetsin 'diye ugraşıp duruyorlar.
Kesinlikle cok haklisin.. Herkes sutumu helal etmem,hakkimi helal etmem deyip duruyor.Ama bu evlatlar da bizim icin neler yapti diyen yok.Onceden annem ne derse sozunden cikamazdim.Cunku beni onsuz bir hic oldugumu dusundurterek yetistirdi hep.Zaman ve hayat gectikce aklim basima geldikce,bu durumdan cok zor olsada siyrildim.yorumun icin cok tesekkur ederim..

Yaşlarınız kaç esinle ? Bı avukat falan bulsanız ne biliyim halledilmez mi ? O borç yıkan abi musvettesi nerede peki ? Bu arafa bende helal olsun size diyorum. Uslubunuzu bile böyle korudugunuz ve eşinize sahip çıktığınız için. Kesinlikle o aileyle de iletişim kesilmeli.

Yaşlarınız kaç esinle ? Bı avukat falan bulsanız ne biliyim halledilmez mi ? O borç yıkan abi musvettesi nerede peki ? Bu arafa bende helal olsun size diyorum. Uslubunuzu bile böyle korudugunuz ve eşinize sahip çıktığınız için. Kesinlikle o aileyle de iletişim kesilmeli.
Tesekkur ederim yorumlariniz icin.Ben 26 yasindayim esimde 33 yasinda.Avukatta bulduk.Ancak bizim eve hic tebligat filan gelmedi.Kayinpederlere gitmis hep.Onlarda saklamislar.Biz borclarimizi kapatmak icin arabamizi sattik.O zaman ogrendik zaten herseyi.Yasal surec gectigi icin de hicbir hakkimiz kalmamis.Abisi ile esim kanli bicakli oldular.Canimi mi alcaniz deyip duruyor.Bunlari tabi su an kendi ailem bilmiyor.Bilmedikleri halde bosanmam icin yapmadiklari kalmadi.Esimin bu destegi sonuna kadar hakettigini dusunuyorum.Yeri gelir eski ayakkabiyla gezer once sen der.Ve esim bu parayi keyfi yemedi.O da oz abisine yardim etmek istedigi icin magdur durumda bu can bende oldugu surece dimdik her daim arkasindayim..

Valla sanki en son laf etmen gereken kişi annenmis gibi geldi bana. Esin seni, yuvanizi hic mi düşünmedi o kadar borca kefil olurken. Ailesi zaten aile değilmiş. Annen de tüm bunlari görmüş. Ama yine dönmüş dolasmis ona laf etmissin. Evet evlilik iyi günde kotu gundedir. Ama senin esin sanssizliktan gelmemiş bu hale. Ailesini en iyi o tanir ama yine de sizi düşünmeden catir catir imza atmis bulduğu yere.

Ayy bizim durumumuza cok benziyor. Ama bizim üstümüze 600binlik borc kalmıstı :D
Bazısı şanssız oluyor işte yapacak bir sey yok.

Valla sanki en son laf etmen gereken kişi annenmis gibi geldi bana. Esin seni, yuvanizi hic mi düşünmedi o kadar borca kefil olurken. Ailesi zaten aile değilmiş. Annen de tüm bunlari görmüş. Ama yine dönmüş dolasmis ona laf etmissin. Evet evlilik iyi günde kotu gundedir. Ama senin esin sanssizliktan gelmemiş bu hale. Ailesini en iyi o tanir ama yine de sizi düşünmeden catir catir imza atmis bulduğu yere.
Esim kefil oldugunda ben hayatinda yoktum ki.Az oncede soyledigim gibi annemlerin bu durumlardan haberi yok.Yasamayan bilmez bu durumu ben annemi kotuleyip iftira atmiyorum ki olani soyluyorum.Annemin esimi istememe durumuyla abisinin alakasi yok.Soyle ozet geceyim.Evlenmeden once annem istedi diye 2 kere nisanlandim.Sonradanda istemedi diye 2 kere nisan attim.En son esimle tanistik ilk anneme gosterdim.Cunku esim daha once evlenip ayrilmis ve bir oglu var. O zaman esim varlikliydi baya.Bayila bayila verdi.Dul adama kiz veriyorum deyip 1 lira bile dugun arefesinde elini cebine atmadigi gibi maasimida kurusu kurusuna elimden aldi.Ve esim tek basina bir dugun yapti.Tabi bu arada maddi gocukler basladi.Takdir edersin ki tek basina dugun yapmak kolay degil.Yetemedigi yerler oldu.Bunlar annem icin hep kavga sebebi oldu.Madem bunu alamicakti.Neden cocuklu adama kiz verdim, gibisinden surekli asagiladi..(detaylara girmiyorum).Surekli olan olmayan ne varsa herkese anlatip beni rezil rusva etti.Dugunden sonrada sadece esimin memleketine el opneye gittim diye beni evlatliktan reddetti.Ben izin vermiyorum sen nasil gidersin diye.Bununlada sinirli kalmayip bana telefon acip acip esime kufurler yagdirdi.butun tanidiklarimiza kocasi kizimi dovuyo kurtaramiyoruz diye iftiralar atti.Annem ilk beni verirken esime sart kostu evlenip ayrildigini cocugunun oldugunu kimse bilmicek diye.Simdi ufacik seyden beni tehdit ediyo herkese soylerim diye.Dahasida var surekli sen eziksin sen salaksin.Bedavaya elin dul adamina kari oldun deyip duruyor.Bana o...pu demisligi bile var.Yuzeysel anlattigim bu kadar detaya girsem daha beter yani demem o ki herkes kendi cektigini bilir.

Back