bana göre bazı yanlışlarınız var. ben şahsen evleneceğim adam kapan dedi diye kapanmazdım. hele ailesi istiyorsa hiç kapanmazdım. içinizden geldiyse kapanırdım. ikincisi kapanacağım helede belli bir tarihte kapanma yapmazdım. madem kapanıyorsunuz neden düğün günü şimdi kapanın. eğer içinizden gelmiyorsa kimse için bunu yapmayın. büyük bir karardır yürekten istemiyorsanız eziyet olacaktır. ömür uzun. gelelim bana göre 2. hatanıza ben eğer istenmeyen gelin olsaydım 3 katlı evlerine gelin gitmezdim. onlar deseydi de gitmezdim. uzak dururdum. bugün saçınıza elbisenize karışan ertesi gün evinizdeki perdenize evinize gelen misafirinize de karışır. 3. konu ise ablasının sizinle öyle konuşmasına izin vermeyin eğer müsade ederseniz ileride bir sürü buna benzer tehditle yüzyüze kalırsınız benden demesi. bence evinizi döşerken alırken mümkün olan en az minnetle evlenin iki gün sonra vay efendim biz şunu yaptık bunu ettik demesinler. minnetle eşya aldırmayın onlar alırsa alsinlar.
ben yerinizde olsam düğünümü erkek arkadaşımın anne babasına göre yapmazdım. kendi isteklerime göre yaparım. sizin görüşünüzüde bilmem ama bana şu tarihte kapanmak demek bilmiyorum saçma geliyor. allah yolu için kapanırken 200 tl pardesü mü sıkıntı oluyor. kapanmanızı isteyen hacı kaynananız alıversin. düğün bir genç kızın hayatında bir kez olan önemli bir andır. içinize sinen bir tören yapmanız sizinde hakkınız. sonra üzüleceğinizi düşünüyorum. toplumumuzda genelde en içine sinsin kızım denilen zaman düğün zamanıdır. bunun keyfini çıkarın bana göre. düğünden sonra yine gidin camiye istedikleri gibi yapsınlar ibadetlerini dualarınıO bana kapan demiyor ki ben zaten hep boyle dusunurdum benim akrabalarimda boyledir dugunlerini yaparlar salonda gelinliklerini giyerler istedigi gibi evlendikten sonra kapanirlar cogu. Bende oyle yapicaktm sadece evlendikten sonra degilde dugun gunu kapanicam onlar icin cunku onlarda anne baba haca gitmisler dugun salonlarina gitmiyolar cocuklarinin kendilerine uygun sekilde dugunlerini yapip gogsunu gere gere herkesi cagirirlar diye dusundum. Abisinin dugunu olmadi kiz o kadar acikti ki benimkinin ailesi ne kdr uzuldu. Bari bunun dugunu istedikleri gibi olsun dedim evlendikten sorna degilde dugun gunu kapanayim yapsinlar gonullerine gore dedim. Suclumuyum simdi. Suanda kapanmao isterim ama isim geregi kapanamam ve de kapanmak icin dolabimi komple degistirmem gerek bi pardesu 200tl benim almaya maddi durumum yok ailemin durumuda kotu oldugu icin maasimin bi kismini eve bi kismini ceyize veriyorum kendime kiyafetler alck durumda degilim. Simdi her ay bi kapali kiyafet aliyorm evlenene kdr birikmis olsun diye.
size kalmış bir şey tabi ben şahsi fikrimi söyledim. allah gönlünüze göre verir inşallah. takmayın kafanıza herşey yoluna giriyor. ev eşya kolay şeyler bunlar. mutluluklar dilerimKapanmak icin tarih diye bi durum yok anlatamadim sanirim ben kapanma konusunda evlendikten sonra kapanirim diye oyle dusunuyodum yani bu ailemde hic soz konusu olmamisti oyle dusunuyodum sadece bu durumlar icin dugun konusunda problemler olmasn diye o gun kapanmis olucam. Kendimde kapanmak istiyorum zaten. Kapanmak isteyene parami onemli diyosunuz ama kapanmak icin ne gerek basortu kapali kiyafet bunlar nasil olur sana havadan inmez allah icin kapaniyosun diye, sen alirsin bunun icinde suan durumum yok yavas yavas aliyorum bakarsn dugune az kala kapanirim yani allah ne zaman nasip ederse
size kalmış bir şey tabi ben şahsi fikrimi söyledim. allah gönlünüze göre verir inşallah. takmayın kafanıza herşey yoluna giriyor. ev eşya kolay şeyler bunlar. mutluluklar dilerim
Durum değerlendirmesi yapalım:
1)Aile seni kapalı istiyor, sen açıksın. Sırf onlar istiyor diye kapalı evleneceksin.
Yanlış I/ Başkası istedi diye kapanılmaz.
2)Nişanlının durumu iyi değil maaşı kısıtlı, kapanınca sen de çalışmayacaksın.
Yanlış II: Hele ki kapanırsam çalıştığım yerde devam edemem demişsin. Nişanlının geliri belli. Geçinmek için çalışman şart.
3)Ailesi ev vermiyor altın takmıyor demişsin.
Yanlış III: Size ev vermek zorunda değiller, hem verseler de kendi apartmanlarındaki daireyi satmak zorunda hiç değiller.
Aynı apartmana da sen razı gelmiyorsun. Hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı.
4)Ailesi istiyor diye düğününüzü camide yapacakmışsınız.
Yanlış IV: Bu sizin düğününüz. Ayrıca düğün salonu neden günah olsun ki? Adamlar dindar değil, bildiğiniz bağnaz.
Sen bu evlilik işini bir daha düşün derim.