Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kvalidem de oğluna çok düşkün ve dili cok sivridir. Gulluk gulistanlik zamanda bile laf sokmaya yer arar ama eşim dengeyi sağlıyor. Şöyle sağlıyor. Kotu bsey derse annesine kiziyor. Sakayla karisik derse ben de ona aynı telden kibarca gülerek karsilik veriyorum. Eşim de bana gülüyor hani iyi dedin der gibi. Ama annesi asla vazgeçmiyor o ayrı.
Not: hiçbir zaman aynı şehirde kalmadık. Hatta şuan aramızda 600 km var. Kendisi Ankara biz izmir. Ama gene karışmak istese karışıyor. Yani mesafe elbette tampon görevi görüyor ama yüzde 100 çözüm değil. Yarın bigun oğlumun hasretine dayanamadım diyip gelir evinizde 3 ay kalır böyle uzak yaşarız diye düşünmeyin. O bir çözüm değil. Benim kvalidem sizin kvalide adayınız kadar değil ama laf carpmayi çok sever. Ben de bazısının duymazdan gelirim bazısına fazladan gülerim bazısına eşim cevap verir bazısına ben cevap veririm. Arada tartisiriz evet ama esimle aramızda büyük sorun şimdiye kadar olmadı. Suan 7 yıllık evliyiz. Ama buna ragmen insanın canı sıkılıyor. Keske kafa yapıma uyan beraber avm gezeceğimiz eglenecegimiz biri olsaydı ama yok eşiniz dengeyi sağlamaz ise işiniz çok zor

Muhafazakarlık ve bağnazlık çok farklı şeyler. Benim üniversitede bir kız arkadaşım kendi kendine dini vs araştırıp tesettüre girmişti. Ailesi de bunu sosyal medyadan vs öğrenip kızın evini basıp başörtülerini, kıyafetlerini yırtıp çöpe atmışlardı. Bizim yanımızda bile kızı aşağıladılar, çok küçük düşürücü laflar ettiler. Kız da okul bitince kendi hayat görüşüne uygun birini buldu onunla evlendi, en son bildiğim kadarıyla kızın annesinin aşağılamalarından dolayı ancak bayramda seyranda telefon ile görüşüyorlardı. Yine aynı şekilde okulda açılıp tatil zamanları ağlayarak kapanıp, evine gidenler de vardı onların aileleri de tam tersi açıklığa çok karşılardı. Bu tarz bağnaz insanları kendi çocukları bile çekemiyor, hayatı zehir ediyorlar. Bağnazlık sadece açıklık- kapalılık mevzusunda da olmayabilir, kendi görüşünden olmayan kimseye saygı duymayan, bir tek kendisinin doğru olduğunu savunan, o doğruları başkalarına dayatan birini değiştiremezsiniz, yani ailesi değiştirememiş siz nasıl yapabilirsiniz ki?

Boyle bisey asla olmaz. Hatta eşiniz ailesine tek gideceği için sürekli esinizi doldurur ailesi. Hatta daha kötü olur. Kaldı ki eşiniz de bi yerden sonra diyebilir sen annemlerle görüşmezsen ben de eve gelmem annemde kalırım ya da ben de senin ailenle kötü olurum gibi.

Yani bakın söyle düşünmeyin. 2 taraftan biri kendi ya da eşinin ailesi ile arasını bozup mutlu yaşayamaz. Esimle evimde çay çorba evcilik oynayayım durumu max 1 yıl sürer. Belki o bile çok. Suanki heyecan mutluluk sonra yerini bireysel huzura bırakıyor. Yani esin bi defa heves edecek. Aile olayım, anne baba evime karımla gidip geleyim diye. Hani en iyimser tarafı bu. Daha kötüsü kvalide adayı eşini doldurmak için müthiş fırsat. Ben sana diyim

Benim bir arkadaşım bu aileye benzer bir ailenin oğlu ile evlendi. Kızın anne babası eğitimli; oğlanın ise annesi eyvahlar olsun. Öyle bir tip. Benim arkadaşım baş etti ama inanılmaz baskın bir kadın. Bir de o hiç kvye iyi olayım diye kendinden ödün vermedi. Eşine de aynı şekilde. Ona rağmen çok yoruldu. Bu kadarına değer miydi? Bence değmezdi. Kendine yakın biri ile evlense çok daha rahat ederdi. O yüzden iyi düşünün. Hayatınızı rahat geçirmek istiyorsanız akıllı seçim yapın derim.

Şiddet mi inşallah bir an önce kurtulursunuz. Dilerim kimse böyle şeyler yasamaz

Annesi sorduğunda yalan söyleyen biri, evlendiğinizde annesinin hiçbir isteğini reddedemeyecek biri demektir, kayınvalideniz size istediğini yapma ve yaptırma hakkını bulur kendinde.
Konular silinemez yasaktır ama istediğiniz zaman yorumlara kapattırabilirsiniz

Tamamen görüşmemekte bir seçenek ama bu aile eşini doldurur gibi duruyor. Maalesef erkeklerin çogu evlenince annesinin agzına bakıyor.Annelerini ilah gibi görüyorlar.Yol yakınken kaçın cidden. İsterseniz 10 yol sevgili olmuş olun, kalan ömrünüzü kurtarın.İnanın kvnin en iyisi bile problemli oluyor. Ki sizinki karışkan biri. Biz yemi evliyken aile yüzünden çok kavga ettik. Eşimin ailesi dışarıdan bakanlar için kanatsız melek. Ancak içine girmeden belli olmuyor. Benim kv nikah olana kadar karışmadı. Şimdi en ufak şeyde kendinde hak görüyor.
Sizinki uzak yaşasanız bile gelir aylarca kalır. Çünkü ona göre orası oglunun evi. Sonunu hiç iyi görünüyorum. Şimdi devam edersen en az 5seneni kaybetmiş olacaksın. Sonra yeni birine güven, alış derken 10 senen gidecek.

niye 10 sene olsun ya? kafana gore biri gonlune de hitap ederse su gibi kolay olur.

Ah gençliğim canlandı.
Şükür eşim iyi biridir, bir dediğimi de iki etmemeye çalışır, iyi bir babadır, çalışkandır, bizden başka da bir hayatı yoktur.
Ama şimdi ki aklım olsa asla kendisiyle evlenmezdim, 13 yıl oldu, şimdi herşey istediğim ölçü de ama gel gör kü çok şey gidiyor insandan , istemeden başlar sıkıntılar, düğün, evliliğin ilk zamanları , hamilelik , lohusalık hepsi burnunuzdan gelir. Bu kadar mücadeleden sonra elde ettikleriniz de tat vermiyor bazen.
Bence çok beklemeyin, yeterince zaman geçmiş, içine girmeden anlayamazsınız, en azından söz yapın , çizin sınırlarınızı bakalım neler oluyor.

Isler ciddi olma yoluna girdiginde hala kvnin istekleri gundemdeyse o erkekten bi cacik olmaz. Sana annesine uymuyor gibi konusarak aslinda hep isteklerini gundemde tutuyor. Kapan,gezme,acik giyinme vs. mesela annesi elbisene cok acik demis ve sana bunu yetistirmis. Halbuki annesine anne neresi acik, kiz sorun gormemis giymis karisma dese. 2 defa 3 defa der 4.de kadin sana ayar cekemeyecegini anlar. Resmi hic bir sey bile yokken kandilde aramadi diye tribe giren kadin yarin nisan olunca zart zurt arar nazlanir. Bu tip ailelere gelin gidecekseniz sert yapili olacaksaniz baska yolu yok bence. Istedigin kadar sev, kac yillik emegim var de. Yinede yorucu olucak bu evlilik apacik ortada malsf. Bence ayar veren taraf sen ol. Annenin isteklerini laflarini bana tasima diyerek ilk adimi atabilirsin.

Şiddet mi inşallah bir an önce kurtulursunuz. Dilerim kimse böyle şeyler yasamaz
Sonradan mesajlarının devamını okudum...
İçki içer, ailem bilirse beni reddeder diye saklardı.
Ailesi eve gelecekken şişeleri saklardık.
Benim içtiğimi sormadılar bile çünkü öyle eminler.
Ailemin yanına giderken az açık giyin derdi, çok kıyafete takık değillerdi ama istediğini giyer diyemezdi.
Herkesin her şeyi bilmesi gerekmez ki ailem içkimi bilsin derdi.
Sonra noluyor biliyor musun, aşağlık kompleksi!
İkimiz de iyi maaşlı çalışan insanlardık, annesi aynı binaya istedi kabul etmedim. 5 ay kini bitmedi.
Kendi bekarken eve gitmek istemezdi de evlendik annem haklı tabii alenen onla yaşamak istemedin alındı dedi.
Telefondan yetişir eve kim geldi, kimi misafir getirmek istiyor, kaç paraya ne aldık sorardı da sanane demezdi.
Bu tarz annelerin en toksik silahı 'sen karı yüzünden değiştin' diye tahrik edip yönetmek.
Üzgünüm ama yapma.
Ben nişan attım bana mahvoldum ettim dedi annem kötü dedi evime giremez dedi barıştım.
Bana ağlarken annesine de aman kısmet senden önemli mi diyormuş sonradan öğrendim.

Anlatsanıza çok merak ettim. Ne düzeldi? Nasıl?
Benim bir hamlem yok ama hep çok merak ederim neyi yanlış yaptığımı..

Bu tip ailelere gelin gidecekseniz sert yapili olacaksaniz baska yolu yok bence. Yazmışsınız o kadar doğru bir yorum ki bu da. Maalesef bu dünyadaki en yumuşak huylu insanlardan biriyim. Sinirden stresten yüzümde roza çıkar yine de kimseyi kiramam

Çok üzücü ya neyseki yol yakınken kurtulmussunuz. Teşekkür ederim

Bu kadar mücadeleden sonra elde ettikleriniz de tat vermiyor bazen.
O kadar haklısınız ki.... Misal daha hiç gelinlik giymedim hayaller kurup mutlu olacağıma ne hevesim var ne bir şey. Hatta düşündükçe içim daralıyor, aklıma o günün güzelliği değil de gelinliğe yapılacak yorumlar geliyor

Şimsi size evin tek oğlu ile evlenmiş biri olarak eşimin çevresini anlatayım. Babasız büyüdüğü için aşırı hassas ve annesine kız kardeşlerine aşırı düşkün ayrıca aşırı baskın bir Karadeniz ailesine gelin oldum herşey inanılmaz ilginç gelişiyor. Birini sevmek evlenmek için yeterli bir sebep değilmiş. Aile o kadar önemli ki. Herkes size karışabilme hakkını bulabiliyor ve bir şekilde haklı çıkıyorlar. Neyse özet olarak Allah kolaylık versin bin düşünüp öyle evlenin.

ben bu sevgi anlayışını anlamadım. nasıl oluyor? cidden meraktan soruyorum

Karadenizliler de baskın olurlar evet çevremde görüyorum. Ama şuan hamilesiniz sanırım kimseye aldırış etmeyin lütfen bebisinizi düşünün bence bu hayattaki en güzel şey anne olmak.. sağ saglim kucağınıza alırsınız inşallah

Size bir öneri yaparsınız yapmazsınız siz bilirsiniz
Arkadaşınızla rahat konuşacağınız bir yerde buluşun Onunla konuşacağınızı aklınıza takılan şeyler olduğunu söyleyin Buradan size sunulan önerilerden mutlaka faydalandınız
Önce evinizde neler konuşacağınızı yazın ( burada yazamadığım çok şey var demiştiniz)
Açık ve net konuşun Ailesi ile daha yüzyüze tanışmadığınızı ancak buna rağmen pek çok sorun yaşadığınızı bu yüzden şimdiden bu konuşmanın yapılması gerektiğini
Daha yüzyüze bile tanışmadan kendisine pek çok konuda karışıldığını bunun gelecek günlerin habercisi olduğunu
Yarın isteme söz oldu nişan düğün olacak
Bu günlerden birinde nişan gelinlik farketmez alacağınız giysiye karıştıkları o olmaz böyle olmalı şeklinde bir cümle duyduğunuzda o an nerede olursa olsun alışverişi bitirip orayı terkedeceğinizi
Giydiğinize gezdiğinize veya benzer şekilde konuşulup bunları yapmasın diye bana seninle bir haber gönderdiklerinde nişan ise nişanı atacağınızı Evli iseniz evi terketmenizi isteyeceğinizi ( bakın ben terkederim değil ondan evi terketmesini isteyeceğinizi) ve bu işin geriye asla dönüşü olmayacağını
Aileme giydiğine içtiğine her hangi ima dahi edildiğinde aynı cevabı alacaklarını
Bunları kararlı olarak açık ve net anlatın
Karşınızda asla duygu sömürüsü yapmasına izin vermeyin
Cevabını net olarak isteyin
Şu anda sadece ben konuşacağım şu anda cevap istemiyorum
Düşün taşın bir kaç gün sonra cevabı isteyin
Asla yapmamanız
Ben de aslında açık bilmem ne giyinmem demeyeceksiniz
Ben de bazı şeyleri evet onlardan saklarım demeyeceksiniz

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…