- 5 Kasım 2018
- 1.095
- 1.873
-
- Konu Sahibi kristalkelebekkkk
Boyle bisey asla olmaz. Hatta eşiniz ailesine tek gideceği için sürekli esinizi doldurur ailesi. Hatta daha kötü olur. Kaldı ki eşiniz de bi yerden sonra diyebilir sen annemlerle görüşmezsen ben de eve gelmem annemde kalırım ya da ben de senin ailenle kötü olurum gibi.Peki son bir şeyi sormak istiyorum. Sizi alintilayarak soruyorum ama gören herkes cevap verebilir. Sıkıntılı bir durumda ben ailesi ile görüşmeyi tamamen kessem, sadece erkek arkadaşım ailesiyle görüşse. (Bu durum normalde hiç istemeyecegim bir şeydir keşke küslük vs olmasa ama diyelim ki öyle olması gerekti..) benim gorusmemem, onların bize gelmemesi vs bunlar etkili olur mu sizce?
Şiddet miBak sana çok ciddi deneyimle yazıyorum.
O anne hala karışan, trip atan biriyse oğlu hiç alenen sınır koymamıştır.
Ben aynı böyle 'AİLELER ZIT, O BENİ SEVİYOR' deyip evlendiğim adamdan 'Bİ EVLENELİM KİMSE KARIŞAMAZ, ANNEM ZATEN SORUNLU' diyen adamdan ailesi yüzünden küfür, tehdit, DAYAK, hakaret yediğim için evliliğin 5. Ayondan beri, yılı dolmadan boşanmaya çalışan biriyim.
İstisnası yok bi olay yaşa bak nasıl da annesine benziyor..
Kapalı elbise aradım inanın diye kendini savunmaya başlamışsın..
O adam da sana ne münasebet giy açık dememiş.
Bu işler adım adım.. Aklın varsa evlenme.
Hiç değilse nişan sürecinde tetikte ol ve olmazsa dön.
Bir kelime incitmemişti bu adam beni de.
Ölürdü benle konuşmak için.
Değer, kıymet..
O aile zıtlığı var ya zaten adam sınır çizebilse annesi bugün size müdahil olamazdı.
Annem hakkında konuşamazsın diye bana vururken gördüm en son.
Annesi alenen yalan söylemişti hem de.
Aileni gördükçe kendim niye böyle değilim diye nefret edecek onlardan da.
Ben denedim.
Aksini yaşayanı da görmedim.
Annesi sorduğunda yalan söyleyen biri, evlendiğinizde annesinin hiçbir isteğini reddedemeyecek biri demektir, kayınvalideniz size istediğini yapma ve yaptırma hakkını bulur kendinde.Bir dikkatimi çeken çok moralimin bozulduğu bir örnek daha geldi aklıma hep böyle parça parça yaziyorum ama sonradan geliyorlar aklıma kusura bakmayın. Geçen sene bu zamanlar en yakın kız arkadaşımla kamp yapmaya gittik 3 günlüğüne. Erkek arkadaşım da sıkıntı yok gayet arayıp sohbet etti nasıl geçiyor neler yapıyorsunuz vs. Ama sonrasında buluştuğumuzda (ben kamptan fotoğraf paylaşmıştım) annesi kiminle gitti diye sormuş erkek arkadaşım da erkek kardeşiyle gitti demiş. Halbuki kız arkadaşımla gitmiştim...
Konular silinemez yasaktır ama istediğiniz zaman yorumlara kapattırabilirsinizBurada zaman ayırıp okuyan ve yazan herkese teşekkür ediyorum. Fikirleriniz benim için değerliydi. Çünkü yaşanmışlık her zaman yol göstericidir. Olması gerekenin gayet farkındayım sizlerden aldigim donuşlerden de kafamda daha net oturdu her şey. En başında yazdığım gibi çok kişiden fikir almak bazen insanın ufkunu daha da açıyor. Konu kapatılıp silinmiyor sanırım bu siteye baya yabancıyım. Silemezsem eğer yorum yazmaya devam etmeyebilirsiniz, kimsenin sabrini ölçmek değil niyetim öyle algılayan birkaç kişi olmuş. Ben sadece karşılıklı sohbet havasında olsun diye cevap yazmaya çalıştım herkese, amacım savunma yapmak değildi, öyle olsa buraya konu açmam zaten. Artık söylenecek başka bir şey kalmadığından kimsenin vaktinden çalmak istemem. Tekrar teşekkür ederim kendinize iyi bakın
niye 10 sene olsun ya? kafana gore biri gonlune de hitap ederse su gibi kolay olur.Tamamen görüşmemekte bir seçenek ama bu aile eşini doldurur gibi duruyor. Maalesef erkeklerin çogu evlenince annesinin agzına bakıyor.Annelerini ilah gibi görüyorlar.Yol yakınken kaçın cidden. İsterseniz 10 yol sevgili olmuş olun, kalan ömrünüzü kurtarın.İnanın kvnin en iyisi bile problemli oluyor. Ki sizinki karışkan biri. Biz yemi evliyken aile yüzünden çok kavga ettik. Eşimin ailesi dışarıdan bakanlar için kanatsız melek. Ancak içine girmeden belli olmuyor. Benim kv nikah olana kadar karışmadı. Şimdi en ufak şeyde kendinde hak görüyor.
Sizinki uzak yaşasanız bile gelir aylarca kalır. Çünkü ona göre orası oglunun evi. Sonunu hiç iyi görünüyorum. Şimdi devam edersen en az 5seneni kaybetmiş olacaksın. Sonra yeni birine güven, alış derken 10 senen gidecek.
Sonradan mesajlarının devamını okudum...Şiddet miinşallah bir an önce kurtulursunuz. Dilerim kimse böyle şeyler yasamaz
Anlatsanıza çok merak ettim. Ne düzeldi? Nasıl?Ah gençliğim canlandı.
Şükür eşim iyi biridir, bir dediğimi de iki etmemeye çalışır, iyi bir babadır, çalışkandır, bizden başka da bir hayatı yoktur.
Ama şimdi ki aklım olsa asla kendisiyle evlenmezdim, 13 yıl oldu, şimdi herşey istediğim ölçü de ama gel gör kü çok şey gidiyor insandan , istemeden başlar sıkıntılar, düğün, evliliğin ilk zamanları , hamilelik , lohusalık hepsi burnunuzdan gelir. Bu kadar mücadeleden sonra elde ettikleriniz de tat vermiyor bazen.
Bence çok beklemeyin, yeterince zaman geçmiş, içine girmeden anlayamazsınız, en azından söz yapın , çizin sınırlarınızı bakalım neler oluyor.
Eger bu çocukla evlenirse bayaa yıl kaybeder. Nişan, dügün derken. Eger boşanırsa, travma olacak. Tekrar birine güven.Gene dediginiz gibi de olabilir. Ama yol yakınken kaçması mantıklı olanniye 10 sene olsun ya? kafana gore biri gonlune de hitap ederse su gibi kolay olur.
Bu tip ailelere gelin gidecekseniz sert yapili olacaksaniz baska yolu yok bence. Yazmışsınız o kadar doğru bir yorum ki bu da. Maalesef bu dünyadaki en yumuşak huylu insanlardan biriyim. Sinirden stresten yüzümde roza çıkar yine de kimseyi kiramamIsler ciddi olma yoluna girdiginde hala kvnin istekleri gundemdeyse o erkekten bi cacik olmaz. Sana annesine uymuyor gibi konusarak aslinda hep isteklerini gundemde tutuyor. Kapan,gezme,acik giyinme vs. mesela annesi elbisene cok acik demis ve sana bunu yetistirmis. Halbuki annesine anne neresi acik, kiz sorun gormemis giymis karisma dese. 2 defa 3 defa der 4.de kadin sana ayar cekemeyecegini anlar. Resmi hic bir sey bile yokken kandilde aramadi diye tribe giren kadin yarin nisan olunca zart zurt arar nazlanir. Bu tip ailelere gelin gidecekseniz sert yapili olacaksaniz baska yolu yok bence. Istedigin kadar sev, kac yillik emegim var de. Yinede yorucu olucak bu evlilik apacik ortada malsf. Bence ayar veren taraf sen ol. Annenin isteklerini laflarini bana tasima diyerek ilk adimi atabilirsin.
Çok üzücü ya neyseki yol yakınken kurtulmussunuz. Teşekkür ederimSonradan mesajlarının devamını okudum...
İçki içer, ailem bilirse beni reddeder diye saklardı.
Ailesi eve gelecekken şişeleri saklardık.
Benim içtiğimi sormadılar bile çünkü öyle eminler.
Ailemin yanına giderken az açık giyin derdi, çok kıyafete takık değillerdi ama istediğini giyer diyemezdi.
Herkesin her şeyi bilmesi gerekmez ki ailem içkimi bilsin derdi.
Sonra noluyor biliyor musun, aşağlık kompleksi!
İkimiz de iyi maaşlı çalışan insanlardık, annesi aynı binaya istedi kabul etmedim. 5 ay kini bitmedi.
Kendi bekarken eve gitmek istemezdi de evlendik annem haklı tabii alenen onla yaşamak istemedin alındı dedi.
Telefondan yetişir eve kim geldi, kimi misafir getirmek istiyor, kaç paraya ne aldık sorardı da sanane demezdi.
Bu tarz annelerin en toksik silahı 'sen karı yüzünden değiştin' diye tahrik edip yönetmek.
Üzgünüm ama yapma.
Ben nişan attım bana mahvoldum ettim dedi annem kötü dedi evime giremez dedi barıştım.
Bana ağlarken annesine de aman kısmet senden önemli mi diyormuş sonradan öğrendim.
O kadar haklısınız ki.... Misal daha hiç gelinlik giymedim hayaller kurup mutlu olacağıma ne hevesim var ne bir şey. Hatta düşündükçe içim daralıyor, aklıma o günün güzelliği değil de gelinliğe yapılacak yorumlar geliyorBu kadar mücadeleden sonra elde ettikleriniz de tat vermiyor bazen.
Şimsi size evin tek oğlu ile evlenmiş biri olarak eşimin çevresini anlatayım. Babasız büyüdüğü için aşırı hassas ve annesine kız kardeşlerine aşırı düşkün ayrıca aşırı baskın bir Karadeniz ailesine gelin oldum herşey inanılmaz ilginç gelişiyor. Birini sevmek evlenmek için yeterli bir sebep değilmiş. Aile o kadar önemli ki. Herkes size karışabilme hakkını bulabiliyor ve bir şekilde haklı çıkıyorlar. Neyse özet olarak Allah kolaylık versin bin düşünüp öyle evlenin.Öncelikle herkese merhabalar. Yıllardır okurum burayi ama üyelik hiç aklıma gelmemişti. Düşünmekten işin içinden cikamadigim için fikir almaya da ihtiyacim olduğu için sırf bu konu için üye olmak istedim. Ozellikle de evli bayanların fikirlerine ihtiyacim var. Konuya gireyim, ben 26 yaşındayım ve 18 yaşımdan beri birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var, o da benden 2 yaş buyuk. Arada ayrılık vs olmadı, ilk ve tek sevgilim. 18 yaş kafasıyla suanki kafa bir olmuyor bilirsiniz ki. O yaşlarda hep gelecek hayali kursak da asıl mühim olan şeyleri düşünmedik hiç hep anı yaşadık. Taa ki okullarımız bitti askerlik iş güç her şey tamam e geriye bir tek evlenmek kalıyor. Bir de uzun süreli ilişki olunca etraftan da baskı çok oluyor:) neyi bekliyorsunuz diye.. Erkek arkadaşımla aramızda sevgi-saygi bağı var bu konuda sorun yok fakat aile meselesi çok ama çok kafamı kurcaliyor. Biz tavan tabana zıt ailelere sahibiz. Ama öyle böyle bir zıtlık değil siyahla beyaz gibi. Kısa özetleyeyim; benim ailem cok açık görüşlü çok rahat demokrat denebilecek türden, misal hiçbir giyimime olsun başka bir seyime olsun hiç karisilmadi şu zamana kadar (hatta fazla rahatlar diyebilirim:) ) aileme ilk alkol denedigim zaman söylemiştim mesela böyle şeyler abartmaya kacmadigi sürece bir sorun olmuyor.gibi gibi örnekleri çoğaltabilirim.. Gelelim erkek arkadaşımın ailesine. Aşırı ötesi muhafazakar bir ailesi var,erkek arkadaşıma küçüklüğünden beri ben kapalı gelin istiyorum ona göre dermiş hep annesi. Sülale yemeklerinde bile erkekler kadınlar ayrı oturur. Siyasi görüşlerimiz tavan tabana zıt oraya girmiyorum bile. (Ki benim ailem her ortamda siyaset yapan insanlar değiller hatta hiç yapmazlar. Sadece kendi aramizda, ama erkek arkadaşımin ailesi fanatikler. Futbol takımı tutar gibi her ortamda konuşuyorlarmis) ailesi beni en başından beri biliyor. Kapanmami istemişler o zamanlar küçüktüm çok ciddiye almiyordum böyle seyleri halbuki ne büyük hata aklım bir karış havadaymis diyorum geçmişi düşününce. Şuan böyle değil tabi erkek arkadaşım fikirlerimi çok net biliyor ve kimse için böyle bir şey yapmayacagimi da. Buna çok tepkili olduğumu da. Kendisi de bana hak veriyor ben öyle bir şey istemiyorum diyor. Ama gel gelelim ki annesi aşırı aşırı baskın bir insan. Her dediğini bir şekilde yaptiriyor, yaptiramiyorsa eğer trip atıyor, küsüyor vs. Kapalılık vs bu konuları çoktan aştık, kimse böyle bir şey isteyemez diyor. Ama şuan gündemimiz farklı. Annesi bizim alt katimizda oturun evlenince diyormuş. (Şimdi burada bir kısa parantez açıp size biraz annesinden bahsetmek istiyorum. Temizlik obsesyonu olan,dediği olana kadar pes etmeyen, evlatlarını asla bir birey olarak görmeyen sürekli hayatlarına müdahale eden, alıngan, sürekli ilgi bekleyen biri. Erkek arkadasim evin tek oğlu bir de ablası var. Ablası iyi bir kız ondan yana bir sıkıntı yok. Annesi oğluna takık ama maalesef. Takık dediğim düşkün olmanın ötesinde bir şey. Her an hep yanında olsun istiyor, hayatına her an müdahale halinde. Erkek arkadaşım annesine karşı pasif biraz. Bunları onunla konuştuğumda ilerde sıkıntı olmaz ben evlendiğimde karışmaz diyor. Ama bana hiç öyle gelmiyor nedense. Daha nişanlı değiliz bir şey değiliz hiçbir resmiyetimiz yok, annesi şimdiden bana karışmaya başladı gibi hissediyorum. Kuzenimin düğünü için uzun yere kadar elbise giymiştim sadece kollarım açikti. Fotoğraf paylaşmıştım orada görmüş, çok açık elbise demiş. İnanın hiç ama hiç açık değildi özellikle de kapalı aramıştım hatta. Her bayramını kandilini anneler gününü vs kutlarim hiç aksatmam. Geçen kadir gecesinde yazmadigim için bozulmuş erkek arkadaşıma söylemiş. O da kadir gecesi kandil değil ki vs diye gecistirmis. Biz şuan daha hiç içli dişli değiliz hiç bulusmalar vs yok resmiyet yok bir şey yok. Şimdiden ufak ufak bunlarin olması gelecek açısından beni çok korkutuyor. Ben çok serbest büyüdüm birinin bana karışma düşüncesi bile tüylerimi urpertiyor. Hadi esler birbiri hakkında kısmen söz hakkına sahiptir bunu anlarım ama bir 3.Kisinin bize müdahale etmesi düşüncesi beni mahvediyor. Şu zamana kadar erkek arkadaşımla kişisel hiçbir problemimiz olmadı birbirimizi seviyoruz zaten böylesine bir sevgi olmasaydi bu kadar zitliga bile gerek yok kalsın diyip ayrılık yasardim muhtemelen. Ama biz birbirimizin cocukluguyuz. Sadece ailevi olarak değil kisisel olwrak da çok zıddız. Ben eğlenmeyi seven neşeli pozitif biriyim erkek arkadaşım tam tersi ruhu 95 yaşında gibi. Çok konuşmaz eğlenmeyi bilmez pek, toplum icine girmeyi de sevmez. Bir evin içinde yasayip gitsek gıkı cikmaz. Ama bana olan sevgisinden eminim değer verdiğini hem hissettirir hem de dile getirir hiç gocunmaz. Ne yapacağımı bilmiyorum kafam çok karisik herkes bizim evlenmek için adım atmamizi bekliyor ama benim kafamda bin türlü tilki dönüyor. Kendimi ne onsuz dusunebiliyorum ne de evlenmek için hevesim kaldi. Bir yandan da dünyadaki en büyük istegim evladımın olması. Bir an gözümü karartıp evlen gitsin en büyük hayaline kavuşmak için çabala ailen olsun vs toz pembe düşünüyorum, bir yanım da saçmalama bu çok ciddi bir karar her şey içine sinmeden olur mu sonuçta bir ömür için söz veriyorsun diyorum.... Çok uzun yazdım sanırım vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim..
ben bu sevgi anlayışını anlamadım. nasıl oluyor? cidden meraktan soruyorumSadece ailevi olarak değil kisisel olwrak da çok zıddız. Ben eğlenmeyi seven neşeli pozitif biriyim erkek arkadaşım tam tersi ruhu 95 yaşında gibi. Çok konuşmaz eğlenmeyi bilmez pek, toplum icine girmeyi de sevmez. Bir evin içinde yasayip gitsek gıkı cikmaz.
Karadenizliler de baskın olurlar evet çevremde görüyorum. Ama şuan hamilesiniz sanırım kimseye aldırış etmeyin lütfen bebisinizi düşünün bence bu hayattaki en güzel şey anne olmak.. sağ saglim kucağınıza alırsınız inşallahŞimsi size evin tek oğlu ile evlenmiş biri olarak eşimin çevresini anlatayım. Babasız büyüdüğü için aşırı hassas ve annesine kız kardeşlerine aşırı düşkün ayrıca aşırı baskın bir Karadeniz ailesine gelin oldum herşey inanılmaz ilginç gelişiyor. Birini sevmek evlenmek için yeterli bir sebep değilmiş. Aile o kadar önemli ki. Herkes size karışabilme hakkını bulabiliyor ve bir şekilde haklı çıkıyorlar. Neyse özet olarak Allah kolaylık versin bin düşünüp öyle evlenin.