Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ne kadar doğru yazdınız..

aman üzülmesin, aman yuvam yıkılmasın diye diye çoğu kadının ışığı sönüyor resmen.
'Biz nelere katlandık' ayağına için için sindirmen bekleniyor herşeyi..
Meslek sahibi olan da , okumuşu, yüksek lisans yapmış olanı da (senelerce verilen emekten söz ediyorum, ayrımcılık kastım değil kesinlikle ) aldığı yola bakıyorsun. aynı nokta...

yazık değil mi?

O zaman 20 den sonra direk evlilik hayatına geçip, dirsek çürütelim.

yazık gerçekten erkek ve ailesi egemen toplumlara..

bende bunu gördüm bu forumda..

Burada zaman ayırıp okuyan ve yazan herkese teşekkür ediyorum. Fikirleriniz benim için değerliydi. Çünkü yaşanmışlık her zaman yol göstericidir. Olması gerekenin gayet farkındayım sizlerden aldigim donuşlerden de kafamda daha net oturdu her şey. En başında yazdığım gibi çok kişiden fikir almak bazen insanın ufkunu daha da açıyor. Konu kapatılıp silinmiyor sanırım bu siteye baya yabancıyım. Silemezsem eğer yorum yazmaya devam etmeyebilirsiniz, kimsenin sabrini ölçmek değil niyetim öyle algılayan birkaç kişi olmuş. Ben sadece karşılıklı sohbet havasında olsun diye cevap yazmaya çalıştım herkese, amacım savunma yapmak değildi, öyle olsa buraya konu açmam zaten. Artık söylenecek başka bir şey kalmadığından kimsenin vaktinden çalmak istemem. Tekrar teşekkür ederim kendinize iyi bakın

ailesi cok mudaheleci ama mudaheleci olmanin da belli kategorileri var. bence bu aile ayni zamanda gorgusuz ve cahil. bu mudahelecilikle birlesince cok cok daha zor olur, cunku cehaletle bas edilmez. mesela benim esimin ailesi de mudaheleci insanlara ama diyalog kurulabilir, ortak noktalar bulunabilir, ve diyaloga gecilebilir. cok gorgululer ayrica. o yuzden de mudahele ettikleri noktalarda esimle ortaklasa davranarak orta yolu bulabiliyoruz.

ben de sizin gibi kimseyi kirmak istemeyen bir insanim. gencken sizin gibi hep uyumlu, orta yolu bulmaya calisan biriydim. simdi o zamanlara bakinca aslinda o davranisin dogru olmadigini anliyorum. su an bana kiyamiyor diyorsunuz, cunku gercek anlamda kendinizi ortaya koymamissiniz. siz iyi olunca herkes iyi olur. o yuzden size tavsiyem, ortaligin karismasini goze alarak biraz dis gosterin. bakin o zaman herkes nasil tavir aliyor. sizin yerinizde olsam direk bitirirdim ama bitiremeyecekseniz bile annesine gidip ben boyleyim vs diye konusun, bakalim o zaman ne olacak.

Sorun çocuk değil ailesi diye bir şey yazmadım. Dik duruş sergileyemedigi için hatalı dedim hep.. diğer yazdıklarınıza gelirsek hak veriyorum zaten, bu iş böyle yurumez
Tek dik duruş sergilemesi gibiydi konunun başında. Ama zamanla yazdığın mesajlara bakınca...aslında tamamen sorun çocuk.
Armut dibine düşmemiş, ailesi neyse o da onlar gibi olmuş.
Ben ilk mesajlarda bayramı kandili kutluyorsunuz, temizlik hastası olduğunu söylüyorsunuz falan, kendi gozleminiz sanmıştım. Meğer buuuuunnnca anlattığıniz her şey ama hepsi sevgilinizin ağzından size verilmiş söylermiş.
Yani sorun aile falan da değil. Aile kendi halinde muhafazakar aile işte. Toplumun büyük kısmının ailesi böyle zaten. Sorun tamamıyla çocuğun da ailesine hak vermesi, onun da sizi alttan alta kisitlamaya çalışması.
Bugün bir arkadaşım bendeydi, benim terapistimden randevu almış, gitmeden kendisiyle ilgili tüm problemleri bir kağıda yazmasını önerdim,orada heyecanlanır aklından cikar diye. Uzun yıllar sürüp onu travmalara sevkeden bir ilkaski var. Çocuktan bahsederken "hayır,beni kisitlamiyordu ki" demişti. Oysa çocuk biz kız arkadaşlarıyla ne zaman bulussa yalandan kavga çıkartırdi,kız telefonda ağlar ,kavga eder evde barisirdi. Her çıkması burnundan geldiği için ne o bizle çıkmaya heves ederdi ne biz artık onu davet ederdik. Yıllar sonra ünide eve çıkıp kızı davet etmiştim, "sizin apartmanda erkek öğrenci var mı? nasıl geleyim? Sevgilim izin vermez" demişti:)
Ve işte bu kız o sevgilisinin onu hiç kısıtlamadigini iddia etti. Bu saydıklarımı ve birkac fazlasını hatırlattım, 'hayir o o yüzden degildi' falan dedi. Kıza göre çocukla özgür ve güven dolu bir ilişkileri varmış :)
İşte seni de ona benzetttim. Yaşadığın ilişki ile yaşadığını sandığın ilişki o kadar farklı ki... Ama yavaş yavaş gözün açılmaya baslamis. Umarım "evet, sevgisinden şüphem yok, ama...." Diye objektif bakabilirsin.
Ve son olarak sen bu çocukla tatile falan gititin geldin de bu da mı ailesinden gizliydi? O zaman dememişler mi 'bu ne düşük ahlak seviyesine sahip kız erkeklerle tatile çıkıyor, el kadar kumaşla denize giriyor' diye?

bu daha kotu. maddi yonden baglamislarsa o zaman onlara hic karsi duramaz. birisinin uyumlu olmasi gerekir, acabaaaaaa kim o kisi?

Ama bizi habersiz birakma bari bu kadar dertlendik yazdik...

bence ailelerle gorusmemek evlilik acisindan cok buyuk bir problem, is o raddeye gelene kadar siz cok yipranirsiniz. bu sadece iftira gibi cok cok buyuk hatalarda yapilirsa belki idare edilebilir bence. yoksa evlilik cok yara alir.

bakin siz ailesinin kisitlamadigi, bu gorumce kaynana elti entrikalari ile buyumemis gencecik kizsiniz, karsinizdaki kadin kimbilir esinin ailesi ile neler yasamis, felegin cemberinden gecmis, tum manipulasyon tekniklerini bilen, ustelik cahil bir kadin. sizin bu kadinla basetme ihtimaliniz ne kadar? basetseniz bile ancak onun tarzina yaklasirsaniz olur.

ben hep soyluyorum, bu tarz erkekler aileme uzuluyorum vs adi altinda aslinda korkakliklarini sakliyorlar. ailesinden cok korkuyor. annesinin bagirmasindan korkuyor, maddi yardim etmemelerinden korkuyor.

eger ailesinden farkli bir yasam secmek istiyorsa, secimlerinin arkasinda duracak. yok ailesini dinleyecekse o zaman muhafazakar bir kizla iliski kuracak. ama bu erkeklerin yaptigi, ben sorumluluk almayayim ama kiz idare etsin, kiz dik dursun vs.

Hayır birlikte gittiğimizden haberleri yok erkek arkadaşlarla gidiyorum diyor...

Çok doğru bir yorum. Evet ben bu tarz şeyler görmeden büyüdüm. Kaynana elti görünce vs böyle şeyler yok bizde herkes samimi. Yani ailesel entrikalara hiç alışkın degilim

Çok doğru bir yorum. Evet ben bu tarz şeyler görmeden büyüdüm. Kaynana elti görünce vs böyle şeyler yok bizde herkes samimi. Yani ailesel entrikalara hiç alışkın degilim
benim ailem de esimin ailesi de cok muhafazakar bir aile, ben de cok kucuk yastan beri kapaliyim ama anlattiginiz aile bana cok zor geldi.. ayrica muhafazakarlik ile cahillik farkli seyler. mesela bizim ailelerde geline is yaptirma, ortak kese olmasi vs gibi seyler yoktur. egitim cok onemlidir mesela. uzmanlik sinavlarina calisamiyorum diye kayinvalidem gelip cocuklarima bakti, ben de kutuphanede ders calistim. yani anlattiginiz seyler muhafazakarligin da otesinde problemler bence. muhafazakar ama acik goruslu bir aile olsa, en fazla bizim icimize girince severse o da yapar vs derler ama gerisine karismazlar.

Evet geçmis yorumlarda da bahsettik bundan, sorun muhafazakarlik değil asla. Kafa yapısı, anlayış, saygi. Benim kuzenim de benimle aynı aile yapısına sahip ve erkek arkadaşı çok muhafazakardi. En küçük bir sorun yaşanmadı. Çünkü anlayışlı insanlardı. Karislikli iki taraf da birbirine saygı duydu. Şuan 3 yillik evliler ve bir kızları var her şey yolunda

çok polyanncaı gördüm sizi , ailesi gibi düşünmese se , sizizn haberiiz bile olmaz. ailesine , giyiminde bi sıkıntı bulmuyorum der. sizizn haberiniz olmaz. belkide o kadar çok varki , bu konuşmadan . kızın kulağına gitmeden ana oğul konuşulup konu kapanıyor. sizizn kulağınaza gitmiş , uyarılmışsınız. hala aynı fikirde değil diyorsunuz.

gerçkelri görmek istemiyorsunuz, görseniz ayrılmanız gerecek oda canınızı yakacak . o yüzden polyanna rolune giriryorsunuz. siz değil bilinç altınız

demişsinizki denize giriryoruz , şimdi size deseki; denize giremzsin , sen ayrılacaksın . onunda işine gelemz. senden ayrılmaması için sıkı sebebler olduğunu düşünüyorum . maddiyat güzelleik . senden daha iyisisni bulamayacağını biliyor. suyundan gididyor şimdilik . yavaş yavaş yapıyor

Son düzenleme:
sizin bu sevgi eksikliğiniz neden acaba ? hiç bunu sorguladınız mı? hiçbir ortak yonu ve oluru olmayan bu ilişkide sizi tutan hangi eksik yönünüz? sırf seviyor diye hem de. demokratik bir ailede yetiştiğinize emin misiniz? çünkü özgürlüğüne karışılmayan insanlar bunu görünce afallıyor ve anlamlandıramıyor. benim de öyle bir sevgilim oldu çünkü. şort giyme dese inadına şort giyer giderdim yanına, çünkü aklım almıyordu benim şortumla onun sevgisinin ne alakası olduğunu, hayatınızda hikayenizde bir şeyler eksik veya siz doğru bakamıyorsunuz gibi geldi. önce kendinizi tanıyın, sonra yanınızdakinin uygun olup olmadığını görürsünüz zaten.

Evet sorguladım. Geçmiş mesajlarda da yazdım. Bunun için bir psikolojik destek almak istiyorum altında ne yatiyor diye.

Evet sorguladım. Geçmiş mesajlarda da yazdım. Bunun için bir psikolojik destek almak istiyorum altında ne yatiyor diye.
bir kaç sayfa okudum ama denk gelmedi. sevindim böyle düşünmenize. 23 sf boyunca insanlar size dur yapma diyorsa hiç tanımadıkları insanın mutluluğuna engel olmak için değildir.

umarım doğru kararı verirsiniz

Tabiki de. Hiç öyle engel falan düşünmedim zaten. Farkındayım her şeyin. Teşekkürler

Bak sana çok ciddi deneyimle yazıyorum.
O anne hala karışan, trip atan biriyse oğlu hiç alenen sınır koymamıştır.

Ben aynı böyle 'AİLELER ZIT, O BENİ SEVİYOR' deyip evlendiğim adamdan 'Bİ EVLENELİM KİMSE KARIŞAMAZ, ANNEM ZATEN SORUNLU' diyen adamdan ailesi yüzünden küfür, tehdit, DAYAK, hakaret yediğim için evliliğin 5. Ayondan beri, yılı dolmadan boşanmaya çalışan biriyim.
İstisnası yok bi olay yaşa bak nasıl da annesine benziyor..
Kapalı elbise aradım inanın diye kendini savunmaya başlamışsın..
O adam da sana ne münasebet giy açık dememiş.
Bu işler adım adım.. Aklın varsa evlenme.
Hiç değilse nişan sürecinde tetikte ol ve olmazsa dön.
Bir kelime incitmemişti bu adam beni de.
Ölürdü benle konuşmak için.
Değer, kıymet..
O aile zıtlığı var ya zaten adam sınır çizebilse annesi bugün size müdahil olamazdı.
Annem hakkında konuşamazsın diye bana vururken gördüm en son.
Annesi alenen yalan söylemişti hem de.
Aileni gördükçe kendim niye böyle değilim diye nefret edecek onlardan da.
Ben denedim.
Aksini yaşayanı da görmedim.

Olmayacak seyi oldurmaya calismayin. Bu kadar kadin size ayni seyi soyledigine gore bir bildikleri vardir. Ama siz oyle olsa boyle olsa diye dusundugunuze gore evleneceksiniz. Annenize uzulurum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…