- 2 Ağustos 2013
- 4.100
- 3.870
-
- Konu Sahibi kristalkelebekkkk
Sen de kendine uygun zibilyonlarca erkek dururken bir kerecik yasayacagin omrunu bu basiretsizle gecireceksin demek. Her zaman sorun yasayacaksin bir omur. Ailenin verdigi sana kattigi ne kadar degerin varsa çöp edilecek. Onlarin sana dedigi ogrettigi her seyi bir erkek icin ezip gececeksin. Elin karisi evine, giyimine her seyine karisma haddini kendinde gorecek. Sen de "o yasli ve uzulmesin aslinda iyilgiimizi dusunuyor' ayagina manipule edilip sesini cikaramayacaksin. Gunden gune eriyeceksin. İcten ice hep bileceksin gercegi, dogruyu.
Senin ailenin yerinde ben olsam kendimden utanirim boyle mi yetistirdim diye. Bir erkek ne kadar onemliymis su dunyada ben bunu bu forumda gordum.
İşin kotu yanı ben duyduğum her şeyi tamamen buraya aktarmadan bu kadar tepki çekti demek ki hepsini yazsam insanlar benim aklımdan şüphe edecek. Ki ben de kendimi sorguluyorum şuan gerçekten bu kadar mı kördün diye.. Aklıma gelen bir örnek vereyim; erkek arkadaşımın babası davet edildiği bir düğünde gelini kınamış böyle gelin mi olur şu gelinliğe bak diye. Ben bunu duyunca dehşete dusmustum. Babanı ne ilgilendirir ne kadar ayıp başkası hakkında böyle konuşması demiştim. Evet boş konuşuyor boyle bazen demişti erkek arkadaşım da. İnkar etmiyorum bunlar korkunç seyler
Tek dik duruş sergilemesi gibiydi konunun başında. Ama zamanla yazdığın mesajlara bakınca...aslında tamamen sorun çocuk.Sorun çocuk değil ailesi diye bir şey yazmadım. Dik duruş sergileyemedigi için hatalı dedim hep.. diğer yazdıklarınıza gelirsek hak veriyorum zaten, bu iş böyle yurumez
bu daha kotu. maddi yonden baglamislarsa o zaman onlara hic karsi duramaz. birisinin uyumlu olmasi gerekir, acabaaaaaa kim o kisi?Bir gün sinirle keşke beni değil de annenin daha uygun göreceği türbanlı daha muhafazakar birini bulsaydin hem huzur da kacmamis olurdu. Beni bulduğun, sevdiğin halimi değiştirmeye çalışamaz kimse dedim.. Erkek arkadaşım oradan girdi buradan çıktı bir şekilde cevaplariyla tatmin etti beni. Ama annesinden cekinmesinin yanı sıra ailesinden büyük maddi destek görüyor kendi işi gücü olsa da. Sanırım ailesiyle arayi bozup imkanları kaybetmek istemiyor da olabilir. Tabii bu benim düşüncem böyle bir şeyi dile getirmedi kendisi
Burada zaman ayırıp okuyan ve yazan herkese teşekkür ediyorum. Fikirleriniz benim için değerliydi. Çünkü yaşanmışlık her zaman yol göstericidir. Olması gerekenin gayet farkındayım sizlerden aldigim donuşlerden de kafamda daha net oturdu her şey. En başında yazdığım gibi çok kişiden fikir almak bazen insanın ufkunu daha da açıyor. Konu kapatılıp silinmiyor sanırım bu siteye baya yabancıyım. Silemezsem eğer yorum yazmaya devam etmeyebilirsiniz, kimsenin sabrini ölçmek değil niyetim öyle algılayan birkaç kişi olmuş. Ben sadece karşılıklı sohbet havasında olsun diye cevap yazmaya çalıştım herkese, amacım savunma yapmak değildi, öyle olsa buraya konu açmam zaten. Artık söylenecek başka bir şey kalmadığından kimsenin vaktinden çalmak istemem. Tekrar teşekkür ederim kendinize iyi bakın
bence ailelerle gorusmemek evlilik acisindan cok buyuk bir problem, is o raddeye gelene kadar siz cok yipranirsiniz. bu sadece iftira gibi cok cok buyuk hatalarda yapilirsa belki idare edilebilir bence. yoksa evlilik cok yara alir.Peki son bir şeyi sormak istiyorum. Sizi alintilayarak soruyorum ama gören herkes cevap verebilir. Sıkıntılı bir durumda ben ailesi ile görüşmeyi tamamen kessem, sadece erkek arkadaşım ailesiyle görüşse. (Bu durum normalde hiç istemeyecegim bir şeydir keşke küslük vs olmasa ama diyelim ki öyle olması gerekti..) benim gorusmemem, onların bize gelmemesi vs bunlar etkili olur mu sizce?
ben hep soyluyorum, bu tarz erkekler aileme uzuluyorum vs adi altinda aslinda korkakliklarini sakliyorlar. ailesinden cok korkuyor. annesinin bagirmasindan korkuyor, maddi yardim etmemelerinden korkuyor.Annesi bunu kaldıracak biri değil baygınlık gecirir artı evlatlıktan reddeder ona göre bu tahmin ettiğinizden de büyük bir şey. Bana da saçma geliyor. Fakat anlayış denen kavram yok ki. Kendi bilir kendi günahı vs böyle kavramlar yok. Benim evladım böyle bir şey yapamaz. O da bilmesine gerek yok onu da ilgilendirmez zaten diyip yapacağını yapıyor maalesef. Aynı şekilde en yakın kız arkadaşım da bu şekilde yaşıyor. Neden oruç tutuyormuş gibi rol yapıyorsun bu seni ilgilendirir diyorum içtiğim suyu burnumdan getirirler ne soyleyecegim böyle bir anlayış yok bizde diyor. Yani anlayacağınız bazı ailelerle her şey paylaşılmiyor sanırım.. kotu bir durum
Hayır birlikte gittiğimizden haberleri yok erkek arkadaşlarla gidiyorum diyor...Tek dik duruş sergilemesi gibiydi konunun başında. Ama zamanla yazdığın mesajlara bakınca...aslında tamamen sorun çocuk.
Armut dibine düşmemiş, ailesi neyse o da onlar gibi olmuş.
Ben ilk mesajlarda bayramı kandili kutluyorsunuz, temizlik hastası olduğunu söylüyorsunuz falan, kendi gozleminiz sanmıştım. Meğer buuuuunnnca anlattığıniz her şey ama hepsi sevgilinizin ağzından size verilmiş söylermiş.
Yani sorun aile falan da değil. Aile kendi halinde muhafazakar aile işte. Toplumun büyük kısmının ailesi böyle zaten. Sorun tamamıyla çocuğun da ailesine hak vermesi, onun da sizi alttan alta kisitlamaya çalışması.
Bugün bir arkadaşım bendeydi, benim terapistimden randevu almış, gitmeden kendisiyle ilgili tüm problemleri bir kağıda yazmasını önerdim,orada heyecanlanır aklından cikar diye. Uzun yıllar sürüp onu travmalara sevkeden bir ilkaski var. Çocuktan bahsederken "hayır,beni kisitlamiyordu ki" demişti. Oysa çocuk biz kız arkadaşlarıyla ne zaman bulussa yalandan kavga çıkartırdi,kız telefonda ağlar ,kavga eder evde barisirdi. Her çıkması burnundan geldiği için ne o bizle çıkmaya heves ederdi ne biz artık onu davet ederdik. Yıllar sonra ünide eve çıkıp kızı davet etmiştim, "sizin apartmanda erkek öğrenci var mı? nasıl geleyim? Sevgilim izin vermez" demişti:)
Ve işte bu kız o sevgilisinin onu hiç kısıtlamadigini iddia etti. Bu saydıklarımı ve birkac fazlasını hatırlattım, 'hayir o o yüzden degildi' falan dedi. Kıza göre çocukla özgür ve güven dolu bir ilişkileri varmış :)
İşte seni de ona benzetttim. Yaşadığın ilişki ile yaşadığını sandığın ilişki o kadar farklı ki... Ama yavaş yavaş gözün açılmaya baslamis. Umarım "evet, sevgisinden şüphem yok, ama...." Diye objektif bakabilirsin.
Ve son olarak sen bu çocukla tatile falan gititin geldin de bu da mı ailesinden gizliydi? O zaman dememişler mi 'bu ne düşük ahlak seviyesine sahip kız erkeklerle tatile çıkıyor, el kadar kumaşla denize giriyor' diye?
Çok doğru bir yorum. Evet ben bu tarz şeyler görmeden büyüdüm. Kaynana elti görünce vs böyle şeyler yok bizde herkes samimi. Yani ailesel entrikalara hiç alışkın degilimbence ailelerle gorusmemek evlilik acisindan cok buyuk bir problem, is o raddeye gelene kadar siz cok yipranirsiniz. bu sadece iftira gibi cok cok buyuk hatalarda yapilirsa belki idare edilebilir bence. yoksa evlilik cok yara alir.
bakin siz ailesinin kisitlamadigi, bu gorumce kaynana elti entrikalari ile buyumemis gencecik kizsiniz, karsinizdaki kadin kimbilir esinin ailesi ile neler yasamis, felegin cemberinden gecmis, tum manipulasyon tekniklerini bilen, ustelik cahil bir kadin. sizin bu kadinla basetme ihtimaliniz ne kadar? basetseniz bile ancak onun tarzina yaklasirsaniz olur.
Tabiki deAma bizi habersiz birakma bari bu kadar dertlendik yazdik...
benim ailem de esimin ailesi de cok muhafazakar bir aile, ben de cok kucuk yastan beri kapaliyim ama anlattiginiz aile bana cok zor geldi.. ayrica muhafazakarlik ile cahillik farkli seyler. mesela bizim ailelerde geline is yaptirma, ortak kese olmasi vs gibi seyler yoktur. egitim cok onemlidir mesela. uzmanlik sinavlarina calisamiyorum diye kayinvalidem gelip cocuklarima bakti, ben de kutuphanede ders calistim. yani anlattiginiz seyler muhafazakarligin da otesinde problemler bence. muhafazakar ama acik goruslu bir aile olsa, en fazla bizim icimize girince severse o da yapar vs derler ama gerisine karismazlar.Çok doğru bir yorum. Evet ben bu tarz şeyler görmeden büyüdüm. Kaynana elti görünce vs böyle şeyler yok bizde herkes samimi. Yani ailesel entrikalara hiç alışkın degilim
Evet geçmis yorumlarda da bahsettik bundan, sorun muhafazakarlik değil asla. Kafa yapısı, anlayış, saygi. Benim kuzenim de benimle aynı aile yapısına sahip ve erkek arkadaşı çok muhafazakardi. En küçük bir sorun yaşanmadı. Çünkü anlayışlı insanlardı. Karislikli iki taraf da birbirine saygı duydu. Şuan 3 yillik evliler ve bir kızları var her şey yolundabenim ailem de esimin ailesi de cok muhafazakar bir aile, ben de cok kucuk yastan beri kapaliyim ama anlattiginiz aile bana cok zor geldi.. ayrica muhafazakarlik ile cahillik farkli seyler. mesela bizim ailelerde geline is yaptirma, ortak kese olmasi vs gibi seyler yoktur. egitim cok onemlidir mesela. uzmanlik sinavlarina calisamiyorum diye kayinvalidem gelip cocuklarima bakti, ben de kutuphanede ders calistim. yani anlattiginiz seyler muhafazakarligin da otesinde problemler bence. muhafazakar ama acik goruslu bir aile olsa, en fazla bizim icimize girince severse o da yapar vs derler ama gerisine karismazlar.
çok polyanncaı gördüm sizi , ailesi gibi düşünmese se , sizizn haberiiz bile olmaz. ailesine , giyiminde bi sıkıntı bulmuyorum der. sizizn haberiniz olmaz. belkide o kadar çok varki , bu konuşmadan . kızın kulağına gitmeden ana oğul konuşulup konu kapanıyor. sizizn kulağınaza gitmiş , uyarılmışsınız. hala aynı fikirde değil diyorsunuz.Her defasında ailesinden farklı olduğunu dile getiriyor. Bir tek aynı düşündüğüm şey kimse istiyor diye değil açık giyinmeni ben kendim istemem diyor. Ki ben zaten açık saçık giyinen bir tip değilim ama onlara göre fazla geliyor o ayri. Ama dikkatimi çeken bir şey bizi kimsenin tanımadığı farklı bir şehirde benim giyimime vs hiçbir seyime karışmaz hatta birlikte denize bile gireriz. Tek korkusu ailesi ve sülalesi laf etmesin bana öyle geliyor
sizin bu sevgi eksikliğiniz neden acaba ? hiç bunu sorguladınız mı? hiçbir ortak yonu ve oluru olmayan bu ilişkide sizi tutan hangi eksik yönünüz? sırf seviyor diye hem de. demokratik bir ailede yetiştiğinize emin misiniz? çünkü özgürlüğüne karışılmayan insanlar bunu görünce afallıyor ve anlamlandıramıyor. benim de öyle bir sevgilim oldu çünkü. şort giyme dese inadına şort giyer giderdim yanına, çünkü aklım almıyordu benim şortumla onun sevgisinin ne alakası olduğunu, hayatınızda hikayenizde bir şeyler eksik veya siz doğru bakamıyorsunuz gibi geldi. önce kendinizi tanıyın, sonra yanınızdakinin uygun olup olmadığını görürsünüz zaten.Her defasında ailesinden farklı olduğunu dile getiriyor. Bir tek aynı düşündüğüm şey kimse istiyor diye değil açık giyinmeni ben kendim istemem diyor. Ki ben zaten açık saçık giyinen bir tip değilim ama onlara göre fazla geliyor o ayri. Ama dikkatimi çeken bir şey bizi kimsenin tanımadığı farklı bir şehirde benim giyimime vs hiçbir seyime karışmaz hatta birlikte denize bile gireriz. Tek korkusu ailesi ve sülalesi laf etmesin bana öyle geliyor
Evet sorguladım. Geçmiş mesajlarda da yazdım. Bunun için bir psikolojik destek almak istiyorum altında ne yatiyor diye.sizin bu sevgi eksikliğiniz neden acaba ? hiç bunu sorguladınız mı? hiçbir ortak yonu ve oluru olmayan bu ilişkide sizi tutan hangi eksik yönünüz? sırf seviyor diye hem de. demokratik bir ailede yetiştiğinize emin misiniz? çünkü özgürlüğüne karışılmayan insanlar bunu görünce afallıyor ve anlamlandıramıyor. benim de öyle bir sevgilim oldu çünkü. şort giyme dese inadına şort giyer giderdim yanına, çünkü aklım almıyordu benim şortumla onun sevgisinin ne alakası olduğunu, hayatınızda hikayenizde bir şeyler eksik veya siz doğru bakamıyorsunuz gibi geldi. önce kendinizi tanıyın, sonra yanınızdakinin uygun olup olmadığını görürsünüz zaten.
bir kaç sayfa okudum ama denk gelmedi. sevindim böyle düşünmenize. 23 sf boyunca insanlar size dur yapma diyorsa hiç tanımadıkları insanın mutluluğuna engel olmak için değildir.Evet sorguladım. Geçmiş mesajlarda da yazdım. Bunun için bir psikolojik destek almak istiyorum altında ne yatiyor diye.
Tabiki de. Hiç öyle engel falan düşünmedim zaten. Farkındayım her şeyin. Teşekkürlerbir kaç sayfa okudum ama denk gelmedi. sevindim böyle düşünmenize. 23 sf boyunca insanlar size dur yapma diyorsa hiç tanımadıkları insanın mutluluğuna engel olmak için değildir.
umarım doğru kararı verirsiniz
Peki son bir şeyi sormak istiyorum. Sizi alintilayarak soruyorum ama gören herkes cevap verebilir. Sıkıntılı bir durumda ben ailesi ile görüşmeyi tamamen kessem, sadece erkek arkadaşım ailesiyle görüşse. (Bu durum normalde hiç istemeyecegim bir şeydir keşke küslük vs olmasa ama diyelim ki öyle olması gerekti..) benim gorusmemem, onların bize gelmemesi vs bunlar etkili olur mu sizce?