Ben olsam baya kendimi geri çeker mesafe koyardım, zaten hatalarını anlasalar geri dönüş yaparlar sizde derdinizi anlatırsınız açıkça...Merhaba bizim ailede iki kiz kardesiz ve en büyük kardeşim.Boyle olmasına rağmen kendimi ailede ezilen kişi gibi görüyorum.Kardesimle aynı zamanda evlendik ve çocuklarımız da synj zamanda doğdu.Belki de bu yüzden hiç ailede ben büyükmüşüm gibi davranilmiyor. Örneğin annemlere gideriz en rahat büyük odada o kalır önceden belirlemiştir yerini ,annemlerde masada otururuz baş köşede tabiki o ve eşi ,çay falan ben koyarım kalkmaz bile , hep onun sorunları vardır ailecek annem ben onunla ilgileniriz.Cocuklar doğduğundan beri onun oğlu daha zormuş ,hep annemden destek alan o oldu.Bu arada ikimizin de 3,5 yaşında çocuğumuz var. Şu an ben tekrar hamileyim son bir haftam kaldı. Oğlu hasta oldu gitti annemde kaldı butun hafta boyunca bi de oğlunu bırakıp gidiyor annemlere gece kalmalı cocuk daha 3,5 yasinda. Cocuk da biraz yaramaz ve tabiki her anneanne ve babaanneme yetişen cocuk gibi şımarık olarak yetişiyor. Benim oğlum da aynı yaşta kuzenini çok seviyor fakat bir araya gelince çocuğun elindeki oyuncağını alır, vurur bizim evde oynarken bile aynı oyuncaktan alsak bile bizimkinin elindekini alır annemler yaramazliklarina hiçbir şey demez. Cocuklar arasinda bile bizimki eziliyor. Onun istedigi cizgi filmi izleyebilirler,birsey alinsa once o karar verir hangisini alacagina .Oyle olmazsa krndini yerlere atip ağlar brnimki de zavallim oyle aglayinca elindekini hemen ona verir.Ailedekiler de bir sorun ciksa aralarinda Ayaz sen daha akillisin oglum sen yapma etme ayni benim cocuklugum gibi yani.Alttan slmak zorunda degil ki ayni yastalar.Bazen bu ailede önemsenmedigimi hissediyorum.Biliyorum annen orta yolu bulmaya çalışıyor diyeceksiniz ama öyle olaylar oldu ki Mesela şubat ayında hamileliğin 5. Ayında ben korona oldum.39 lara varan ateş öksürük vs.. evde eşim ve oğlumla kaldım anneme sakın gelme dedim bulaşır diye o yine oğlu ile annemlerde kalıyordu o da korona olmuş annemlerde kalmaya devam etti oğluna gecebilirmis diye anntmler baktı o da kendini karantinaya almış ya o zaman o çocuğa yazık da benim oğluma yazık değil mi üstelik ben daha zordaydım.B Annemler hep o zorda diye düşünüyor ben büyüğüm nasıl olsa hallediyorum hep kendi başıma. Ama belki hamileliğin son zamanları olduğundan sıkılıyorum bu durumdan artık. Bu sitede böyle bir alan olduğunu gördüm gerçekten de kadınların birbirini dinlemesi destek olması çok iyi hissettiriyor yazmak istedim bu nedenle .Biraz uzun oldu ama sanırım ailede büyük cocuk olmak dezavantaj
Böyle insanlar hatalarını anlamaz yillarca düzen böyle gitmiş tabiki size katılıyorum mesafe iyidirBen olsam baya kendimi geri çeker mesafe koyardım, zaten hatalarını anlasalar geri dönüş yaparlar sizde derdinizi anlatırsınız açıkça...
Bu yarış değil ki aile içinde aynı durumlar farklı tutumlar meselesi.Bi de bunu hissettirmek jcin önce anne babanın tutumu her şeyi belirliyor diye düşünüyorum. Bi de sanırım aynı zamanda evlenmek ve cocuk sahibi olmak da bu duruma neden oldu biraz. Tabiki öyle olsun diye uğraşmadık öyle denk geldiKendinize gelin yahu siz kardeşsiniz elti değil.. Bu neyin yarışı böyle.. Abla olduğunuzu hissettirmek de geç kalmadınız mı hem
Haklısınız ama ben ne zaman yardım isteme durumum olsa zaten bir şekilde kardeşimin işleriyle meşgul oluyorlar ben de anlamıyorum. Hep bir sorunu oluyor çalıştığı için de çocukla ilgili en ufak bir sorunda annemde alıyor soluğusiz bu yaşınıza kadar her işinizi ve hatta ailenizin işini tek başına yaptıysanız aileniz sizin her şeyi tek başınıza halledeceğinizi düşünüyor ve yardıma ihtiyacınız yokmuş gibi davranıyor olabilir.
böyle zamanlarda insanlardan yardım istemeyi bi şekilde öğrenmek gerekiyor
yani bu durum çok değişecek bi durum değil öyle kabul edip geçeceksiniz yoksa sizi yorarHaklısınız ama ben ne zaman yardım isteme durumum olsa zaten bir şekilde kardeşimin işleriyle meşgul oluyorlar ben de anlamıyorum. Hep bir sorunu oluyor çalıştığı için de çocukla ilgili en ufak bir sorunda annemde alıyor soluğu
Doğru ama anneme acıyorum galiba hep beraber oturup annemin kalkıp bize hizmet etmesi tuhaf geliyor yapamıyorum o nedenle .Cocuklar konusunda dile getirdim annemlere böyle yapmayın diye ama siz de bilirsiniz yani nasıl başlarsa öyle gidiyor önce dikkate alırlar sonra gene aynı herseyŞu sen buyuksun muhabbetinin cocuklar icin soylenmesinden nefret ediyorum ama oglunuzu ezdirmemek sizin elinizde.
Onun disinda sizin de ayariniz kacmis sanki biraz
Cay masasinda bas kosede de olamazlar yani
Cayi dolduran hep sizseniz doldurmayiverin gibi basit onlemler alin rahatsizsaniz
Ya da siz cocugunuzu kiyip birakamiyorsaniz kardesinizin yaptigi gozunuze batmamali
Kesinlikle bir sure uzaklasin
Ee alsın çalışınca vakti de azdır belki de ondan.Haklısınız ama ben ne zaman yardım isteme durumum olsa zaten bir şekilde kardeşimin işleriyle meşgul oluyorlar ben de anlamıyorum. Hep bir sorunu oluyor çalıştığı için de çocukla ilgili en ufak bir sorunda annemde alıyor soluğu
Hiç de öyle değil dominant görünüyor kardeşiniz yazınızdan benim kardeşim de öyledir ben çalışan bir anneyim kardeşim evde. Bu yüzden anneme ihtiyacım olduğunda bunun farkına varır, sizinkin de tam tersi yarış olmuş.. Mesela bir sorun mu var kendimle ilgili sen bir dur kardeş derim ki atlamasın. Annem der ki o senden daha çok sohbet ediyor konuşuyor,dert dinliyor vs. Kusura bakmayın anacım ama ben çalışan insanım sizinle telefonda 1 saat konuşacak zamanım yok beni de böyle kabul edin derim.. Abla olduğunuzu hissettirin yarışa dönmüş sizinkisi..Bu yarış değil ki aile içinde aynı durumlar farklı tutumlar meselesi.Bi de bunu hissettirmek jcin önce anne babanın tutumu her şeyi belirliyor diye düşünüyorum. Bi de sanırım aynı zamanda evlenmek ve cocuk sahibi olmak da bu duruma neden oldu biraz. Tabiki öyle olsun diye uğraşmadık öyle denk geldi
Tepki verdim annemle ve kardeşimle konuştum Sonuç olarak annemin tansiyonu düştü ve kardeşim de yanlış anladı ben de hep sizin gibi konuşmak herseyi çözer diye dusunlerdendim fakat konuşunca düzelir gibi olup hersek bir sure sonra eski düzenine geti dönüyorSiz hiç tepki vermemişsiniz ki karşı taraf içinizdeki fırtıların ne olduğunu bile bilmiyordur. Bugüne kadar ikinci plana atıldığınızı bildiğiniz halde, çocuğunuza neden bunu yaşatıyorsunuz, ilk anne olduğunuz da hemen mesafe koyup, evladınızın sizinle aynı duyguları yaşamasına izin vermicektiniz. Hep beklenti içine girilen çocuklar kişiliği her olayda susman lazım olarak algılanıyor, sonra ileride olaylara karşı duruşu aynı sizin gb olacak görmezden gelecek, kırılacak ve susacak. Bence artık tekrar annelik duygusunu yaşıyorsunuz bu sizin çok büyük fırsat dönün kendi çekirdek ailenize ve sıkıca sarılın, mesafeyi koruyun. Sizin anneniz size bu duyguları yaşattı ama o sizin annenizdi, sizin çocuklarınız bu duyguları yaşamayabilir çünkü onların Annesi sizsiniz.
Kardeşiniz ve anneniz onlar onlarla neden açık açık konuşmadınız, hislerinizi anlatmadınızMerhaba bizim ailede iki kiz kardesiz ve en büyük kardeşim.Boyle olmasına rağmen kendimi ailede ezilen kişi gibi görüyorum.Kardesimle aynı zamanda evlendik ve çocuklarımız da synj zamanda doğdu.Belki de bu yüzden hiç ailede ben büyükmüşüm gibi davranilmiyor. Örneğin annemlere gideriz en rahat büyük odada o kalır önceden belirlemiştir yerini ,annemlerde masada otururuz baş köşede tabiki o ve eşi ,çay falan ben koyarım kalkmaz bile , hep onun sorunları vardır ailecek annem ben onunla ilgileniriz.Cocuklar doğduğundan beri onun oğlu daha zormuş ,hep annemden destek alan o oldu.Bu arada ikimizin de 3,5 yaşında çocuğumuz var. Şu an ben tekrar hamileyim son bir haftam kaldı. Oğlu hasta oldu gitti annemde kaldı butun hafta boyunca bi de oğlunu bırakıp gidiyor annemlere gece kalmalı cocuk daha 3,5 yasinda. Cocuk da biraz yaramaz ve tabiki her anneanne ve babaanneme yetişen cocuk gibi şımarık olarak yetişiyor. Benim oğlum da aynı yaşta kuzenini çok seviyor fakat bir araya gelince çocuğun elindeki oyuncağını alır, vurur bizim evde oynarken bile aynı oyuncaktan alsak bile bizimkinin elindekini alır annemler yaramazliklarina hiçbir şey demez. Cocuklar arasinda bile bizimki eziliyor. Onun istedigi cizgi filmi izleyebilirler,birsey alinsa once o karar verir hangisini alacagina .Oyle olmazsa krndini yerlere atip ağlar brnimki de zavallim oyle aglayinca elindekini hemen ona verir.Ailedekiler de bir sorun ciksa aralarinda Ayaz sen daha akillisin oglum sen yapma etme ayni benim cocuklugum gibi yani.Alttan slmak zorunda degil ki ayni yastalar.Bazen bu ailede önemsenmedigimi hissediyorum.Biliyorum annen orta yolu bulmaya çalışıyor diyeceksiniz ama öyle olaylar oldu ki Mesela şubat ayında hamileliğin 5. Ayında ben korona oldum.39 lara varan ateş öksürük vs.. evde eşim ve oğlumla kaldım anneme sakın gelme dedim bulaşır diye o yine oğlu ile annemlerde kalıyordu o da korona olmuş annemlerde kalmaya devam etti oğluna gecebilirmis diye anntmler baktı o da kendini karantinaya almış ya o zaman o çocuğa yazık da benim oğluma yazık değil mi üstelik ben daha zordaydım.B Annemler hep o zorda diye düşünüyor ben büyüğüm nasıl olsa hallediyorum hep kendi başıma. Ama belki hamileliğin son zamanları olduğundan sıkılıyorum bu durumdan artık. Bu sitede böyle bir alan olduğunu gördüm gerçekten de kadınların birbirini dinlemesi destek olması çok iyi hissettiriyor yazmak istedim bu nedenle .Biraz uzun oldu ama sanırım ailede büyük cocuk olmak dezavantaj
Evet bizde de annemi hergun arayan uzun uzun konuşan kardesimdir ayni sizdeki gibi.Hatta bazen gunde 2 posta arar çalıştığı halde .Hiç de öyle değil dominant görünüyor kardeşiniz yazınızdan benim kardeşim de öyledir ben çalışan bir anneyim kardeşim evde. Bu yüzden anneme ihtiyacım olduğunda bunun farkına varır, sizinkin de tam tersi yarış olmuş.. Mesela bir sorun mu var kendimle ilgili sen bir dur kardeş derim ki atlamasın. Annem der ki o senden daha çok sohbet ediyor konuşuyor,dert dinliyor vs. Kusura bakmayın anacım ama ben çalışan insanım sizinle telefonda 1 saat konuşacak zamanım yok beni de böyle kabul edin derim.. Abla olduğunuzu hissettirin yarışa
Ben de hep uzulmusumdur neden bir kizkardesim yok diye.Yazinizi okuyunca kardesligin cinsiyet degil sahsiyet meselesi oldugunu bir kez daha idrak ettim.Size zarari varsa araya mesafe koyun ve tavrinizi anlasinlarMerhaba bizim ailede iki kiz kardesiz ve en büyük kardeşim.Boyle olmasına rağmen kendimi ailede ezilen kişi gibi görüyorum.Kardesimle aynı zamanda evlendik ve çocuklarımız da synj zamanda doğdu.Belki de bu yüzden hiç ailede ben büyükmüşüm gibi davranilmiyor. Örneğin annemlere gideriz en rahat büyük odada o kalır önceden belirlemiştir yerini ,annemlerde masada otururuz baş köşede tabiki o ve eşi ,çay falan ben koyarım kalkmaz bile , hep onun sorunları vardır ailecek annem ben onunla ilgileniriz.Cocuklar doğduğundan beri onun oğlu daha zormuş ,hep annemden destek alan o oldu.Bu arada ikimizin de 3,5 yaşında çocuğumuz var. Şu an ben tekrar hamileyim son bir haftam kaldı. Oğlu hasta oldu gitti annemde kaldı butun hafta boyunca bi de oğlunu bırakıp gidiyor annemlere gece kalmalı cocuk daha 3,5 yasinda. Cocuk da biraz yaramaz ve tabiki her anneanne ve babaanneme yetişen cocuk gibi şımarık olarak yetişiyor. Benim oğlum da aynı yaşta kuzenini çok seviyor fakat bir araya gelince çocuğun elindeki oyuncağını alır, vurur bizim evde oynarken bile aynı oyuncaktan alsak bile bizimkinin elindekini alır annemler yaramazliklarina hiçbir şey demez. Cocuklar arasinda bile bizimki eziliyor. Onun istedigi cizgi filmi izleyebilirler,birsey alinsa once o karar verir hangisini alacagina .Oyle olmazsa krndini yerlere atip ağlar brnimki de zavallim oyle aglayinca elindekini hemen ona verir.Ailedekiler de bir sorun ciksa aralarinda Ayaz sen daha akillisin oglum sen yapma etme ayni benim cocuklugum gibi yani.Alttan slmak zorunda degil ki ayni yastalar.Bazen bu ailede önemsenmedigimi hissediyorum.Biliyorum annen orta yolu bulmaya çalışıyor diyeceksiniz ama öyle olaylar oldu ki Mesela şubat ayında hamileliğin 5. Ayında ben korona oldum.39 lara varan ateş öksürük vs.. evde eşim ve oğlumla kaldım anneme sakın gelme dedim bulaşır diye o yine oğlu ile annemlerde kalıyordu o da korona olmuş annemlerde kalmaya devam etti oğluna gecebilirmis diye anntmler baktı o da kendini karantinaya almış ya o zaman o çocuğa yazık da benim oğluma yazık değil mi üstelik ben daha zordaydım.B Annemler hep o zorda diye düşünüyor ben büyüğüm nasıl olsa hallediyorum hep kendi başıma. Ama belki hamileliğin son zamanları olduğundan sıkılıyorum bu durumdan artık. Bu sitede böyle bir alan olduğunu gördüm gerçekten de kadınların birbirini dinlemesi destek olması çok iyi hissettiriyor yazmak istedim bu nedenle .Biraz uzun oldu ama sanırım ailede büyük cocuk olmak dezavantaj
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?