bende merak ediyorum... bir ise yariyormu?
Ne zamandir evlisiniz?
1 yıl yeni oldu sayılır
Bende eşlerin neden eften püften sebeplerle kavga ettiklerini anlamıyorum...
Ben eşimle kavga edemiyorum ...
Ben birşeyler söylediğim zaman o susar , o söylediğinde ben susarım...
Kavga sebepleriniz ney merak ettim doğrusu...
Bu arada ben terapistin bir yere kadar işe yaradığnı düşünüyorum...
Benimde bir yil yeni bitti. Bizde evliligin ilk aylarinda cok kavga ederdik o kadar basit sebeplerden kavga cikarirdik ki. Ikimizde alttan almazdik. Ama gecti cok sukur kendiliginden. Alisma asamasiymis demekki diyorum simdi. Belki sizinde oyledir. Evlilige yeni hayata alisma surecinden kaynaklaniyordur. Bende o zamanlar dusunuyordum bu hep boyle mi gidecek bir terapiste mi gitsek diye ama gerek kalmadi. Insallah sizinkide duzelir.
Bizde kimse susmuyo.
Ben normalinde sürekli kendimi eleştiren biriyimdir.
Hep çözüm yolları bulmaya çalışırım.
Kavga sebepleri saçma olunca çözüm de bulamıyorum artık.
Sebeplerimiz her şey olabilir farketmez, bardağı neden buraya koydunla bile başlayabilir. Hep kendimde aradım sorunu.
Bende ya da eşimde sorun, orasını bilemiyorum artık. Ama dışardan uzman birinin yardımına ihtiyacımız var
Biz eşimle geçen yıl gitmiştik. Kimisinde işe yarıyor kimisinde yaramıyor ancak orada konuşulamayanlar konuşulur hale geliyor. İçinizden geçeni söyleyebiliyorsunuz. İyi bir danışmanınız varsa sizi iyi döküyor. Yapmanız gerekenleri 3. bir şahsın söylemesi daha etkili oluyor. Söylediklerini ödev gibi algılıyorsunuz uygulamaya çalışıyorsunuz. Tek birşey var kimseyi değiştirmiyorlar sadece olduğu gibi kabullenmeyi sağlamaya çalışıyorlar.
İşte en büyük sorun bu bence iki tarafında susmaması...
Umarım işe yarar belki söyleyemediklerinizi daha rahat söylersiniz, belki de hatalı olduğunuz yönler daha rahat ortaya çıkar...
İnşallah gerçekten çok istiyorum, önceleri alınırdım saatlerce küs dururdum. Sorunun bu olduğunu düşündüğüm için bıraktım bu huyumu ama yine değişen bişey yok. İyiyken çok iyiyz ama kötüyken herşey tersine dönüyor, iki düşman gibi oluyoruz.
Size tavsiyem ne kadar siddetli bir tartismada yasasaniz ikinizinde siniri gectigi zaman uzatmayin gidin sarilin unutalim diyin biz birbirimizi seviyoruz o bir anlik sinirdi diyin. Biz boyle astik sonra yavas yavas tartismamaya basladik. Simdi inanin tartismanin sebeplerini bile hatirlamiyorum.
Eşim söylenenleri yapacak biridir, ben bi konuda tavsiyelerde bulununca hemen onu uygulamaya koyar.
Ben de istedikten sonra sanırım işe yarayabilir. Siz hangi şehirde gitmiştiniz acaba?
istanbulda gittik. kendinize yakın olan gitmesi kolay bir yer arayın. maddi açıdan biraz ağır geliyor, en düşük 200 civarı seansları o yüzden erkekler biraz gereksiz para kaybı gibi görüyor 2-3 seanstan sonra gereksiz görmeye başlıyorlar.
eşiniz anlayışlı biri ise oraya vereceğiniz parayı tatile çıkarak güzel anı biriktirerek kullanın ayrıca evlilik ile ilgili psikolojik kitaplar okumasını da sağlayın bu da işe yarayabilir. başkalarının da aynı problemleri olduğunu bilmek iyileştirebilir sizi de eşinizide
Birbirinizden çok farklı olduğunuzu kabul edip ona göre hareket eder saygı gösterirseniz bence terapiste gerek yok. Eften püften sebepler yüzünden kavga ediyormuşsunuz zaten,çözülmeyecek bir şey değil.