Aile terapisti İlknur Özhan’ın yorumu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

CharlesBukowski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2019
4
1
31
Aile terapisti İlknur Özhan:

“Bazı eşler var; söylenir, konuşur, eşini çıldırtma noktasına getirir, o noktadan sonra çekilir.

Eşi çıldırınca, ‘Ama sende öfke kontrolsüzlüğü var’ der ve suçu eşine yükler.

Özellikle hanımlara sesleniyorum; yapmayın.”

Diye konuştuğu uzun bir videosu var bugün gündemde.Belki denk gelmişsinizdir.Bu videoda sadece kadınlara söylendiği detayını geçiyorum…Orada biraz pürüz var.

Bu durum iki cins için de geçerli.
Ama sanki ikili ilişkilerimiz için biraz haklı bir görüş gibi.

Günümüz ilişkilerinde birbirimizi kışkırtıyoruz gibi hissediyorum bazen,gerek biz karşı tarafı gerek karşı tarafı bizi.

Cinsiyetçi konuşmasa doğru söylediği aslında.Bazı kişiler tartıştıkları konuyu ve çözüm için tartışmayı bırakıp birbirlerinin kişiliğine saldırıp hakaret ediyorlar. O zaman sorun daha da büyüyor, kalpler geri dönülmez bir şekilde kırılıyor…

Siz neler düşünüyorsunuz ?

“Bazı eşler var; söylenir, konuşur, eşini çıldırtma noktasına getirir, o noktadan sonra çekilir.

Diye konuştuğu uzun bir videosu var bugün gündemde.Belki denk gelmişsinizdir.Bu videoda sadece kadınlara söylendiği detayını geçiyorum…Orada biraz pürüz var.

Günümüz ilişkilerinde birbirimizi kışkırtıyoruz gibi hissediyorum bazen,gerek biz karşı tarafı gerek karşı tarafı bizi.

Cinsiyetçi konuşmasa doğru söylediği aslında.Bazı kişiler tartıştıkları konuyu ve çözüm için tartışmayı bırakıp birbirlerinin kişiliğine saldırıp hakaret ediyorlar. O zaman sorun daha da büyüyor, kalpler geri dönülmez bir şekilde kırılıyor…

Kadını niye meşhur etmek istediğinizi düşünüyorum desem. 🤓

Konu içeriğinize bakarak , yüzlerce yıldır insanların sohbet sırasında söylediklerinden farklı bir şey söylememiş gibi duruyor.

ben herseyin karşılıkli oldugunu düşünüyorum. ikili iliskide "ben cok hakliyim hep o soyle böyle" diye bir şey olamaz. ha varsa bile yine sende de suc var ki sen iyiyken sana kötü olan adamı adam etmeye uğraşıyorsun, ne b.k oldugunu görüp alip evlenip basina bela etmissin😂😂😂
yani bir anlasmazlik varsa kesinlikle iki kisiyi de dinlemek lazim. bir kiz arkadasim var. kocasini kkda hep kötü koca konularina yazarim. faydasizin teki eve ekmek almaz, salonda sigara icip koltugu deler, sifon cekmez, eve cocuga yardim etmez, cimri falan. adamin tonla kötü ozelligi var. arkadasim da sagolsun yakinir devamli. adam asla konusmazmis evde sohbet etmezlermis falan.
gecen aylarda arkadasim bi sey anlatti. aksam esine o gun olan bir olayi anlatmis. adam da sohbet etmek icin "aaa ben istemezdim öyle" demis. konu ev eşyalariyla ilgili. arkadssim baslamis "senin ne hakkin var ki sen mi aldin, (teee 12 sene once nisanliyken) alman gereken xi bile almadin, çivin yok burada ne dmeek istemem, sana mi soracaktım" bilmemne.. bir de kendini hakli görüp anlatti. ona da dedim
e hem adam konusmuyor diye üzülüyorsun. hem sohbet etmek icin agzini actiginda taramali motor gibi saydırmış agzina etmissin. adam senle ne konussun ki? yaptigi en ufak yorum onu kotulemeye geliyor.

Çok da hadi beeeeee diyecek bilgi vermemiş kk sayfalarında dolan 4 konunun 3nde kadınlar bunu söylüyor zaten

Haklı bence de,cinsiyetçi yaklaşımı dışında.
Bazı insanlar ilişkide haklı olmak için çabalıyorlar ,mutlu olmak için değil.

X