Aile sırrımızı eşime soylemelimiyim?

Eğer bunu bir gün eşiniz başkasından duyarsa size asla güvenmeyecek. daha başka şeyleri de saklandığınızı düşünecek

Selam kızlar. Bir kac gundur kafamda hep bu konu var nedense..
Babam annemin ikinci esi. 15 yasindayken zorlabiriyle evlendirilmis ve bu evlilikten iki tane cocugu olmus. İlk esi annesiyle birlik olur surekli annemi doverlermis. En son dayanamamis, cocuklarini da birakmak zorunda kalip kacmis. Sonrasinda ulasmaya calismis ancak cocuklari kacirmislar ve gorusturmemisler annemle.
Daha sonrada annemle babam tanismis asik olmuslar ve evlenmisler ..annemin gecmisinide kapatmislar aile sirri olarak kalmis.
Neyse yillar sonra anneme cocuklarindan haber gelmis bulunduklarina dair.durum boyle olunca annemlerde kardesimle bana anlattilar bir ablamiz ve abimiz oldugunu.
Bulunduklari sehre gittik gormeye .gorusmeyi kabul ettiler ama soguklardi.Bir daha Gorusmek istemediklerini falan soylemisler anneme.. Tabi yillarca babalari ve babanneleri doldurmuslar anneme karsi. Annem bikac sefer daha ugrasti ama biri 30 yasinda biri 20 li yaslarda koskoca iki insan gorusmek istemeyince konu da oyle kapandi.
Ailemiz ve akrabalarimiz disinda annemin ilk evliligini ve cocuklarini bilen hic kimse yok..hatta sonradan bi kiz kardesimiz daha oldu suan 13 yasinda o bile bilmiyo.

Simdi yarin oburgun tekrar ortaya cikma ihtimallerine karsi ben esime bu durumu anlatmalimiyim? Esimin ailsi biraz dedikoducudur ve bizimkilerle pek anlasamazlar.esimde agzindan kacirisa falan koz olarak kullanirlar diye dusunuyorum.bide annemde pek duyulmasi taraftari degil..
İste boyle biraz uzun ve karisik oldu ama lutfen kusura bakmayin.
Bence bahsetmemen daha iyi olur.Hem annende istemiyormus bilinmesini.. İçinde tutman daha iyi olabilir ki kardeşin bile bilmiyormuş.

bence hiç gerek yok.sanki sen onun annesinin her şeyini biliyor musun?gün olur ortaya çıkarsa ki inşallah bi sorun olmaz,annem kimseye söylemiyor ben de saygı duymak zorundayım.bu benim değil annemin sırrıydı.ben bile yıllar sonra öğrendim der çekilirsin kenara.

Anlatmayın, söylemeyin hiç gerek yok. Tartışma ve kavgalarda yüzüne itebilir. Tabii eşinizin kişilik ve karakter seviyesini bilemem ama temkinli olun. Gerçekler her zaman gün yüzüne çıkar. Sorarsa da annenize göre hareket edin ''Annem istemedi.'' dersin.

Dedikoducu aileye mensupmuş aman aman !

ortaya çıkarsada eşinizi ilgilendıren bı durum yok konuşmuyoruz bu tarz konuları bız der kapatırsın

Annenize üzüldüm, çocuklara da üzüldüm. Anneden kaçırılan evlatlar ; ne zalim babaymış.

Anneni sır olarak kalmasını istiyorsa elbette söylemeyeceksiniz. Bir gün öğrenir ve neden söylemediğinizi sorarsa " annemin özeliydi" dersiniz.

X