Aile sırrımızı eşime soylemelimiyim?

Bence hic gerek yok soyleme eger olurda ortaya cikarsa annemin ozel konusu sir olarak kalmasini istedi bende saygi duydum dersin esine...

Bu annenin sırrı ve duyurmak istemiyor. Ötesi var mı? Senin zaten başkasına söylemek gibi bir hakkın yok yani, annenin rızasına karşı gelerek.
Eş böyle bir şeyi sonradan duysa bile sorun değil, çünkü onu ilgilendiren bir şey yok. Ona hesap vermek, kendini suçlu hissetmek zorunda değilsin.

bu annenin sirri ve duyulsun istemiyorsa soyleme.. yarin bir gun ortaya cikarsa da, bize anlattigin gbi anlatirsn yasananlari, annenin ozeli ve hassas bi konu oldugu icin anlatmadim dersin..

Son düzenleme:
Sizin gecmisinizi bile anlatma zorunlulugunuz yokken, annenizinkini anlatmak gereksiz.

Bizim ailedede boyle bi olay yasandi.
Benim teyzem kalp krizj yuzundencok erken yasta oldu.7 cocuklari vardi enistem baska bi kadinla evli su an. O kadin enistemden once baska birisiyle evlendirilmis. Doverlermis soverlermis. Hizmetci gibi davranirlarmis. Oda zamaninda hamile kalmis ama dusuk yapmis. En sonunda kacmis evden.
Su an 2 cocuklari oldu enistemle.
Hic bi zaman soguk davranmadi bizim cevre. Biz sadecw uzulduk adina cok cekmis zamaninda diye.
Ama kim bilir, esinizin ailesi dedikoducu demissinz. Anneme garip garip bakmalarindan asla hoslanmam.
Anlatma.

Selam kızlar. Bir kac gundur kafamda hep bu konu var nedense..
Babam annemin ikinci esi. 15 yasindayken zorlabiriyle evlendirilmis ve bu evlilikten iki tane cocugu olmus. İlk esi annesiyle birlik olur surekli annemi doverlermis. En son dayanamamis, cocuklarini da birakmak zorunda kalip kacmis. Sonrasinda ulasmaya calismis ancak cocuklari kacirmislar ve gorusturmemisler annemle.
Daha sonrada annemle babam tanismis asik olmuslar ve evlenmisler ..annemin gecmisinide kapatmislar aile sirri olarak kalmis.
Neyse yillar sonra anneme cocuklarindan haber gelmis bulunduklarina dair.durum boyle olunca annemlerde kardesimle bana anlattilar bir ablamiz ve abimiz oldugunu.
Bulunduklari sehre gittik gormeye .gorusmeyi kabul ettiler ama soguklardi.Bir daha Gorusmek istemediklerini falan soylemisler anneme.. Tabi yillarca babalari ve babanneleri doldurmuslar anneme karsi. Annem bikac sefer daha ugrasti ama biri 30 yasinda biri 20 li yaslarda koskoca iki insan gorusmek istemeyince konu da oyle kapandi.
Ailemiz ve akrabalarimiz disinda annemin ilk evliligini ve cocuklarini bilen hic kimse yok..hatta sonradan bi kiz kardesimiz daha oldu suan 13 yasinda o bile bilmiyo.

Simdi yarin oburgun tekrar ortaya cikma ihtimallerine karsi ben esime bu durumu anlatmalimiyim? Esimin ailsi biraz dedikoducudur ve bizimkilerle pek anlasamazlar.esimde agzindan kacirisa falan koz olarak kullanirlar diye dusunuyorum.bide annemde pek duyulmasi taraftari degil..
İste boyle biraz uzun ve karisik oldu ama lutfen kusura bakmayin.
anlatma bence ...

bence anlatmamalısın. yarın öbür gün birşey olur bunu koz olarak kullanır veya bir kavga esnasında söyler çok zoruna gider aranız kötü olur

Kesinlikle anlatma.. Yarın birgün saçma bir nedenden sana ya da ailene vurmaya çalışırlar, üzülen sen olursun.

Bazı insanlar için uzaktan konuşmak ne kolay. Kadın ne acılar çekmiş ne dayaklar yemiş kalsa ölebilirdi bile.. Nerden biliyosunuz o kadının canının yanmadığını zaten çocuk yaşta evlenmiş. 2 çocukla gidecek yeri yoktu belki sonradan alırım diye düşünmüştür. Eski eşi vicdansızmış asıl çocukları kaçırmış. Hem dövmekten bin beter hale getirmiş hemde evlat acısı çektirmiş.. Allah sabır versin Annenize..
Söylemezseniz ve bigün duyarsa annem söylememi istemedi bende saygı duydum dersin. Söylersen de büyük bi dert değil eşin neden kaçırsın hem ağzından bu sizin sırrınıZ. EşiniZ boşbağaz mı söler mi yani öyleyse söyleme. Eşin bilmesinde sakınca yok ama eşinin ailesine ne?!
tesekkur ederim yorumunuz icin.ben daha olaylari bilmeden once annemin durup dururken aglamalari vardi.bi yere dalar elinde de sigara aglardi.icinde ne dertleri var bilmezdik. Kendiside zaten daginik bi aile buyumus. Annesi kendi derdinde babasi kendi derdindeymis.aralarda cok rezillik cekmis sonrada evlendirilmis zaten..
15 yasinda evlendirilmis 18 indede kacmis.
Ama simdi gorseniz kariyer sahibi cok guclu bi kadindir. Babam en buyuk sansi olmus annemin.herdeyi bilerek kabul etmis.hatta yillar sonra cocuklar ortaya cikinca isterlerse getiririz yanimaza bizle kalirlar demisti..bazen anneme diyorumki hayatini bi yapimciya verelim dizi yapsin.kiziyo tabi

annenize de üzüldüm keşke böyle şeyler yaşamasaydı da çocuklarını bırakmasaydı allahım ıslah etsin o insanları yaptıklarının hesabını öteki dünyada nasıl verirler kim bilir o çocuklarda görüşmek istemeye bilir onlarda haklı çünkü anlatılanları biliyolar başka bilgileri yok umarım anneniz adına durum düzelir evlatlarına kavuşur allah yardımcı olsun eşinize gelince söylemeniz için hiç bir sebep yok bence bilmesin duyduğu zamanda benimde çok bi bilgim yok dersiniz olup biter
Tesekkur ederim yorumunuz icin.soylememyi dusunuyorum.zamani gelince ogrenirse, annemle aralari cok iyidir belki annem anlatir en dogru bicimde

Oncelikle anneniz icin cok uzuldum. Neyse ki geride kalmis tum cektigi acilar. Ancak her ne olursa olsun ortada iki evlat var. Bence evlat saklanmaz saklanmamali. Kim neyi kullancak ortada yasanan ayip utanilmasi gereken bir durum bir hata suc yok ki. Haaa millet konuscak mi konussun . Oyle insanlar malesef hep var toplumda. O cocuklarin yerine koyunca kendimi hasbel kader birgun ziyarete gitmisim annemi annem yok saymis beni. Kimsenin haberi yok. Bilmem uzulurdum heralde. Eski evliligini saklamak istese hadi biyere kadar ama cocuk bu.yanlis anlamayin lutfen annenizin kararina da saygi duydum neler hissetigini bilemeyiz ben olsam annemle konusur kararin yanlisligini anlatmaya calisirdim. Ama israrla saklamak isterse de onun kararina saygi duyar kimseye soylemezdim. Ama o kucuk kardesin de bilmesi lazim kardesi oldugunu bilmeye hakki yok mu.

Yeni öğrenmiş gibi yapmayın, kendinizden emin biçimde annem bu konuların açılmasını hiç istemezdi, unutmak istediği ama içinde tabi ki yarası olan bir dönem deyin geçin. Dediğiniz gibi davranıp daha önceden bildiğinizi anlarsa işler sarpa sarar.
dediginiz gibi yapicam. İlerde birgun ogrenirse belkide annem kendisi en dogru bicimde anlatir.bende fazla bisey bilmiyoym cok kucuktum ogrendigmde derim

Eşinizi ilgilendiren bir mesele yok ki. Esinizin ne yararına ne zararına.
Söylemeyin bence. Çünkü bu sizin degil annenizin özel meselesi :)

Sakın. En ufak kavga da konu ne olursa olsun aleyhine kullanabilir. Yapma bu hatayı, duyarsa da annemle benim aramda bir sır'dı, der geçiştirirsin..

söylemeyin. anneniz anlatmak isterse o anlatır. gerek yok. sadece bir arkadasşın konu sahibine neden kızdığını anlamadım. konuyu tam anlayamadıımı acaba. burada hiç suçu yokken hele bu mesaj şaşırttı beni
Tesekkur ederim yorumlariniz icin. Bende soylememeyi dusunuyorum.annemin sirri nede olsa birgun soylemek isterse o soyler.

Oncelikle anneniz icin cok uzuldum. Neyse ki geride kalmis tum cektigi acilar. Ancak her ne olursa olsun ortada iki evlat var. Bence evlat saklanmaz saklanmamali. Kim neyi kullancak ortada yasanan ayip utanilmasi gereken bir durum bir hata suc yok ki. Haaa millet konuscak mi konussun . Oyle insanlar malesef hep var toplumda. O cocuklarin yerine koyunca kendimi hasbel kader birgun ziyarete gitmisim annemi annem yok saymis beni. Kimsenin haberi yok. Bilmem uzulurdum heralde. Eski evliligini saklamak istese hadi biyere kadar ama cocuk bu.yanlis anlamayin lutfen annenizin kararina da saygi duydum neler hissetigini bilemeyiz ben olsam annemle konusur kararin yanlisligini anlatmaya calisirdim. Ama israrla saklamak isterse de onun kararina saygi duyar kimseye soylemezdim. Ama o kucuk kardesin de bilmesi lazim kardesi oldugunu bilmeye hakki yok mu.
tesekkurler yorumunuz icin..haklisiniz bende saklanmasi taraftari degilim ama annemin karari.insanlar yargilamayi cok sever bilirsiniz. Babamin ailesi bile yillarca kabul etmediler annemi.( babamin ilk evliligi bu arada) ki cok kulturlu insanlar olmasina ragmen.Sonucta bi ahlaksizlik yapmadi annem.yanlis bi evlilik ve masum iki tane cocuk.hem babam boyle kabul etmisken elaleme ne . Ama ben yinede karari anneme birakmayi tercih ediyorum.Sonucta sir onun sirri.

Bence eşinizle paylaşın ama o kendi tarafına söylemesin.
İste esime o konuda pek guvenemiyorum.Agzindan kacirabilir. K.valideyle annemin arasida pek iyi degildir.Ogrenirse en ufak bi tartismada annemi bu konuyla vurabilir.Zaten hassas annem bu konuda.Bu sefer esimlede aralari bozulur

Madem annen anlatılmasını istemiyor anlatma o zaman.Bu annenle ilgili bir konu seninle degil.Yani eşini anlatmak gibi bir mecburiyetin yok.Sonradan duyarsa duysun hesap mı soracak niye anlatmadın diye.Diyelim ki sordu bilmen gerektigini düsünmedim dersin olur biter.

X