konuyu iyi okudunuzmu bilmiyorum ama , cocuklari annemden kacirmislar yillarca aramis ama bulamamis.Zaten annemde cocuk denecek yastaymis birakmak zorunda kaldiginda. Yillar sonra izlerine rastlayinca hemen yola ciktik yoldayken annemle babqm bize anlattilar..ama karsi taraf oyle bi doldurmustu ki gorusmek istemediler annemle..birkac sefer daha gidip geldi annem ama istemediler bizde konuyu kapattik tamamen..Ben başka şeylere takıldım içim içimi yedi yazmak için. Ama yazmicam. Soylicek çok şey geldi aslında içimden. Susuyorum. Derdiniz sirriniz onemli oylemi. Ne onemliymis. O taraftaki anasiz büyüyen boynu bükük yalnız evlatlarin derdi ne acaba. Annenizi dinleyin siz evlatlarini ve vicdansizliginizi sır gibi saklayın. Ne güzel dimi kapa konuyu bitsin gitsin. Kolaymis demek
Bende oyle dusunuyorum ama ortaya ciktiginda esim ne tepki verir bilemiyorumBence hiç gerek yok. Duyarsa da annem sır olarak kalmasını istedi bende annemin kararına saygı duyup, sana söyleme gereği duymadım dersin. Birde çirkin dedikodulara çok açık bir konu, eğer eşim ağzından kaçırır yada yakın gördüğü insanlara anlatır diyorsan, hiiiic gereği yok
tesekkur ederim yorumunuz icin.esim anlayislidir aslinda ama diger taraftakide annem sonucta.Anlatma öyleyse. Aile ici sir olayina sicak bakmiyorum ama hergün kurup duracagina; söyledi mi, söyler mi, agzindan kacirir mi diye, anlatmaman daha mantikli. Bir gün ortaya cikarsa da, annenin ricasi ile anlatmadigini söylersin. Anlayisla karsilamasi gerek bence. Annen de esin kadar yakinin sonucta, esin de sana annene anlatmamani isteyecegin sirlarini verebilir.
bu dunyada hicbisey gizli kalmaz illaki cikacak ortaya ama iste biraz sikintili bi durum..Sizin ilk evliliğiniz olsa neyse de, annenizin ilk evliliğinden eşinize ne ya? Ancak miras vs. bir şey olursa ortaya çıkması gerekir heralde. Ki olsa bile hakkını alacağını da sanmıyorum.
bu dunyada hicbisey gizli kalmaz illaki cikacak ortaya ama iste biraz sikintili bi durum..
evet iyi seyler duymadiklari kesin.annemde biraz sahipsiz buyumus..cocuk yasta da evlenince iskence etmisler anneme kalin urgani islatip islatip doverlermis annemi.en sonunda dayanamayip kacmis ellrinden.sonrada zaten yurt disina kacirmislar cocuklari ulasamamis bi turlu.turkiyeye dondukleri haberlerini aldigimizda direk gittik yanlarina ama bu seferde onlar gorusmek istemedi..eşinizin bilmesi gereken bir konu değil bilsede olur bilmese de olurda bir gün duyarsa aklıma gelmedi söyleme gereği duymamışım saklamak gibi bir niyetim olmadı gibi konuşup geçiştirirsiniz benimde bu konuyla alakalı çok fazla bir bilgim yok dersiniz ama sizden önce olmuş bir olay olmasına rağmen geride kalan 2 kardeşinizin durumuna çok üzüldüm kim bilir nasıl büyüdüler neler duydular anneleri hakkında .....
Bazen keske hic bilmeseydim diyorum. Aslinda ogrendigimde de sevinmistim bi ablamla abim olmasina ama kabul etmediler malesef bizi.. Onlarda haklilar, annemde hakli kendine gore..Yoo, susarsanız kalır. Ki ortadaki aslında sır bile olabilecek bir şey değil en başta sizin değil çünkü. Yani atıyorum suç işlemiş, hüküm giymiş olsanız ve bunu eşinizden, çocuğunuzdan gizliyor olsanız neyse.
annenize de üzüldüm keşke böyle şeyler yaşamasaydı da çocuklarını bırakmasaydı allahım ıslah etsin o insanları yaptıklarının hesabını öteki dünyada nasıl verirler kim bilir o çocuklarda görüşmek istemeye bilir onlarda haklı çünkü anlatılanları biliyolar başka bilgileri yok umarım anneniz adına durum düzelir evlatlarına kavuşur allah yardımcı olsun eşinize gelince söylemeniz için hiç bir sebep yok bence bilmesin duyduğu zamanda benimde çok bi bilgim yok dersiniz olup biterevet iyi seyler duymadiklari kesin.annemde biraz sahipsiz buyumus..cocuk yasta da evlenince iskence etmisler anneme kalin urgani islatip islatip doverlermis annemi.en sonunda dayanamayip kacmis ellrinden.sonrada zaten yurt disina kacirmislar cocuklari ulasamamis bi turlu.turkiyeye dondukleri haberlerini aldigimizda direk gittik yanlarina ama bu seferde onlar gorusmek istemedi..
Bazen keske hic bilmeseydim diyorum. Aslinda ogrendigimde de sevinmistim bi ablamla abim olmasina ama kabul etmediler malesef bizi.. Onlarda haklilar, annemde hakli kendine gore..
Birgun ortaya cikarsa bende yeni ogrenmis gibi yapicam sanirim esime.Rol yapmayida beceremem ama sanirim simdilik en iyisi susmak