Aile sırrımızı eşime soylemelimiyim?

tonika

EVLİ MUSMUTLU TAZE ANNE
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
243
154
Selam kızlar. Bir kac gundur kafamda hep bu konu var nedense..
Babam annemin ikinci esi. 15 yasindayken zorlabiriyle evlendirilmis ve bu evlilikten iki tane cocugu olmus. İlk esi annesiyle birlik olur surekli annemi doverlermis. En son dayanamamis, cocuklarini da birakmak zorunda kalip kacmis. Sonrasinda ulasmaya calismis ancak cocuklari kacirmislar ve gorusturmemisler annemle.
Daha sonrada annemle babam tanismis asik olmuslar ve evlenmisler ..annemin gecmisinide kapatmislar aile sirri olarak kalmis.
Neyse yillar sonra anneme cocuklarindan haber gelmis bulunduklarina dair.durum boyle olunca annemlerde kardesimle bana anlattilar bir ablamiz ve abimiz oldugunu.
Bulunduklari sehre gittik gormeye .gorusmeyi kabul ettiler ama soguklardi.Bir daha Gorusmek istemediklerini falan soylemisler anneme.. Tabi yillarca babalari ve babanneleri doldurmuslar anneme karsi. Annem bikac sefer daha ugrasti ama biri 30 yasinda biri 20 li yaslarda koskoca iki insan gorusmek istemeyince konu da oyle kapandi.
Ailemiz ve akrabalarimiz disinda annemin ilk evliligini ve cocuklarini bilen hic kimse yok..hatta sonradan bi kiz kardesimiz daha oldu suan 13 yasinda o bile bilmiyo.

Simdi yarin oburgun tekrar ortaya cikma ihtimallerine karsi ben esime bu durumu anlatmalimiyim? Esimin ailsi biraz dedikoducudur ve bizimkilerle pek anlasamazlar.esimde agzindan kacirisa falan koz olarak kullanirlar diye dusunuyorum.bide annemde pek duyulmasi taraftari degil..
İste boyle biraz uzun ve karisik oldu ama lutfen kusura bakmayin.

Bence hiç gerek yok. Duyarsa da annem sır olarak kalmasını istedi bende annemin kararına saygı duyup, sana söyleme gereği duymadım dersin. Birde çirkin dedikodulara çok açık bir konu, eğer eşim ağzından kaçırır yada yakın gördüğü insanlara anlatır diyorsan, hiiiic gereği yok

Anlatma öyleyse. Aile ici sir olayina sicak bakmiyorum ama hergün kurup duracagina; söyledi mi, söyler mi, agzindan kacirir mi diye, anlatmaman daha mantikli. Bir gün ortaya cikarsa da, annenin ricasi ile anlatmadigini söylersin. Anlayisla karsilamasi gerek bence. Annen de esin kadar yakinin sonucta, esin de sana annene anlatmamani isteyecegin sirlarini verebilir.

Ben başka şeylere takıldım içim içimi yedi yazmak için. Ama yazmicam. Soylicek çok şey geldi aslında içimden. Susuyorum. Derdiniz sirriniz oylemi. Ne onemliymis. O taraftaki anasiz büyüyen boynu bükük yalnız evlatlarin derdi ne acaba. Annenizi dinleyin siz evlatlarini ve vicdansizliginizi sır gibi saklayın. Ne güzel dimi kapa konuyu bitsin gitsin. Kolaymis demek

Sonuçta annenin sırrı.. Buna sadık kalmalısın. Durduk yere böyle bi gündem yaratmana gerek yok diye düşünüyorum.

konuyu iyi okudunuzmu bilmiyorum ama , cocuklari annemden kacirmislar yillarca aramis ama bulamamis.Zaten annemde cocuk denecek yastaymis birakmak zorunda kaldiginda. Yillar sonra izlerine rastlayinca hemen yola ciktik yoldayken annemle babqm bize anlattilar..ama karsi taraf oyle bi doldurmustu ki gorusmek istemediler annemle..birkac sefer daha gidip geldi annem ama istemediler bizde konuyu kapattik tamamen..

Bende oyle dusunuyorum ama ortaya ciktiginda esim ne tepki verir bilemiyorum

eşinizin bilmesi gereken bir konu değil bilsede olur bilmese de olurda bir gün duyarsa aklıma gelmedi söyleme gereği duymamışım saklamak gibi bir niyetim olmadı gibi konuşup geçiştirirsiniz benimde bu konuyla alakalı çok fazla bir bilgim yok dersiniz ama sizden önce olmuş bir olay olmasına rağmen geride kalan 2 kardeşinizin durumuna çok üzüldüm kim bilir nasıl büyüdüler neler duydular anneleri hakkında .....

tesekkur ederim yorumunuz icin.esim anlayislidir aslinda ama diger taraftakide annem sonucta.

Sizin ilk evliliğiniz olsa neyse de, annenizin ilk evliliğinden eşinize ne ya? Ancak miras vs. bir şey olursa ortaya çıkması gerekir heralde. Ki olsa bile hakkını alacağını da sanmıyorum.
bu dunyada hicbisey gizli kalmaz illaki cikacak ortaya ama iste biraz sikintili bi durum..

bu dunyada hicbisey gizli kalmaz illaki cikacak ortaya ama iste biraz sikintili bi durum..

Yoo, susarsanız kalır. Ki ortadaki aslında sır bile olabilecek bir şey değil en başta sizin değil çünkü. Yani atıyorum suç işlemiş, hüküm giymiş olsanız ve bunu eşinizden, çocuğunuzdan gizliyor olsanız neyse.

evet iyi seyler duymadiklari kesin.annemde biraz sahipsiz buyumus..cocuk yasta da evlenince iskence etmisler anneme kalin urgani islatip islatip doverlermis annemi.en sonunda dayanamayip kacmis ellrinden.sonrada zaten yurt disina kacirmislar cocuklari ulasamamis bi turlu.turkiyeye dondukleri haberlerini aldigimizda direk gittik yanlarina ama bu seferde onlar gorusmek istemedi..

Bazen keske hic bilmeseydim diyorum. Aslinda ogrendigimde de sevinmistim bi ablamla abim olmasina ama kabul etmediler malesef bizi.. Onlarda haklilar, annemde hakli kendine gore..
Birgun ortaya cikarsa bende yeni ogrenmis gibi yapicam sanirim esime.Rol yapmayida beceremem ama sanirim simdilik en iyisi susmak

Bazı insanlar için uzaktan konuşmak ne kolay. Kadın ne acılar çekmiş ne dayaklar yemiş kalsa ölebilirdi bile.. Nerden biliyosunuz o kadının canının yanmadığını zaten çocuk yaşta evlenmiş. 2 çocukla gidecek yeri yoktu belki sonradan alırım diye düşünmüştür. Eski eşi vicdansızmış asıl çocukları kaçırmış. Hem dövmekten bin beter hale getirmiş hemde evlat acısı çektirmiş.. Allah sabır versin Annenize..
Söylemezseniz ve bigün duyarsa annem söylememi istemedi bende saygı duydum dersin. Söylersen de büyük bi dert değil eşin neden kaçırsın hem ağzından bu sizin sırrınıZ. EşiniZ boşbağaz mı söler mi yani öyleyse söyleme. Eşin bilmesinde sakınca yok ama eşinin ailesine ne?!

annenize de üzüldüm keşke böyle şeyler yaşamasaydı da çocuklarını bırakmasaydı allahım ıslah etsin o insanları yaptıklarının hesabını öteki dünyada nasıl verirler kim bilir o çocuklarda görüşmek istemeye bilir onlarda haklı çünkü anlatılanları biliyolar başka bilgileri yok umarım anneniz adına durum düzelir evlatlarına kavuşur allah yardımcı olsun eşinize gelince söylemeniz için hiç bir sebep yok bence bilmesin duyduğu zamanda benimde çok bi bilgim yok dersiniz olup biter

Reactions: anu

Yeni öğrenmiş gibi yapmayın, kendinizden emin biçimde annem bu konuların açılmasını hiç istemezdi, unutmak istediği ama içinde tabi ki yarası olan bir dönem deyin geçin. Dediğiniz gibi davranıp daha önceden bildiğinizi anlarsa işler sarpa sarar.

Eşinizi ilgilendiren bir mesele yok ki. Esinizin ne yararına ne zararına.
Söylemeyin bence. Çünkü bu sizin degil annenizin özel meselesi :)

Sakın. En ufak kavga da konu ne olursa olsun aleyhine kullanabilir. Yapma bu hatayı, duyarsa da annemle benim aramda bir sır'dı, der geçiştirirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…