• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile hekimliğinde ki hemşirelerin kaba ve suratsız olmasıyla nasıl başediyorsunuz??

puzzle

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
50
1
296
İstanbul
bebeğimin aşıları ve takibi sebebiyle her ay sağlık ocağındayız..

hamileykende uğruyordum..yalnız 3-4 seferdir hemşiremizin kaba tavırları, nerden çıktınız gibi karşılaması , hadi soruları çabuk çabuk cevaplayın der gibi soru soruşları, oflayıp puflamalarından her gidişimde canım çok sıkılıyor.

bebeğimin aşıları vurulurken, hemşirenin dalgın ve işini sevmez tutumu sebebiyle hep tedirginim..son gidişimde çok fena davrandı, yine aynı şekilde, köpek gibisiniz der gibi yaklaştı, kibarca lütfen moralini biraz düzeltmesini ve rahatsızlığımı bildirdim, bu durumun kişisel olmadığını mazeretini bildirdi, sonrasında sanırım şikayetim pek canını sıkmış olacak ki daha ukalaca yaklaşmaya devam etti, bende sorularına kısa ve net cevaplar vererek sağlık ocağından ayrıldım..ama bu tutumu, karşısındakini insan yerine koymayışları canımı sıkmıştı..

onun bu anneyi rahatlatmayan, dalgın, işini sevmeyen tavırları ya benim bebeğimin geri dönüşü olmayacak bir şeye sebebiyet verseydi..ya ya..yaaaa..biz anneler hemişire böyle davranırken rahatça ve istekli bir şekilde nasıl hizmet alıcaz..ya işini severek yapsınlar yada işlerini sevmediklerini bu kadar belli etmesinler..

184 şikayet hattını aradığımda bu tarz bir şikayete yanıt vermeyeceklerini söylediler.. e peki ozaman bu sağlık çalışanları herkese rahat rahat kötü davranır tabi..aile hekimimi değiştireceğim..

sizinde böyle şeyler başınıza geliyor mu???

bende hemşireyim açıkçası üzüldüm bide benimde böyle hatalarım oldu geçmişte ama bebeğim olduktan sonra bunun yani annelere kötü davranmanın onları nasıl etkileyeceğini anca anladım bide sana bi tavsiyem aile hekimine git ve deki hemşireniz kötü dvranıyor böyle giderse size bağlı herkesailehekimini değiştircek de o müdahale eder çünkü onlar hasta başı ücret alıyorlar

tebrik ederim canım seni, özgüvenli bir şekilde kendini eleştirebilmeyi başarmışsın..çok haklısın..yeni anneler çok titiz ve hassas, ama hizmet veren insanların daha dikkatli olması gerekli..nazik olmak, sevecen yaklaşmak ve kaba olmamak..mazeret ne olursa olsun..çünkü bunu yapan kişilerde başka bir yerden kabalık gördüklerinde onlarında mazeret ne olursa olsun anlayış göstereceklerini hiç sanmam..hem bizim gibiler sayesinde bir mesleği var ve biz varız diye onlarda orda görevli..

bizim hemşiremiz ve doktorumuz çok güleryüzlü kibar.çok sevdim.her ay gel dedi hamileyim diye sen gelmezsen ben ararım dedi ebe.hem cep hem normal tel.verdiler.bilmem iyiler yani ve öyle olmak zorundalar çünkü biz onlar için bu sisteme göre para demek oluyoruz.tabi vicdan ve görgü meselesi de aynı zamanda.bence açıkça kadınla konuşun.bu onun işi sevmiyorsa yapmasın.kimse onun kahrını çekmek zorunda değil.oraya gelen de insan ayrıca kendinden hiçbir farkı yok belki de ahlaki yönden yüksek bile.ben hemşire ve doktorların bana şurya geç uzan gibi emirlerinden bile hoşlanmıyorum ve benim eşim de hekim.ben gayet kibar davrandığıma göre aynı karşılığı da almalııyım.kendi adıma böyle.ama laftan anlamayan ukala hastalar olur o zaman kendi bilecekleri iş

Sabır diyorum... son aşıya gittiğimizde dışarda bekleyin hasta var dedi....
Sonra hasta hala içerdeyken çağırdı...
bende Karar verin sorun olmasın hasta var dedimmm....
ama sert bir şekilde ...

bir daha ki sefere fena yapacağım kararlıyım... doktor tandık olduğu için sabır diyorum...

ay bizim dr muzda hemşiremizde şeker gibiler maşallah:16:
biraz gitmeyeyim kadın hemen arar cebimi nerdesiniz memleketemi gittiniz diye..çok ilgilidir sağolsun..ama senin gibi başıma gelse önce dr a söylerim değişmezse ben hekim değiştiririm:47:

il sağlık müdürlüğünü telefon ile arayın mail atın...uzun sürüyor ama dikkate alınıyor ben şikayet etmiştim..yada bölgenizde ki grup başkanlığına şikayet edin:)birgün çok sinirlendirdiler tüm bunları yaptım:)))üstelik ilkez devlete bağlı bir sağlık ocağında aşı olalım dedik 12.ayımızda tüm bunlar oldu...

canim uzuuldum boyle davranmaya haklarri yokki madem sevmiyosun niye bu meslegi yapiyosun.Allah yardimcin olsun.bizim doktorumuz ve hemsiremiz cok tatli oglumuda cok seviyolar bizimlede cok ilgilniyola oglum yeni dogdugunda yogun bakimda kalmisdi orda yapilan bir testte sonuc kotu cikmisdi nerdeyse gunde 3-4 sefer aradilar sonra testler tekrar yapldi cok sukur sonuc guzel cikmisdi.

surekli telden de ariyolardi bizi cok ilgieniyolar Allah razi olsun

puzzle seninle aynı durumdayız canım bizim hemşiremizde aynı seninki gibi tavırları hamileykende benim aşımı vuruyordu bildiğin köpek yaaa şimdi haziranda var aşım eşim diyoki haziranda gittiğimde de böyle yaparsa ben döverim bunu diyo yaa eşim okadar sakin ve şiddete karşı birisi olmasına rağman eşimi bile delirtti kesin bizim hemşireler aynı ist. neresindesin canım

bende hastanede çalışıyorum. hasta hakları diye birşey var bu ülkede. eğer şikayet etmek istiyorsanız bimer e şikayetinizi yazın cevap hemen geliyor. çünkü bende bir bankayı şikayet ettim ve cevabımı hemen aldım daha doğrusu haksız yere kesilen paramı geri aldım. bimerden sağlık bakanlığına direk ulaşıyorlar bilgilerinize.

ben şöyle duymuştum. sağlık ocağındaki doktor, hemşire yada ebe 3. şikayetlerinde başka bir yere gönderiliyormuş, ne kadar doğrudur bilmiyorum
aile hekimliği olduğundan sonra çok sıkılaştırmışlar bu işi

valla benimkiler çok iyi ama istediğiniz doktorunuzu değiştirirseniz hemşirenizde değişir.değiştirme hakkınız var.değiştirirken doktorrunuza söyleyin.benim ebelerim çok iyiler ya,tel. bile vermişlerdi.

Ankara' da yaşıyorum ve ben de özel sağlık sigortam olduğu için Ankara' nın en iyi hastanelerine bebeğimi götürebileceğim halde, sırf evime yakın diye Aile sağlık merkezinde aşılarını yaptırıyorum. 2. topuk kanı ve 2. hepatit aşısını yaptırdık. hemşire hanım sanki asıl mesleği ağır ceza hakimliği de zorla hemşirelik yaptırıyorlarmış tavrında! eşim de ben de acayip sinir olduk. bu sefer de götürcem aşıya ama aynı uyuz tavırları görürsem önce dr beye durumu kesinlikle söylicem. eğer işe yaramazsa edebileceğim her yere şikayetimi bildircem! ne bu ya!!!

Back