• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile hekimliği ve hastane

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
20 günlük bebeğim var, bir hafta sonra aile hekimliğinde aşısı, Nisan ayında da hastanede kalça ultrasonu var. Şu koşullar altında nasıl davranmalıyım?

Sabahın ilk randevusunu almanız mümkün mü? Ya da sağlık ocağını arayıp, ne yapmanız gerektiğini onlara sorsanız, belki bir planları vardır. Ev yakınsa, gelip aşıyı evde yapsalar mesela. Ultrason için hiç fikrim yok. Bir virüs ne mağduriyetlere yok açıyor değil mi? =( Aslında şu yeni dönem için yeni düzenler oluşturulması gerekiyor da, işte... Bebeğinizi de Allah analı babalı, güzel günlerde büyütsün.

Ben sanırım sadece bebeğin aşılarını yaptirirdim.

Sabahın ilk randevusunu almanız mümkün mü? Ya da sağlık ocağını arayıp, ne yapmanız gerektiğini onlara sorsanız, belki bir planları vardır. Ev yakınsa, gelip aşıyı evde yapsalar mesela. Ultrason için hiç fikrim yok. Bir virüs ne mağduriyetlere yok açıyor değil mi? =( Aslında şu yeni dönem için yeni düzenler oluşturulması gerekiyor da, işte... Bebeğinizi de Allah analı babalı, güzel günlerde büyütsün.
Aşı için şöyle bir teklif sunsam, hemşire maske ile bizim arabada yapsa. Herhangi bir sakınca olmaz sanırım ama ultrasonu hiç bilmiyorum. Hiç de fikrim yok ki.

Ultrasonda bebeğin. Kalça çıkıklığı var mı diye bakıyorlar.
Benim ilk çocuğumda ultrason zorunlu degildi.Bebegimin tüm gelişimini takip eden doktorumuz elle kontrolunu yaoiyordu.Sonradan zorunlu oldu işitme testi ve kalca ultrasonu.

Aşı için şöyle bir teklif sunsam, hemşire maske ile bizim arabada yapsa. Herhangi bir sakınca olmaz sanırım ama ultrasonu hiç bilmiyorum. Hiç de fikrim yok ki.
Sorun tabi ki. Bu konuda hassas davranacaklarına eminim. Zaten yavruyu ayaklarına kadar götürmüş olacaksınız.
Yani aciliyeti olmayan işler olsa erteleyin diyeceğim de, yenidoğan zamanlarında her şeyin zamanlı yapılması gerekiyor.
16 aylık kızımın özel bir aşısı vardı, erteledik mesela. Sizin bu lüksünüz de yok.

Dün benzer bir soruyu prof.a sordular, bebeğimin aşısı var yaptırmali miyim şu sıra diye. Aşılar tabi ki önemli ama şu sıra mümkün olduğunca hastanelere girmemeye çalışın dedi.

Dün benzer bir soruyu prof.a sordular, bebeğimin aşısı var yaptırmali miyim şu sıra diye. Aşılar tabi ki önemli ama şu sıra mümkün olduğunca hastanelere girmemeye çalışın dedi.
Ben de aynı fikirdeyim ama hepatit b ikinci doz aşısı ve kalça ultrasonu önemli. Özellikle Allah korusun sorun varsa ilk 3 ayda çözümü kolay ama sonradan ameliyat gerektiriyor

Ama ilk 3 ay fark edilen kalça problemleri bandaj vb yollarla, daha sonra fark edilen problemlerse ameliyatla düzelir dedi doktor. Nasıl acil değil ki.
Bu bir tarama muayenesidir. Birşey varsa tespit edelim diye. Çinde insanların %40 ına hastalık hastanelerde bulaşmış. Gerçekten acil bir durum değilse, ölmüyorsanız yada sakat kalmayacaksınız hastanelere gitmeyin
Tarama muayeneleri acil değildir, 1-2 ay erteleyebilir

Bu bir tarama muayenesidir. Birşey varsa tespit edelim diye. Çinde insanların %40 ına hastalık hastanelerde bulaşmış. Gerçekten acil bir durum değilse, ölmüyorsanız yada sakat kalmayacaksınız hastanelere gitmeyin
Tarama muayeneleri acil değildir, 1-2 ay erteleyebilir
Hiç hakim olduğum bir konu değil. Ama kalçada sıkıntı varsa Allah korusun bacakta kısalık dolayısıyla sakatlık durumu söz konusu oluyor. İki ucu.... olayı.

Kalça ultrasonu erteleyin.
Komşumuzun bebeğinde varmış kalça sorunu bebek sürekli acı acı ağlıyormuş.
Bacaklarında boğum fazlalığı var mı?
Yoksa hiç bu ara götürmeyin.
Kalça ultrasonu çok kısa süren bı işlem hele bitsin şu salgın bı ara götürürsünüz.
Aşıyı da araba ya gelsin hemşire taksın maskesini yapsın.
Hiç asm ye sokmayın bebeği.

Kalça ultrasonu erteleyin.
Komşumuzun bebeğinde varmış kalça sorunu bebek sürekli acı acı ağlıyormuş.
Bacaklarında boğum fazlalığı var mı?
Yoksa hiç bu ara götürmeyin.
Kalça ultrasonu çok kısa süren bı işlem hele bitsin şu salgın bı ara götürürsünüz.
Aşıyı da araba ya gelsin hemşire taksın maskesini yapsın.
Hiç asm ye sokmayın bebeği.
Bakıyorum sürekli bacaklarına. Boğum fazlalığı yok gibi. Sadece emzirirken ayaklarını kıpırdatınca ses geliyor bazen. Ona kafam takıldı. Bir de kız bebeklerde oluyormuş genelde. Bizimki de kız. Çok arada kaldım

Aşı önemli..
Aile hekimliğinizi arayıp bilgi alarak planlama yapabilirsiniz.

Bakıyorum sürekli bacaklarına. Boğum fazlalığı yok gibi. Sadece emzirirken ayaklarını kıpırdatınca ses geliyor bazen. Ona kafam takıldı. Bir de kız bebeklerde oluyormuş genelde. Bizimki de kız. Çok arada kaldım
:) İlk bebek dimi :), benimde 11 aylık bebeğim var bende sürekli bişeyler mi var diyordum.
Gaz için ağlıyordu yok başka birşeyi var gibi diyordum:)
Ses gelmesi normal daha du annesi kemikleri sert değil Allah'ın bize bı lutfu bu biliyormusun rahat giydirip bakıyoruz. Onlarda rahat haraket ediyor.
Hiç korkma o sesten. Doktora bende sürekli yazıp soruyordum.
Allah nasip ederse 2. Bebeğime gebeyim şimdi daha tecrübeliyim.
Biliyorum artık neyin ne olduğunu.
Hele şu dönmüş bitsin gene götürürsün.
Kalça çıkıklığı olsa zaten ağlamasından evde duramaz doktora hemen gidersin.
İçini rahat tut

Evet
:) İlk bebek dimi :), benimde 11 aylık bebeğim var bende sürekli bişeyler mi var diyordum.
Gaz için ağlıyordu yok başka birşeyi var gibi diyordum:)
Ses gelmesi normal daha du annesi kemikleri sert değil Allah'ın bize bı lutfu bu biliyormusun rahat giydirip bakıyoruz. Onlarda rahat haraket ediyor.
Hiç korkma o sesten. Doktora bende sürekli yazıp soruyordum.
Allah nasip ederse 2. Bebeğime gebeyim şimdi daha tecrübeliyim.
Biliyorum artık neyin ne olduğunu.
Hele şu dönmüş bitsin gene götürürsün.
Kalça çıkıklığı olsa zaten ağlamasından evde duramaz doktora hemen gidersin.
İçini rahat tut
İlk bebek. İşin kötüsü 15 "yıllık evliyim ve 15 yıl sonunda çocuk sahibi olmaya karar verdik. Çok şükür hemen oldu ama coronaya denk geldi. Tuhaf bir durum yani

Back