- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
Bu kadar nefret ettiğin bir zihniyete neden oy veriyorsun o zaman kakao :) Bak okypete açıklar sana akp.nin hepsi böyle bilmiyormusun? Haa fikir değiştirdiysen bilemem.
saçmalık ötesi,bu devirde,tek yaşamak durumunda olan geniş evde ne yapsın..neden kendine ve bütçesine büyük evde otursun,kendisini allaha havale ediyorum..rabbim korusun ileride yanlız kalsam evladım evlense bulunduğum evi ona verip 1 +1 e geçerdim..ne yapacaktımki başka..böyle zihniyetleri allaha havale ediyorum
anladım..cryptic , konunun özü gözden kaçıyor aslında. İlk başlarda inşaat firmaları için 1+1 x metrekareden , 2+1 y metrekareden , 3+1 z metrekareden küçük olamaz denilmişti.
Ancak şu anda 1+0 konutlar mevcut 1+1 i bırak. Yatırım amaçlı gayrimenkul alan, kiralarken de 1+1 e nasılsa en az 1000 tl den kiracı bulurum diyor. Haliyle 2+1 daire sahibi de onun evi 1000 tl ederse benim ki 1500 tl eder diyor ve fiyatlar habire tırmanıyor. 1+1 lere sınırlama getirilince bu uçurumlar bir nebze hafifler ve düşer.
1+1 ve 1+0 lar önlenirse bu uzun vade de yarar sağlayacaktır. 1+1 ev için talep edilen kira 2+1 için geçerli olacaktır gibi. Veya dönüşüm projelerinde konut sahibi vatandaş 1+1 daireyi kabul etmeye zorlanamayacaktır.
Ben taktım Kafayı bu 1+1 evlere, aile Bütünlüğü korunmuyormuymuş bu evlerde? Çocuk yapılamıyormuymuş ki?
Doğu'da en az 6 çocuklu aile nerde yapıyor bu bebeleri? Benim rahmetli dedem 1 göz oda da yapmış ya 4 çocuğu
Ahh dedem nasıl yaptındı acaba bak merak ettim şimdi, anneannemde dedemde vefat etti, anama mı sorsam acaba
Şiii
Dullar, Tövbe Estağfurullah delinmiş vs, yok fuhuş yuvaları.
Aman arkadaşlar söylediklerimizi düşünerek söyleyelim.
Hem lütfen açıklamayı yapan bir bakan olsa bile mevzu aslında farklı, her söylenenin arkasında durulup hak verilecek diye birşey söz konusu değil.
Açıklamaya gelirsek tamamını okumadım ama 1+1 evler nasıl engellenecekmiş ki? Müteahhit'inde işine geliyor küçük ev yapmak, en az malzemeyle en ucuza mal ettikleri fakat buna rağmen satarken en çok kar ettikleri daireler 1+1, 1+0 dairelerdir.
Adamlar bunun baltalanmasını istemez ki, TOKİ'ler tamam, devlet yapma der yapmaz ama inşaat firmaları bu söylemleri kaale bile almaz.
Çekirdek aileye Yönelim varmışbunun evlerin metrekaresi, oda sayısıyla ne gibi bir Bağlantı kuruldu merak ettim şahsen, ekonomik refah seviyesine ulaştırdınız da çocuğa hayır mı dedik, benzin vardı da biz mi içtik yahu
Kendi adıma özür diliyorum o kelimeyi ben kullandım dışarıdan bakınca hoş olmamış o kelime dul kelimesine dayanamıyorum o yüzden şalterim attı . ÜZGÜNÜM. ben çıkayım azıcık buralardan..Şiii
Dullar, Tövbe Estağfurullah delinmiş vs, yok fuhuş yuvaları.
Aman arkadaşlar söylediklerimizi düşünerek söyleyelim.
Hem lütfen açıklamayı yapan bir bakan olsa bile mevzu aslında farklı, her söylenenin arkasında durulup hak verilecek diye birşey söz konusu değil.
Açıklamaya gelirsek tamamını okumadım ama 1+1 evler nasıl engellenecekmiş ki? Müteahhit'inde işine geliyor küçük ev yapmak, en az malzemeyle en ucuza mal ettikleri fakat buna rağmen satarken en çok kar ettikleri daireler 1+1, 1+0 dairelerdir.
Adamlar bunun baltalanmasını istemez ki, TOKİ'ler tamam, devlet yapma der yapmaz ama inşaat firmaları bu söylemleri kaale bile almaz.
Çekirdek aileye Yönelim varmışbunun evlerin metrekaresi, oda sayısıyla ne gibi bir Bağlantı kuruldu merak ettim şahsen, ekonomik refah seviyesine ulaştırdınız da çocuğa hayır mı dedik, benzin vardı da biz mi içtik yahu
Hakikaten mi Bismillah1+1'lerde nikahsız afedersiniz seks yapıyorlar devlet çok zor durumda kalıyor
Gerçek sebebi ne acaba 1+1'lerin sınırlanmasının ne çıkarları var?
Pek sanmıyorum, TOKİ'yi bundan muaf tutuyorum, o devletin ama inşaat firmalarına böyle bir yasaklama getirmezler, ne zaman iş adamlarının aleyhine yasa çıktı ki, çevrem müteahhit kaynıyor, onlardan biliyorum en karlı dairelerin 1+1 daireler olduğunu.Belki bir kanun çıkarır ve proje ruhsatında 1+0 ve 1+1 konutlara izin vermezler , böylece engellenir diye umut etmek istiyorum Mune.
Hakikaten mi Bismillahben triplexlerde yapanları da biliyorum afedersiniz çok pardon, parası olmayan mı yapmayacakmış ki acep
İnsanlar siyaset dışında fikir birliği yapınca zoruna mı gitti? Konu akpden bağımsız.
Kakao'mKendi adıma özür diliyorum o kelimeyi ben kullandım dışarıdan bakınca hoş olmamış o kelime dul kelimesine dayanamıyorum o yüzden şalterim attı . ÜZGÜNÜM. ben çıkayım azıcık buralardan..
Kakao'm