Aile Bakanlığı'nın 'Yalnızlığa Karşı' Hazırladığı Afişler Tepki Çekti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Aile Bakanlığı'nın 'Yalnızlığa Karşı' Hazırladığı Afişler Tepki Çekti
13 Eylül, 14:14
https://twitter.com/share?via=onedi...ızlığa Karşı' Hazırladığı Afişler Tepki Çekti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 'yalnızlığa karşı' başlattığı mücadele kapsamında Twitter’dan paylaştığı afişleri gelen tepkiler sonuncunda sildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait Twitter adresinden paylaşılan ve ‘yalnız yaşamanın dezavantajları’nı, afiş görsellerle anlatmaya çalışan mesajlar tartışma yarattı. Yalnız yaşayan insanların daha çok tüketim yaptığını vurgulamak için hazırlanan ve 3 yetişkin insanı, kendi kesik başlarını ellerindeki poşetlerde taşırken gösteren afiş, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Suriye ve Irak’taki terör gruplarının pek çok kişiyi başını keserek öldürdüğünü hatırlatan Twitter kullanıcıları bakanlığın afişlerine büyük tepki gösterirken, bir süre sonra bu görsellerin bulunduğu mesajlar, Aile Bakanlığı’nın Twitter hesabından kaldırıldı.

Radikal'de yer alan habere göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘evliliği özendirme’ amacıyla, “evlenen üniversite öğrencilerinin kredi borçlarını silmek” gibi uygulamaları da kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

• T24

yanlız yaşamak neden bu kadar kötü lanse edilmiş anlamadım, hem alın verin ekomomiye can verin diyosunuz hem yanlzı insan çok tüketir diyosunuz, tüketsin onun seçimi

Aslinda ben konuya şöyle baktim. Cok yakin bir akrabamin başına geldiği icin boyle anladim. Cok zengindi, her seyi alirdi atardi bi kenara, bol bol harcardi ama kötü seylere de harcardi, ve zamanla battı ve etrafindaki herkes onu yanliz birakti bizden hariç. Belki de böyle bir sey anlatmaya calsmislar ama bana sacma geldi açıkçası. .

evet kesik baş olmamış, özellikle bu zamanda normaldir tepki çekmesi, yalnız yaşama kısmına gelince doğru söylüyorlar, yalnız yaşayınca tüketim de çok oluyor. ben bekarken, herkes bana "ooo iyi para biriktirisin ohhhh " yapardı, vallahi evlenince cebim para gördü... Haaa ama bu bekarken daha mutlu ve rahat olduğum gerçeğini değiştirmiyor.

Iyide tüketmek suçmu? Ayrica yüzdeleri nereden aldilar? Ne arastirmasi yapilmis? Öylece havada uçan numaralar koydular bence. Ki kendileri hep istiyorlar tüketim olsun diye, simdi yalniz kalan insan yaptiginda gözemi batiyor da?

Bu ne biçim kampanya gerçekten. Herkesin hayat yolu farklidir. Herkes mecburen evli ve çoçuklu olmak zorunda degildir. Sonrada "biz insanlarin hayat tarzina karismiyoruz" diyorlar

Tüketmek suç değil tabi ki, ben bireysel masraf açısından evet daha masraflı oluyor dedim sadece... Kararsız nedir senden çektiğim hep sana açıklama yapmak zorunda kalıyorum... (şaka yapıyorum takılma :) )

Hahaha, ay beni çok güldürdün çünkü bende cevap yazarken hep tesadüfmüdür nedir bu kucukkurbaga denk geliyorum diye düsünmüstüm

Elbette kisisel tüketim çok olmasi güzel birsey degil ama o zaman sadece yalniz yasayan insanlari degilde toplumsal kamu spotu olabilir, insanlari tüketimin zararini anlatan. Ayrica ben yalniz yasayanlarin tüketimi daha çok oldugunu pek sanmiyoru. Onlarin en basit alis verisi tek kisilik fakat en basit bebegi olan bir çiftin mamasi, bezi derken daha çok tüketimi oluyor.

bence kalabalık bir aile daha çok tüketir..eltimin 3 çocuğu var pazarda harcadığı para 100 tl..biz 3 kişiyiz 50 tl ..

başınızı yiyceksinimi demk istemişlerki

Yalnız yaşamayın, evlenin çocuk istiyoruz çocuk, demenin devletçe şekli.
Zaten biz kadınlar da devletin damızlık inekleriyiz.

Son düzenleme:
yanlız yaşayanlar çok büyük toplumsal bir tehdit herhalde

Bizim kültürümüz aileye odaklı gidin avrupaya oradada yalnızlara odaklı çok çocuklu aileler asosyal damgası yer ondandır

yalnız yaşayanlar evleri birleştirin, bekleme yapmayın, arkalara ilerleyelim ne yalnızı yahu, sıkışık nizam yaşamaktan akraba olduk komşularla, bir banyoda yalnızız eh olsun o kadar da

aman Allahım nasıl afiştir,gittikçe vahşileşiyoruz

Herşeye parasal açıdan bakılıyor.
İnsan sosyal bir canlıdır. Ama bunu ekonomik verilere dökülmesi şaşırtıcı

neden herkes kafasını poşette taşıyor?

Bu afişin mantığı nedir acaba ? Nedir o kafalar ?
Ekonomi için istatistik açıklasalar belki tamam ama...
Bu şekilde olunca,yalnız yaşayanlar topluma zararlıymış gibi bir mesaj olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…