Aile Bakanlığı: Minecraft yasaklansın!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Aile Bakanlığı: Minecraft yasaklansın!

10/03/2015 12:16
A+ A-
Dünyada 100 milyon oyuncuya ulaşan Minecraft oyununu Aile ve Kadın Bakanlığı tarafından sakıncalı bulundu. Bakanlık, şiddete yönlendirdiği ve çocukların psikososyal gelişimlerini olumsuz etkilediği gerekçesiyle oyunun yasaklanmasını istedi.
Facebook'ta Paylaş
inPaylaşın
RADİKAL - Aile ve Kadın Bakanlığı, çocukları şiddete yönlendirip gelişimi olumsuz etkilediği gerekçesiyle Minecraft oyununun yasaklanmasını istedi.

Habertürk'ün haberine göre, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Minecraft raporu, ‘hukuki süreci başlatın’ talimatıyla Hukuk Müşavirliği’ne gönderildi. Raporda, ‘çocukların yaratıcılığını artırmaya teşvik edici gibi görünse de oyunu inşa ederken şiddete yönlendirmesi nedeniyle çocukların psikososyal gelişimleri üzerinde olumsuz etkileri olduğu, kredi kartıyla oyunun satın alınabilmesi nedeniyle izinsiz kart kullanımına neden olabileceği, bu durumda çocukların izinsiz eşya alma davranışını genelleştirebileceği’ tespiti yapıldı.http://www.radikal.com.tr/teknoloji/aile_bakanligi_minecraft_yasaklansin-1310099

evet oyunların çocuklar üzerinde olumsuz etkileri varsa yasaklanmalı

ama önce anne baba çocuğunu kontrol etmeli

nette binlerce oyun var hangi birini yasaklayacaksın

heee hem gerçekten bi ara burayada uğrayın sevgili bakanımyasaklancak çok üye var

Gelin beni de yasaklayin dedim cunku ben de netteki binlerce tuhaf oyundan hangi birine yasak getirecekleri konusunda tereddut ettim . Yasaklamak kesin cozum degil. Aslinda isin sonucunda ayni fikre geliyoruz ama siz nedense cirkef sicratmayi tercih ediyorsunuz. Zevkli mi? :)

Kesinlikle ebeveyn denetimi çözer bu işi. Yoksa internette bir sürü oyun var hangi birini yasaklayacak bakanlık

kastımın siz olduğunu nerden çıkardınız ki :) yasaklanacak tek üye siz değilsiniz neyse sabah şerifleriniz hayırlı olsun hayırlı nurlu sabahlar

bu oyunu yasaklamak isteyenlerin ya da ezberden sırf akp dedi diye yasaklansın diyenlerin bu oyunu hiç oynamadığına eminim, logalarla ev yapmaktan bi farkı yok, herhangi bişeyi kullanırken amacın neyse o şey o amaca hizmet eder tabii, ama öyle olmayıpta direk gayet net amacı şiddet olan oyunlar varken mesela GTA
zaten yasaklamak diye bişey olamaz, yasakladıklarını sanırlar twiter ı youtube u yasakladıklarını sandıkları gibi...
tapeler izlenmesin diye kimse youtube a giremiyordu bi ara, ne oldu, gün bitmeden herkes bi yolunu bulmuştu

bende bu oyunu bilmeyenledenim

ama fotoğrafa bakılırsa basbayağı

lego ev lego evi uçurumdan atıyor

kastımın siz olduğunu nerden çıkardınız ki :) yasaklanacak tek üye siz değilsiniz neyse sabah şerifleriniz hayırlı olsun hayırlı nurlu sabahlar
Sacma sapan ortaya laf atmayin da ustumuze alinmayalim madem, kime ne diyosaniz acik konusun benim size yaptigim gibi. O kadar cok ortaya satasma girisiminiz var ki 8 yasinda oldugunuzu dusunmeye basladim.

Ayrica kimin yasaklanacagi hakkinda icazet verecek kisi siz misiniz, kanaat onderi misiniz? Yoksa mune mi, kazen mi?

Bu oyun yasağının altından bi bit yeniği çıkacak bakalım ne zaman

Oyunun içeriği nedir savaş oyunu falan mı?

Oyunun içeriği nedir savaş oyunu falan mı?

yok canım küpleri üst üste koyup ev yapıyosun dağ tepe dere, ne istersen yapıyorsun, zaten net görüntü yok diğer oyunlar gibi herşey büyük pikseller şeklinde istersen kavga dövüş modu da var ama eskiden kasetli ateriler olur ya onun kadar bi kavga dövüş, yani son yıllarda çıkan detaylı şiddet oyunlarıyla alakası yok

Eğer böyleyse neden yasaklanacak.Vurdulu kırdılı savaş oyunu zannetmiştim bende.

Eğer böyleyse neden yasaklanacak.Vurdulu kırdılı savaş oyunu zannetmiştim bende.

ben de onu anlayamadığımdan tepki göstersin canım, bu oyuna gelene kadar neler var
hatta bırak bilgisayarı herkesin evinde genelde tv hep açık, sürekli tvlerde kadınlar dayak yiyor çocuklar sürekli bunlara maruz kalıyor, sigara alkol buzlayacaklarına birazda bunlara el atsınlar bence minecraftla uğraşmak vakit kaybı

bende bu oyunu bilmeyenledenim

ama fotoğrafa bakılırsa basbayağı

lego ev lego evi uçurumdan atıyor

Evet oyun da silah da var ve çocuk bu silahlardsn birini alip kesip bicebiliyor.

Sadece ev yapma ile ilgili olsa iyi, çocuğun yaratıcılığını ve estetik algısını gelistirir ama o kadarla kalmıyor maalesef.

ayyy oyuna kadar neler var yasaklanması gereken,mesela kurtlar vadisi sürekli ölüm kalım,dizi başladığından beri kan gövdeyi götürüyor,ölen uçan kesilen biçilenin haddi hesabı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…