ahtapot anneliği..

cuty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2012
230
2
46
Ahtapot anneliği hiçbir canlının anneliğine benzemez.Dişi Ahtapot çiftleşmeden sonra bir oyuk bularak oraya yerleşir.Yumurtlamaya başlar ve yumurtlama işlemi bittikten sonra kuluçkaya yatar.Her ne pahasına olursa olsun yuvasını terk etmez yavrular yumurtadan çıkmadan açlığa dayanamazsa birkaç kolunu yer ve bu şekilde tüm yavrular yumurtadan çıkıncaya kadar haytta kalır ve yumurtaları korur.Ancak uzun süren kuluçka dönemi onu aç ve bitkin bırakır tüm yavrular yumurtadan çıkınca oda yuvasında can verir.

Bu yüzdendir ki hiçbir dişi ahtapot yavrularının büyüdüğünü göremez. (

ne kadar fedakar bir annelik hikayeleri var değil mi? hayvan deyip geçmiyoruz onların annelik içgüdüleri çoğu insandan daha insan geliyor bana zaman zaman..

Hayvanları çok seviyorum. Aşırı seviyorum. Anlatamam.
Bunu bilmiyordum. Okuyunca çok hoşuma gitti.

bir ahtopat kadar olamayan ınsanlar varsokaga cocuklarını atan

ya bnde babaya kızdım şimdi vicdansız adam kadına iki lokma yemek getir bi yuvaya uğra:) kolunu bacağını yedirir bu erkek milleti

bazı insanlar bu kadar fedakarlık annelik yapamıyorken bir hayvanın bu şekilde fedakar olması gerçekten çok güzel bir şey

biliyordum ama tekrar hatırlattığın için teşekkürler canım çok hoşuma gitti

canım benim yaa.. yavrularının büğüdüğünü göremiyolarmış
çok severim hayvanları ya.. insanlardan bin kat daha iyiler..bir kez daha anladım

woow gercekten cok etkileyeci .. bazi hayvanlar yavrusu yer acliktan.. buna cok sasirdim gercekten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…