Ahşap boyama kurslarında öğretilen cam kadeh süsleme tekniğini bilen var mı?

turkolog2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
121
0
96
Diğer
a.s.
Merhaba arkadaşlar.Sizlere bir sorum olacak.Annem geçtiğimiz yıl İstanbul Zeytinburnu'nda halk eğitimin ahşap boyama kurslarına kısa bir süre gidebilmişti.Daha sonra taşınınca yarım kaldı,ancak içinde de orada gördüğü ama öğrenemediği cam kadeh süslemesi kaldı.Şimdi de orada gördüğü ve kadehin üzerine bir çeşit yapıştırıcı sürülüp,kum boncukla süslenip,swaroski taşlarla tamamlanan ama tekniğini ve kullanılan malzemeleri bilmediği kadehlerden yapmayı çok istiyor.Eğer bu şekilde kadeh süslemeyi biliyorsanız yöntemini ve zahmet olmazsa resimlerini paylaşırsanız çok mutlu olacağız.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

boya olark cam boyası boyutlu boya kullanabilir buzlu cam görüntüsü veren cam boyaları da var tutkal olarakda dekupaj tutkalı kullanabilir

Çok teşekkür ederimopuyorumnanaktanTutkalı taşları yapıştırmak için kullanacağı,değil mi?Cam boyası vitray için kullanılan boyalardan mı?Birde sanırım denemişsiniz,en son bozulmasın diye vernik gibi sabitleştirici bir şey kullanılmalı mı?Tekrar çok teşekkür ederim:)

bulaşık makinesine atılmassa kolay kolay bozulmuyor zamanla rengi soluyor ama vernik atılırsa daha saglam olur ama düzgün atılmalı vernik cam boyası vitray boyası evet ama ahşap boyasıylada cam objeler boyanabiliyor taşları dekupaj tutkalı ile yapıştırılabilir ben kadeh boyamıstım 5-6 sene önce :) bant ile kadehe helezon sekli verip boşta kalan kısımları buzlu cam görüntüsü veren boya ile süngerle tampon yaptım bantı cıkardım ve kırmızıya boyamıstım kenarlarındanda boncuk boyası ile kontur gitmiştim belki fikir verir kolay gelsin :)

Back
X