Gazeteci Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasını ‘insani’ bulmasının ardından gelen eleştirilerin faturasını kendisine kesen Yavuz Bingöl’e, “Ben senin basın danışmanın değilim” dedi.
Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Yavuz Bingöl’ün “Benim için 2011’de ‘Derviş gönüllü dostum’ diye yazan bir gazeteci bunu yapmamalıydı. O röportajı yayınlamadan önce, bu sözlerimin tepki çekeceği konusunda beni uyararak bu kısımları yayınlamamalıydı. Yayınladı da eline ne geçti?” demesine yanıt verdi.
“Yavuz kardeşim!” diye başlayan Hakan, şöyle devam etti: “Benim görevim, ‘Böyle söyleme Yavuz, çok tepki çekersin… Sen en iyisi şöyle söyle’ demek değildir. Ben senin basın danışmanın, kariyer planlayıcın, imaj yapıcın, durumunu kurtarıcın falan değilim. Ağız senin ağzın, kulak senin kulağın. Ağzından çıkanı kulağının duymasını sağlayacak tek bir unsur var, o da sensin!”
‘Özeleştiri diye bir şey var dostum’
Bingöl’ün başkalarını suçlamak yerine özeleştiri yapması gerektiğini belirten Ahmet Hakan, “Özeleştiri diye bir şey var dostum… Özeleştiri yapmak, başkalarını suçlamaktan biraz daha zordur ama çok daha fazla onurlu bir iştir”ifadelerini kullandı.