• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ahmet Hakan: Bugün hükümeti övüyorum, hem de gürül gürül

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.280
448

mads
kpnjws
mads
adServer.bs

Ahmet Hakan

Menü
'Eylem Planı' nedeniyle hükümete gürül gürül övgü
11.12.2015 Cuma
NASIL ki...
Hep övme, hep övme, hep övme...

Olmuyorsa...

Hep yerme, hep yerme, hep yerme de...

Olmaz.

*

Eğer ortada gerçekten de övülecek bir durum varsa...

Ne muhalif takımının “Hükümete yandaşlık yapmaya başladı” demesine bakılır ne de iktidar tetikçisinin “Nasıl da hizaya getirdik” demesine bakılır.

*

Prensibim şudur benim:

Nasıl ki gürül gürül yeriyorsan... Gürül gürül de öveceksin.

*

İşte bu prensip gereği...

Bugün hükümeti övüyorum.

Hem de gürül gürül.

*

Övgümün gerekçeleri şunlardır:

*

- Henüz hiçbir muhalefet partisi,“Sizin vaatleriniz vardı, hani nerede kaldı o vaatler” dememişken... Çıkıp “Vaatlerimiz şunlardı, şu kadar zaman içinde yapacağız” demesini bildikleri için.

*

- Vaat ettikleri bazı çetrefilli mevzuları pekâlâ atlayabilecekken... Hiçbir kalemi es geçmedikleri için.

*

- “İktidara gelen, iktidara geldiği gün vaatlerini unutur” şeklinde bir ezber vardır bizde... İşte bu ezberi bozdukları için. Üstelik bu ezberi bozmaları için muhalefetin herhangi bir sıkıştırıcı çabası ortada yokken... Bunu yaptıkları için.

*

- Yüzde 49.5’lik bir oyu aldıkları halde... Sanki seçimi çok kritik biçimde kazanmışlar gibi... İşçiden öğrenciye, esnaftan dar gelirliye birçok kesime çeşitli düzeylerde kazanımlar sağladıkları için.

*

- Bundan sonraki iktidarlar için yeni bir çıta, yeni bir anlayış, yeni bir yaklaşım, yeni bir vaat sorumluluğu getirdikleri için.

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar...-nedeniyle-hukumete-gurul-gurul-ovgu_40025560

wayy sezarın hakkı sezara demiş hakan abimiz..milattan sonra ahmet hakan..
:KK8:

Ahmet Hakan' dan haz almıyorum, nerede durduğu belli olmayan biri dediğimde (hükümeti yeren bir başlığın altında) baya tepki toplamıştım..

• al sana kapak ahmetciğim. gülegüle kullan çocuğum.
    BİAT
    orhankemalyeni.jpg

Orhan Kemal CENGİZ

İşinden olabilirsin, hapse girebilirsin, kişilik suikastına uğrayabilirsin...

Bu iktidarı eleştirmeye devam edersen bunların hepsi de başına gelebilir...

O yüzden geri çekilebilirsin, dilini daha az sivri hale getirebilirsin...

Artık eleştirmekten tamamen vazgeçebilirsin...

Ne bileyim, çiçek, böcek yazacağım, şarap uzmanlığımı konuşturacağım, köşemi bir gurme sunumuna dönüştüreceğim falan diyebilirsin...

Hepsine amenna, hepsine eyvallah...

Hepsi de insani tepkilerdir...

Ama dün savunduklarının bugün tam zıddını savunuyorsan...

O tam zıd yöne giderken, karşımıza şu kadar araştırma yaptım, dünyadaki şu kadar ülkeyi inceledim gibi argümanlarla çıkmıyorsan...

Senin o tam zıd pozisyona geçtiğin şey, ne tesadüf ki, bu ülkenin muktedirlerinin en yakıcı bir ihtirasla istedikleri şeylerse...

Kimseden sana saygı duymasını, seni ciddiye almasını beklemeyeceksin...

Dün savunduklarınızın bugün tam zıddını savunmaya başlamışsanız, mesela dün başkanlık tukaka derken, bugün Türkiye için en iyisi başkanlık diyorsanız, sadece buruk bir gülümseme yaratırsınız yüzümüzde...

Bu ülkeyi yöneten muktedirler sizleri çok iyi tanıyor.

Hak, hukuk falan derken, aslında anladığınız, önünde eğildiğiniz tek şeyin “güç” olduğunu çok iyi biliyorlar...

Boyun eğip, dalkavukluk moduna geçmediğinizde, bunun sizin değerlerinizden falan kaynaklanmadığını çok iyi biliyorlardı...

“Yeterince ezmedim, yeterince ezersem, istediğim herşeyi yapar bunlar” diyorlardı ve haklı çıktılar işte...

Ne yolsuzluk soruşturmalarını kapattırmak, ne saraylar kurmak, ne istediğini içeri tıkabilecek bir hale gelmek...

Hiç birisi...

Dün bu iktidara kafa tutanların, bugün yerlere kadar eğilmesinin verdiği tadı ve güven duygusunu vermiyor...

Adamlar sizi tanıyorlarmış, adamlar sizi biliyorlarmış, yeterince ezince neler olacağını öngörebiliyorlarmış...

Boşuna değil bunca muktedir olmaları...

Ama sizin bilmediğiniz bir şey var, öyle biat etmekle falan kurtaramazsınız bundan sonra...

Önce diklenip, sonra gücü görünce eğileni paspas yapmadan bırakmazlar..

Back