Anket Ahiretliğiniz Var mı?

Ahiretliğiniz Var mı?

• Ankete Katılan
    61
Ahiretlik nedir? Aradım ve bunları buldum.
-İki kusak ustumuz olan ninelerimiz arasinda pek yaygindir. ahiretlik olan iki kişi karşilaşinca sarilmadan once bir dua falan okurlar, ozel bir şekilde opuşurler, hani Allah boyle sag salim goruşmeleri nasip etsin hesabi. cok duygusal sahnelerdir bunlar. Genellikle ahretlik olarak telaffuz edilen, daha çok kadınlara mahsus gibi görünen bir çeşit arkadaşlık ismi...
-Ahiretlik sadece dünyada değil, öbür tarafta da, yani ahirette de dostluklarına devam edenlerdir.
-Düğünlerde gelinin sadıçlığı görevini yürüten kilit personeldir. söylenişte hi yutulur aretlik denir.
-Yaşlı kadınların ölümüne kankayız deme biçimi.
-Aretim denilen ve annanelerimizin kankilerini anlatan kelimedir. Bizim anladığımız kanki kelimesinin onyüzbinmilyon katı kadar bir güce sahiptir. Benim annanemim areti vardır ama benim, senin, onun areti yoktur.
Sizin Aretliğiniz veya Ahiretliğiniz var mı?

Senin var mı? Benim yok,benim ahiretiğim olurmusunŞeniz Ama sen beni bu muzurlukla cennetten de atırırsın:Roflol::Roflol::Roflol:

Daha önce hiç duymamıştım böğle birşey, ama çok güzel sağolasın canım. Çok yakın dostum var o bana ben ona açarız sıkıntılarımızı sevinçlerimizi. İnşallah böğle devam eder ayrılmayız. Bu durumda ahiretliğim var diyebilirim. Çok sevindim bu duruma ordada yalnız değilim yanisırnaşık şey

eskilerin anladığı kadar mı orasını bilemem ama benim canım arkadaşım selda
ahiretliğimdir.iyi günde kötü günde birbirimizin hep yanında olduk,halada öyleyiz.bir gün bile küsmeden darılmadan bir birimizi kırmadan 12 yıldır arkadaşız.evlilikle oluşan bir arkadaşlık bu yani sonradan ama inanın çocukluk ve gençkızlık arkadaşlarımdan bile yakın oldu bana...iyiki varsın canım benim...:nazar:

benımde yok ama annemın var ama yıllardır bırbırlerınden ayrılar annem onu cok bulmak ıster ama bulamıyo kımbılır nerde dıye uzuluyo

Benimde vardı çocukluk arkadaşım , yediğimiz , içtiğimiz ayrı gitmezdi..
Sonra hayat hepimizi biryerlere savurdu..
Aret derdik biz ahiretliğin kısaltılmışı :)
Yada Trakya şivesinde ''H'' söylenmiyor diye öyle ağıza yerleşmiş olabilir.

Son düzenleme:
Benim ahretliğim en yakın arkadaşım oluyor o zaman, herşeyimi bilir can dosumdur.Arada bir kıskançlık krizlerimiz olsada biz dostluğumuzun manifestosunu seneler evvel yazmış ve imzalamıştık...

Benimde vardı ama nasıl aretlikse, evlendi, görüşemedik bir daha.
Sizi bilmem ama biz aret düğünü yapardık kaydirigubbakcemile3
Yüzük alırdık tuhafiyeden birde kırmızı kurdele bağlardık, aynen bildiğin nişan gibi kurdele keserdik.
Bisküi bide kola alırdık, müzk setini pencereye kadar getirip açar, oynardık.:roflol::roflol::roflol:

kim açtıysa bu konuyu Allah razı olsun, gece gece hem güldüm hem ağladım...

evet var hemde 13 yıllık yanında hiç sıkılmadığım gülmekten patladığım ve vefasızlığından hep şikayet ettiğim bir arkadaşım var

var 15 senelik arkadaşım .. az görüşüyoruz belki uzaktayız çünkü ama önemli olan hala birbirimizde yerimiz apayrı..

yok canım yokkk canım ne ahiretliği biz yeni nesil feci şekilde çöküşteyiz kendinden başka güveneceğin kişi varmı dersen oda yokkkkk

Çok şükür var. Hemde 3 tane onlara çok güvenirim. ılkokuldan beri görüşürüz. Hayatımızın hiç bir döneminde ayrılmadık . Çocuklarımızda arkadaş. ınsanın birileriyle hayatının en güzel ve en kötü günlerini paylaşması çok güzel. Biz 4 ahretlik şimdiki deyimle kanka onları çok seviyorum ve kendimi çok şanslı görüyorum.

ahiretliğmiz yoktur tabii. bizim ilişkilerimiz onların ki gibi olamaz. ama benimde her zaman yanımda olacağını bildiğim iki arkadaşım var bir 9senedir yanımda diğeri 4 senedir. allahta ayırmasın inş.

benim yok ananemin var ama bahsederken aretliğimle şöle yapmıştık böle yapmıştık der hep. hatta öyleki kadının adını bilmem.

Back