Anket Ahiretliğiniz Var mı?

Ahiretliğiniz Var mı?

• Ankete Katılan
    61

canavar

Yılmak yok. Yola devam...
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.779
182
688
İzmir
Ahiretlik nedir? Aradım ve bunları buldum.
-İki kusak ustumuz olan ninelerimiz arasinda pek yaygindir. ahiretlik olan iki kişi karşilaşinca sarilmadan once bir dua falan okurlar, ozel bir şekilde opuşurler, hani Allah boyle sag salim goruşmeleri nasip etsin hesabi. cok duygusal sahnelerdir bunlar. Genellikle ahretlik olarak telaffuz edilen, daha çok kadınlara mahsus gibi görünen bir çeşit arkadaşlık ismi...
-Ahiretlik sadece dünyada değil, öbür tarafta da, yani ahirette de dostluklarına devam edenlerdir.
-Düğünlerde gelinin sadıçlığı görevini yürüten kilit personeldir. söylenişte hi yutulur aretlik denir.
-Yaşlı kadınların ölümüne kankayız deme biçimi.
-Aretim denilen ve annanelerimizin kankilerini anlatan kelimedir. Bizim anladığımız kanki kelimesinin onyüzbinmilyon katı kadar bir güce sahiptir. Benim annanemim areti vardır ama benim, senin, onun areti yoktur.
Sizin Aretliğiniz veya Ahiretliğiniz var mı?

Valla benim kankim var nikah şahidim aynı zamanda da. Çok seviyorum kendisini. Buna ne deniliyo bilmiyorum. Hem bu dünyada hem ahirette yegane dostum olacak kendisi. Bu durumda ben var diyorum.

Güzel bir tesadüf oldu,biraz önce sohbette ahretliğimden bahsetmiştim...
Evet benim ahretliğim var...
Benim için çok değerli manen bana çok şey katan bir arkadaşım...
Bizim öyle özel bir selamlaşma şeklimiz yok ama herzaman birbirimize dua ederiz...
Bana göre ben onun hakkını ödeyemem;ona göre o benim hakkımı ödeyemez...

yok galibaaa;(( çok arkadaşım war çok dostum war ama ahiretlik kadar yok heralde:S

valla benim evlenmeden önce aretim vardı evlendikten sonra görüşemiyoruz bile...
msn de ancak...

var sırnaşık şey
ilkokul 4.sınıfta olmuştu hemde.. uzun yıllar oldu görüşmüyoruz..
ahirette destek çıkarız artık birbirimize yerimseniben

Benimde var
Şimdiye kadar beni hiçkimse ahiretliğim diyerek sahiplenmemiştisenağlama ama bana ahiretliğim diyecek kadar yakın bulan bir dost buldum kendime,
Allah ona ve ailesine uzun ömür sağlık ve huzur versin,bu dünya ve ahirette Allah'ın sevdiği kullardan olsun inşallah:1hug:

valla ahiretlik demeyimde can dostum var ama onu artik sadece msn de konusurken görebiliyorum cünkü kesin dönüs yapip memleketi usak a gitti cok özledim onunla oturup dertlesmeyisenağlama

benim yok :1no2: hiç arkadaşım yok ki ahiretliğim olsun. burada sizler varsınız ama reelde yok senağlama

kayınvalıdemden ogrendım bende onların bır grupları varmıs benıde goturmuslerdı artık benım de ahıretlıgım var

Benim ahiretliklerim,ahirette bir mahalleyi kaplar valla:)
Reelde yok yalan değil amma velakin kk'dan var valla..mune ve cano ahirette kapı komşu olacağım ilk isimler..Arkası ise sırayla geliyor işte..Ne var yani bir ahiretlik olacak diye kaide mi var,benim bi sürü:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…