• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ahır köy kokusu kızlar yardım cok huylandım

ironihayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.528
9
116
İstanbul
kızlar benım calıstıgım yere yenı bır eleman geldı tahmını 23 24 yasında falan.koyden gıdıp gelıyor işe ya boyle garıp bır kokusu var butun işyerı kokuyor.işim geregı aynı odada calısıyoruz ama artık bıktım.hanı boyle ahır kokusu olur ınek kokar bu cocuk boyle kokuyor.amacım asla kınamak onu kucuk dusurmek falan degıl zaten boyle bırsey olsa yuzune soylerdım cekınmem.camları acıyorum usuyorum bu seferde oda spreyı parfum sıkıyorum banamısın demıyor bu koku.acayıp huylandım o kokuyor bende kokuyormusum gıbı gelıyor eve gıdınce kendımı banyoya atıyorum keseyle kızarana kadar yıkıyorum kendımı.patrona soyledım ben duramıyorum aynı odada kokudan tıksındım dedım ben nasıl soyleyım soylenmezkı kokuyorsun dıye.ben ne yapıcam bana bır yardım bıktım.kokusunu hıcmı duymazki offf offff.oksıjene hasret kaldım 2 haftadır.bırıyle falan konusurken hemen aklıma gelıyor üstüme sındımıykı bu koku dıye psıkolojım bozulacak yakında sınır oldum.

Şampuan, parfüm vs. hediye edin.Böylelikle onları kullanır.Ve kırmamışta olursunuz.
Aklıma bu geldi.

Üzerine sinen kokunun alışık olmadığınız için size çok ağır geldiğini açıkça söyleyin.
Bunu söylemeden önce onun hakkında bu konu dışında çok olumlu düşündüğünüzü bilsin.

neden patronunuza söylemek yerine kokan şahsa söylemediniz.maden utanıyorsunuz diyelim patrona söylerken utanmadınızmı diye sorası geliyor insanın.çok saçma şu kokuyo bu kokuyo demek rahatsız oldun madem direk arkadaşa söyle başkasına söyleyeceğine hiç sevmediğim seyler

neden patronunuza söylemek yerine kokan şahsa söylemediniz.maden utanıyorsunuz diyelim patrona söylerken utanmadınızmı diye sorası geliyor insanın.çok saçma şu kokuyo bu kokuyo demek rahatsız oldun madem direk arkadaşa söyle başkasına söyleyeceğine hiç sevmediğim seyler

sen olsan ne yapardın pekı kokan sahısa nasıl soyleyımkı soylenmezkı bırı bana kokuyorsun dese ne kadar agır bırsey.benım soylemem yerıne patronum soylese cok daha ıyı olur karsılıklı soylemeyıp daha duzgun temız olmamız konusunda bırseyler soylıyebılırdı dıye dusundum bırkac arkadasımlada konustum onlarda ılk patronuna soyle sen soylesen olmaz dedıler.artı patronumla aram cok cok ıyı soylerkende sadece rahatsız oldugumu huylandıgımı belırttım.konu acmamın nedenıde ortamdakı koku nasıl engellenır hanı ozel spreyler falan vardır yada kokuyu nasıl bastırabılırım benım ustumu sınmesını nasıl engellerım.

valla o koku olmayabilir, arkadaşın temiz olursa...
Benim öğrencilerimin çoğu köyden gelir ama mis gibi parfüm kokarlar. Yani o koku sindiği zaman geçmez diye birşey yok...
Madem patron konuşmuyor iş arkadaşınla o zaman sen de patronun çalışanlara bir notu var benim iletmemi istedi de =) Patronun yarından itibaren herkesin kıyafetine, saçına başına ve temizliğine daha fazla özen gösterilmesini istediğini söyle =)) Bİr de benim de parfümüm bitti çıkışta hemen alayım da patron birşey demesin de =))) Pembe bir yalan bu hiç birşey olmaz :1:

valla o koku olmayabilir, arkadaşın temiz olursa...
Benim öğrencilerimin çoğu köyden gelir ama mis gibi parfüm kokarlar. Yani o koku sindiği zaman geçmez diye birşey yok...
Madem patron konuşmuyor iş arkadaşınla o zaman sen de patronun çalışanlara bir notu var benim iletmemi istedi de =) Patronun yarından itibaren herkesin kıyafetine, saçına başına ve temizliğine daha fazla özen gösterilmesini istediğini söyle =)) Bİr de benim de parfümüm bitti çıkışta hemen alayım da patron birşey demesin de =))) Pembe bir yalan bu hiç birşey olmaz :1:

bu gercekten cok mantıklı.canım benımde var koyde yasayan arkadaslarım kımse kokmuyor boyle.durulmuyor cam acmaktan ceyranda kaldımda hasta oldum bu seferde.cocuk temız degıl 2 3 haftadır burda calısıyor ve 1 yada 2 defa kıyafetını degıstırdı.bu cocugun ustune sınmık kıyafetıne sınmış bu koku.o zaman dedıgın gıbı pembe bır yalanla bu ısten kutulabılırım.tesekkurler

demek ki akşamları falan ahırdaki hayvanatla ilgileniyor, yazık..

yalnız o koku öyle parfüm deodorant hediye etmekle çözülmez.. kıyafetini temiz tutmalı ki kokmasın, dikkat etmiyor demek ki..

sizin söylemeniz hiç ama hiç hoş olmaz.. o kişinin çok yakın bir arkadaşı varsa, onunla paylaşsın birileri..

inekleri vardır kesin ve o koku kıyafet değiştirmekle de geçmez mutlaka hergün duş alması gerekir. bizim de tanıdığımız bir kadının inekleri var ve kadın sürekli ahır gibi kokuyor çok kötü bir koku gerçekten ..
bence patron söylemiş gbi söyle herkes temziliğine dikkat etsin falan diye

aklıma şu geldi belki çok zor şartlar altında yaşıyorlar ,belki üstünü değişebileceği ikinci yada üçüncü bir kıyafeti yok..bunlarıda düşünün lütfen..yargılamadan evvel..aslında biri gidipte evine misafir olsa ve yaşam şartlarına bir bakılsa derim ben...eğer yardımlık bır durum varsa el birliğiyle üstesinden gelirsiniz..insanalrı yargılamayın derim .herkes temız ,titiz olmak ister helede o yaşlarda erkekler çok bakımlı ,süslü olur..bence bu işin ardında başka şey var..

insanları kaybetmek kolaydır ,niye kokuyor yerine ? neden kokuyor olabilirsin in cevabı aranmalı ..

Açık açık onu kırmadan söyle ,sonuçta burnun hasas sana işkence gibi gelir

Keşke patronunuza söylemeseydiniz :50: Bu sebeple işten çıkarılırsa yazık olmaz mı, köyden işe gidip geliyor demişsiniz, ihtiyacı da vardır muhakkak işe. Ben de pis kokudan acaip rahatsız olurum bu konuda size hak versem de, birinin ekmeğine mani olmaktansa o kokuyu çeker otururdum açıkçası mecburen :50: Evet bir insanın yüzüne söylemek böyle birşeyi çok kırıcı olabilir ama patrona söyleyip ekmeği ile oynamaktansa, uygun bir dille yüzüne söylemeyi inanın tercih ederim.

ben köyde çalışıyorum o kokuyu bilirim. öyle yadırganmayacak es geçilecek bir koku değil gerçekten berbat...
bence bu kişiyle biraz sohbet ortamı yaratın...
neden kokuyormuş bakalım, muhtemelen ahırları vardır ve orayla ilgileniyordur...
hayatıyla ilgili biraz bir şeyler öğrenince belki onu incitmeden söylemenin bir yolunu bulabilirsiniz.

üniversitede oda arkadaşımız vardı yurtta bu kız da çok kokardı hatta banyo yappıp çıktığında bile kokuyordu artı rahatsız olmaya başlamıştık söyleyemiyorduk ta en son artık öğrenim kredileri yatığında kızı alıp hep beraber mağazaya gidip kıyafteler aldık oradanda parfümeriye parfümler falan sonra zaten kızcağız anlamıştı sürekli yeni kıyafetler alıyordu. Kokuda zamanla geçti daha sonra 3 kız ev tuttuk (kokan kızda vardı :) ) beraber yaşadık...:46:

ben 2 yıl boyunca 60 kişilik sınıflarda o kokularla içiçe yaşadım hatta kafamda pirelerde uçuştu bazı arkadaşlarım ay uy niye kokuyolar niye yıkanmıyorlar üstlerini değiştirmiyolar diye hayıflanırdı ama altında yatan sebep ne diye sormazlardı.Ben okul dışında ailesine yardım eden var mı derdim sınıfın yarısından fazlası sabah ve akşam olmak üzere inek koyun keçi sürüsüyle ilgilendiklerini söylerlerdi.Her gün banyo imkanı olmayınca bilirim o koku üzerlerine işler ki sabah hayvan bakımı varsa o daha fena okul kıyafeti giyilir( sizin arkadaşınız işe geldiği kıyafeti giyiyordur) iş bittikten sonra direk okula.Evet bende rahatsız oluyordum ama kalkıpta niye kokuyorlar diye söylenmiyordum o koku benim de üstüme siniyordu düşünün sizin 1 kişi benim nerdeyse 200 kişi ama derimi kızartana kadar duş almıyordum günlük banyo yapıyordum geçiyordu zaten.Eve gelince direk kıyafelerimi sepete atıyordum.Mont gibi sürekli yıkanmayan şeyleri okulda veokuldışında giyilecekler olarak ayırıyordum.Kısacası kendimi onlara göre ayarlıyordum.Ama size böyle yapın demiyorum benim ki okul sizinki iş yeri sonuçta sayı mekan yaş farkı var.Uzun lafın kısası direk müdüre şikayet etmeniz çok yanlış adam kalkıp siz kokuyorsunuz oda arkadaşınız rahatsızmış mı diyecek.Madem aynı odada çalışıyorsunuz altta yatan sebepleri öğrenmeye çalışmanız daha yerinde olur belki ailesi çok zor durumda bütün yük bu kişinin üzerinde ya da tam tersi de olabilir sırf temizlik eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir işte yine de bunu siz küçük sorularla çaktırmadan öğrenebilirsiniz.Parfüm deodorant kötü kokuyu daha da kötüleştirir.Altta yatan sebebi bulmak en iyisi.

Back
X