- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
İnsanlara kırılacağını bildiğiniz halde böyle yok koca buldum evleneyim tarzında laflar söyleme hakkını kendinizde nerden buluyorsunuz? Bir konu açtım hamileyim sıkıntıdayim sadece içimi dökmek istedim diye her istediğinizi yazamazsiniz iyice okuyun küçüktüm hata yaptım diyorum. bunu yaptın Ömür boyu çek der gibi sadece bebeğine aciyorum diyorsunuz Allaha şükür acınacak halde değilim yuva yıkmak kolaydır yapıcı olmaya çalışıp çocukluğumda kendimden feragat edip oturmuşsam evet belki yanlış ama tanımayip bilmediğiniz birine ilk ilgide evleniyorsunuz çekin diyorsunuz ya şaşıp kalıyorum doğrusu. Benim bu konuyu açmış olmam hadi bana acıyın demek değil lütfen bunu görün!
İbretlik bir hikaye gibi okudum..Ben de ailemin onca ısrarına rağmen evlendim ve daha bir ay olmadan kime ne anlatayım.Asla ailemle paylaşamam canıma tak etmeden gözümü karartmadan.Benim kayınvalidem karışmaz sesi çıkmaz.Ben çalışıyorum diye yemek yapar bazen bulaşıklarımı yerleştirir.Ama ben bu kadar içimde olmasını istemiyorum.Bu beni çok rahatsız ve mutsuz hissettiriyor.Kocamdan çok onları görüyorum.Konu sahibi arkadaş da hatasının farkında bir çıkış yolu da göremiyor maalesef.Allah yardımcın olsun..Her şey senin elinde..Umarım istediğin hayata kavuşursun.konunu üzülerek okudum ve hiç yabancı gelmedi.
çok çok yakın bir arkadaşım seninkine benzer bir evlilik yaptı. tek farkı aynı evde yaşamıyorlar. yan yana ikiz villarda yaşıyorlar. ama yaptıkları alışveriş, evlerine gelen misafir, kızın annesine gidip gelmesi hep k.validenin kontrolü altında. öyle ki kız annesine tek gidemiyordu. ya k.valide, ya bekar görümce kızla beraber gidiyordu.
arkadaşım bu evliliği annesinin yalvarıp yakarmalarına rağmen yaptı. sonra da benim anladığım ailesine mahcubiyetinden şikayet etmedi. şikayet gelmediği için de, aile müdahil olamadı.
4 ay kadar önce çat kapı gittim. haber versem sürekli eşinin ailesinden biri yanımızda oluyordu. ki çat kapı gitmeme rağmen bir saat sonra kontrol amaçlı geldiler ve ben hal hatırdan sonra kalktım. yalnızken arkadaşım konuyu bana çıtlattı. mutsuz olduğunu, değer görmediğini vs.
kızın ailesini de çok iyi tanıdığım için bazılarına işgüzarlık gelse bile, gittim babasıyla görüştüm. durum bu bu bu diye anlattım. adamcağız şok olmadı, çünkü farkındalardı. dedim çok azap çekiyorum, evlat sizin artık biliyorsunuz, eminim gereğini yaparsınız dedim ve kalktım.
baba bir hafta geçmeden kızının evine gitti, damadın ailesi de gitti. kızına eşyalarını hemen topluyorsun, benimle geliyorsun şeklinde insiyatif kullandı. arkadaşımın ikiz bebekleri var. eşi ve ailesi çocukları göndermek istememiş, babası polis çağırırım, sizi rezil ederim demiş. çıkarken de kızı çok kolay aldınız, siz değer verirsiniz diye düşnmüştük ama yanılmışık. şimdi bu kadar kolay geri alamayacaksınız, istediğim şartları oluşturmadan, kendinize çeki düzen vermeden sakın kapımı çalmayın demiş. bebekleri de kanun ne kadar ve hangi şartlarda izin veriyorsa, o kadar göreceksiniz demiş.
ilk aylar ne kızla, ne ailesiyle doğrudan iletişime geçmediler. sadece bebekler için geldiler, görüp gittiler. iki hafta önce eşi arkadaşımla iletişim kurmaya çalışmış, baban yuvamızı yıkacak, sahip çok gibilerinden. arkadaşım babasının talimatıyla muhatap bile olmadı. durum halen devam ediyor.
eşi arkadaşımı çok seviyordu, ama ailesinin baskısından da kendini kurtaramıyor. arkadaşımın babasının verdiği süre 1 yıl. 1 yıl içinde şartları oluşturdular oluşturdular, olmadı boşanma davası açacaklar.
canım senin durumunu k.validene cevap vermek, kavga etmek çözmez. ama ailen senin arkanda olduğunui kızımızı ezin diye evlendirmedik gibi bir tavır sergilerlerse belki çözüm olabilir.
bunları gözün alıyorsa, deneyebilirsin. verdikleri söz kaynının evlenmesine kadarsa, bekleyebilirsin. ama baktın evinizi ayırmaya yanaşmıyorlar o zaman hiç polemiğe girmeden, ailenin de desteğini arkana alarak rest çekebilirsin.
ya kabul edilir veya boşanırsın. hata yaptın diye ömür boyu çekmek zorunda değilsin. üstelik mesleğin de varmış. ailen manen destek olsalar, sen çocuğuna ve kendine bakabilirsin. manen destek olmuyorlarsa da, o gücü topla ve hayata geçir derim. ki en kötü aile bile evlatlarının bu kadar zulüm görmesine tahammül edemez.
allah yar ve yardımcın olsun.
Pardon da sadist filan mısınız hoşunuza mi gidiyor böyle kelimeler kullanmak bu ne cüret annem babam benim için herşeyden önce gelirken bir iki kez görür ne demek ? sınırlarızı aşmayin.Madem bu kadar yaslilar, torunu görse nee, görmese nee. Sanki onlarmi bakacak bebegi. En fazla bir iki defa görürler o kadar. Ama sen o anlayissiz kv'deyi cekeceksin, senin mutsuzlugunu umursamayan kocani. Ve bebek ile simdiki mutsuzlugun 10 kat artacak. Diyorum ya, hep hata üzerine hata yapiyorsun. Sen caresiz felan degilsin. Seceneklerin var, tek sorun, hep yalnis secenekleri seciyorsun.
Allah size de nasip etsin siz kalkın altından nasıl olsa yol çok fakat ben acı çekmekten hoşlanıyorum ya siz çekmezsiniz derdim de inanın insanlara kıyamıyorum.Bence biraz kocana atarlan sen burda harcama enerjini.
Hayat güllük gülistanlık değilmiş gördüğünüz gibi. Evlenmeden önce ne kadar toz pembe gözüküyordu değil mi?
Annen baban ne yapıyor çok merak ettim. Haberleri var mı yaşadığın zindandan? Şikayetçisin ama gözünde normalleştirmişsin sen. Sadece sabret canm inşallah eve çıkarsınız dememizi bekliyorsun.
15 yaşıma kadar babanemle oturduk. 2 yıl demiş babam anneme zamanında. Gel gör halini. Sinir hastası oldu. Hem de babanem melek gibi kadındı. Senin yaşadıklarını yaşamadı.
Ev üstüne ev olmaz bastan neden kabul edıyorsunuz
Allah size de nasip etsin siz kalkın altından nasıl olsa yol çok fakat ben acı çekmekten hoşlanıyorum ya siz çekmezsiniz derdim de inanın insanlara kıyamıyorum.
Allah bana ne nasip etsin? Anlamadım yazdığını. Ama benim şu an evime arada yatılı misafirliğe gelip ben işteyken temizliğimi yemeğimi yapan anne yarısı kaynanam var. Çok şükür. Bunun için ben Çaba gösterdim. Düzgün evlilik yapabilmek için uğraştım. Şartlarımı ortaya döktüm. Seçtim.
Senin yaşadığın durumun ne kadar kötü olduğunu anlamaya ihtiyacın var!! İnsanlar acımasız yorum yapmıyor. Kendine gel diye uğraşıyor. Hapis hayatı yaşıyorsun. Hapsine bir bebek getiriyorsun bir de.
Gerçekten mi?? Geçen gün ben çalışıyorum diye kaynanam evime görümcemi göndemiş ütülerimi yaptırmış.-Görümcem evli iki çocuklu bu arada 3 günlüğüne kalmaya gelmişti.-Ben çok sinirlenmiştim doğrusu..Acaba ben mi yanlış kafadayım ya? Yani sen yokken onun evinde olmasından ya da evine girmesinden rahatsız olmuyor musun?Ki kayınvalidemin iyi niyetinden asla şüphem yok..
Güzel anlatıyorsunuz da birde güzel anlasanız keşke. Nasip etsin derdim de kıyamiyorum söylemeye dilim varmıyor dedimValla bizimki 600km uzakta oturuyor. Yatak odama girmez. Evimde kalmaya mecbur. :) Eşim desen dünyanın bir ucunda çalışıyor. Kadın gelince yalnızlığıma merhem oluyor :)
Hayatlarımız yaşantılarımız farklı karşılaştırmaya lüzum yok.
Ben konu sahibinnkiyle de karşılaştırma yapmak için söylemedim. Allah nasip etsin demiş de bana nasip edilmişi anlattım. Hayatımda güzel olan şey yaşadığım bu düzenden mutluyum. Sorunlarım var ama kimse beni yönetmiyor.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Aşağı inmemeyi de denedim huzur bozucu oldum. Vallahi derdim vardı buradaki yorumları okudukça daha da dertlendim. Çok anlayissiz insanlar var bir insan neden mutlu olmak varken mutsuz olmayı seçsin ki. Yazdıklarınizi dikkate alicam tekrar teşekkürler iyi günler dilerimBütün Mesajları baştan sona okudum evet bazı arkadaşlar çok sert ama konu sahibi arkadaşım sende kendini çok Çaresiz bırakıyorsun bu çok yanlış
Öncelikle yapman gereken evinin bitmesini beklemen,bu süre içerisinde kendini asla ezdirmiceksin ve asla ağlamayacaksın bu biraz zor gebeyken ama yapıcaksıngerekirse rest çekecek,odandan çıkmayacaksın bir süre için çok da uzatırsan daha kötü olur,
Bebek doğduktan sonra işin daha zor kabul et sürekli bir Kuşak çatışmanız olacak sana asla dinleme diyememtorunu sevmeleri önemli ilk torunları olacak ve ilgi üstünde olucak elinden geldiğince bebekle hep sen ilgilen KV iş düşürme,
Ayrılma vakti geldiğinde yan çizerlerse hiç sesini çıkarmadan Bebeğini al ailenin yanına git herşeyi anlatelinden geleni yapdığını artık dayanamadığını söyle eminim bunca zaman beklediğin için kızıcaklardır sana,inş herşey istediğin gibi olurda bunlara gerek kalmaz ,sağlam durun Zayıf olmayın lütfen ben ayrı evdeyimde noluyor iki gün önce kavga ettik KV yüzünden
Her Türden insan ve yorum var bu sitede aslında bi çoğu sizin için yazıyor daha objektif okursanız pekde ağır yorumlar yok arada tek tük oda tuzu biberiTeşekkür ederim yorumunuz için. Aşağı inmemeyi de denedim huzur bozucu oldum. Vallahi derdim vardı buradaki yorumları okudukça daha da dertlendim. Çok anlayissiz insanlar var bir insan neden mutlu olmak varken mutsuz olmayı seçsin ki. Yazdıklarınizi dikkate alicam tekrar teşekkürler iyi günler dilerim
Sormayın yaa ben yeni üyeyimHer Türden insan ve yorum var bu sitede aslında bi çoğu sizin için yazıyor daha objektif okursanız pekde ağır yorumlar yok arada tek tük oda tuzu biberi
Siz daha yenisiniz alışırsınız
Ben mesela hiç konu açmam Eleştiriye gelemem de biraz
Konuyu silemezsin ama kapattıra bilirsin modaratöre yaz kapatır bak yukarda yazıyor ismi okypeteSormayın yaa ben yeni üyeyimilk ve son Konum olacak gibi duruyor. Yazdigma pişman oldum nasılsa değişmeyecek hayat ne yazık ki konuyu silmeye çalışıyorum da bakalım
Peki çok Teşekkür ederimKonuyu silemezsin ama kapattıra bilirsin modaratöre yaz kapatır bak yukarda yazıyor ismi okypete
Değişir hayatın üzülme herşey senin elindesen takıl bu siteye bdv Bölümü'nü oku çok akıl alırsın,burda ne konular var
Pardon da sadist filan mısınız hoşunuza mi gidiyor böyle kelimeler kullanmak bu ne cüret annem babam benim için herşeyden önce gelirken bir iki kez görür ne demek ? sınırlarızı aşmayin.