Ne bileyim o ruyayi gordum ya icim hic rahat etmiyor.Aslinda onlarla bagdastirdim ruyayi.Eskisi gibi olmasak da en azindan neden bana bunu yaptiklarini sormak istiyorum ama doğru zaman bu zaman mi bilemiyorum.Onlara hic bir sey yapmadim sadece o ara biraz psikolojik sorunlarim vardi.Cok soğuktum.En azindan insan neden bizimle konusmuyorsun demez mi?Ya da bunu onlar mi benden bekliyor bilemiyorum.Amaaan boşver. Hiç umursama İnan böyle daha mutlu olursun. Sen de başkalarıyla samimi ol ve sırrını kimseye söyleme.
Tatlım sen kafana çok taktığın için o rüyayı görmüşsün. Bilinçaltın. Ha dersen ki öğrenmek istiyorum tabiki sor ama vakur bir şekilde kendinden emin halde sor. Üzgün olduğunu gösterme ki üstüne daha fazla gitmesinler. Biz de bu zamanlardan geçtik İnan hepsini unutuyorsun.Ne bileyim o ruyayi gordum ya icim hic rahat etmiyor.Aslinda onlarla bagdastirdim ruyayi.Eskisi gibi olmasak da en azindan neden bana bunu yaptiklarini sormak istiyorum ama doğru zaman bu zaman mi bilemiyorum.Onlara hic bir sey yapmadim sadece o ara biraz psikolojik sorunlarim vardi.Cok soğuktum.En azindan insan neden bizimle konusmuyorsun demez mi?Ya da bunu onlar mi benden bekliyor bilemiyorum.
O kizda sizden intikam almis. Artik istesenizde eskisi gibi olamazsiniz.Merhaba kizlar,
Ben liseye basladigimda 3 kizla tanistim.
Aramiz cok iyiydi.Hepsini de cok seviyordum.Her seyi paylasiyorduk falan.Aralarindan biri adi Hulya olsun.Bu Hulya sinav sonralari bizim sinavlarimiz iyi gectiyse suratini asiyordu.Ben de bunu Ayse ve Sena diyelim onlara soyledim.Durum boyle boyle konusmaliyiz bence falan.Ben dobrayimdir sozumu sakinmam.Bir gun bu konuyu Sena ile konusmak istedim whatsapptan.Yanlislikla sansa bak gittim dordumuzun ortak grubuna attim.Sonra da kiza tum düşündüklerimi anlattim.Aramizda kucuk bir kavga oldu sonra toparladik ama eskisi gibi olmadi.Aramizda kucuk sorunlar cikti sonra.Ben de son care konusmama karari aldim uc kizla.Ama cok deger veriyordum.Sonra aramizda son bir konusma bile olmadan ben baska bir yere gectim sınıfta.Kus muyuz degil miyiz belli değil.Aradan zaman gecti 2 ay kadar tamamen iletişimi kestik.Ayrıca Hulya benim yaşadığım bir olayi olayi yasadigim kisiye benim düşüncelerimi aktararak anlatti.Yani aramizda konuştuğumuz ozel bir konuyu baskasina acti sok oldum.Nasil duydun derseniz arkamda fisir fisir konusuyordu.Sonra okulumuza ozel bir senlik oldu.Bu ucu top oynuyordu bile isteye kafama top attilar tepki verdigimdeyse agizlarinda bir şeyler gevelediler anlamadim.Gecen gece bir ruya gordum.Onlara bu dusunduklerimi acmam gerektiğini anladim.Kimsenin arkasindan konusmayi sevmiyorum.Sizce mesaj yoluyla bu sıkıntımi kendilerine iletsem daha sonra bu küskünlüğü okul icerisinde halletsek?
Yanlis mi olur.
Bir muslumanin diğer muslumanla 3 gunden fazla kus kalmasi bile cok gunahken sizce ne yapmaliyim?
Bana deger vermediklerini de dusunuyorum bir yandan.
Ama bir yandan ben bir aciklama yapmadim diye onlar yanima gelmiyor olabilirler.Su an üçü guzel bir sekilde arkadasliklarina devam ediyor.Allah askina fikir verin bana uzun oldu kusura bakmayin.
Haklisiniz aslinda ama bilemedim.Icimde tutmak da ne kadar dogru.Haklisiniz ya bir sey diyemiyorum.O kizda sizden intikam almis. Artik istesenizde eskisi gibi olamazsiniz.
Ben de hicbir zaman cok iyi olmadim ama Hulyanin sorunu ciddi boyutlara ulasmisti.kimseye birşey yazma
ama
şunu da unutma
artık hayata atılıyorsun
daha çok kazıkların olacak sırtında
öyle herkesle ilgili düşüncelerini söylersen yanlız kalırsın
ve en önemlisi kime özel sırrını verirsen o muhakkak başkasına anlatır
özel sırlarını kendine sakla
herkesle iyi geçinmek zorunda değilsin
ama herkese sen niye böyle davranıyorsun diyemezsin
sen 4x4 lük değilsinki kimse değildir herkesin kusuru vardır
başkasının 4x4 lük hareket etmesini bekleme
kimseye ders vermeye kalkma herkesi olduğu gibi kabul edip ona göre kendi kendine yetmeyi öğren
Aslinda arkasindan konusmak hic istemedim.Sevmem de.Ben sadece onu kirmak istemedigim icin yaptim.Diger ikisi de bana hak veriyordu ama nedense böyle oldu.Daha kucuk sorunlar çıktı yani.Onlar bana değer verse sormaz miydi?Ya da onlar da mi benim gibi dusunuyor iste bunu bilmiyorum.Sinav konusunu açtıgimda her insan bencildir demisti Hulya.En yakinlarina bile mi?Sınavdan çıkınca sağa sola sorarsın, onlarınki de ortalamaysa demek ki zormuş diyip rahatlarsın. Arkadaşınınki de o hesaptı belki. Sınavınız iyi geçtiğinde kendisini yetersiz hissediyordu. Bir de düşünceni direkt anlatmak yerine arkasından konuşmuş olmuşsun. Bunu yaparken de yanlışlıkla ele vermişsin kendini. Arkadaşın bu nedenle sana tepkilidir. Aralarında konuşmuşlardır illa ki, diğer kızlar da bu şekilde düşünmüş olabilir etkiyle. Demek ki sorun çözülmemiş ve bu nedenle belli bir süre sonra kopmuş ipler. Konuşmak istiyorsan konuş gitsin.
Ben de benzer bir şey yaşamıştım. Üç kızdık biz de. İkimiz kavga etmiştik. Diğeri de beni bırakıp onunla öğle arası çıkmıştı. Ben de yalnız kaldığım için bozulmuştum sitem etmiştim. E sınıftaki diğer iki kız bunu yememiş içmemiş yetiştirmiş tabi. Eklemelerle filan. Biz de iki sene hiç konuşmadık. Sonra oturduk konuştuk. Eskisi gibi olmadık ama selamlaşıyorduk. Hala da ara ara buluşuruz. Başka arkadaşlıklar kurdum, gayet mutlu bir lise hayatı geçirdim. Takma kafana. Rüyanın sebebi hala düşünmen, üzülüyor olman. Rahat edeceksen konuş dediğim gibi. Ama güçlü dur.
Tesekkur ederim.Cok iyi moral oldu.Ayni seyi hepimize yapiyor diye aramizda konuşalim ve onu kırmayalım istedik.Ne soylediysem kelimesi kelimesine anlattim ona.Daha ne yapabilirdim.Tabi bu da sizin bakis aciniz.Saygi duyuyorum.Kimsenin arkasından konuşmayı sevmeyen haliniz buysa, seven haliniz nasıldır merak ettim doğrusu.
Hülya sınav sonrası, bizim sınavımız iyi geçtiği için suratını asıyordu demişsiniz, belki de salt kendi sınavı iyi geçmediği için asılıyordu suratı? Yok Ayşesiydi, Senasıydı Edasıydı konuşup saçma bir mevzuyu olay haline getirip büyüteceğinize, madem samimiydiniz, her şeyinizi konuşurdunuz, gidip Hülya'ya sorsaydınız "Arkadaşım yüzün asık, konuşmak ister misin? Canın neye sıkılıyor?" diye. Kıskançlık yaftasıyla kızın surat ifadelerini üzerinize alınmış, bir de ortak arkadaşlarınızla kızı kaynatmaya çalışmışsınız.
İyi etmişler sizi dışlamakla.
Ders olsun size.
Aslinda temel olay bu degil iplerin gerildigi kisim burası.Haklisiniz.Dost acıyı tatlı söyler. Siz dobralik yapacam diye arkadasinizi rezil etmissiniz diğer iki arkadasinzda mağdurun yanında olmus.Afedilebilir bişey evet ama 3u bir olduğu için size yuklenebilirler. Kişiliklerini siz biliyorsunuz en iyi kararı siz verirsiniz.
Yoo yalnız degilim aslinda yeni arkadaşlar edindim ama sorunlarımızı halletmek istedim ben sadece.Arada hak kalmasin diye.3 gün küs kalmak günahı falan değil snein derdin.
Bildiğin yalnız kalmışsın geri vites yapıyosun.
Yapma.
Sana karşı bilenmişlerdir, rezil ederler benden söylemesi
Ben onun arkasindan konusmadim.Kac kez soyleyecegim.Aramizda bir karara varmaya calisiyorduk diger kizlarla nasıl soylesek diye.Ben dedikodu yapmam.Ha birinin arkasindan bir sey soylersem de yeri geldiğinde ayni seyi yuzune de soylerim.Sen kendi kendine sınav için bizi kıskanıyor havasına girmişsin.
Belki sınavı iyi geçmedi diye üzülüyordur? Kıskanmak neden akla geliyor hemen?
Siz 4 iyi arkadaş 1 tanesinin arkasından konuşunca şok olmuyorsun ama o senin arkandan konuşunca şok oluyorsun. Gayet normal arkandan konuşması. Herkes yapar bunu. Biraz mantıksız davranmışsınız.