Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba
ben amerikaya hiç gitmedim. ama şu an en büyük dileğim eşimle beraber oraya gidebilmek.
farklı kültürleri tanımayı, gezmeyi, yabancı dili eşim de ben de çok seviyoruz.
greencard tek umut sanırım.
azusena bence tekrar dönmeyi bu kadar istiyorsan, eşinle ve oğlunla beraber yerleşin tekrar?
Bende amerikadayim. Kentucky eyaletindeyim.
Buranin temiz, sakin havasi bana da iyi geliyor ama ben cok kucuk bi yerde yasiyorum. Bazen skintidan patlamama sebep olabiliyor
canım sen amerikadamıydın şaşırdım vallahi :)
öncelikle merhaba demek istiyorum.... bizde eşim ve ben eşimin işi ve masterı dolayısıyla abd de bir bölge seçip gelmemiz gerekiyor...amerikanin neresindeydin ?
nesini ozluyorsun?
okul icin mi gelmistin yoksa burda kurulu bir hayatin var miydi ?
öncelikle merhaba demek istiyorum.... bizde eşim ve ben eşimin işi ve masterı dolayısıyla abd de bir bölge seçip gelmemiz gerekiyor...
new hemshine mı ne öyle bir yer ve boston diyor eşim iklim ve uygunluk adına.... ben çalışmayacağım için ekonomide önemli..... ve cidden gelmeden önce dil adına çat pat biliyorum kendimide geliştirmek istiyorum türkiyede kursa gideyim mi yoksa gelince öğrenir miyim....
Merhaba
Burdaki hayatinizi kolaylastirmak icin bence onceden ne kadar dili ogrenebilirseniz o kadar yarariniza.. Ben amerikaya hic ingilizce bilmeden geldim ve hayat bi kabus gibiydi.. Ama ben cok hizli ogrendim cunku okuldaydim. Yani ogrenmeye mecburdum.. Ama siz calismayacaginizi soyluyorsunuz, evde olacaksiniz buyuk ihtimalle cogu zaman, ogrenme zorunlulugunuz yok ama, alisveriste, veya komsularla, tamircilerle vs konusmak icin onceden biraz ogrenmenizi oneririm. Ve tabi disarda yon bulmak icin de ingilizce calisin bence.
Kac yildir Amerika'da yasiyorum. 2 sene sonra islerimi bitirecegim ve Turkiye'ye donecegim, artik gun sayiyorum.
Son derece ruhsuz bir ulke Amerika. Avrupa filan boyle degilmis mesela. Ama burda insanlar ruhsuz, hayat monoton, bir yerde bu ulke icin "depresyonlar ulkesi" denmisti, bazen dusununce hakkatten de oyle diyorum. Insan iliskileri cok zayif; aile olsun, birliktelik olsun, arkadaslik olsun, hep yuzeysel ve yapmacik iliskileri.
Ha medeniyet mi, hak hukuk, insana verilen deger, hosgoru, saygi mi? Evet, dibine kadar... Zaten burayi yasanilir yapan sey bunlar. Onun disinda sosyal hayat namina pek birsey yok. Gelip burda az biraz yasamis gidenler tadina doyamamis gibi oluyorlar, evet benim de birkac senem keyifli gecmisti, aman ne guzelmis burasi demistim. Ne zaman hersey yerine oturdu, kesifler bitti, o zaman dank etti burada yasanmayacagi. Yani benim icin boyle. Burayi sevip sevmemek bir de hayattan ne beklediginize bagli. Ben maneviyata cok onem veriyorum, ve benim aradigim seyler burda yok.
Gozum korktu
Yok, korkmaya gerek yok. Ama dogruya dogru. "Amerika'da hayat cok renkli, cok zevkli, canli, yapacak bircok sey var sosyal anlamda" diyene rastlayamazsiniz. O yonden cok zayif bir ulke burasi. Bunlari bilerek, kabul ederek gelin geliyorsaniz. Turkiye'deki canliligi, gurultuyu burada unutun. Ha zaten ben merakli degilim o kadar sosyallige, sessizlik sukutluk seviyorum diyorsaniz amenna. Cikarsiniz sokaklarina, terkedilmis sehir gibidirler. Kimse yok. Dogasi ne kadar guzel olursa olsun insanlar ruhsuz cunku. Bizim gibi coluk cocuk kapip sokaklara dokulmez insanlar mesela guzel havalarda. Evlerinde takilirlar, is disinda bol bol uyurlar, vs. Buyuk, metropolitan bir sehre gidiyorsaniz dikkat edin, o sokaklara can verenler disardan gelmis yabanci uyruklu insanlardir, Amerikalilar degil.
Onun disinda Turkiye'deki gibi can ciger arkadasliklar, komsuluklar beklemeyin. Kimse kimsenin umrunda degil. En yakin arkadasim dediklerinin telefon numaralarini bilmezler, birbirlerinin telefonlarina bilerek cikmazlar, burdan hesaplayin iste iliskileri. Boyle yani.
Diger bir taraftan maddi olarak guzel bir ulke. Refah icinde yasamak, Turkiye'dekinden daha kolay. Buraya gelirsiniz, eviniz de olur arabaniz da olur. Maddi olarak guzel yasarsiniz, ama fazla sosyal hayat ve maneviyat beklemeyin.
Sizin durumunuz nedir? Oraya yasamaya mi gidiyorsunuz?