Ah kaynanam ah sizce suclu muyum

Kayınvalıdemın niyeti?

• Kötü

OY: 45 93,8%
  • İyi

OY: 3 6,3%

• Ankete Katılan
    48
Benzer sorunarı yaşayan biri olarak söylüyorum ailelerinizi bu kadar işin içine sokmayın. Annelerinizi görüştürmeyin siz evlendiniz diye onlar da can ciğer kuzu sarma olacak diye bir şey yok. Kayınvalideniz fesat bir insan belli ki yetişkin biri olarak annenle aynı ortamdayken bu duygularını bastıramıyorsa size uzak kalmaktan başka yapacak bie şey düşmez. Eşine karşı ailesinden dert yanma bir süre tut kendini sessiz kal. Bu sürede annesi başının etini yemeye devam edecektir eşin de aptal değilse kendi görür kimin art niyetli olup zarar vediğini

SÜnneti neden haber vermedim, kendileri yazlıktaydı onları buraya getirip ailemle bir araya getirip tekrar aynı sinir stresi yaşamak istemedim.esimle birlikte gidip sakin huzurlu bir anı olmasını istedim.ailem illa gelelim demedi mesela, Videosunu izlediler, duygulandılar, dualarını ilettiler ama bunlar masallah günümüzü mahvetti.eger mevlütte konu açarsa da kayınvalidem ya görmezden gelcem ya da “karı koca olarak böyle olmasına karar verdik bunda abartılcak bişey yok” dicem.

Canım ben zaten uzak dursam ya da kayınvalidemle dise dis olsam kayınvalıdem oyle cırkınlesirki esim o zaman utancından yerin dibine girer, ailesini bana savunamaz ve ailesinden uzaklasır ama ben yapmıyorum tarzım degil

Eger esinle mutlu olmak istiyorsan, eşinin annesiyle olan görüşmesini biraz kisitlayacaksin.. baska yolu yok. Eşinde nereye cekersen oraya gelen bir insan sanirim.. o zaman kv esini doldurmadan, sen esini dolduracaksin annesigile karsi! Dinsizin hakkindan imansiz gelir misali, imansiz olacaksin yani..

Canım ben zaten uzak dursam ya da kayınvalidemle dise dis olsam kayınvalıdem oyle cırkınlesirki esim o zaman utancından yerin dibine girer, ailesini bana savunamaz ve ailesinden uzaklasır ama ben yapmıyorum tarzım degil
Sen ne kadar iyi niyetli olursan ol bir insan kötü niyetliyse onu idare etmeye uğraştığın sürece siz yıpranacaksınız. Ben tam on yıl idare ettim eşimin hatırı için ama o kaçınılmaz sonu yaşıyorsun ister istemez. Hep sessiz kaldıkça tepeme çıktılar ben sustum onlar üzerime geldi bizde durum böyle gelişti yani. Bir anne kendi oğlunun huzurunu düşünmüyorsa eşler bir yere kadar idare edebiliyor. Bu süreçte de evlilikler yıpranıyor boşanmaların çoğu bu sebeple oluyor zaten. Çirkef insanlarla allah karşılaştırmasın eşinin işi de zor

Evlilige ilk adımı attığınızda sırf iyi görünmek için tavrınızı belli etmez ve kendinizi ailenizi ezdirirseniz olacağı bu. Şuan da ne yaparsanız yapın onlara istediklerini söylebilme ve yapabilme fırsatını vermişsiniz. Sizden hiçbir çekinmeleri yok. Ancak bir tartışma çıkacak ve o şekilde araya mesafe konulabilecek. Ama eşiniz annesinden bu kadar korkuyorken bu da zor görünüyor. Anneniz ve siz kötü olmayalım diye her şeyi kendiniz yapmışsınız. Kendinize eşinizle birlikte yeni bir sayfa açmayı deneyin ve kv sadece kv olarak kalsın

o annenin tavsiyesi varya aman kızım büyüktrtr kv dir saygı duy birsey deme onlar yanlıs sonunda daha büyük patlama yapar . nedemek annene gitmeek sucmu .

O değilde canım umarım mevlütte annene sarmaz bide anladığım kadarıyla annenin evinde yapılacak sana bişey dese cevabını verirsşn ama annene umarım bişey demez birde mevlüt sonrası eşine neler anlatacak kim bilir anladığım kadarıyla hayal gücü geniş bir kayınvalideniz var dikkat et derim...

Öncelikle eşin nasıl yüzünüze karşı annenin dedikodusunu yaptık diye söyleyebiliyor nasıl açıkça söylüyor. Kaldı ki sadece çok panik tutuyorsun annesi baksın demiş tutup kendisi elinden almamış herkes herkesle anlaşmak zorunda değil kaldı ki sizin evinizin işine sizin hayatınıza karışıp yönetmiyor da madem o kadar şikayetçiydin kalmasaydın evine gelip çocuğuna kendin baksaydın annende yazlıktaymış nasıl çalışıyor yazlıktaysa onu da anlamadım hadi çalışıyor hiç olmazsa akşamları annenize gidebilirdiniz.

Hadi herşeyi geçtim hem sünnet yaptırdığınızı söylemiyorsunuz ki; söylemeniz gerekirdi torunlar sonuçta bu durumdan haberleri olması gerekirdi ama hadi söylemediniz neden fotoğraf atmak istediniz sonrasında bunun amacı nedir? eğer haber vermediyseniz fotoğrafta atmamanız gerekirdi nispet yapar gibi bak sizden habersiz yaptırdık gibi olmuş bu tabii ki insanları üzer. Sizin ailenizden biri sizde habersiz birşey yapsa sonra da foto atsa sinirlenmez misiniz. Kusura bakmayın ama bencilsiniz. İşiniz görülürken kaynana size bebeğe bakarken iyi tüm yük onda annene laf deyince kötü yok artık. O zaman kaynanaya muhtaç hale gelmeyecektiniz.

Bence tamamiyle haklısınız.Sünnet bir müdahale sonuçta bunun bu kadar abartılmasına da anlam veremiyorum anne ve baba olarak yanındaymışsınız çocuğunuzun e daha ne başkaları olsa ne olmasa ne kalabalıktan başka birşey değil.En iyisini yapmışsınız.Bence gözmezden gelmeyi bırakın artık çatır çatır da cevabınzıı verin ve mesafenizi koyun kimsein kuklası değilsiniz.

Kızlar alıntı yapmadan cevap vereyim sizlere;
Bir arkadas calsıyorsa nasıl geliyor yazlıga demis haftasonları ve bayramlarda seyranlarda geliyor.Eşim dedikodu yaptık diye direkt söylemedi ben piknikte gördüm onların bakıslarını ve konusmalarını ve hissettim sordum inkar etmedi.ikinci dedikodu olyıda olmuş o ne zaman oldu bilmiyorum onuda annen söyle yapmıs böyle yapmıs diye anlatınca anladım annesi anlatmıs yani...cünkü anlatılan olaylarda eşim de ben de orda yoktuk

Kayınvaliden bisey yapmamıs bakarken iyiydi bencilsin diyen arkadas ben mecbur kaldım kayınvalidemle kalmaya kimsem yoktu ve lohusaydım hicbirsey bilmiyordum bebege dair ben mecburdum diye bunları yaşamak zorundamıydım? Daha bircok konu var orda yasadıgım, ordayken herşeye karısması, annem gelince hareketlerinin degismesi yapılan bircok paikolojik siddet var illa bebegi annemin kucagından almasına herek yok yani.bencil olsam evlilik hayatım boyunca kendimi düsünür daha onceki yapılan diger olaylarda tepkimi koyar görüsmezdim bencil olmadıgım icin esimi mutlu etmek adına saygıda kusur etmedım.kşke bencil olsaydım bu kdr tepeme cıkarmazdım insanları.

Esiniz ve annesinin yaptikladi annenize o laflari demel ri o sekilde davranmalari kabul edilemez amaaa en buyuk hata sizde ne demek onlar yankis anlar diye annemle cok vakit gecirmedim yemeklerde gitmedim... siz onlara bu hakki vermissiniz. Gerekirse gidip annenizde kalacaktiniz yemeklerde de esinizi de alip annenizde olacaktiniz siz boyle davrandikca onlar da bak annesine o bile deger vermiyor biz de ezelim gucubu kendilerinde bulmuslar

Anneyi bu kadar ezdirebilmek... Tebrik ederim. Eşim annen hayatımda gördüğüm en itici insan diyecekte ben onun başına dünyayı geçirmiycem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…