Ah kaynanam ah sizce suclu muyum

Kayınvalıdemın niyeti?

• Kötü

OY: 45 93,8%
  • İyi

OY: 3 6,3%

• Ankete Katılan
    48

catterflym

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2010
2.153
2.303
kayınvalidem inanılmaz otoriter, kocasını cocuklarını elinde oynatan, her dedigini yaptıran, saygı duyduran, lafının üstüne kolay kolay laf söyletmeyen, kıskanc, sert yapılı, kendine aşık ve bence fazla sımartılmıs biri.
Eşim biz evlenirken en cok annesinden cekindigini söylerdi hatta korktugum gibi olmadı derdi.korktugu gibi olmadı cünkü ben hep alttan alan, susan, 3 maymunu oynayan, büyügüm diye saygıda kusur etmeyen biri oldum hep.benim sayemde oyle anlasılması zor kadın benım aıleme girdi sorun olmadı, ailem akrabalarım hepsiyle toplu toplu masalarda kaynasıldı edildi biz hep anne kız gibi mutlu mesut saygılı sevgili.
Kırkım cıkana kadar kaynanamla kaldım yazlıkta,eşim haftasonları geliyordu.kendi annem calısması sebebiyle kalamadı.hemde kayınvalıdemın iyi bakcagına emindir o konuda hakını yiyemem amma velakin bu süreçte neler degişti??? Daha öncede konu açmıstım basıma gelen bir olaydan bahsetmistim.kayınvalidem kıskanc biridir.mesela annemle ykınlar yazlıkta annem kırk yılda bir haftasonu gelir ben annemde asla kalmam yada esimi alıp uzun süre annemle takılmam kıskanır diye hep bunlarıda düsünürdüm gerginlik hiseetmiyeyim diye annemde hep kayınvalıdene iyi dvran yakın davran der vsvs.biz bu kdar ince davranırken kayınvalıdem bebegımı oyle bir sahiplendiki annemin geldigi bir hafta cok gergin hareketlerdr bulundu bebegi sevmesini kıskandı hareketlerine kulp buldu “kucaga alıstırma, ne panik kadınsın, bırak annesi baksın” vsvsvs annem her hareket ettiginde bebegi kucakladıgında yüzü asıldı ortamı gerdi ve bir gün piknikteyiz tüm aile akrabalar, esimde anneme taktı yok söle tutuyorsun yok böyle tutuyorsun beni gerdilerde gerdiler bir baktım kafa kafaya vermısler annemin dedikodusunu yapıyorlar (duymadım ama görüntü oyleydi esime sordum yalanlamadı)ve o gün bana esim ne dese “annen hayatımda gördügüm en itici insan” “cocuk bakmayı bilmiyor cocguu tutamıyor cok panik” o kadar üzüldümki kızlar esim hep annemi görmezden geldi yokmuş gibi davrandı karsı dairedeyken ne kahvaltıya ne aksam yemegine cgırmadılar ben de gitmedim(yemek saatlerinde gitmedim onun dısında gittim tabi) gerci annemin ynında kuzenım vardı tek degildi ama anlamıssınızdır icimin nasıl yandıgını...esim annem her konustkca uyuz oluyor kayınvalidem keza,yaz ayım böyle gecti ve döndüm helesükür sonra esim agzından kacırdı ki annesi annemi kötülemis.biz döndükten sonra,annem yazlıga gittiginde,ona(o dedigim kayınvaldem)gece gelir gelmez kapsını calıp selam vermemis sabah vermis, denize gittikten sora aramıs gelmek istermisin diye kapıları cekip cekip kardeslerıyle gezmıs onu cagırmamıslar diye esime anlatmıs bende “annem asker degil senin annen komutan olmaya calsııyor sanırım ama artık yeter” diye tepki koydum ama ne tepki baya sinir bosalttım “lohusayken sizin yüzünüzden sütüm kesildi”dedim vsvsvsvs esim cok üzüldü etrafımda 4 döndü zaten esimin ben biseylerden gaza geldignin frkındaydım ama emin olamıyordum bu sefer emin olunca bastım yayagarayı.bu olayda kayınvalıdeme cok kinlendim esime nasıl annemi kötüler hemde annem ona nasıl iyilikler yapmıs bir kadın anlatsam buryaa sıgmaz kötüledigi seylerde hic anlattıgı gibi degil hemde...neyse kızlar bebeğimizi sünnet ettircrktik esim dediki ailelere haber verelim mi? Bende tabi ailelee devreye girince o kdr huzursuzluk yasadıgım icin ve ailesi annemin dedikodusunu yptıgı icin aileye gerek yok dügün degil sonucta kestircez gelcez karı koca, dügününe gelirler dedim.neyse biz kestirdik esime “videoları at kestirdik de” dedim yok dedi korkuyor tabi bende onun telefonundan “bak atıyorum” dedim.oda sen bilirsin dedi ve attım.sonrasında babası bize niye haber vermediniz biz adam degilmiyiz vsvs kardesi bana niye haber vermedin vsvs.anneside bana özelden döktürmüs ilk kez benle yüzgöz olabilcegi bişey yazmıs, “biz kayınvalide kynpedrriz bir kez yasann bu olayı tnık olmk isterdik senin annen baban biliyor sorun yok tabi neyse bunada eyvallah” demis esimede “baban ikinci kalp ilacını icti agrı kesiciler cabası en cok kardesıne sörlememn icimi acıttı” demis ve tebriklrr bizi genr huzursuz etti esşim ben sana dedim dimilere basladı ztn cocugumuz oldugundan beri eskisi gibi degilliz bide bu olaylar iyice yıprandık sizce napayım kızlar kayınvaleye cvp yazmadım bu arada yazmıcamda ama eşim cok üzüldü ben cok üzüldüm bu kdın sizce iyi niyetli olabilir mi haklı olabilir mi ? Ben cok mu kötü düsünüyorum eşime yptıgı mesajlardakı baskılardan sora esim inanılmaz üzüldü bana yazdıgından dolayıda benı mı yargılıyorsun ben yazmsdım onu napabilirim annem yazmıs diyor.onun dısında esime annesinin bize zarar verdigini anlatamıyorum tarzım ynlıs gliba aramızı bozuyorum sürekli esimle napcam hic bilmiyorum

Son düzenleme:
Biraz karışık yazmışsın ama keşke sünnetini haber etseydin diğer konularida akışına bırak gerekirse annenle kaynanani biraraya getirmemeye çalış

benzer konuyu eylül de de açmıştın.
anlaşılan bir şey değişmemiş.

elalem için bizzat sen öz aileni ezersen, onlar paspas eder.

bir anda tüm bağları kopar ve istediğin mesafede kal.

Esin hep böyle mi? Annesinin ağzıyla mı iş yapıyor devamlı?

Bayaa numara kesmisler KP ve Kvaliden. Yazıkki kocan yine yemiş.

Annenin dedikodusu yaparken iyi güzeldi tabi.

Valla onlar gibi içten pazarlıklı olman farz olmuş.

benim esim anneme itici diyecek yolarim onu valla.sizde baya ezdirmissiniz kendinizi.sirf kaynana kisisi istemiyo diye annemle mi gorusmiycem yok oyle sey isterse sinirden kahrolsun.kimse annenizden degerli degil ailenin yerini kimse tutmaz.kv yuz vererek herseye burnunu sokma hakki yaratmissiniz

Ben mi anlamadım

Annenin evi varsa neden annene gitmez Kv kıskanır diye düşünürsün

Onu da geçtim annen panik mi değil mi objektif ol

Bence sen de annene çok da Bebek emanet etmek istemiyorsun ama eşinin ve kv nin sözleri zoruna gitti

Bu arada madem sünneti haber vermediniz olduktan sonra acelesi neydi ilerde laf arasında söylenir geçer giderdi

Ailelerle mesafeyi kurun anneniz Kv arasına girmeyin baba deyip birbirinize söyleyin koca kadınlarsınız deyip çekilin

Biraz karışık yazmışsın ama keşke sünnetini haber etseydin diğer konularida akışına bırak gerekirse annenle kaynanani biraraya getirmemeye çalış
Kendi ailemide katmadım laf etmesınler diye, ailem ne güzel dualar yollarken bunlar yptı yapcagını

Konunuzu yariya kadar okudum anneniz bu kadar ezdirdiginiz icin tebrik ederim kv kiskanirmis annesiyle cok gezmemis cani cehenneme kiskanirsa kiskansin banane
Artık asla ezdirmiyorum ezdirmicem lohusa psikoljisi ile garip bir insan olmustum sanırım basiretim baglanmıstı ya da...
benzer konuyu eylül de de açmıştın.
anlaşılan bir şey değişmemiş.

elalem için bizzat sen öz aileni ezersen, onlar paspas eder.

bir anda tüm bağları kopar ve istediğin mesafede kal.
Eylülden sonra cok ciddi mesafe aldım onlara ve bunu hisettikleri icin de aslında bu olaya fazla tepki verdiler getekirse baglar kopcak yapcak bisey yok bir tane annem var bnm
Esim ailesini arayan yanyana cok olan bir degil ama yanyana gelince de demekki dinliyormuş evet baya numara kesti ve ben onun gibi oynayamıyorum esim yine annesini haklı görsün de istemiyorum oyle zor bir durumdayımki kadın cok akıllı
Evet lohusaydım ve bunları yasadım sımdı asla anneme laf söyleymem getekirse baglar kopar ama bir faha izin vermem

Belki seninle derdi hiçbir sebep yokken belki seni hiç sevmedi etmedi ama bunu aileden akrabadan komşudan tanıdıktan çıkaran insanlardan tiksiniyorum eşimin ailesine aynısı.İyi davranmak ve susmak hiçbirşeyi değiştirmiyor.İnsanların içinde kötülük varsa birşey yapıp mutlaka huzur bozuyor.Eşiniz çok ayıp etmiş dedikodu yapmak nedir itici nasıl bir kelimedir annesinin oğlumun maşallah.

Onca yazdığınız şeyden sonra kv dem haklı yada iyi niyetli olabilirmi demişsiniz yaa, inanamadım..Hiç kimse ama hiç kimse benim annemi üzemez anneme hepsini kurban ederim o kadar net, bin tane koca bulurum ben ama annemin tırnağını bulamam..Kv deniz yürüyen fesat sizde böyle sustukça daha çok çekersiniz..

Anneni de kendini de ezdirme. Kv'nin gönlünü kocası hoş etsin siz değil.

Kıskanıyorsa da kendi kendine kıskansın, ne diye pişpişliyosunuz bu kadını bu kadar?

Sert olun dik durun. Eşiniz de gazla çalışıyorsa eğer siz de doldurun onu.

Cok ayip ya, ne demek annenizin dedikodusunu yapmak esinizi doldurmak

Sünnet konusunu haber vermememiz haricinde diğer konularda haklısınız ancak sünnet ettirirken kv ne haber vermemen çok ayıp olmuş

Gelin arkasından konuşmayan kaynana çok nadirdir. Kaynanadan anne olmaz. Kaynana gelin evine gelmeye çok meraklidir. Çok iyi olunmaz kaynana ile. Kesinlikle azda olsa mesafe koyacaksın. Kendini bi pok sanır. İllaki bir şeye karışır. Her şey eşte biter kesinlikle. Anasının ağzına bakiyorsa işin zor hemde çok zordur. Kocaya kendi aileni ve kaynananı vs. kötulmeyeceksin. 1 yıl 4 aylık evliyim öğrendigim bu.

Mesafe ve saygı iyidir. Senin onlar laf edecek diye kendi annenin yanına gitmekten çekinmen saçma olmuş. O konuda mesafeni korumalıydın. Sünnet konusunda da sen saygısızlık yapmışsın. Benim de yeğenimin sünnet olduğunu sonradan bir fotoğrafla söyleseler, ben de çok alınırdım. El mi bu, sünnetini de yaptırdık denilsin?

Mesafe koyacağım derken saygısızlık yapmışsınız bence. Çok konuşmayın, annenizi hiç sorgulatmayın bile eşiniz ve ailesine. Olması gereken şeyleri söyleyin yeter.

Konuyu malesef sonuna kadar okuyamadim ama eşiniz anneniz hakkında "Hayatımda gördüğüm en itici kadın" mi dedi ?

Yazdıklarınızı şaşkınlıkla okudum ve anladım ki kadınlar kulübünün aileleri melek ve onlar için dünyayı yakarlar. Ayni şeyi karşı taraf yapınca çark kırılıveriyor. Çünkü tüm kaynanalar lanet ve mendebur; gelinler kanatsız melekler. Hele biri yazmış gelin arkasından konuşmayan kaynana nadirdir diye. Sizin yaptığınız ne şu an? Benim annem iki taraflı kaynana, ben hem gelin, hem görümceyim. Olayları tek yönden dinleyip infaz yapanlar, bir gün siz de yaşayacaksınız aynı durumları. Yürekte bir yara vardır kanar için için. Bana kaynana üzerinden saldırmayın çoğunuzdan fazlasını yaşadım, şu yazdıklarınızı görünce kendindeki sabra hayran kaldım.

Kayinvaliden ayni benimki gibi cok kurnaz. Baglari koparmak herseyi dahada kotu edebilir. Ama mesafe herzaman iyidir. Mesafeli ol. Birak konussunlar dinlermis gibi yap ama sen kendi bildiğini yap. Ailene kimseye soz ettirme . Onlar seni bugunlere getiren. Tum bunlari kskancligindan yapıyor. Oglunu sogutmak icin. Korkuyorki anneni cok sevmesin hep en cok kendi sevilip dnlensin istiyor. Ama aklini basina topla politik davran.

Kadın belli fesat
Bence yüz göz olmayın onun annesi babası neyse sizinki de o
Eşinizle ailesinin tavırlarını konuşmayın veya ona yorum yapmayın
Yüzyğze geldiğinizde de meseleyi siz açmayın o açarsa eşinizin yanında konuşun
İkinci kalp ilacını almış he he

Ben korktum sizin kayinvalidenizden cok da zit düşmeyin yine esinizle halledin meselenizi diyim. Cevap vermemekle iyi etmissiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…