eşimle öyle problemlerimiz yoktur. normal güler eğlenir arada tatlı tatlı atışırız. ha çok anlayışlı bir insan mı dersem değil. tek çocuk mesela paylaşmaz. ya da benimsemez. eşim babasına çok kızar düşman gibiler baba eşime elalem der. eşim de baba bile demez. eşim babası tarafını hiç sevmez. sadece annenin bir kardeşi var o ve onun ailesi başka akraba bilmez.2 üniversite bitirmiş ama kendini fazla geliştirememiş biri.mesela halimden anlamaz canım acıyor derim ona şaka gibi gelir. tabiri caizse geri kafalı.Esinle aran nasil?
malesef hepsi gerçek fazlası da vardır ...Şaka mı ya. Ne demek çocuğu alıcam göstermiycem. Ne demek bacaklarını kırıcam.Ona güvenip çocuk mu emanet edilir. Allahım daha neler duyucam. Oğlunun olmadığı bir anda vallahi kendime delirmiş süsü verip bi güzel korkuturdum onu. Cinnet geçiriyor edası ile artık burnuma kadar geldiğini, biraz daha devam ederse korkması gerektiğini falan söylerdim ya. Korkar da durur belki. Şaşırmış bu insanlar. Kocan olacak erkeksiye de söyleyecek tek kelime yok. Adam olup arkanda bile duramamış. Yazıklar olsun..
bebeğim bir yaşına girdi. normalde çok hareketli bi çocuk konuşmaya başladı yavaştan. öyle sinirli hırçın değil ama uykusu olmayan bir bebek fazla uyumuyor gece kalkar oyun oynarız. gündüz emmediği için gece daha sık emiyor haliyle düzgün bir gece uykusu yok. babanne ile kalmıyor zaten dede var .dedenin kucağından inmez herşeyine dede koşturur dedeyle oynar dede gezdirir ...
ben işten gelirken bazen bahçede görür bazen evde gördüğü andan itibaren kucağıma kelmek için çırpınır bi elimi yüzümü yıkar kucağıma alırım elimi yıkayasıya beklemez bazen. kucağıma gelince başını omuzuma bir sarılır bırakmaz. o uyanık iken hiçbirşey ile ilgilenmem ama sadece o .mesela mutfağa geçip bir meyve yıkamaya başlasam bacağıma sarılır çekebildiği kadar tüm gücüyle çeker beni. oturur oyunlar oynarız .bana cilveler yapar. bakıcı onun evinde bakıyor.
kapıyı babam açar bi gülümseme kızımda.eğer kazayla babanne açarsa kızımın suratı düşer somurtur dedeyi görene kadar.
bana ve baba ya ilgisi çok farklı komşuları falan diyor. sabahtan akşama kadar güldürmeye çalışıyoruz gülmüyor bizi görünce şakır şakır
amin.Yüce Rabbim acısını yokluğunu göstermesinBebeğinizle aranızın iyi olmasına çok sevindim.
Allah uzun sağlıklı ömür versin.
bu olaylardan sonra bazı değişikliklere gittim.yemin ederim moralim iyi gülüp eğlenirken konunu okuyunca karnıma ağrı girdi erkek arkadaşıma trip attımve şuan gerginim kusura bakmada eşin muhteşem bilmem neyse sana sahip çıkar durmadan eşimle problemim yokta bilmem ne deme bence problemin ortada bir gün allah korusun söylemek bile istemiyorum ama sana ya da çocuğuna sıkıntıdean bir şey olursa o zaman aman kaynanam hasta bir şey demeyeyimi görürsün başkasının hastalığı için kendimi hasta edemem ayrıca kayınvalideniz kanser olablir ama problemi kanser değil psikolojik sülalece psikolojik yardıma ihtiyacınız var hepsni geçtim hepsini kendime yapılanı anlarımda evladınıza söylenene nasıl sesiniz çıkmaz nasıl bir vicdanınız var anlamadım allah akıl fikir versin ama sizin için üzülmüyorum siz kendiniz yapıyosunuz kendiniz çekiyosunuz yazıık
Gidip kv mi öpesim geldi ama sonra bir durup düşündüm. Benim kv bana ilk laf sokuşunda. Çaaaat diye karşılığını almasaydı belki oda böyle olurdu.
öncelikle babam ve eşim yanında suspus oturdum (aynı onun gibi)Nasıl laf soktun söylesene merak ettim :)))))
Hata sende bayan mesafenin koysaydıneli maşalı babannem ile 30 yıl zaman geçiren 15 yılı aynı evde (ki bana göre cehennem stajı idi resmen annem için) hep tırsmışımdır kaynanadan ki evleneceğim erkeğin ailesi bu yüzden önemli oldu .sırf annesi yüzünden ayrıldığım insan da oldu derken eşimi tanıdım.
ailenle tanışacağım dedim bakarım onlar aklıma yatmazsa seninle evlenmem.tamam dedi eşim tanıştırdı görüştük flört derken evlilik :)
evlilik güzel tabi nişanlı iken yaşanan her sorunu görmezden geldim aman tatsızlık çıkmasın aman gönül kırılmasın vs. derken evlenince farklı bir boyut aldı...
hele birde hamile kaldım of ki ne of..benim kaynana 180 derecelik bir dönüşle resmen bir baş belası oldu. torun da torun torun da torun başımın etini yedi durdu ama iş çocuk yapmaya gelince bizi başbaşa bırakmaya yeminliydi resmen her gün dizinin dibinde istiyor eve gitmeye kalksak ee burda yatıverin ki evimiz de 150 mt ileride iken ..bir düşük yaptım hastanede yanımda benimle ilgilenirken bile beni üzme peşindeydi eşimin eski sevgilisini nasıl sevdiğini nasıl iyi güzel mükemmel bir kız olduğu vs. aradan 20 gün geçti biz yine başladık torun da torun torun da torun yapacaksanız yapın artık yoksa evlatlık alacağım (ki eşimden sonra çocuğu olmamış daha öncede evlatlık alma çabası olmuş da sözde icrate düşmemiş)
ki bu arada birde ev mevzusu var takılar satıldı üzerine sağdan borç bulundu biraz da onlar ekledi 15-20 bin kadar üzerine yüklü bir kredi çekip ev alındı evi kendi üzerine yaptırdı.biz borcun yükü altında ezilirken torun da torun.ben hazır değilim eşimden tek cümle annem torun istiyor çocuk yapılacak diyorum sen istemiyor musun annen istedi diye çocuk mu yapılır. eh bende istiyorum derken ben hamileyim hamilelik zor ve stresli geçti sağolsun.ilk zamanlar başımı kaldıramıyorum ama derdi bitmiyor.yok seninle doktora gideceğim işte şöyle yapacaksın işte böyle yapacaksın vs..neden eşimle doktora gitmek istiyormuşum onunla gidecekmişim.tam bunları atlattım derken cinsiyet başladı. dr kız dedi inanmam seni başından savmıştır bende geleceğim dedi takıldı peşime dk giderken dr kız dedi bir surat asması var ki dr bile dedi teyze üzüldün belli diye yok oğlum dedi ama surat beş karış. çıktık dışarı akşamı dünyalar başıma yıkıldı ben bakmam götür annen baksın ben kız sevmem(her fırsatta kız sevmem kendi kızım olsa döve döve gebertirdim diyen biri ve bir kızı da vefat etmiş) hamileliğim boyunca sürekli eleştiri her fırsatta ağlatmışlığı vardır.3. ayın sonunda başladı senin çocuğun tembel kıpırdamıyor ben üç aylıkken fıldır fıldır dönerdi içimde .seninki tembel hele bi doğsun döve döve iş öğretirim öğrenmezse kırarım bacaklarını vs. eşim şehir dışına çıkar iş gereği her gittiğinde ne zaman başbaşa kalsak ağlatır kadın evimde kalmama da izin vermiyorlar .ağlaya zırlaya bi hamilelik her fırsatta beni üzer ağlatır yok senin çocuğun şöyle yok böyle hele bi doğur çok canın acıyacak doğumdan sonra lohusalıkta hasta olacaksın çocuğunu benimsemeyeceksin çocuğunu istemeyeceksin vs. yeğeni bebek erken doğsun diye uda eder 6-7 aylık doğsun diye.bebek bi doğsun kendi nufüsuma geçireceğim size yollamam buraya gelir emzirir sever gidersiniz bebek burda kalacak .ben deniz bunlardan sonra sinir stres tabi 5. aydan sonra sütüm geldi sancı var derken 3 ay böyle gitti .zar zor dayandık ki bu arada da çalışıyorum kaynananın evini borcu var borç bizim perşembe doğum yaptım çarşamba işteydim o derece.doğum yaklaştı normal doğum yapacaksın ben normal yaptım dedi durdu(bana sormadı bile nasıl istiyorsun ki sezeryan diyen biri de değilim . ) erken doğum mecburi sezeryan bebek yoğun bakımda adı da adı isim konusu başlıbaşına bi konu ki allem kallem oyunla adını koydurttu ki oğlu da istememesine rağmen.doğumda annemi teyzemi kovmaktan beter etti .neymiş mikrop kapacakmış .eve geldik isim kondu ya eh boşanın artık ben kızımı vermem sonrası bebeğim hastane erken doğum prematüre ve sıkıntıları vs. atlattık istemememe rağmen tepemde her gün akşama kadar ne zaman emzirmeye kalksam iki üç dakika geçiyor kucağımdan alıyor kadın doydu o doydu.sevmek için kucağıma alsam bırak onu yerinde yatmamıştır o istemediği kız kimseye ellettirmedi bana bile :) başla artık işe ben onu kendime göre yetiştireceğim 2. aydan sonra mamaya başlatacağım şunu yapacağgım bunu yapacağım vs.. her fırsatta o benim ben doğurdum sen cici annesisin vs.derken izin bitti başladım işe o çocuk bakacak kaynana ben hastayım bakamam haliyle bakıcı o borcun altında birde bakıcı masrafı ..yaptıkları cabası bakıcıyı kıskanan kadın her gün bakıcıyı şikayet ediyor bakıcıyı yaklaştırmıyor mamasını verdirtmiyor kendi emzirmeye çalışıyor vs... derken hır gür bir yılı devirdik.
şimdi hatırladıkça kah gülüyorum kah ağlıyorum ama en güzel zamanımı burnumdan getirdin ya kadın ALLAH TAN bul
bilmemzeytinse senin konun da tam hayat dersi heee
güzelim ben iyi niyetle yaklaşmamın kurbanı oldum...Hata sende bayan mesafenin koysaydın
bilmem
bana yolumu bulmayı iyi öğretti valla
zaman çok güzel hakkı yerleştiriyor biliyor musun
bir zamanlar ben oturup ağlayıp sızlardım şimdi keyifle kahvemi çayımı yudumlarken onlara gülüyorum içten içten...
benim evliliğimi, balayımı, hamileliğimi, doğumumu, lohusalığımı keyifle yaşamama engel olanlar beni o hallerde üzenler buldu bir şekilde.
Yaradanıma sonsuz şükür, kızımla o süreci atlattım...
ha psikoloğumun da yardımını unutmamam gerek,
hayatımda birçok şeyi yoluna soktum...
bundan sonrası kızım ve ben varız, ve kızımın güçlü ve başarılı bir annesi var ...
biz yani ben ve ailem maalesef yanlış yaptık bunu biliyorum.ben de sana kızanlardanım bu konuda. kendi hayatımda da ilk 2 yıl kv ile ufaklı tartışmalarımız oldu, asla bu seviyede değil, ama ben pek susmayan biri olduğum için sanırım cesaret edemedi fazlasına.
ama şu son yazdıklarını kesinlikle yaşıyorum.
mesela biz farklı şehirlerde yaşıyoruz, gittiğimizde hem torunuyla hasret gidersin diye, hem de biz eşimle ikili takılalım diye sinemaya falan gitmeyi teklif ediyorum. genelde bir bahane buluyor, ben bakamam diyor.
az önce açıkladım durumu birde hamileliğimle kv ya kanser teşhisi kondu, ben bulantılar bitti tam toparlandım derken ameliyatı kemoterapi derken evet Allahtan korktum, hasta kadına eziyet etmek istemedim. ve hep benim annem olsaydı diye düşündüm haliyle anneme gösterdiğim tavrı ona gösterdimAy okurken fenalik geldi vallahi aglicam sinirden.
Bu ne ya?
Ya gercekten suan dedigimi yanlis anlamayin sadece sizi dusundugumden soruyorum. Neden ezdirdiniz bu kadar kendinizi? Nedem bi yeter bile demediniz. Buyuk konusmayim da benım basima gelse bunca lafi ettirmeden koymustum kapinin önüne.
Valla hasta kadın da hastaligini bilecek. Bu kadar sabirla siz cennete sorgusuz gidersiniz bence:) ben okurken dayanamadim yeter diye bagirasim geldiaz önce açıkladım durumu birde hamileliğimle kv ya kanser teşhisi kondu, ben bulantılar bitti tam toparlandım derken ameliyatı kemoterapi derken evet Allahtan korktum, hasta kadına eziyet etmek istemedim. ve hep benim annem olsaydı diye düşündüm haliyle anneme gösterdiğim tavrı ona gösterdim
ama o anne olmadığını çok güzel gösterdi...