ah kaynanacığım vah kaynanacığım ömürsün vallahi,ölümüm olacaksın billahi :))

Kızınızı nasıl alıyormuş bakalım. O kadar kolay mı!
Sizin şahsınızda değil (sizin durumunuzu en iyi siz bilirsiniz elbette) ama bu şekilde çalışıp kendilerine eziyet edenleri gerçekten anlamıyorum. Kayınvalide sna eziyet ediyor, kocan eziyet ediyor, bebeğinin bu yaşananlardan nasıl etkileneceği muamma. Bu durumda "Aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın" mantığını ben algılayamıyorum. Yani bundan kötü nasıl olabilirsin bilemiyorum. Ya kadın sen cici annesin demiş sana. Çocuğunu emzirmeye kalmış.

Gerçekten sizi gaza getirmek değil niyetim. Ama kendinize reva gördüğünüz bu eziyetten daha iyisini hak ediyorsunuz. Ve hak ettiğinizi talep etmezseniz haklı olmanız bir şeyi değiştirmez, ömür geçer. Şimdiden strese bağlı hastalıklarınız başlamış zaten Arkadaşım çocuğu babaya bu yaşında vermezler, ama gelir 7-8 yaşına, senin sinirler harap olur, boşanırsınız, işte o zaman çocuğu gerçekten babaya verirler.

Kvnizin anneliği annelik değil anladıkta. Böyle bi kadına evladınızı bırakıyosanız sizin aklınızdanda şüphe ederim. Ne demek bana çocuğumu sevdirmemek. Ne demek emzirmeye çalışmak. Şu yaşadıklarınızın yarısını yaşasam çoktan boşanmıştım heralde. Ki daha azıyla boşanmaya kalkmış şnsanım.
Hayretle okudum.

tamamını okuyamadım ara ara sayfalara baktım da bilmiyorum pek anlayamadım ben sizi. kadın hem bana boşan seni istemiyorum diyecek, hem çocuğuma doğmadan bi dünya laf edecek kız diye (kendi sonradan mı cinsiyet değiştirdi acaba kendi cinsine b.k atıyor çok afedersin), hem kızı ben büyütcem karışma diyecek, hem ödediğim evin tapusunu üzerine yapacak..oldu güzelim başka? hastalığı kullanıyor, eşiniz de annesinin hastalığını bahane ederek sizi kullanıyor. ayrıca madem bakıcı parası verilecekmiş annesine, buyursun kocanız ödesin çok biliyorsa. hem boşanınca 1 yaşındaki bebeyi babaya vereceğini kim hayal ediyor. boşayın mahkeme kararı ile görsünler de akılları başlarına gelsin. kusura bakmayın ama çooookk sağlam kullanıyorlar sizi. hasta ise hastalığını bilsin, böyle insanların hastalıkla da akılları başına gelmez. yarın bir gün ölcem çocuklarımla torunlarımla mutlu olayım demiyor da hala hinlik peşinde koşuyor. müstehak...

valla aklıma geldi şimdi bunu okuyunca Anasina bak kızını al derler yaa şimdi devir degişti..
ANASINA BAK OGLUNA GİT. insan kaynanasinin kişiliğne göre bakiyor şimdi.. ben taa eşimle tanişmadan önce bi kadin vardi oğluna alcakmiş beni de felan. bende kadini çok iyi inceledim fena birisine benziyordu. annem zaten çok iyi taniyormuş o kadini. sonra vazgeçtim... yok varmam senin oğluna. dedim bi bozulmaz mi
bi kaç yıl sonrada eşimle taniştim. beni ilk kaynanam gördü işde. ölede evlendik.

peki sen kocandan kaynanan yüzünden boşan da senin gibi iyi niyetli gelin bulacakmi? ne ektiyse onu biçer kaynanan sana yaptığı gibi aynisi de ikinci gelin de yapar kaynanana sen keyfe bakarsin sana gelip ahh gelinim sana ne yaptım der şimdi akli ermez daha kötülüğ görmedikten sora... sen çok çektin be kızım. o kadarda haliyle üzüldüm.

Bebeğinizi demi emziriyor kayınvalide
Yanlış anlamadıysam eğer çok çirkin
Bu yaşlılar neden hadlerini aşarlar
Allah yaşlılığımızın da hayırlısını versin

demez. ah ben ettim de buldum demez hayatta demez.aklı başına gelse hastalıklar ameliyatlar çektiği acılar söyletirdi.

Kocanız bu anlattıklarınızın neresinde merak ettim....
eşim çok pasiftir.annesine acır ...birde tek çocuk ve kendi karalarını almakta zorlanır hoş bugüne kadar da sen ne istiyorsun diyen olmamış. hep oğlum ben bunu istiyorum al yap.çocukluk geçlik vs..gideceği okula bile annesi karar vermiş ki bunu çok sonra evlilikten sonra öğrendim.

ah çok zor kaynanan resmen yönetici olmuş oğlum boşan o karıdan derse boşar seni şu herif. aklı eriyor yaşlılıktan işde. ver torunu naparsan yap keşke çocuk yapmasaydin bari. inadina inat etseydin. hiç etmezse ALLAHTAN korksun. kadinda Allah korkusu yok. ettiği dualar kabul olmaz gelinin çektiği eziyet yüzünden. bunada hiç razı gelmez kadin çok hırs yapar sonrada ohoooo.. Sen bu evliliği nasıl sürüyorsun bilmiyorum.

vallahi bende bilmiyorum.
yapı olarak tam eli maşalı bir tipim göze göz dişe diş çocukluğum öğrenciliğim çalışma hayatım böyledir.herkes ay ne kadar sivri dillisin bi sus derdi bana. ne zaman evlendim ne olduğunu ne olduğumu anlamadım bile...ya babannemin ahı tuttu ya eski defterlerin birinin ahı tuttu .ama içinde olduğum yeri bırakıp gidemiyorum. kv dışında eşimle hiçbir problemim yok. kavga bile etmeyiz.
şu olanları bi başkası anlatsa ne duruyorsun bırak bırak insan değil bunlar yazık etme kendine çocuğuna derim ama bizzat ben yaşayınca farklı oluyor ...kapımı kapatıp oturunca mutsuz olsam evet boşanmak çok mantıklı .ama o da yok. sadece kaynana bunları bunları yapıyor hakim be ben boşanmak istiyorum desem hakim ne cevap verir acaba

sizi boşamaz kaynanaya da ağır hücre ömür boyu verir sizi kurtarır gibime geldi

iyi de zaten eşin annesinin eziyetlerine bu kadar katlandığın için iyi
yok bir de sen o kadar sıkıntıyı çektikten sonra bir de eve gelip kendi mi eziyet edip kavga edecek
sen bir gün kızına isim koydurulmama konusunda mesela olaylar çıkarıp annesini arayıp bağır çağır kavga etseydin o dayısını arayıp sanane benim çocuğuma koyulan isimden deseydin eşin yine sana iyi davransa ve eviniz de yine huzur olsa derim haklısın
ama bana hiç öyle gelmedi maalesef

Allahtan nişanlılık döneminde annesini tanımışsınız..
bir de tanımasanız ne olacaktı acaba

ne kadar sağlıklı gözlem yaptırdığınız ortada ve ilişkiniz epey laçka

bence kaynanani hiç dinleme he de geç ne der ki.. oğlum gelinim beni hiç dinlemiyor der. gelir niye annemi dinlemiyorsun derse ne derdin?? bide evi kaynananin üstüne yapmışşın. hele ki ayni evdesin der ki herşeyi siz yaptığı için de burasi beni evim der... bakın bi şey diyim...
kayınpederimin annesi çok paragözdü kaynanandan daha beterdi rahmetli babaanemiz. ( eşimin babaannesi)
bunları eşim anlatmişti biliyorum. geline hiç yapmadığı birakmadi arayı bozmak için çok uğraştı. ama kayınpederim dinlemedi annesini hee dyiyp geçermiş. arsasi vardi ( oturduğum evimin arsasi) arsayı kendi üzerine yaptı babam da kızmiş. taa ki vefat edene kadar sürdü. ama geline büyüler yapmış ölsün gitsin diye.. ekmek yaparmiş babaanem işde o ekmegin içine büyü atiyormuş durumu hiç iyi olmasinlar diye. bizimkiler anlamiş. o ekmegi hiç yememiş. bi günde.. yemediği için babaannesi vefat etti.. ev babamda kaldi durumları düzeldi. yaptılar vs vs. böle cahillikler vardi hala. ne insanlar var daha beterin beterisi.

Allahtan nişanlılık döneminde annesini tanımışsınız..
bir de tanımasanız ne olacaktı acaba

ne kadar sağlıklı gözlem yaptırdığınız ortada ve ilişkiniz epey laçka
o nişanlıyken çok kibardı hanımefendiydi.hç bir şeye karışmadı.nişan var oğlum siz oturun karar verin biz size uyalım. düğün için konuşulur evladım evlenecek olan sizsiniz siz karar verin biz yapalım .benim yanımda hep böyle konuşurdu. bişey yapacak olsa bana sorar izin ister. eh haliyle onun bu tavrından dolayı bende ona saygılı oldum. çok samimi vıcık vıcık bi yapım yoktur.sokulmam da fazla .ama onun yaklaşımına nankörlük etmedim işte.
bende tamam dedim sanırım ayarı bu. eşimi de seviyorum evlendim. yeni gelinken de pek muhatap olmadık ne zaman hamile kaldım ki bir ay sonra hemen hamile kaldım ..180 derece dönüş.bastıramadığı aşırı kıskançlığı ,ardından da kanser teşhisi kondu ve ameliyat geçirdi bu sırada biz evi aldık .ameliyattan sonra tam bi canavar.
öyle canım cicim li bi muhabbetimiz yoktu. normal saygılı abartısız bi nişanlılık geçirdim.o zamanlar bu hareketleri olsaydı farklı olurdu yada seviyorum eşimi kaynana da kimmiş der yine evlenirdim belki...bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…