Ağzınız hayır dualı olsun

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7.480
Puanlar
448
Gönül sultanlarından Maruf Kerhi ile öğrencileri bir gün Dicle kenarında oturmuş sohbet ediyorlardı. Uzaktan bir sandalın geçmekte olduğunu gördüler. Bir grup insan saz çalıp şarkı söylüyor, içki içip taşkınlık yapıyordu.

Öğrencilerden birisi dedi ki:
-Hocam şunlara beddua edin de bir daha herkesin gözü önünde böyle taşkınlıkta bulunamasınlar.

Maruf bu istek üzerine ellerini kaldırdı ve içtenlikle şöyle dua etti:
-Ya Rabbi, sen şu kullarını dünyada böylesine neşelendikleri gibi Ahirette de neşelendir. Sevinçlerinden hiçbir eksiltme yapma.

Şaşkınlık içinde kaldı öğrenciler. İçlerinden birisi sordu:
-efendim sözleriniz beddua değil, güzel bir duadır. Bunlara böyle dua etmenizdeki sır nedir?

Maruf cevap verdi:
- Yavrularım, şayet Cenab-ı Hak bunları affeder hallerini düzeltmeyi nasip edip cennetine koyarsa bizim bir zararımız olur mu?

kadir gecenizi kutlarım arkadaşlar
hatim ve salavat topiklerimize bekleriz

mehmet dikmen'in ailemle her gün bir hayat dersi öğreniyorum kitabından alıntıdır

hayırlı, sağlıklı, mutlu bayramlar :)

Mevlit Kandili için ortak hatme katılmak isteyenler, Ramazan hatmine var mısınız (dualarımız sizinle) konusuna bakıp cüz alabilirler
herkes kendi hayırlı niyetiyle katılabilir, 13 ocak kandilde hatim duası yapıp hem kendimize hem birbirimize dua etmek istiyoruz
ortak ibadetlerin sevabını unutmayalım arkadaşlar :)

"Kötü söyleme, kötü düşünme, kötü teşvik ve telkinde bulunma; ancak o zaman dünyadaki kötülüklerin sana gelmesinden kurtulursun"(Hz.Mevlana)

Kendi aleyhinize, evlâtlarınızın ve mallarınızın aleyhine sakın bedduâ etmeyiniz ki, duaların kabul olunacağı âna rastlayabilir." [Müslim]

Back