• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağzım resmen bir vaka! Dişçiler kararı bize bıraktılar :)

rockergirlml

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
57
1
36
Sakarya
Merhabalar, ağzımda doğuştan 4 diş eksik hepsi üstte ve 2si önlerde diğer ikisi arkada . Şuan tel tedavisi 1 yıl oldu ve tamamen düzeldiler. eksik dişlermin yerinde tellere tutturulmuş sahte dişler var. Fakat şöyle bir problem var ki tellerim yakında çıkacak (alt çıktı üstü yarıyılda çıkaracaklar) ve teller çıkar çıkmaz eksik dişlerin boş kalmaması gerekiyor çünkü dişleri birbirine dayalı olmazsa tel tedavisi boşuna olur. Yani bir karar vermem gerekiyor KÖPRÜ MÜ İMPLANT MI ?

Önce implanttan bahsedeyim bildiğiniz gibi çene kemiğine vidalar takılıyor, bu vidalara alışma sürecin var , sonra vidaların porselenleri takılacak. Fakat implant tedavisini seçersem tedavi çok uzayacak çünkü implantlar takıldıktan sonra birde tekrar üstüne tel takılması gerekecekmiş !! Yani 2.bir tel tedavisi .. Anlayacağınız bayağ bir uzun sürecek.
2.si implant tedavisi çok yeni türkiyede ve hernekadar uzun ömürlü densede onlarada en az köprü kadar iyi bakman gerekiyor, çene gelişimini tamamlaman gerekiyor ve ÇOK ÇOK ÇOK güvenilir bir profesörden aldığım bilgiye göre çene kemiği beyinle alakalıymış ve en ufak bir sorunda büyük etkileri oluyormuş ve çok tavsiye edilmiyormuş. 3.sü gittiğim dişçiler implant dedi bazıları. Neden çünkü onların amacı para kazanmak ve en önemliside bu implantı mümkün olduğunca tavsiye ederek bu yeni gelişmeyi herkes de denemek.

Gelelim köprüye.... Dişçim Alman ve onun ağzında bile köprü var. 10 yıldır kullanıyormuş ve şuana kadar bir sorun yaşamamış. Tamamen içtenlikle maddi birçıkar düşünmeden bunu tavsiye etti bana. Güzel bakarsan bayağ idare ediyormuş ve olduki yıprandı dişler. Yenileyebiliyormuşsun. Artık o sana kalmış 4yıldamı yenilersin 10yıldamı yenilersin. Ve köprüyü yaparsam işlem hiç uzun sürmeyecek anında teller çıkar çıkmaz işlem başlayacak yarıyılda 15günde bitecek sanırım :)

Sizce kararımda haklımıyım köprüyü seçerek iyi mi yapmışım :)

merhaba,yaşın daha çok genç senin yerinde olsam implant yaptırırdım.köprü için çok gençsin,bitse de kurtulsam der gibisin.acele etme ileriyi düşün köprü için sağlam dişlerin törpülenecek.10 yıl önce implant varmıydı bilmiyorum yeni yeni duyulan bir tedavi,o zaman olsaydı doktorun da yaptırırdı gibime geliyor.

Ben diş protez öğrencisiyim.İmplant türkiyede gerçekten henüz tam oturmadı.Belirli doktor ve teknisyenler yapabilir yoksa senin için tam bi işkence olur.Doktoruna güveniyorsan iyi bir doktorsa implant yaptırabilirsin.İmplant üstü köprülerde süre tabiki çok daha fazladır.Ama implant kullanılmazsada dişlerin aşıncak.Pek yardımcı olamadım çünkü ben napardım bkarar veremedim :61: Eminim sen kendin için en uygununu tercih edersin.

merhaba,yaşın daha çok genç senin yerinde olsam implant yaptırırdım.köprü için çok gençsin,bitse de kurtulsam der gibisin.acele etme ileriyi düşün köprü için sağlam dişlerin törpülenecek.10 yıl önce implant varmıydı bilmiyorum yeni yeni duyulan bir tedavi,o zaman olsaydı doktorun da yaptırırdı gibime geliyor.

Almanyaya implant çok önceden geldi ve 15 yıldır kullanıyor ve dişleri harika.
Düzgün kullanırsam bir sorun olacağını zannetmiyorum. Ve olduki birşey olursa yenileyebiliosun yani hiç bir problem yok. 1 yıldır tel takmış ve diş bakımına önem veren biri olarak sorun yaşayacağımı zannetmiyorum :)

Ben diş protez öğrencisiyim.İmplant türkiyede gerçekten henüz tam oturmadı.Belirli doktor ve teknisyenler yapabilir yoksa senin için tam bi işkence olur.Doktoruna güveniyorsan iyi bir doktorsa implant yaptırabilirsin.İmplant üstü köprülerde süre tabiki çok daha fazladır.Ama implant kullanılmazsada dişlerin aşıncak.Pek yardımcı olamadım çünkü ben napardım bkarar veremedim :61: Eminim sen kendin için en uygununu tercih edersin.

İmplantla süre çok fazla uzayacak ve implantların 2.tel tedavisiyle nasıl hareket edeceği konusunda şüphelerim var. Büyük ihtimal köprü yaptıracağım en iyisinden yaptırıcıam :)

Back