Ağustos'ta öğretmen ataması yok

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bundan sonra öğretmen atamalarının sadece şubat ayında yapılacağını açıkladı.
Sitene Ekle

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Maarif Vakfı Tasarısı'nın Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Şu anda Türkiye'deki öğretmen açığının 67 bin olduğunu açılayan Yılmaz, "Atanamayan öğretmen sorunu var ama ihtiyacın 67 bin olduğu yerde '400 bin öğretmen bekliyor' sözü gerçekçi değil" diye konuştu.

Yılmaz, bu yıl ağustos ayında atama yapılmacağını söyledi.

Şubat ayında alınan öğretmenin 6 aylık adaptasyon sürecinin ardından eylül ayında göreve başlayacağını hatırlatan Bakan Yılmaz, "Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta yapacağız" dedi.

http://www.milliyet.com.tr/agustos-ta-ogretmen-atamasi-yok-gundem-2263153/

O zaman neden insanları mayısta mı haziranda mı ne sınava soktunuz? Bıraksaydınız çalışsalardı? KPSS ilk ayağı ortak tamam o olsun erkenden, ama kalan eğitim bilimlerine neden girdiler? Rahat rahat çalışabilirlerdi.

adaptasyon süreci ne olaki

Stajyer gibi (zaten üniversitedeyken staja gidiyoruz yani) secilen bir danisman öğretmene 3 4 aday ogretmen veeiyorlar. bazen dersini dinliyorlar bazen onlar anlatıyor. 2 günde idari islere yardimci oluyorlar. Danışman öğretmen ve mudur değerlendirmelerini yapıyor. Bi de sinava giriyorlar yine. Normal maas aliyorlar ama ek dersleri yok.

Kesinlikle. kpss o kadar gereksiz bir zamanda oldu ki bu yıl. kimseye yaramayacak resmen. Haziranda memur alimlari oluyor diye kpss erkene alindi sozde. Ama sonuclar temmuzda açıklanacakmis. Ne sacma. Simdide öğretmen alimi yok. O zaman bu seneki puanlarla seneye alim yapilacak. Bu insanlar yeniden kpss calisacak o zaman puaninin yetip yetmeyecegi de beli olmaz ki sonucta her yil değişebiliyor. Iyice sacmaladilar. haziran alimini temmuz ağustosa alsalar bari

Ya bir de şu var, diyelim atanamayacak kişi, ama haliyle bunu şubat atama sonuçlarından önce bilemiyor (çok düşük değilse puanı), e şubat-mart-nisan-mayıs 4 ay içinde tekrar sınava nasıl hazırlanabilir? Allah herkesin yardımcısı olsun, özellikle devlet insanlarının çocuğu/yeğeni vs olmayanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…