Ağustos bebeklerinin boy kilo takibi

ysfmir

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
10.035
223
açılışı Yusuf beyle bis yapalım ..:nazar:
doğum kilosu 3250gr.boy.51cm:nazar:
1,ay 4750 gr 53cm:nazar:
2.ay 5850 gr 60cm:nazar:
3.ay 7050 gr 63 cm :nazar:

Son düzenleme:
Minik başlık hatası başarıyla düzeltildi

Son düzenleme:
bizde ikinci olalım
arda barış oğlum
doğum kilosu:4500 boy:58cm::nazar:
1.ay 5800 boy:61cm:nazar:
2.ay 7060 boy:70cm:nazar:
bilmiyorum 3 aya ne oluruz daha 2 ay 4 günlüğüz kafamçokkarıştı

bizde ikinci olalım
arda barış oğlum

arda beye kocaman maşallah tosuncuk..:nazar::nazar:
boyunuzda öyle ailede uzun boylu çoksa normal canım genetik ve beslenme bebek gelişimde büyük önem taşıyora.s

bizde ikinci olalım
arda barış oğlum

Maşallah Arda'ya.Ne güzel işte annesi niye sıkıntı yapıyosun.:nazar:

guzel anneler ilk aylarda bebeklerin kilo alimi ve boyu hizli ilerliyor.Daha sonraki aylarda yavasliyacaktir.Hele 1 yasindan sonra bazi aylarda sadece 100 gr almis oluyor boyu da 0.5 en vazla 1-2 cm uzuyor.Eger bebeginizin boyu ve kilosu diyer bebeklere gore daha az ise kendi ve esinizin boyuna da bakin eger siz cok uzun boylu degilseniz endise edilecek bir durum degildir demekki.

bence bu topik bebekleri birbiriyle karşılaştırmaktan ve yersiz endişelere sebep olmaktan başka bir işe yaramaz deryacım.ben öyle düşünüyorum.diğer topiğimiz de zaten birbirimize eğer istersek bebekleimizin boy ve kilolarını söylüyoruz sorun olduğunu düşünüyorsak paylaşıyoruz.nacizane fikrimi söyledim.Tabiki isteyen yazacaktır buraya ama hangi amaca hizmet ediyor ben anlayamadım.Çünkü bebek de olsalar aralarında genetikten ve çevre koşullarından kaynaklı bir sürü farklılık var.o sebebpten neyi ölçecek buradaki boy kilo değerleri bilemiyorum.umarım kızmazsın sadece fikrimi beyan edip merakımı dile getirdim.

bence bu topik bebekleri birbiriyle karşılaştırmaktan ve yersiz endişelere sebep olmaktan başka bir işe yaramaz deryacım.ben öyle düşünüyorum.diğer topiğimiz de zaten birbirimize eğer istersek bebekleimizin boy ve kilolarını söylüyoruz sorun olduğunu düşünüyorsak paylaşıyoruz.nacizane fikrimi söyledim.Tabiki isteyen yazacaktır buraya ama hangi amaca hizmet ediyor ben anlayamadım.Çünkü bebek de olsalar aralarında genetikten ve çevre koşullarından kaynaklı bir sürü farklılık var.o sebebpten neyi ölçecek buradaki boy kilo değerleri bilemiyorum.umarım kızmazsın sadece fikrimi beyan edip merakımı dile getirdim.

neden böyle düşündüğünü anlayamadım canım ya ...Hangi amac derken... hizmet derken ..birşeyi ölçmek anlamında neden düşündünki bunuda anlayamadım ...kıyas filan babındamı düşündünkine ...
herşeyi paylaştığımız gibi gelişimlerini takibide özel başlık altında toplamayı düşünmüştüm ..katılıp katılmamakta herkes serbest amaç neden karşılaştırmak olsunki ozaman neden hamileyken gr gr paylaşıyorduk şimdi neden bu tepki anlayamadım ..
herkesin elbette gelişiminde farklılıklar var hangimiz birbirimizin boy ve kilo olarak aynısıyız ...herkes kendine özel yapıya sahip ..bebeklerde öyle
amacım bebeklerimizin büyüyüşlerinide paylaşmaktı...
şaşırdım bu düşüncene ....

Son düzenleme:
ben sadece fikrimi yazdım deryacım.hamileyken de her bebğin gelişimi birbirinden farklı..tepki boyutunda değil yazdıklarım.sadece paylaşsak da bir anlamı yok diye düşünüyorum.oysa hamileyken ve şimdi anneler tıpiğinde paylaştıklarımızdan hepimiz çok faydalanıyoruz.tabiki isteyen yazmakta serbest.yalnız 3-4 defadır bu tıpiğin açıldığından ya da açtığından bahsettin ısrarla ben de bu ısrarı anlayamadım..Bir de aramızda boy kilo değerlerini karşılaştırıp kafaya takacak hassas anneler de var.O sebebpten sadece düşüncelerimi yazdım.Herkesin bebeğine normal sınırlar içinde sağlıklı gelişimler diliyorum..

ben sadece fikrimi yazdım deryacım.hamileyken de her bebğin gelişimi birbirinden farklı..tepki boyutunda değil yazdıklarım.sadece paylaşsak da bir anlamı yok diye düşünüyorum.oysa hamileyken ve şimdi anneler tıpiğinde paylaştıklarımızdan hepimiz çok faydalanıyoruz.tabiki isteyen yazmakta serbest.yalnız 3-4 defadır bu tıpiğin açıldığından ya da açtığından bahsettin ısrarla ben de bu ısrarı anlayamadım..Bir de aramızda boy kilo değerlerini karşılaştırıp kafaya takacak hassas anneler de var.O sebebpten sadece düşüncelerimi yazdım.Herkesin bebeğine normal sınırlar içinde sağlıklı gelişimler diliyorum..

Bu konu neden bu kadar uzadı dide elbette isteyen yazar sende fikrini belirtmişsin ..
ısrarla yazdığımı düşünmüyorum topiği daha yeni açtım bir kere yazdım ..benim görüp bahsettiğim başka ağustos anneleri açmış onu görünce yazdım birde Esra yerini sorunca yazmıştım sanırım hımmm bu durumda 3 kere olmuş hatamı etmişim acaba bunuda anlayamadım.. :uhm:
burada kapatalım bu karşılıklı yazışmaları sende en iyisi birdaha buraya bakma olurmu ..böylece birşey paylaşmak yada yazmak durumudada kalmaz vede rahatsız olmazsın ..yerimseniben

arda beyin doğduğu kilo 3 kilo boyu 49 cm
1.ay 3400 boy 52 cm
2. ayımızdayız 4 kilo boyy 54cm

X