• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 🤰🏻Ağustos ayı hamilelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hadi bakalım inş çok güzel gelişir sana bebek getirir yumurtaların 🙏🏼🙏🏼
Insallah canim cok korkuyorum aslinda persembe gel demisdi ama esim müsait olmicak o gün sehir disini gitcegimiz icin hastaneye yarin gitcez doktor tamam dedi ama insallah yeterince büyümüsdür, dokotra yazdim zaten olmadi ben evde ertesi gün vururum igneyi gerekirse

Insallah birdahaki ay tutar canim, birsey sorabilirmiyim? Ben de femara kullandim yarin adetimin 11. Gün. Sen kacinci gün igne vuruldum. Gecen ay 12. Gün vuruldum olmadi, 11. Gün vurulsam olma ihtimali daha mi düsük?
Doktor bu ay yumurtam kendiliğinden çatladığı için iğne kullandırmadı. Ben iğneyi hiç kullanmadım. Doktor yumurta boyutuna göre karar veriyor diye biliyorum.
Sen doktorla yumurta boyutunu takip ediyor musun?

Brdaki arkadaslar size sorum olacak ,benim evliliğimin 2. Ayı dolmak üzere agustosta hamile kalma şansım yüzde kaç sizce her hangi bir hasyalıgım yok adetlerim cok düzenli ama eşim cok sigara içiyor 😭,normalde bebek konusunda acele etmezdim ama ablamın 4 senedir cocugu olmadı o yüzden benide korku saldıgı için korunmadım hiç evlendigimden beri önerebileceginiz bişe varmı kolay hamile kalmak için
Canım benim eşim nerdeyse günde 2 paket sigara içiyor. Bende kullanıyorum. Birde pko falan yok ama adet döngülerim çok uzun. 42 43 gün en az. Evlendikten sonra 3 ay korunmadigimiz halde olmadı. Sonra herlafr düzensizlikten deyip doktora gittim. Testler falan hep normal oda düzenleyici verdi. 3 ay kullandım 3. Aydan snra ilaç kullanmayı sevmedigim icin bıraktım. Bıraktığım ay kesin olmaz diyordum. Tramvayda bayıldım göğüslerim büyüdü acıyordu hatta yerleşme kanaması bile yaşadım gebelik belirtilerini dibine kadar yani. Ama hoc şüphelenmedim. Sonra eltim sen bir test yapsana dedi. Bi yaptı aaa kopkoyu iki cizgi. Simdi aradan 4 yıl geçti 2. Ciyi düşünüyoruz.3 hafta sonra kimyasal geçirdim. Ilk defa ovulasyon yapayım dedim. Onda daki pik göremeden söndü. Artık uğraşmayı birakicam. Tavsiye istiyorsan sana onerim çocuk için uğraşmayı bırak. Akışına bırak. Kendini takip etme. Zor bir şey olduğu için bir uğraş bul. Hiç beklemediğin anda bebeğin sana gelecek inşallah 😊

Canım benim eşim nerdeyse günde 2 paket sigara içiyor. Bende kullanıyorum. Birde pko falan yok ama adet döngülerim çok uzun. 42 43 gün en az. Evlendikten sonra 3 ay korunmadigimiz halde olmadı. Sonra herlafr düzensizlikten deyip doktora gittim. Testler falan hep normal oda düzenleyici verdi. 3 ay kullandım 3. Aydan snra ilaç kullanmayı sevmedigim icin bıraktım. Bıraktığım ay kesin olmaz diyordum. Tramvayda bayıldım göğüslerim büyüdü acıyordu hatta yerleşme kanaması bile yaşadım gebelik belirtilerini dibine kadar yani. Ama hoc şüphelenmedim. Sonra eltim sen bir test yapsana dedi. Bi yaptı aaa kopkoyu iki cizgi. Simdi aradan 4 yıl geçti 2. Ciyi düşünüyoruz.3 hafta sonra kimyasal geçirdim. Ilk defa ovulasyon yapayım dedim. Onda daki pik göremeden söndü. Artık uğraşmayı birakicam. Tavsiye istiyorsan sana onerim çocuk için uğraşmayı bırak. Akışına bırak. Kendini takip etme. Zor bir şey olduğu için bir uğraş bul. Hiç beklemediğin anda bebeğin sana gelecek inşallah 😊
İnşallah inşallah ne güzel konuştun umut oldun bana teşekkür ederim

Öyle duygu karmaşası yaşıyorum ki, bir yanım beslenmesine, yaşına, yumurtlama gününe falan dikkat etmeden hamile kalanlara hayret ediyor, diğer yanım ise bunda bir hayır olacağını, belki de sağlıklı olan yumurta ve spermin buluşmasını beklediğimizi, ileride doğacak bebeğimizin onun için doğru döneme denk geleceğini söylüyor. Bir yanım, bu ay da olmazsa 2 kere daha yumurta geliştirici hap kullanacaksın, olmadı aşılama, olmadı tüp bebek çok ihtimal var, çocuksuz kalmayız diyor, diğer yanım adetimin başladığını gördüğünde dünyası yıkılmış gibi ağlıyor. :silah:

Üzülmemeye, düşünmemeye çalışmak da yoruyor artık. Geçen gün dertleştiğim bir arkadaşım dedi ki; çocuksuz kalmaktan korkmak o kadar doğal ki, bu duygudan kaçmaya çalışmak da strese sokuyor. Zaten duygusal bir insan olarak üzüntü ve korku yaşamasaydın sosyopat olman lazımdı.

Duygularımız ve hissettiklerimiz sanıyorum normal. (Normal olduğumuzu duymaya ihtiyacım var.) :KK17:
Burada birlik ve beraberlik içinde olmak da yalnız olmadığımızı, bu süreçleri yaşayan çok insan olduğunu bize yeniden hatırlatıyor.

Uzunca yazmışım, eğer siz de benim gibi hissediyorsanız lütfen daha zamanımız olduğunu, bu devirde desteksiz gebe kalma oranlarının düştüğünü, anormal veya eksik olmadığımızı ve bunun normal bir süreç olduğunu unutmayın.

Sizi tanımasam da, görmesem de sevgiyle ve umutla sarılıyorum kızkardeşlerim :KK19::KK19::KK19:
Gerçekten artık desteksiz gebe kalma oranları eskiye göre çok düşük. Bi iki ayda kaldım diyenler azaldı. Her yeni aya umutla başlıyoruz. Çocuksuz kalmayız belki ama annelik duygusunu bedenimizde hissetmek istiyoruz

Kızlar bi şey sorucam adet bitiminden itibaren ovulasyon test yapıyorum normalde çok belli belirsizdi bugün böyle cıktı yumurtlama başlıyo mu sizce

Eklentiler

• 20200728_132628.jpg
    20200728_132628.jpg
    227,2 KB · Görüntüleme: 63
Bende bu aydan artık düşünmeme karari aldim...gercekten insan deliriyor yoksa😣bu ay o kadar belirti vardi sonra adet olunca cok kotu oldum artik düşünmeyeceğim🙄 akışına birakicam kismet Allah nasıp etsin🙏🏻

Bende bu aydan artık düşünmeme karari aldim...gercekten insan deliriyor yoksa😣bu ay o kadar belirti vardi sonra adet olunca cok kotu oldum artik düşünmeyeceğim🙄 akışına birakicam kismet Allah nasıp etsin🙏🏻
Aynen canım. Aslında biliyoruz ama akışına bırakmak söylendiği gibi kolay olmuyor. Bir diziye falan başla istersen. Ya da farklı bir uğraş bulabilirsin. Allah inşallah en kısa sürede güzel hayırlı haberler almayı nasip etsin hepimize

Insallah canim cok korkuyorum aslinda persembe gel demisdi ama esim müsait olmicak o gün sehir disini gitcegimiz icin hastaneye yarin gitcez doktor tamam dedi ama insallah yeterince büyümüsdür, dokotra yazdim zaten olmadi ben evde ertesi gün vururum igneyi gerekirse
Canım bu yumurta çatlatma ignesi ne işe yrıyor ben bilmiyorum da 🙄

İnsan bişeyi cok isteyince olmuyo demekki demekki fazla istememk gerek 😒

Back
X