- 7 Kasım 2014
- 7.152
- 11.701
- 448
- Konu Sahibi mavili_yeshll
-
- #4.341
Amin canım amin, temennim o yöndeSenin toparlamana çok sevindimSen iyi oldukça herşey daha iyi olacaktır. Bende 8 Ağustos da çatlamayı yakaldım. Senin sözünü dinleyip 3gün değerlendirdim. Bakalım beklemeye geçtim. Belirtiler var gibi ama geçen ayda böyle olmuştu sonra hepsi gitmişti. İğnelere bağlamıştım bu ay bakalım nasıl olacak İnşallah olumlu sonuçlar alırım. Hepimiz için en hayırlı vakitte Rabbim nasip etsin. O zamana kadar da bize sabretme gücü versin inş
Benim adet biter bitmez bu şekildeydi hatta daha koyusu, pik olmadı ama koyuydu. Bugün silikleşti, anlamadım bişeySabah bu durumdaydı, doktora gidince akşamına yapmadım. 3 ay geçti canımBu 4. Ay
Ben 3 ay önce korona gecirdigim için bu ayın 23une kaldı bende bebek bekliyorumKızlar çok fazla kafa karışıklığı olduğu için bende bir şeyler yazmak istedim. Biontech ve moderna aşısı ile gebelik arasında ilişki var mı diye yoğun bir makale okuması yaptım. Yapılan çalışmalardan birinde gebeliğini öğrenmeden aşı olan 40 bin yakın kadında çalışma yapılmış ve doğan bebeklerde 3 ay takip edilmiş. Ancak buradaki çalışmada 1. ve 2. dozunu olan veya 1. dozunu olup gebe kaldığını öğrenen olarak belirtilmiş. Bu kadınların %10 unda düşük yaşanmış ama hangi ayda düşük yaşadıkları belirtilmemiş. %10'unda erken doğum olmuş ama çocukları sağlıklıymış. Diğer kalanlarda sorun olmamış ve 3 ay takipte de bebeklerde sorun gözlemlenmemiş. Başka bir çalışmada anne aşılı bebeğin kendisinde antikor tespiti yapılmış. Gene bir başka çalışmada gene 40 bin üstü gebenin takibi yapılmış ve gebeliği son 3 ayı sırasında aşı olanlara bakılmış. Gebelik sürecini etkileyen herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış. Kısacası demem o ki. Aşıyı olup olmamak sizde kalmış. Ancak çalışmalar süreci olumsuz etkilemediğini belirtmiş. Sizin sağlığınız bebeğinizin sağlığından önemli değil. Covid yakalanıp tansiyon hastası olursanız, kan pıhtılaşma sorununuz olursa veya başka bir hastalık kalırsa zaten gebeliğiniz riskli ilerleyecek ve sürekli bebeğime bir şey olursa diye düşünerek 9 ay geçireceksiniz. Zihniniz rahatlatmaya çalışın. Gebe değilseniz bir an önce aşı olmaya çalışın. Aşı çok hızlı ortaya çıktığı için çok soru işaret var gibi görünüyor ancak şöyle de düşünün bütün kaynaklar neredeyse aşıyı bulmak için harcandı. Hal böyle olunca da aşı hızlı geliştirildi. Aşının geliştirilmesi her zaman hızlıdır. Patojeni bildikten sonra ortaya çıkarması zaten kolay olan bir süreç.. Ağrı kesici gibi 10 yıllık bir sürece ihtiyacı yoktur... Ancak farmakovijilans dediğimiz piyasa sonrası takipleri elbette ki zaman alacaktır. Piyasa takibi gıda takviyeleri dışında (aslında en tehlikeli olanlar gıda takviyeleri çünkü denetim sıfır ne sağlık ne tarım bakanlığı kimse kontrol etmiyor yan etkilerini araştırmıyor) eczaneden aldığınız ve SGK'nın ödediği bütün ilaçlara yapılmaktadır ve olumsuz etkilerinin bildirilmesi zorunludur. Prospektüste yazan yan etkilerin pek çoğu piyasaya çıktıktan sonra geri bildirimler ile yazılmış şeylerdir. Medyada dolaşan yalan yanlış bilgiler yerine uzmanların konuştuklarına itibar edin.
Ben 3 ay önce korona geçirdiğim için bu ayın 23une kaldı aşım ki bebek olabilirde olmayabilirde tuttumu bilmiyorum agustos 22de regl tarihim düzenli bi adet dongum var eğer 22sinde olmazsam zaten randevu almicam aşı icin bilmiyorum hakkımızda hayirlisi her ağızdan bir laf çıkıyor.Kızlar çok fazla kafa karışıklığı olduğu için bende bir şeyler yazmak istedim. Biontech ve moderna aşısı ile gebelik arasında ilişki var mı diye yoğun bir makale okuması yaptım. Yapılan çalışmalardan birinde gebeliğini öğrenmeden aşı olan 40 bin yakın kadında çalışma yapılmış ve doğan bebeklerde 3 ay takip edilmiş. Ancak buradaki çalışmada 1. ve 2. dozunu olan veya 1. dozunu olup gebe kaldığını öğrenen olarak belirtilmiş. Bu kadınların %10 unda düşük yaşanmış ama hangi ayda düşük yaşadıkları belirtilmemiş. %10'unda erken doğum olmuş ama çocukları sağlıklıymış. Diğer kalanlarda sorun olmamış ve 3 ay takipte de bebeklerde sorun gözlemlenmemiş. Başka bir çalışmada anne aşılı bebeğin kendisinde antikor tespiti yapılmış. Gene bir başka çalışmada gene 40 bin üstü gebenin takibi yapılmış ve gebeliği son 3 ayı sırasında aşı olanlara bakılmış. Gebelik sürecini etkileyen herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış. Kısacası demem o ki. Aşıyı olup olmamak sizde kalmış. Ancak çalışmalar süreci olumsuz etkilemediğini belirtmiş. Sizin sağlığınız bebeğinizin sağlığından önemli değil. Covid yakalanıp tansiyon hastası olursanız, kan pıhtılaşma sorununuz olursa veya başka bir hastalık kalırsa zaten gebeliğiniz riskli ilerleyecek ve sürekli bebeğime bir şey olursa diye düşünerek 9 ay geçireceksiniz. Zihniniz rahatlatmaya çalışın. Gebe değilseniz bir an önce aşı olmaya çalışın. Aşı çok hızlı ortaya çıktığı için çok soru işaret var gibi görünüyor ancak şöyle de düşünün bütün kaynaklar neredeyse aşıyı bulmak için harcandı. Hal böyle olunca da aşı hızlı geliştirildi. Aşının geliştirilmesi her zaman hızlıdır. Patojeni bildikten sonra ortaya çıkarması zaten kolay olan bir süreç.. Ağrı kesici gibi 10 yıllık bir sürece ihtiyacı yoktur... Ancak farmakovijilans dediğimiz piyasa sonrası takipleri elbette ki zaman alacaktır. Piyasa takibi gıda takviyeleri dışında (aslında en tehlikeli olanlar gıda takviyeleri çünkü denetim sıfır ne sağlık ne tarım bakanlığı kimse kontrol etmiyor yan etkilerini araştırmıyor) eczaneden aldığınız ve SGK'nın ödediği bütün ilaçlara yapılmaktadır ve olumsuz etkilerinin bildirilmesi zorunludur. Prospektüste yazan yan etkilerin pek çoğu piyasaya çıktıktan sonra geri bildirimler ile yazılmış şeylerdir. Medyada dolaşan yalan yanlış bilgiler yerine uzmanların konuştuklarına itibar edin.
Bu ay kendimi pozitif ruh haline çekip, bir değil ikiz istiyorum ama nasıl olacağı hakkında hiçbir fikrim yokSelam canımm iyi olmana çoook sevindim
Ben de perşembeden beri baya düşüktüm haftasonu biraz toparladım, yarını heyecanla bekliyorum farklı bi doktora daha görüneceğim
inşallah bu ay her şey güzel olur senin için double double şanslı bi ay
Testler aynısı gibi resmenBenim de bu ay boyle dalga dalga oldu cnm. Zaten siliklesince daha da gebelk olmaz dedim ben deerken yumurtlamam oldu bu ay ikinci olmadi malesef koyulasck die beklerken ikinci yurmtlama olur mu die olmadigi kadr silklesti suna bak ya
Oo senin daha varmis kiz yumrtlarsn zaten sanki senin 14 ile 16 gunler arasi oluyordu die hatrliyorm. Benm gecen ay iki defa catladi bu ay bir . Bir ay iki bir ay bir defa oluyor benm. Bu son olsun bu sonTestler aynısı gibi resmennapıcaz biz böylee. Yarın 12.gün, inşallah çok gecikmeden pili görürürüm
Belliki sende karsisin her gün iliskiye ben her gün girmedim ilişkiye ama yumurtlama gününden 2 gün öncesi üst üste oldu öncesi gün aşırı yumurtlama gunu girmedim iliskiye takvimi takip ettim yüksek olan 2 gün ilişki oldu şimdide regl bekliyorum sence tahminin ne tutar mıBuna can mı dayanır, sperm mi dayanır. Tabiki çok yanlış. Bu konuda doktorların görüşleri çok net zaten. Yumurtlama döneminde bile üst üste değil gün aşırı öneriyorlar.
Ya benim çok dengesiz. Haziran'da 22.gün yumurtladım, Temmuz'da 13.günOo senin daha varmis kiz yumrtlarsn zaten sanki senin 14 ile 16 gunler arasi oluyordu die hatrliyorm. Benm gecen ay iki defa catladi bu ay bir . Bir ay iki bir ay bir defa oluyor benm. Bu son olsun bu sonbu sarki benden sana
Takvime göre yumurtlama bazen tutmuyor canım. Mesela benim bir ay 13.gün yumurtlama olurken bir ay 18.gün, bir ay 22.günBelliki sende karsisin her gün iliskiye ben her gün girmedim ilişkiye ama yumurtlama gününden 2 gün öncesi üst üste oldu öncesi gün aşırı yumurtlama gunu girmedim iliskiye takvimi takip ettim yüksek olan 2 gün ilişki oldu şimdide regl bekliyorum sence tahminin ne tutar mı
Yok ugrasmiyorum genelde o şeylerle vücut olarak biliyorum zaten yumurtladigimi o sırada ilişki oldu bakalım şansa deniyoruz şuan 2 tane yavrum var zaten bu eşimin özel isteği olursa olur olmazsada şansına kussunTakvime göre yumurtlama bazen tutmuyor canım. Mesela benim bir ay 13.gün yumurtlama olurken bir ay 18.gün, bir ay 22.gün
Değişiyor yani... Oyüzden net birşey diyemem ovulasyon testi kullanmadıysan.
Allah bağışlasın canım yavrularınıYok ugrasmiyorum genelde o şeylerle vücut olarak biliyorum zaten yumurtladigimi o sırada ilişki oldu bakalım şansa deniyoruz şuan 2 tane yavrum var zaten bu eşimin özel isteği olursa olur olmazsada şansına kussun
Testlerim böyle benim deOo senin daha varmis kiz yumrtlarsn zaten sanki senin 14 ile 16 gunler arasi oluyordu die hatrliyorm. Benm gecen ay iki defa catladi bu ay bir . Bir ay iki bir ay bir defa oluyor benm. Bu son olsun bu sonbu sarki benden sana
Dalgalandim da duruldumTestlerim böyle benim de
Yusra-61 canım sen haklı çıktın
Bugün 12 de testimde gene koyulaşma başladı ben de ani bir kararla doktora gittim doktorum sağlı sollu yumurtlarım olduğunu söyledi biri 17 biri 18 mm olmuş doktor çatlamanız yarın ya da bir sonraki gün gerçekleşebilir dedi yarın 14. Gün canımDün değerlendirme olmuştu yarın sabah değerlendirme yapacağım, bu ay olmazsa gelecek aya sperm testi önerdi doktor
Benim de regl bitti acayip kasik agrım var 9. Günüm test yapmadım daha istanbulda ailemin yanındayım perşembe evime doncem ozaman test yapcam bakalim yumurtlama yi kaçırmak inşallahElazığ canım
Regl bitti, yumurtlama bekliyorum. Bu ay adet biter bitmez koyuydu testlerim ama bugün 11.gündü silikleşti. Bekliyorum
İnşaallah hisleriniz doğrudur ve yüzünüzü güldürürBu sabaha karşı uyandım ki sabahları zor uyanan biri olarak.. aklımda hep acaba yapsam mi yapmasam mi çıkar mi dondum durdum yatakta.. sanki hamileymişim gibi bir hassasiyet saka gibi
Teşekkür ederim. Ben eczacıyım akademide devam ediyorum. İlaç yan etkileri ve zararları üzerine çalışıyorum. Ama terzi kendi söküğünü dikemiyorAmin canım amin, temennim o yöndeB12 iğnesi mi yaptırıyordun canım sen? Hadi inşallah tutmuştur da bebiş gelir bu ayyy. Bazen yazılarına denk geliyorum, makale taraması sonucu aşı hakkındaki bilgileri yazmıştın. Bayıldım ne işle meşgulsün ?
Gunaydinİnşaallah hisleriniz doğrudur ve yüzünüzü güldürür
Bugun du günün değil miMaalesef olmadı ... Oysa ki çok inanmıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?