Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Senin toparlamana çok sevindim☺️ Sen iyi oldukça herşey daha iyi olacaktır. Bende 8 Ağustos da çatlamayı yakaldım. Senin sözünü dinleyip 3gün değerlendirdim. Bakalım beklemeye geçtim. Belirtiler var gibi ama geçen ayda böyle olmuştu sonra hepsi gitmişti. İğnelere bağlamıştım bu ay bakalım nasıl olacak🙃 İnşallah olumlu sonuçlar alırım. Hepimiz için en hayırlı vakitte Rabbim nasip etsin. O zamana kadar da bize sabretme gücü versin inş☺️
Amin canım amin, temennim o yönde ❤️ B12 iğnesi mi yaptırıyordun canım sen? Hadi inşallah tutmuştur da bebiş gelir bu ayyy. Bazen yazılarına denk geliyorum, makale taraması sonucu aşı hakkındaki bilgileri yazmıştın. Bayıldım 🥰 ne işle meşgulsün ?

Sabah bu durumdaydı, doktora gidince akşamına yapmadım. 3 ay geçti canım ☺️ Bu 4. Ay 🥰
Benim adet biter bitmez bu şekildeydi hatta daha koyusu, pik olmadı ama koyuydu. Bugün silikleşti, anlamadım bişey 🤦 Umarım tez vakitte pozitifi görürsün, benim de 8.ayım ❤️

Kızlar çok fazla kafa karışıklığı olduğu için bende bir şeyler yazmak istedim. Biontech ve moderna aşısı ile gebelik arasında ilişki var mı diye yoğun bir makale okuması yaptım. Yapılan çalışmalardan birinde gebeliğini öğrenmeden aşı olan 40 bin yakın kadında çalışma yapılmış ve doğan bebeklerde 3 ay takip edilmiş. Ancak buradaki çalışmada 1. ve 2. dozunu olan veya 1. dozunu olup gebe kaldığını öğrenen olarak belirtilmiş. Bu kadınların %10 unda düşük yaşanmış ama hangi ayda düşük yaşadıkları belirtilmemiş. %10'unda erken doğum olmuş ama çocukları sağlıklıymış. Diğer kalanlarda sorun olmamış ve 3 ay takipte de bebeklerde sorun gözlemlenmemiş. Başka bir çalışmada anne aşılı bebeğin kendisinde antikor tespiti yapılmış. Gene bir başka çalışmada gene 40 bin üstü gebenin takibi yapılmış ve gebeliği son 3 ayı sırasında aşı olanlara bakılmış. Gebelik sürecini etkileyen herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış. Kısacası demem o ki. Aşıyı olup olmamak sizde kalmış. Ancak çalışmalar süreci olumsuz etkilemediğini belirtmiş. Sizin sağlığınız bebeğinizin sağlığından önemli değil. Covid yakalanıp tansiyon hastası olursanız, kan pıhtılaşma sorununuz olursa veya başka bir hastalık kalırsa zaten gebeliğiniz riskli ilerleyecek ve sürekli bebeğime bir şey olursa diye düşünerek 9 ay geçireceksiniz. Zihniniz rahatlatmaya çalışın. Gebe değilseniz bir an önce aşı olmaya çalışın. Aşı çok hızlı ortaya çıktığı için çok soru işaret var gibi görünüyor ancak şöyle de düşünün bütün kaynaklar neredeyse aşıyı bulmak için harcandı. Hal böyle olunca da aşı hızlı geliştirildi. Aşının geliştirilmesi her zaman hızlıdır. Patojeni bildikten sonra ortaya çıkarması zaten kolay olan bir süreç.. Ağrı kesici gibi 10 yıllık bir sürece ihtiyacı yoktur... Ancak farmakovijilans dediğimiz piyasa sonrası takipleri elbette ki zaman alacaktır. Piyasa takibi gıda takviyeleri dışında (aslında en tehlikeli olanlar gıda takviyeleri çünkü denetim sıfır ne sağlık ne tarım bakanlığı kimse kontrol etmiyor yan etkilerini araştırmıyor) eczaneden aldığınız ve SGK'nın ödediği bütün ilaçlara yapılmaktadır ve olumsuz etkilerinin bildirilmesi zorunludur. Prospektüste yazan yan etkilerin pek çoğu piyasaya çıktıktan sonra geri bildirimler ile yazılmış şeylerdir. Medyada dolaşan yalan yanlış bilgiler yerine uzmanların konuştuklarına itibar edin.
Ben 3 ay önce korona gecirdigim için bu ayın 23une kaldı bende bebek bekliyorum
Kızlar çok fazla kafa karışıklığı olduğu için bende bir şeyler yazmak istedim. Biontech ve moderna aşısı ile gebelik arasında ilişki var mı diye yoğun bir makale okuması yaptım. Yapılan çalışmalardan birinde gebeliğini öğrenmeden aşı olan 40 bin yakın kadında çalışma yapılmış ve doğan bebeklerde 3 ay takip edilmiş. Ancak buradaki çalışmada 1. ve 2. dozunu olan veya 1. dozunu olup gebe kaldığını öğrenen olarak belirtilmiş. Bu kadınların %10 unda düşük yaşanmış ama hangi ayda düşük yaşadıkları belirtilmemiş. %10'unda erken doğum olmuş ama çocukları sağlıklıymış. Diğer kalanlarda sorun olmamış ve 3 ay takipte de bebeklerde sorun gözlemlenmemiş. Başka bir çalışmada anne aşılı bebeğin kendisinde antikor tespiti yapılmış. Gene bir başka çalışmada gene 40 bin üstü gebenin takibi yapılmış ve gebeliği son 3 ayı sırasında aşı olanlara bakılmış. Gebelik sürecini etkileyen herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış. Kısacası demem o ki. Aşıyı olup olmamak sizde kalmış. Ancak çalışmalar süreci olumsuz etkilemediğini belirtmiş. Sizin sağlığınız bebeğinizin sağlığından önemli değil. Covid yakalanıp tansiyon hastası olursanız, kan pıhtılaşma sorununuz olursa veya başka bir hastalık kalırsa zaten gebeliğiniz riskli ilerleyecek ve sürekli bebeğime bir şey olursa diye düşünerek 9 ay geçireceksiniz. Zihniniz rahatlatmaya çalışın. Gebe değilseniz bir an önce aşı olmaya çalışın. Aşı çok hızlı ortaya çıktığı için çok soru işaret var gibi görünüyor ancak şöyle de düşünün bütün kaynaklar neredeyse aşıyı bulmak için harcandı. Hal böyle olunca da aşı hızlı geliştirildi. Aşının geliştirilmesi her zaman hızlıdır. Patojeni bildikten sonra ortaya çıkarması zaten kolay olan bir süreç.. Ağrı kesici gibi 10 yıllık bir sürece ihtiyacı yoktur... Ancak farmakovijilans dediğimiz piyasa sonrası takipleri elbette ki zaman alacaktır. Piyasa takibi gıda takviyeleri dışında (aslında en tehlikeli olanlar gıda takviyeleri çünkü denetim sıfır ne sağlık ne tarım bakanlığı kimse kontrol etmiyor yan etkilerini araştırmıyor) eczaneden aldığınız ve SGK'nın ödediği bütün ilaçlara yapılmaktadır ve olumsuz etkilerinin bildirilmesi zorunludur. Prospektüste yazan yan etkilerin pek çoğu piyasaya çıktıktan sonra geri bildirimler ile yazılmış şeylerdir. Medyada dolaşan yalan yanlış bilgiler yerine uzmanların konuştuklarına itibar edin.
Ben 3 ay önce korona geçirdiğim için bu ayın 23une kaldı aşım ki bebek olabilirde olmayabilirde tuttumu bilmiyorum agustos 22de regl tarihim düzenli bi adet dongum var eğer 22sinde olmazsam zaten randevu almicam aşı icin bilmiyorum hakkımızda hayirlisi her ağızdan bir laf çıkıyor.

Selam canımm iyi olmana çoook sevindim 😍
Ben de perşembeden beri baya düşüktüm haftasonu biraz toparladım, yarını heyecanla bekliyorum farklı bi doktora daha görüneceğim❤️
inşallah bu ay her şey güzel olur senin için double double şanslı bi ay ❤️
Bu ay kendimi pozitif ruh haline çekip, bir değil ikiz istiyorum ama nasıl olacağı hakkında hiçbir fikrim yok 🤣 umarım senin için de herşey güzel olur, pcoyu çok kafaya takma. Kimi doktor var diyor, kimisi yok.

Benim de bu ay boyle dalga dalga oldu cnm. Zaten siliklesince daha da gebelk olmaz dedim ben de🤣 erken yumurtlamam oldu bu ay ikinci olmadi malesef koyulasck die beklerken ikinci yurmtlama olur mu die olmadigi kadr silklesti🤣🤣 suna bak ya
Testler aynısı gibi resmen 😂🤦 napıcaz biz böylee. Yarın 12.gün, inşallah çok gecikmeden pili görürürüm

Testler aynısı gibi resmen 😂🤦 napıcaz biz böylee. Yarın 12.gün, inşallah çok gecikmeden pili görürürüm
Oo senin daha varmis kiz yumrtlarsn zaten sanki senin 14 ile 16 gunler arasi oluyordu die hatrliyorm. Benm gecen ay iki defa catladi bu ay bir . Bir ay iki bir ay bir defa oluyor benm. Bu son olsun bu son 🤣 bu sarki benden sana

Buna can mı dayanır, sperm mi dayanır. Tabiki çok yanlış. Bu konuda doktorların görüşleri çok net zaten. Yumurtlama döneminde bile üst üste değil gün aşırı öneriyorlar.
Belliki sende karsisin her gün iliskiye ben her gün girmedim ilişkiye ama yumurtlama gününden 2 gün öncesi üst üste oldu öncesi gün aşırı yumurtlama gunu girmedim iliskiye takvimi takip ettim yüksek olan 2 gün ilişki oldu şimdide regl bekliyorum sence tahminin ne tutar mı 😀😀

Oo senin daha varmis kiz yumrtlarsn zaten sanki senin 14 ile 16 gunler arasi oluyordu die hatrliyorm. Benm gecen ay iki defa catladi bu ay bir . Bir ay iki bir ay bir defa oluyor benm. Bu son olsun bu son 🤣 bu sarki benden sana
Ya benim çok dengesiz. Haziran'da 22.gün yumurtladım, Temmuz'da 13.gün 😃❣️ bu ay bakalım kaçıncı gün olucak

Belliki sende karsisin her gün iliskiye ben her gün girmedim ilişkiye ama yumurtlama gününden 2 gün öncesi üst üste oldu öncesi gün aşırı yumurtlama gunu girmedim iliskiye takvimi takip ettim yüksek olan 2 gün ilişki oldu şimdide regl bekliyorum sence tahminin ne tutar mı 😀😀
Takvime göre yumurtlama bazen tutmuyor canım. Mesela benim bir ay 13.gün yumurtlama olurken bir ay 18.gün, bir ay 22.gün
Değişiyor yani... Oyüzden net birşey diyemem ovulasyon testi kullanmadıysan.

Takvime göre yumurtlama bazen tutmuyor canım. Mesela benim bir ay 13.gün yumurtlama olurken bir ay 18.gün, bir ay 22.gün
Değişiyor yani... Oyüzden net birşey diyemem ovulasyon testi kullanmadıysan.
Yok ugrasmiyorum genelde o şeylerle vücut olarak biliyorum zaten yumurtladigimi o sırada ilişki oldu bakalım şansa deniyoruz şuan 2 tane yavrum var zaten bu eşimin özel isteği olursa olur olmazsada şansına kussun😀😀

Yok ugrasmiyorum genelde o şeylerle vücut olarak biliyorum zaten yumurtladigimi o sırada ilişki oldu bakalım şansa deniyoruz şuan 2 tane yavrum var zaten bu eşimin özel isteği olursa olur olmazsada şansına kussun😀😀
Allah bağışlasın canım yavrularını 🤲 Rabbim sağlıklı, mutlu, huzurlu, uzun ömürler nasip etsin.

Testlerim böyle benim de 🤍

Eklentiler

• 20210810_134619.jpg
    20210810_134619.jpg
    31,9 KB · Görüntüleme: 86
Testlerim böyle benim de 🤍
Dalgalandim da duruldum 🎶🎶 olmus seninki. Ama daha cok erken cnm ay uzun yumurtlama olur. Sen kafani hep rahat tut. Bu ay cok istekli deild cok da dikkat etmedm erken yumurtlamam oldu. Merkezimizden cikartmaliyiz bu bebek mevzusunu aslnda.

Yusra-61 Yusra-61 canım sen haklı çıktın 🥰
Bugün 12 de testimde gene koyulaşma başladı ben de ani bir kararla doktora gittim doktorum sağlı sollu yumurtlarım olduğunu söyledi biri 17 biri 18 mm olmuş doktor çatlamanız yarın ya da bir sonraki gün gerçekleşebilir dedi yarın 14. Gün canım ☺️ Dün değerlendirme olmuştu yarın sabah değerlendirme yapacağım, bu ay olmazsa gelecek aya sperm testi önerdi doktor ☺️

Bence yarın pik olur o tam olarak diye düşünüyorm 😍 çok güzel büyümüşler inşallah güzel sonuçlar alırsın canım 🤗 adet döngüne göre 9.gün birazcık zor gibiydi 😇ama olsun deneyimlemeden birşeyler öğrenilmiyor ❤️

Elazığ canım 🧡

Regl bitti, yumurtlama bekliyorum. Bu ay adet biter bitmez koyuydu testlerim ama bugün 11.gündü silikleşti. Bekliyorum 🥰
Benim de regl bitti acayip kasik agrım var 9. Günüm test yapmadım daha istanbulda ailemin yanındayım perşembe evime doncem ozaman test yapcam bakalim yumurtlama yi kaçırmak inşallah 😍 eylül uğurlu gelsin bizlere

Amin canım amin, temennim o yönde ❤️ B12 iğnesi mi yaptırıyordun canım sen? Hadi inşallah tutmuştur da bebiş gelir bu ayyy. Bazen yazılarına denk geliyorum, makale taraması sonucu aşı hakkındaki bilgileri yazmıştın. Bayıldım 🥰 ne işle meşgulsün ?
Teşekkür ederim. Ben eczacıyım akademide devam ediyorum. İlaç yan etkileri ve zararları üzerine çalışıyorum. Ama terzi kendi söküğünü dikemiyor😁 Evet akşam baktım kullandığım b12 ilaçlarının dozu da çok yüksekmiş. Doktora danışacağım. Bırakabilirsem bırakacağım Regl olunca alınabiliyorsa öyle iğne ile devam edeceğim…

Back