Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cumartesi dr gitmeyi planlıyorum kan vermeye gidemedm sabah misafirim geldi die beta değerine baktırmasam problem olur mu sizce kan vermeli miyim

Ben geldim doktora gittim 6 aylık kontrollerımı yaptırmaya, adet görmem için verilen ilacı bıraktırdı bana sana bebiş yapcaz dedi ayy çpk tatlı doktor, alttan muayene etti ufak bir kist var rahim ağzında ama önemli türden değil dedi, 2 tane yumurta görünüyor rezerv az dedi femera verdı bugunden itibaten (reglimin 3. Günü) sabah aksam kullancam yanına yumurta kalitesini artırmak için bir vitamın verdi, bu olmazsa tüp bebek yapalım hemen dedi, eşim istemiyor tüp bebeği dedim, ki gerçektende istemıyor doğal yoldan olursa olur diyor, bende az once netten sıparıs verdım hayıt oyu suyu, macunu, testere dişli aslan pencesi çayı, bal polen propolis karısımı onları kullanıp normal yoldan cocugu olanda cok, Tevekkülü Allah"a bıraktım

Evet 3 gün üst üste
Dün birliktelik oldu. Akşam kasıklarımda batma vardı oturup kalkarken rahatsız etti. Bu sabah tekrar ovülasyon yaptım bu şekilde çıktı. Dünden daha silik gibi bu ne demek oluyor şimdi yumurtlama olmadı mı

Eklentiler

• IMG_20210810_112830.jpg
    IMG_20210810_112830.jpg
    130,1 KB · Görüntüleme: 79
Ben geldim doktora gittim 6 aylık kontrollerımı yaptırmaya, adet görmem için verilen ilacı bıraktırdı bana sana bebiş yapcaz dedi ayy çpk tatlı doktor, alttan muayene etti ufak bir kist var rahim ağzında ama önemli türden değil dedi, 2 tane yumurta görünüyor rezerv az dedi femera verdı bugunden itibaten (reglimin 3. Günü) sabah aksam kullancam yanına yumurta kalitesini artırmak için bir vitamın verdi, bu olmazsa tüp bebek yapalım hemen dedi, eşim istemiyor tüp bebeği dedim, ki gerçektende istemıyor doğal yoldan olursa olur diyor, bende az once netten sıparıs verdım hayıt oyu suyu, macunu, testere dişli aslan pencesi çayı, bal polen propolis karısımı onları kullanıp normal yoldan cocugu olanda cok, Tevekkülü Allah"a bıraktım
Hangi şehirdesiniz? Doktoru merak ettim de ☺️

Bana doktorum önerdi 3 ay iç aralıksız başta bende korkmuştum yumurtlama zamanı bırakmıştım yan etkisi olur mu diye sonra araştırdım 3 ay düzenli kullanım gerekiyormuş öyle 1 hafta kullanma yeterli gelmiyormuş doktorda 3 ay diyince devam ettim. Tohumunu aldım demleyip içtim sonra zor geldi internette hayıt suyu diye satılıyor doğal ürünler satan yerlerde ordan aldım sabah akşam bi tatlı kaşığı içiyorum bu kadar. Aktarcim bütün kadın hastalıklarına iyi geliyor dedi bende kist vardı doktor heralde o yüzden verdi kendimde test ettim hayıttan sonra hep 13.gün yumurtlama gördüm benim illa kayardı yumurtlama günlerim
Merhaba bende hayit suyu aldım adetim yeni düzene girmisti 28 gunde bir oluyordu 3 4 aydır ama bu ay 20. Gün yumurtlama görünce aldım yumurtlama günü ve adetliyken içmeli miyim bilemediğim için başlamadım siz içiyor muydunuz

Dün birliktelik oldu. Akşam kasıklarımda batma vardı oturup kalkarken rahatsız etti. Bu sabah tekrar ovülasyon yaptım bu şekilde çıktı. Dünden daha silik gibi bu ne demek oluyor şimdi yumurtlama olmadı mı
Yumurtanın çatlaması 24 saat ile 48 saat arasında oluyor. Kısa sürede gerçekleşmiş olabilir. Panik yapmayın... Değerlendirdi iseniz benim gibi beklemek düştü size de... 14 gün dişimizi sıkma zamanı.. İnş güzel sonuçlar alırız.

Doktara gittim kızlar 12.gunum bir yumurtam 20mm olmuş .kist olmasın diye çatlama iğnesi yaptı yarın ilişki dedi ama riske girmek istemiyorum bugünden itibaren olsun diyorum sorun olurmu sizce
Buda ovu testim hiç boyle koyu olmamışti

Eklentiler

• IMG_20210810_120853.jpg
    IMG_20210810_120853.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_20210810_120847.jpg
    IMG_20210810_120847.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 70
Doktara gittim kızlar 12.gunum bir yumurtam 20mm olmuş .kist olmasın diye çatlama iğnesi yaptı yarın ilişki dedi ama riske girmek istemiyorum bugünden itibaren olsun diyorum sorun olurmu sizce
Buda ovu testim hiç boyle koyu olmamışti
Canım dün birliktelik olduysa bugünü boş geçir yarın tekrar birliktelik olsun bence.

Merhaba bende hayit suyu aldım adetim yeni düzene girmisti 28 gunde bir oluyordu 3 4 aydır ama bu ay 20. Gün yumurtlama görünce aldım yumurtlama günü ve adetliyken içmeli miyim bilemediğim için başlamadım siz içiyor muydunuz
Yok daha yeni sipariş verdim. Burda bır arkadas atmıstı nasıl kullanıldıgını birde internetten arastırdım kullananları

1 tatlı kasığı arı sütü bal polen sabah aç karnına
15-20 dakıka sonra 1 çay bardağının yarısı kadar hayıt otu suyu yarısınada su çekip içilecek

Kahvaltı

Kahvaltı sonrası 1 saat sonra testere dişli adlan pencesi çayı
1 su bardağının için e 2 çay kaşığı testere dişli aslan pençesi demle suz iç

Bu şekilde nıt almıstım, hatta çocugun tüp bebekle bile zor denilen bir hemsireyi izlemiştim ikizleri olmustu bunlarla

Birde ender saracın lıstesını atmıslardı ekran almıstım onuda atayım bir bakın

Eklentiler

• Screenshot_2021-08-06-00-58-33-620_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-08-06-00-58-33-620_com.android.chrome.jpg
    80,4 KB · Görüntüleme: 75
  • Screenshot_2021-08-06-00-58-20-780_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-08-06-00-58-20-780_com.android.chrome.jpg
    71,2 KB · Görüntüleme: 71
Kızlar çok fazla kafa karışıklığı olduğu için bende bir şeyler yazmak istedim. Biontech ve moderna aşısı ile gebelik arasında ilişki var mı diye yoğun bir makale okuması yaptım. Yapılan çalışmalardan birinde gebeliğini öğrenmeden aşı olan 40 bin yakın kadında çalışma yapılmış ve doğan bebeklerde 3 ay takip edilmiş. Ancak buradaki çalışmada 1. ve 2. dozunu olan veya 1. dozunu olup gebe kaldığını öğrenen olarak belirtilmiş. Bu kadınların %10 unda düşük yaşanmış ama hangi ayda düşük yaşadıkları belirtilmemiş. %10'unda erken doğum olmuş ama çocukları sağlıklıymış. Diğer kalanlarda sorun olmamış ve 3 ay takipte de bebeklerde sorun gözlemlenmemiş. Başka bir çalışmada anne aşılı bebeğin kendisinde antikor tespiti yapılmış. Gene bir başka çalışmada gene 40 bin üstü gebenin takibi yapılmış ve gebeliği son 3 ayı sırasında aşı olanlara bakılmış. Gebelik sürecini etkileyen herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış. Kısacası demem o ki. Aşıyı olup olmamak sizde kalmış. Ancak çalışmalar süreci olumsuz etkilemediğini belirtmiş. Sizin sağlığınız bebeğinizin sağlığından önemli değil. Covid yakalanıp tansiyon hastası olursanız, kan pıhtılaşma sorununuz olursa veya başka bir hastalık kalırsa zaten gebeliğiniz riskli ilerleyecek ve sürekli bebeğime bir şey olursa diye düşünerek 9 ay geçireceksiniz. Zihniniz rahatlatmaya çalışın. Gebe değilseniz bir an önce aşı olmaya çalışın. Aşı çok hızlı ortaya çıktığı için çok soru işaret var gibi görünüyor ancak şöyle de düşünün bütün kaynaklar neredeyse aşıyı bulmak için harcandı. Hal böyle olunca da aşı hızlı geliştirildi. Aşının geliştirilmesi her zaman hızlıdır. Patojeni bildikten sonra ortaya çıkarması zaten kolay olan bir süreç.. Ağrı kesici gibi 10 yıllık bir sürece ihtiyacı yoktur... Ancak farmakovijilans dediğimiz piyasa sonrası takipleri elbette ki zaman alacaktır. Piyasa takibi gıda takviyeleri dışında (aslında en tehlikeli olanlar gıda takviyeleri çünkü denetim sıfır ne sağlık ne tarım bakanlığı kimse kontrol etmiyor yan etkilerini araştırmıyor) eczaneden aldığınız ve SGK'nın ödediği bütün ilaçlara yapılmaktadır ve olumsuz etkilerinin bildirilmesi zorunludur. Prospektüste yazan yan etkilerin pek çoğu piyasaya çıktıktan sonra geri bildirimler ile yazılmış şeylerdir. Medyada dolaşan yalan yanlış bilgiler yerine uzmanların konuştuklarına itibar edin.

Yok daha yeni sipariş verdim. Burda bır arkadas atmıstı nasıl kullanıldıgını birde internetten arastırdım kullananları

15-20 dakıka sonra 1 çay bardağının yarısı kadar hayıt otu suyu yarısınada su çekip içilecek

Kahvaltı

Bu şekilde nıt almıstım, hatta çocugun tüp bebekle bile zor denilen bir hemsireyi

Kahvaltı

Bu şekilde nıt almıstım, hatta çocugun tüp bebekle bile zor denilen bir hemsireyi izlemiştim ikizleri olmustu bunlarla
Hic ara vermeden mi bu sekilde kullanmak gerekli acaba adet olunca yada yumurtlamada bırakmalı mi hayit suyunu

Yumurtanın çatlaması 24 saat ile 48 saat arasında oluyor. Kısa sürede gerçekleşmiş olabilir. Panik yapmayın... Değerlendirdi iseniz benim gibi beklemek düştü size de... 14 gün dişimizi sıkma zamanı.. İnş güzel sonuçlar alırız.
O zaman dün gece yaşadığım ağrı yumurtlama ağrısıydı. Bu ay çörek otu bal tarçın karışımı yemiştim belki onun faydası olmuştur çünkü ilk defa bu ay yumurtlama ağrısı hissettim. Bir tek dünü değerlendirdim bu yeterli mi :(

Back