Onkoloji - Kanser ve Türevleri Ağrı kesici morfinli bant hakkında bilgisi olan bakabilir mi?

Patricia

sil baştan başlamak gerek
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
2.892
13
43
Arkadaşlar merhaba, maalesef kanser hastalığı içinde bulunduğumuz donemde çok fazla, nerdeyse her aileden bir kişi hasta denilebilecek kadar yaygın.
Arkadaşlar benım annemin lenf bezlerinde nodül var başka deyimle tükürük bezi kanseri.
üç seri amilyat geçirdi bir radyo bırde kemoterapı aldı ama yinde :KK43: tekrarlıyor yanı kötü huylu denilen cinsinden. en son erkan topuz hocadan randevu aldım. taaa yazın 7. ayda randevu aldım ve aralık ayına verebildiler ancak. neyse güç bela gittik hocaya, çok rahatlatan bir yapısı var. göztepe medical park ta çalışıyor şimdi 350lira muayne ücreti var kızlar. :KK43: allah yardımcımız olsun. neyse ondanda alığımız sonuc artık amilyat olamaz cünkü boyun bolgesindeki sinirler üç amilyattan dolayı çok zedelenmiş. kemo önerdi ama onuda annem red ediyor.
şimdiki konu aslında annemın raporunu incelerken gördüm ağrı kesici morfinli bant kullanabilir yazmışlar. cünkü normal yada kuvvetli ağrı kesici ilaçlar kesinlikle ağrısını kesmiyor annemin. bu bantlardan kullanan varmı kendisinde yada yakınlarında bir bilgi verirmisiniz lütfen. dr 25 ml lık olanını yanı en az morfinli olanı yazdı aldım ama ağrıyı yarı yarıya kessede tam yok etmiyor. bilgisi olan varsa yazarsa cok sevinirim.
allh hepimizin yardımcısı olsun.

canım mrb.bende babamı mıde ca dan dolayı kaybettim ve senin değilin gibi babamnkıde birde 2 yıl snra tekrarladı çünkü hücreler malıgn ve taşlı yüzük hücreliydi yanı sansı zordu ama yinede insan yakıstıramıyor işte.babamn mıdedekı kanseri hiçbir belırtı vermeden karaciğer ve peritona met.yaptı.aynen babamda annen gibi kemo almadı çünkü artık hiçbir yararı olmayacaktı.sonra bir doktor akrabamız o bantlardan onerdi ama kullanımına dıkkat edilmesi gerekıyor.aslında babamn bantlrı kullanacak kadar ağrısı olmuyordu ama rahatlatmak adına takıyorduk.ama kesinlıkle kendı baınıza almayın onun gr var.mesela kanseri çok ilerledyse ve ozellıkle ağrısı fazlaysa orn:akc.ca ileri evrede ağrı fazlalasıyor ve bantın mg yükselıyor.bantlar 1 gn 24 saat boyunca kalıyor ve hiçbiryere değmedentıbbı atığa atılması gerekıyor.hiçbiryere sürmedende yapıştırmak gerekıyor.mesela biz babamın sırtına yapiıtırmıstık siz biraz daha yukarı bır bolgeye yapıştırın ama dedğim gibi kesınlıkle onkolog yazsın oyle alın.annen suan hangi evrede bilmiyorum ama 25 lık var 50 lık 100 -125 ve yukarı var diye biliyorum.
.bilinçsiz kullanmayın.çok geçmiş olsun alalh şifa versin....

canım doktor yazdı tabiki ama 25lik yetmedi. kutuda 3 günde bir değiştirilmesi gerektiği yazıyor. erkan hocaya yazdıramadık ancak haftaya gıdebiicez ona. burda bir hastanede noroloji bölümüne yazdırdık. zaten raporundada diğer ilaçlarla birlikte bu bantta belirtilmiş.
bana için çok üzüldüm:KK43:((( başın sağolsun. ilgin için çok teşekkür ederim.

rica ederim canım.dediğim gibi kullanım süreleri değişiyor.dahiliye doktoruda yazabilir.çok saol sende geçmiş olsun.

dün aksam bandını cıkarttırdı cok fena kaşınıyor dayanamıyorum dedı . çıkarttık bizde bu aksam tekrar taklıcaz. sizdede oluyormuydu boyle alerjik durum?

canım mrb.bende babamı mıde ca dan dolayı kaybettim ve senin değilin gibi babamnkıde birde 2 yıl snra tekrarladı çünkü hücreler malıgn ve taşlı yüzük hücreliydi yanı sansı zordu ama yinede insan yakıstıramıyor işte.babamn mıdedekı kanseri hiçbir belırtı vermeden karaciğer ve peritona met.yaptı.aynen babamda annen gibi kemo almadı çünkü artık hiçbir yararı olmayacaktı.sonra bir doktor akrabamız o bantlardan onerdi ama kullanımına dıkkat edilmesi gerekıyor.aslında babamn bantlrı kullanacak kadar ağrısı olmuyordu ama rahatlatmak adına takıyorduk.ama kesinlıkle kendı baınıza almayın onun gr var.mesela kanseri çok ilerledyse ve ozellıkle ağrısı fazlaysa orn:akc.ca ileri evrede ağrı fazlalasıyor ve bantın mg yükselıyor.bantlar 1 gn 24 saat boyunca kalıyor ve hiçbiryere değmedentıbbı atığa atılması gerekıyor.hiçbiryere sürmedende yapıştırmak gerekıyor.mesela biz babamın sırtına yapiıtırmıstık siz biraz daha yukarı bır bolgeye yapıştırın ama dedğim gibi kesınlıkle onkolog yazsın oyle alın.annen suan hangi evrede bilmiyorum ama 25 lık var 50 lık 100 -125 ve yukarı var diye biliyorum.
.bilinçsiz kullanmayın.çok geçmiş olsun alalh şifa versin....

canım ıkı hafta oldu ve hala 25 mg etki etmedi . doktorla konustuk 50 mg olanı aldık insallah bu biraz dındırır ağrılarını.
birde bu gun bandı takmak için okada zor ikna ettık kı , acayıp kasıntı yapıyormus takıldı yerde o yuzden hıc takmak istemiyor. of allah kımseye vermesin yaa

X