Ağrı eşiğimizi nasıl anlarız?

modyad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
1.401
968
248
Uzun zamandır merak ettiğim bir konudur, ağrı eşiği.
Nasıl kıyaslayabiliriz diğer kişilerle?
Mesela bir amelıyat gecırmıstım, bir kişi agrıyla uyanırken ben hıc acı hıssetmemıstım, ve gunluk yasantıma devam ettım kısa surede.
yıne bır ornek tencere tavalarda dikkatimi çekiyor, herkesın elını yakarak tuttugu kap kacak şeylerini ben her hangı bır yardım almadan tutabılıyorum.
Veya acılı yemeklerde hıssıyatım yok dencek kadar az. Yada bır yerımı carpıyorum hiç acımıyor, taaaki morlugunu gorup ciddiyetine varana kadar.
küçükken elim ve burnum kırılmıstı ben yıne anlamamıstım düştüğüm için ağlıyordum dr.a gıdınce anlamıstık, tabı o zaman kucuktum hatırlamıyor da olabılırım?
Bunlar agrı/acı esıgıyle ılgılı olabılır mı?

Sadece merak epeydır aklımı kurcalıyor, bilen varsa yardım ederse sevınırım.

Evet herkes ayni konudaki aciyi farkli yasayabilir,benim iki 20 disimi cekti doktor,bir aspirin aldim sade,dahada bisey yoktu :)

Veya gecenlerde bir ufak spor kazasi gecirdim,o an cok feci oldum ama daha sonra aci falan yoktu sadece olan kazaya agliyodun,daha beteri olabilirdi diye (burnumda kirilabilirdi)
Yani sinirlerin duyarliligiyla alakali.

kırıklarınız oldugunda doktorunuza neden sormadınızki:26:

öncelıkle gunaydın :)
sorunuza gelınce, o zamanlar cok kucuktum, ama acı hıc anlamamıstım mesela, tabı bunları sonradan dusunuyorum, bir cok cerrahı veya ıgnelı vs mudahaleler oldu onları da cok az hıssetmıstım. o yuzden merak ettım acaba bu esıkle mı ılgılı dıye?

çunku ben acı esıgını cok sonra ogrendım, herkeste aynı sanıyordum ogrendıgımden berıde arastırmaya sormaya calısıyorum herkese

evet yanı agrı esıgı yuksek ınsanlar daha dayanıklıdır dıyebılırız bu durumda ama bendeki bu özellikle elim çok hissizdir, kp kesfetmıstı bunuda sıcak bırseyı tutarken, ve o sırada bunun cok tehlıkelı olabılecegını, vucut, gelen tehlıkeyı algılamayıp daha cıddı sonuclar dogurabılecegını soyleyınce kafama takılmıstı...

ağrı eşiği ile acı eşiği farklıdır. ağrı olayı regl baş ağrısı gibi durumlarda acı hissetmemektir. Acı eşigi ise sinir uçlarının deforme olması sonucu ortaya çıkan rahatsızlıktır. Tedavi edilmesi gerekebilir. Yani bir nevi beyne acı sinyalı sinir uçları tarafından iletilmiyor,bu da rahatsızlık olarka görülüyor. Bunun ileri vakaları da var. Allah korusun kendi gözünü oyup fark etmeyen bebekler..
Acı eşiği hakkında bir nöroloğ ile görüşebilirsiniz

Son düzenleme:

tamda bunu dusunuyordum aslında bu cok aydınlatıcı oldu.
gecenlerde bel agrısı yasadım,incitmiştim,tutulmustu. onu hıssettım. ama elımı kesmısım kanı gormesem anlamıyordum, bayada derın kesmısım. yanı bel agrısı agrı esıgı, bıcak kesmesı acı esıgı mı oluyor?
ben de bunu dusunuyordum, madem agrı esıgım yuksek bel agrısını neden yasadım dıye dusunuyordum.
aradakı farkı bılmıyordum teşekkür ederim.

rica ederim bende de aynı sorun var. Anladıgım kadarı ile sızın ki kadar ileri degil ama bende ağrı eşigim cok yüksek acı eşigim cok yok,hatta hiç yok.
Bunu doktora sordugumda bana bu şekilde açıklamıştı. İsterseniz sizde bir görüşün. Sanmıyorum tedavilik bir durum olacagını ama en azından uzman biri tarafından aydınlatılmış olursunuz...
Az öncede belirttiğim gibi bazı bebekler sıfır sinir hassasiyeti ile doğarlar,bu da farkında olmadan dilini kopartma,gözünü oyma gibi durumlara gelir(evlerden ırak) ama sizinki sadece dayanıklılık olarak nitelendirilecek bir durum.

evet benı bıraz korkuttular sanırım, ondan merakla actım konuyu. teşekkürler.

bence bu konu dayanıklılıkla ilgilidir hissetmemekle değil hissetmemek çok ayrı bir şey bence... ağrını acını hissedersin ama diğer insanların verdiği aşırı tepkilerden daha az tepki verirsin. elini kesersin çok kötü acır ama ağlayp sızlamak yerine çaresine bakmayı tercih edersin ben mesela öyleyim parmağımı mı kestim acıdı mı yapacak bir şey yok acıyacak tabi ki, önemli olan o an için kanı durdurup acıyı hafifletmek olmalıdır. küçükken de düşerdim dizim kanardı anneme off anne yine düştüm diye koştururdum diğer çocuklar gibi saatlerce dizim acıyor diye ağlamazdım

bende senin tam tersine başım ağrısa ölüyorum sanırım. sürekli ağlarım.

hele ki regliysem yanıma yanaşmak bir yana yattığım odanın kapısından geçene sataşırım

Benim ağrı eşiğim düşük maalesef. Bende isterdim diğer insanlar gibi dayanıklı olmam ama yok işte zayıfım bu konuda . Geçenlerde ameliyat oldum hemşire ağrı eşiğin düşük dediğinde anladım ne olduğunu.

Çok merak ettim konu sahibi doğum yaptınız mı? Ama galiba sizin yaşadığınız durum yukarıdaki arkadaşın açıkladığı üzere acı eşiği ile alakalı bi durum. Bence nörolojiye görünmenizde fayda var. Acı beynin uyarı sinyali olmalı yani bize acı verse de aslında pek çok faydası var.

Aci esim bence benim ortaarda ne cok dusuk ne cok yuksek.
Mesela lazer de bazilari ciglik atiyor resmen ben hafif aci hissediyorum.
ayni olayda yanizdaki kisi ile sizin hossetiginiz farkli ise anlarsiniz

Acı hissetmiyorsanız veya çok az hissediyorsanız sinir uçlarında sorun olabilir. Bu tip hastalıklar var hatta doğuştan oluyor çoğu. Bir doktora danışmanızı tavsiye ederim. Güzel bir şey gibi geliyor ama acı aslında hayatta kalmamız için gerekli. Zararlı durumları farkedip kaçmanızı sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…