How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Çocuk Hastalıkları Ağlayarak uyanma!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi wetw
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

wetw

Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
413
4
96
49
Kocaeli

4,5 aylık kızım son 15 gündür geceleri saatte bir bazen yarım saatte bir ağlayarak uyanıyor. Bir ağrısı olsa gün içinde de huzursuz olur diye düşünüyorum ama gün içinde uyanıkken gayet neşeli. Bende de uyku kalmıyor. Diş çıkaracak diye bekliyorum ve ona bağlıyorum ama u kadar uykuyu etkiler mi diş? Geceleri uyumadan evvel detinox jel kullanıyorum. Anlamadım gtti. Sure de okuyorum acaba korkuyor mu diye. Hep bu şekilde. İştahsız da.:S Çoküzülüyorum çok. Yardım ederseniz bilginiz veya benzer yaşamışlığınız,duyumunuz varsa bana anlatırsanız sevinirim.

canım benimkide bu aralar aynen öyle huy haline getirdi sütünü içirip yatırıyorum tekrar uyanıyor tekrar veriyorum belki diş olabilir sen anlayamazsın sızlama da yapabilir.yada karnı ağrıyordur belkide hiçbirşeyi yoktur miniğin sadece huysuzlukta olabilirgamyoncuiremsu

seninki ne kadarlık? Benimki tüm gece boyunca böyle. Gözlerini açmadan ağlamaya başlıyor. uyurken gözlerinden yaş gelerek ağlıyor. Mememe alıyorum emeckmiş gibi, ama ememeden sadece yalancı meme gibi emerken yine uyuyakalıyor, yerine yatırıyorum biraz sonra yine aynı. Bi yeri ağrıyor olsa gün içinde uyanıkken dehuysuzluk yapar diye düşünüyorum ama yapmıyor. Sürekli mızıldanma hainde. Ben de çok yoruluyorum...

gece karnı acıktığı için ağlıyor olabilir karnını mama yada sütle iyice bi doyurun yatmadan önce daha rahat uzun uyuyorlar

Onu da denedim. Uyumadan evvel emzirsem de yarım saat sonra aynı şekilde uyanıyor. Sanki etinden et koparcasına ağlıor. Bu şekilde ağlarken uyandığında ise gülücükler atmaya başlıyor, herhangi bir anormallik olmuyor. Dün gece uyutmadan evvel iyice karnını doyurayım dedim, -sadece anne sütü veriyorum- kusturdum zorla yediricem derken.:(

doktora götürdün mü?kulak agrısı falan olabilir.benım oglum 7 aylık dedıgın seylerı bu ay yapıyor o da rüya gördüğü içinmiş.senınki henüz 4 aylık.genelde bebekler aç olunca ağlar sütün miktar olarak yetiyordur belki ama doyurmuyordur sen en iyisi doktoruna danıs

Eğer gündüz se büyük ihtimal gaz yada diş sancısı çekiyordur. Beslenmesinde bi değişiklik oldu mu?
Yattığı odada yada yatağında bi değişiklik yaptınız mı? Bu da huzursuz eder bebekleri. Pıtırcıklar düzenlerine pek bi bağlı oluyorlar :)
Gündüz bol bol kucaklayın. Kendini güvende hissetmesini sağlayın. gündüz ne kadar huzurlu olursa gece o derece iyi hisseder.
Birde gece terörü denen bi olay var ama sizin bbeğiniz bunun için küçük.

Bol uykulu geceler dilerim. Sadece biraz sabır.

bazen benim oğlumda kakasını yapamadığında ağlıyor öyle bende elimle karnına masaj yapıyorum altını açıyorum kakasını yaptırmaya çalışıyorum öyle rahatlıyor..sende masaj falan yap gazını çıkartmayı çalış istersen..

benim 2 çocuğumdada aynı sorun vardı açlıktan falan değil bence diş çıkarma ve rüya görmeye başlamaları. birde gece uykularından 3-4 saat öncesine kadar fazla hareketli yada heyecanlanacakları şeyler yapmayın. çok heyecanlandıkları yada yoruldukları zamanda gece uyuyamıyorlar. mesela dışarda çok kalmayın fazla kalabalığa sokmayın. malesef bu duruma fazla çözüm yok ben her yolu denedim sadece bu yazdıklarım biraz hafifletti.

Pediatriportalında soru olarak sordum. Bi doktor meyve suyuna erken başladığımı idrar yolu enfeksiyonu olabileceğini söylemiş. Diğer doktor dişe bağlamış. Geçen akşam uyutmadan evvel banyo yaptırdık ki rahatlasın diye ama hiçbir faydası olmadı. Bu böyle ne kadar devaam edecek iyice korkmaya başladım.

merhaba wetw benim oğlum 3,5 4 aylıktan beri öyle ben artık düzelmesini de beklemiyorum emmesi ne zaman bitecek inşallah o zaman düzelecek diyorum dişten olsa bizim dişimiz çıktı yine devam etti gaz olsa hep vardı değişen bişey olmadı kabullenmek bana çözüm oldu artık oğlumu böyle kabul edip zombi gibi geziyorum :)

Gözünü korkutmak istemem ama benim kızım şuan 17,5 aylık ve hep anlattığın gibiydi. 8 aya kadar çooook şiddetli gaz sancıları yaşadık o yüzden yapıyordu. daha sonra kabız oldu o yüzden yaptı... sonra diş falan derken bugüne kadar geldik... bir süre düzelir gibi olmuştu (1 hafta kadar) ama şimdi tekrar başladı. Bu sefer derdi ne ben de bilmiyorum. Gündüz o kadar sevimli bir bebek ama gece felaket... Çığlık atarak uyanıyor resmen. Sanki feci halde canı yanıyor. gözlerinden yaşlar boşalıyor ama gözleri kapalı... her gece en az 3 kez tekrarlıyor böyle... rüya görüyor diye düşünüyorum ama bu kadar yapar mı diyorum. Eskiyi hatırlıyor diyorum (kalp ameliyatı geçirdi, çok çekti yavrum) ama gerçekten hatırlar mı? Yani senin anlıyacağın yaklaşık 18 aydır bir de hamileliğimin son 2 ayını ekle, 20 aydır deliksiz bir gece uykusu uyumadım. en uzun uyuduğum süre aralıksız 3-4 saat. artık bünyem alıştı sanırım... pek etki etmiyor.

canim benim kızımdaaynen seninki gibi ama 2 kere falan aglayarak uyanıyor..benimki rüya görüyor sanırım korkudan agliyor bide gaz sancimiz var kızım 13 aylık..yatırıyorum yarım saat sonra feryat figanbide dişmevzumuz var bizim patladı patlıcak..sonra sallarim uyur yarım saat sonragene aynı aglayarak hiçkıra hiçkıra uyanır sonra gene uyur..daha uyanmaz uykuya dalana kadar sadece sabaha karsı bi gaz sancisi tutar..bendede uyku kalmadi valla canim..sanirim bütün annelerin ortak noktası UYKU :)

Gözünü korkutmak istemem ama benim kızım şuan 17,5 aylık ve hep anlattığın gibiydi. 8 aya kadar çooook şiddetli gaz sancıları yaşadık o yüzden yapıyordu. daha sonra kabız oldu o yüzden yaptı... sonra diş falan derken bugüne kadar geldik... bir süre düzelir gibi olmuştu (1 hafta kadar) ama şimdi tekrar başladı. Bu sefer derdi ne ben de bilmiyorum. Gündüz o kadar sevimli bir bebek ama gece felaket... Çığlık atarak uyanıyor resmen. Sanki feci halde canı yanıyor. gözlerinden yaşlar boşalıyor ama gözleri kapalı... her gece en az 3 kez tekrarlıyor böyle... rüya görüyor diye düşünüyorum ama bu kadar yapar mı diyorum. Eskiyi hatırlıyor diyorum (kalp ameliyatı geçirdi, çok çekti yavrum) ama gerçekten hatırlar mı? Yani senin anlıyacağın yaklaşık 18 aydır bir de hamileliğimin son 2 ayını ekle, 20 aydır deliksiz bir gece uykusu uyumadım. en uzun uyuduğum süre aralıksız 3-4 saat. artık bünyem alıştı sanırım... pek etki etmiyor.

Yazdıklarını okuyunca korktum. Nisanda işe başlıcam. Hemiş hem gecelerim böyle nasıl geçer? Bizimkisinin pek gaz sorunu olmadı, gazdan olduğunu düşünmüyorum. Allah yardımcımız olsun.

Yazdıklarını okuyunca korktum. Nisanda işe başlıcam. Hemiş hem gecelerim böyle nasıl geçer? Bizimkisinin pek gaz sorunu olmadı, gazdan olduğunu düşünmüyorum. Allah yardımcımız olsun.

Ben de çalışıyorum canım... Kızım 9 aylıktı işe başladım. bazen ruh gibi dolanıyorum etrafta... işin kötüsü ben gündüz de uyuyamam. yani haftasonu babası ya da bi başkası bakarken 1 saat kestireyim diyemiyorum... daha beter oluyorum. bünye alışıyor sanırım. inşallah kesilir seninkinin ağlamaları da benim gibi çekmezsin...

canım bana kalırsa bir doktora götür ama şayet emede yada mama kullanıyorsan mama içmede sorun olmuyor huysuzlanıp ağlamıyor sadece gece yapıyorsa huysuzluğu bu muhtemelen idrar yolları değil diştir korkma derim.o denli huysuzluktan en fazla 1 ay sonra çıkıyor dişi doktor sana daha iyi bilgi verecektir ben kızıma doktorumuzun verdiği bir ampülü verdim 2 defa ve baya faydası oluyor.

canım bana kalırsa bir doktora götür ama şayet emede yada mama kullanıyorsan mama içmede sorun olmuyor huysuzlanıp ağlamıyor sadece gece yapıyorsa huysuzluğu bu muhtemelen idrar yolları değil diştir korkma derim.o denli huysuzluktan en fazla 1 ay sonra çıkıyor dişi doktor sana daha iyi bilgi verecektir ben kızıma doktorumuzun verdiği bir ampülü verdim 2 defa ve baya faydası oluyor.

merhaba..'. ben kızıma doktorumuzun verdiği bir ampülü verdim 2 defa ve baya faydası oluyor' bu cümleden ne demek istediğini anlayamadım. Dün gece epey dua okudum, bi nebze iyi geçirdik.

uyku terörü diye bir durum var ancak 4 aylık bir bebekte görülebilir mi bilmiyorum, daha çok 2-3 yaşındaki çocukları etkiliyor. doktora danışmakta fayda var bence

benim kızım da 3aylık 2 gündür oluyor çığlık atarak uyanıyor içli içli aglıyor ve başı terler içinde oluyor kucagıma alıp sakinleştiriyorum sonra hiçbirşey olmmış gibi gülücükler atıyor sanırım rüya görüyor derdi olsa normal zamanda da huzursuz olur inşallah kısa sürede gecer. hiç böyle agladıgını gormemiştim yavrumun içim eriyor onu öyle görünce

Benim oglum suan 4 ay 20 günlük oldu.bizdede aynı sorun bir aydan fazladır sürüyor.uyudugu zaman bir saat sonra cıglık cıglıga uyanıyor bazen emzigi kabul ediyor bazen yatıs pozisyonunu degistiriyorum uyumaya devam ediyor bazen hicbirsey fayda etmiyor gözu kapalı cıglık atıyor telkin etmeye calısıyoruz zor susuyor.gözünü actıgında ise sanki hicbisey olmamıs gibi gülücükler sacıyor.baslarda mukuslu yesil kakası vardı ishal olmustu kakasında mikrop cıktı bir hafta ilsc kullandık kakası düzeldi tekrar kakasını tahlil yaptırdık temiz cıktı.baslarda isalden dolayı karın agrısı oluyor oyüzden aglıyor dedik ama bu durum geceli cok oldu fakat aglamalar cıglıklar hic bitmedi. normalde gayet huzurlu bir cocuk tabi uyanıkken..geceleri her saat kalkıyor aglıyor bu durumun sebebini hala cozemedik.doktor kontrollerinde saglık durumu gayet iyi cıkıyor.bebegim güzel kilo alan bir bebek reflü vs. de yok.sadece anne sütü alıyor ek gıdaya gecmedik.bu konuda tecrübe sahibi olanlardan yardım bekliyorum lütfen yasadıklarınızı paylasın simdiden tesekkürler..

Back