• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlamak neden yararlı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.055
30.521
1.123
61
Konya
Eskiler, içinden ağlamak geldiği halde gözyaşlarını tutmaya çalışan gençlere ağlamalarını tavsiye eder, "Ağlarsan açılırsın, rahatlarsın" derlerdi. Günümüzde tıp uzmanları da ağlamanın fiziksel ve ruhsal sağlığımız açsından çok yararlı olduğunu belirtiyorlar.

Ağladığımız zaman, vücudumuzdaki stres hormonları gözyaşlarıyla vücuttan uzaklaşır ve biraz sonra rahatladığımızı hissederiz. Gözyaşları, bünyenin güvenlik subaplarıdır. İçinizde sakladığınız duygular birike birike bir gün patlama noktasına gelir. İşte o zaman ağlayabilirseniz, emniyet subapları yani gözyaşları sizi ağır bunalımlardan kurtarır.

Sağlıklı yaşamak için her şeyden önce ruh sağlığınızı düzene sokmalısınız. Duyguları bastırmak, ilerde büyük sorunlarla karşılaşmanıza neden olacaktır. Bu nedenle içinizden geldiğinde kimseden çekinmeden ağlayın.

Evet ağlamak gerçekten rahatlatıyor ama sonrasında baş ağrısı derdi olmasa daha iyi olacak sanırım..

Allah kimseyi ağlatmasın ama ağlayamamakta çok kötü.İnsan ağlamaklı olup ağlayamadığında boğazında sanki bir yumruk hissediyor.Ağlayınca insan açılıyor ama ağlayan gördüğümüzde de dayanamıyoruz dimi.

ben sinirlenince de ağlarım, üzülünce de..
bana iyi geliyor, çok rahatlıyorum, gevşiyorum..
bir yerde okumuştum..güya hani bu çakra mevzuu var ya.. midemizin ordaki çakra duygusal durumumuzu etkiliyormuş ve rahatlamak gevşemek burdaki negatifliği atmak için ya kusma oluyormuş ya ağlama..ikisi de rahatlatıyormuş..ilginç olan (kendim için bahsediyorum tabi) ben evlenmeden önce sıkça sabahları ve ağladığımda kusardım..midem hep bulanırdı..
şimdi çok ender oluyor..sadece regl zamanı azıyor midem.. bunun dışında çok iyi. ve ben evlendiğimden beri çok mutlu huzurluyum..ve ender sıkkın oluyorum..o zamanlarda da ağlıyorum zaten bunaldığımda...

Ağladığımız zaman, vücudumuzdaki stres hormonları gözyaşlarıyla vücuttan uzaklaşır ve biraz sonra rahatladığımızı hissederiz. Gözyaşları, bünyenin güvenlik subaplarıdır. İçinizde sakladığınız duygular birike birike bir gün patlama noktasına gelir. İşte o zaman ağlayabilirseniz, emniyet subapları yani gözyaşları sizi ağır bunalımlardan kurtarır.

Sağlıklı yaşamak için her şeyden önce ruh sağlığınızı düzene sokmalısınız. Duyguları bastırmak, ilerde büyük sorunlarla karşılaşmanıza neden olacaktır. Bu nedenle içinizden geldiğinde kimseden çekinmeden ağlayın
Eskiler, içinden ağlamak geldiği halde gözyaşlarını tutmaya çalışan gençlere ağlamalarını tavsiye eder, "Ağlarsan açılırsın, rahatlarsın" derlerdi. Günümüzde tıp uzmanları da ağlamanın fiziksel ve ruhsal sağlığımız açsından çok yararlı olduğunu belirtiyorlar.

Sağlıklı yaşamak için her şeyden önce ruh sağlığınızı düzene sokmalısınız. Duyguları bastırmak, ilerde büyük sorunlarla karşılaşmanıza neden olacaktır. Bu nedenle içinizden geldiğinde kimseden çekinmeden ağlayın

sonuçç= kadınlar ruhsal yönden daha saglıklı

Sağlıklı yaşamak için her şeyden önce ruh sağlığınızı düzene sokmalısınız. Duyguları bastırmak, ilerde büyük sorunlarla karşılaşmanıza neden olacaktır. Bu nedenle içinizden geldiğinde kimseden çekinmeden ağlayın.

zaten herşeye ağlarım:utangac: artık bu yazıyı dayerimseniben okuduktan sonra, beni kimse susturamaza.s teşekkürlera.s. okuduklarımla biraz olsun rahatladım canım:1hug::teytey:emeklerine sağlık

Back