Tek göğüsteki süt bitene kadar diğerine geçmemek gerekliymiş. Eğer bebeğin ikinci göğsü de isterse verebilirsin sorun çıkmaz canım. Şayet doyduysa zaten almak istemez. Bebeğin yönlendiriyor bu konuda merak etme:)) uykusunun düzene girmesi Zaman alıyor, bebeğin gece gündüzü ayırt edemiyor. Ben yardımcı olması açısından şöyle yapıyorum, akşam olduğunda bir düzen belirledim; ılık bir duş, bu aynı Zaman'da gaz olayında iyi geliyor rahat pıtlıyo bıdık, pijama merasimi, bi ninni mırıldanıyorum, fısıldayarak konuşuyorum onunla çok oynamadan yatırıyorum. Zaman'la benimsiyor bu düzeni. Bu arada çilekli yoğurt arkadaşın dediğini duymadım ama sleepy sounds diye bir program var, internette bulabilirsin. Orda kurutma makinesi sesi var. Bu ses anne karnındaki sese çok benziyormuş. Bebek rahatlıyor bu seste, kendini güvende hissediyor, hatta daha uzun da uyuyabiliyor. Çok ufak bi tavsiye daha, kangurular var böyle bebeğini rahat taşımak için. Evin için de bile onu kullanabilirsin. Senin sıcaklığın bebeğin tam karın bölgesine temas ediyor ve hyine Bebek rahat gaz çıkartıyor.
Ha bi de elini çok kulağına götürüyorsa kulak ağrısı olabilir.kulağını tutup ağlıyor mu bi bak, yoksa endişelenme derim. Diş de olabilir .
Hepsi geçiyor hiç merak etme, ufak detaylar dışında hatırlamıyorsun bile bebeğin büyüdüğünde. Öncelik sensin. Sen rahat ol ki bebeğin de rahat olsun. Hissediyorlar inan