Özellikle Ramazan ayı geldiğinde bu dilencilerin sayısı artıyor, adım başı dilenci, hiçbirini es geçmeyeyim, altı üstü 3 kuruş vereceğim desen cebine tomarla bozuk para koyman lazım, bebeklisi, ağzında maskelisi, eli ayağı tutmuyor gibi görüneni, yaşlısı, genci çeşit çeşit dilenci.
Bebeklilere daha çok acırlar diye bebek kiralayanlar bile varmış tövbe estağfurullah.
Belki aralarında gerçekten ihtiyaç sahibi vardır ama öyle bir hale getirdiler ki dilencilik resmen ayrı bir iş kolu, bir sektör oldu, zabıtaları gördüklerinde yürüyemeyen yürümeye, konuşamayan konuşmaya başlıyor.
Birde yolda kaldım diyen bir güruh var, takibe aldığında yolda kalmadığını hergün yolda kaldım diyerek para topladıklarını görüyorsun.
Allah affetsin, verdiğim sadaka ona değil Allah rızası için deyip 3-5 birşeyler veriyor insan ama sonu gelmiyor.
Çalışsana dediğinde söyleniyorlar, para beğenmezse beddua edeni var, açım diyene yiyecek alıyorsun kızıyor.
Bu dilencileri önce toplayıp sonra salıyorlar, bunlarda kaldıkları yerden devam ediyor, daha kesin çözümler bulunması şart.