Ağlama numarası yaparak dilendi

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Taksim İstiklal Caddesi’nde ağlama numarası yaparak vatandaşların duygularını istismar eden dilenci, zabıta ekipleri tarafından yakalandı.

Ramazan ayı ile birlikte dilenci sayısında her geçen gün artış yaşanıyor. İstanbul’da her köşe başında bir dilenciye rastlamak mümkün. İstiklal Caddesi’nde de ağlama numarası yapan bir dilenci vatandaşların duygularını istismar etti. Hüngür hüngür ağlama numarası yapan dilencinin gözlerinden yaş gelmemesi ve zabıta ekiplerini karşısında görünce ağlamayı kesmesi dikkat çekti.

Beyoğlu Zabıta ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucu yakalanan dilenci Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü.

[video=youtube;a_AbJ7eyzlk]https://www.youtube.com/watch?v=a_AbJ7eyzlk[/video]

Cihan

Bizim orda da var bitane böyle.Oturmuyor ama yanında küçücük kızıyla sokaklarda mahalle aralarında avaz avaz bagırarak ağlayarak dileniyor.Oyle ıslıyor ki insanın içine ağlamamak için duymamak için yolumu değiştirıyorum.Bilmiyorum nasıl yaklasıyorsunuz dılencılere ama eli ayağı tutan taş çatlasın 35-40 yasında olan koskoca bir adama yakıstıramıyorum ben böyle ağlamayı sokaklarda.İşin kolayınu bulmus sanırım ama bir taraftan en az 70-75 yasında bır ayagını sürüyerek yürüyebilen bir elinde baston diğerinde mendil amca sokaklarda dolasıp mendil satıyor.Bazen ya para verıp mendılı almıyorum bazen 1 mendıl alıp 3-4 mendıl parası veriyorum.İçim cok daha huzurlu oluyor ilk adama para vermekten ziyade.

ay gencecik kadınlarımız dileniyor bu ne ki. tahminimce en fazla 28-30 yaşlarında bir kadın, oldukça güzel ve de sağlıklı görünüyordu. küçücük yavrusu ile işitme engelli çocuğuna cihaz pili parası dileniyordu. yahu git çalış önce bir el açmamayı öğren elbet zekatını fitresini sana veren olur. veya çocuğuna yardım eli uzatan birileri bulunur. zaten ben hiçbir dilenciye para vermem asla. gerçekten yardıma muhtaç olan insan el açmıyor, gururlu oluyor.

Özellikle Ramazan ayı geldiğinde bu dilencilerin sayısı artıyor, adım başı dilenci, hiçbirini es geçmeyeyim, altı üstü 3 kuruş vereceğim desen cebine tomarla bozuk para koyman lazım, bebeklisi, ağzında maskelisi, eli ayağı tutmuyor gibi görüneni, yaşlısı, genci çeşit çeşit dilenci.
Bebeklilere daha çok acırlar diye bebek kiralayanlar bile varmış tövbe estağfurullah.

Belki aralarında gerçekten ihtiyaç sahibi vardır ama öyle bir hale getirdiler ki dilencilik resmen ayrı bir iş kolu, bir sektör oldu, zabıtaları gördüklerinde yürüyemeyen yürümeye, konuşamayan konuşmaya başlıyor.

Birde yolda kaldım diyen bir güruh var, takibe aldığında yolda kalmadığını hergün yolda kaldım diyerek para topladıklarını görüyorsun.

Allah affetsin, verdiğim sadaka ona değil Allah rızası için deyip 3-5 birşeyler veriyor insan ama sonu gelmiyor.

Çalışsana dediğinde söyleniyorlar, para beğenmezse beddua edeni var, açım diyene yiyecek alıyorsun kızıyor.

Bu dilencileri önce toplayıp sonra salıyorlar, bunlarda kaldıkları yerden devam ediyor, daha kesin çözümler bulunması şart.

Bence dilenciligin bitmesinin tek yolu var oda " asla para vermemek " ... Biz para vermezsek dilencilik diye bir şey olmaz. Biz para vererek bunlari ödüllendiriyoruz tabi kolay yoldan para kazanmanın zevkini tadan insan bu isi kolay kolay birakmaz... Okuyoruz bazen gazetelerde yakalanan dilencinin üzerinden 10 bin TL cikti gibi haberler... Düşünsenize günde 10 bin TL toplayan bir insan kolay kolay birakir mi bu isi istediğiniz kadar ceza kesin vs yapin bir yolunu bulur yine yapar para tatlidir çünkü...

Adamlarin isi bu. Yillar once dilencilerin bolca yasadigi bir mahallede yasayan bir kizdan duymustum. Evden dilencilige cikarken "ise cikiyoruz" diyorlarmis selam verdikleri komsularina..:9:

Back